Novice » Rezultati » Situacija v AMD se izboljšuje
hojnikb ::
Mislim, edino smiselno je izpilit jaguar za visoke frekvence in dodat L3. Čeprav to tut ni tak easy task, kot se sliši :)
#brezpodpisa
klkkkkkkkkkk ::
Kaj pa memory controller pri jaguarju?...
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Senitel ::
tukaj imaš video zakaj se za DX11 nesplača kupit 2 jedernikov. Mantle bi pripomorel 4vs8 jeder. Ubistvu bi lahko imel 8 2x počasnejših jeder pa bi še vseeno skupaj na dobro optimiziranem špilu bili hitrejši od 4 jeder.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Truga ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
tukaj imaš video zakaj se za DX11 nesplača kupit 2 jedernikov. Mantle bi pripomorel 4vs8 jeder. Ubistvu bi lahko imel 8 2x počasnejših jeder pa bi še vseeno skupaj na dobro optimiziranem špilu bili hitrejši od 4 jeder.
To se pac ne bo zgodilo.
In ko smo ze glih pri tem, ce developerjem koncno ne bo treba vec bit omejen na 1000 draw callov, jih bojo pac uporabili 100 tisoc, in bo se vedno zmagal procesor z visjo performanco. Kar so zaenkrat vec ali manj inteli. Bomo vidl kaj bo cez 5-10 let ko bo folk koncno zacel resn multithread software pisat.
truga
Ko sem peizkušal dual core pentiuma G3240 ni dobil skoraj nič boosta od mantla napram DX11. Verjemi kmalu bodo začel špili uporabljat več in več jeder. No, če bo kupil Fx 8320 mu bom naročil naj na mantlu proba FX 4 cores 4.8Ghz vs Fx 8cores 2.0Ghz. Moram priznat, da je v DX11 6 vs 4 jedra majhna razlika ampak ko enkrat vklupiš mantle dobiš okoli 35-40% boosta. Računaj to, da je FX obremebnjen okoli 65-85%
Ko sem peizkušal dual core pentiuma G3240 ni dobil skoraj nič boosta od mantla napram DX11. Verjemi kmalu bodo začel špili uporabljat več in več jeder. No, če bo kupil Fx 8320 mu bom naročil naj na mantlu proba FX 4 cores 4.8Ghz vs Fx 8cores 2.0Ghz. Moram priznat, da je v DX11 6 vs 4 jedra majhna razlika ampak ko enkrat vklupiš mantle dobiš okoli 35-40% boosta. Računaj to, da je FX obremebnjen okoli 65-85%
Dr_M ::
Programi in igre se ne pisejo tako, da uporabijo 1,2,8,77 jeder, ampak uporablja eno ali vec. Kako pa koristi vec jeder, je pa odvisno kako dobro so sprogramirali program.
SuperVeloce ::
Kako ni dobil boosta pentium? Vpliv Mantla je, da razbremeni procesor, ne samo da bolje uporablja več jeder... Pentiumi imajo enega izmed največjih boostov. Če pa ne, potem pa je bootleneck nekje drugje in ne v grafičnih klicih in podobno... Upam, da to ločiš.
Tle imaš primer 2C/4T in pa koliko pridobi i3
Tle imaš primer 2C/4T in pa koliko pridobi i3
Programi in igre se ne pisejo tako, da uporabijo 1,2,8,77 jeder, ampak uporablja eno ali vec. Kako pa koristi vec jeder, je pa odvisno kako dobro so sprogramirali program.
Bosto kar sem hotel povedat.
MMO bodo moral biti dobro sprogramirani vsaj za konzole. Lower LVL API bo to kmalu omogočal tudi na PC-ju predvsem če bodo uporabljali DX12 tudi na XboXu, verjetno nebodo na novo optimiziral samo za PC. Sepravi low lvl API bo enak na konzoli in PC-ju ta bo rinesel dobro optimzacijo za 8 jeder.
In samo še nekaj Igre se optimizira na število jeder. Sepravi če bo igra optimizirana za 4 jedra neboš imel veliko boosta če jih boš imel 6. Saj se lahko pogledaš BF3 MP (med FX 6300 in Fx 4300 skoraj, da ni razlike čeprav igra podpira 6 jeder. No če pogledamo BF4 DX11 tudi ni velike razlike mogoče 10%, čeprav naj bi imel FX 6300 50% več moči.
i3 in pentium je popolnoma druga stvar.
http://forum.oktabit.gr/topic/thief-man...
Zgodovina sprememb…
Jst ::
Kako je pa kaj z TrueAudio? Je kakšna igra na obzorju, ki izkorišča to novo AMDjevo programibilno zvočno?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Kako je pa kaj z TrueAudio? Je kakšna igra na obzorju, ki izkorišča to novo AMDjevo programibilno zvočno?
Thief?
|HP EliteBook|R5 6650U|
klkkkkkkkkkk je izjavil:
truga
od kdaj maš ti pentiuma ?
al si spet izklapljal jedra in reku: eee to je pa pentium :)
#brezpodpisa
Hojnikb kolikšna je pa razlika, če izklopiš jedra? To, da so ta jedra še zmeraj hitrejša? i5 ima hitrejša jedra kakor pentium.
Saj imaš test kjer dobi pentium samo na minimum fps-jih nekaj boosta.
Zgodovina sprememb…
Izklopit jedra i5ki in dat frekvecno na 3ghz pač ni ista stvar kot če maš pentiuma na 3Ghz :)
#brezpodpisa
Truga ::
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Hojnikb kolikšna je pa razlika, če izklopiš jedra? To, da so ta jedra še zmeraj hitrejša? i5 ima hitrejša jedra kakor pentium.
Minimum FPS je edina pomembna cifra. Vse ostalo je preseravanje. Ko ti folk rece da rabis 200+ FPS za igrat quake 3, ti ne rece tega zato, ker bi rabil 200+ FPS za igrat quake, ampak zato ker ko leti okol 200 raket bo 200+ fps padlo na 50 fps. Ce pa igras na povprecnih 60fps, ti bo pa 200 raket igro naredilo neigralno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
Izklopit jedra i5ki in dat frekvecno na 3ghz pač ni ista stvar kot če maš pentiuma na 3Ghz :)
jap pentium je počasnejši. Preverjeno.
@Truga :: danes, 11:19:11
Saj to je navečji problem pentiuma. Ker se minimum fps-ju nemorejo primerjati napram athlonu x4. Recimo Bf4 je athlon x4 hitrejši na DX11 od pentiuma na Mantle. Poglej si kako se razvija API. Več jeder bolje je. Nekaj let nazaj je nabolje imeti 1 hitro jedro, kmalu je sledulo 2 v zadnjem času 4 kmalu bo 8. Mislite, da sebo pri 8 ustavilo?
EDIT: to je ta razlika med athlonom in pentiumom. Athlon je le malo hitrejši od pentiuma v večini igrc (kar bi blo vseeno bolje vzeti pentiuma). vendar minimum fps in sama igralnost je pa na drugem nivoju. Zato sem pa rekel bolje je imeti low power CPU z 4 jedri na 2.0Ghz kot pa pentiuma na 3.5GHz z hitrimi jedri. Moral bi primerjat athlon 5350/baytrail vs pentium na Mantlu.
lp
Zgodovina sprememb…
klkkkkkkkkkk je izjavil:
jap pentium je počasnejši. Preverjeno.
@Truga :: danes, 11:19:11
Saj to je navečji problem pentiuma. Ker se minimum fps-ju nemorejo primerjati napram athlonu x4. Recimo Bf4 je athlon x4 hitrejši na DX11 od pentiuma na Mantle. Poglej si kako se razvija API. Več jeder bolje je. Nekaj let nazaj je nabolje imeti 1 hitro jedro, kmalu je sledulo 2 v zadnjem času 4 kmalu bo 8. Mislite, da sebo pri 8 ustavilo?
A ti sam testiral al so spet v igri namišljeni brati ter podobno
#brezpodpisa
Jaz nisem tega testiral oz. sem in pokazal na forumu nato pa me je nekdo opozoril, da je i5 z dvema jedroma hitrejši kot pa pentium seveda isti clock speed. Saj je vse jasno, več chache bolje je.
http://www.cpu-world.com/Compare/300/In...
Si slučajno mislil, da ima pentium hitrejša jedra oz. da skupaj delujete bolje kot 2 na i5/i7?
http://www.cpu-world.com/Compare/300/In...
Si slučajno mislil, da ima pentium hitrejša jedra oz. da skupaj delujete bolje kot 2 na i5/i7?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
klkkkkkkkkkk je izjavil:
truga
Zakaj potem trdiš, da maš pentiuma, če ga v resnici nimaš ?!
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Ker sem izklopil jedra... v katere nepomembne detaile si se pa ti spustil. Naslednjič bom napisal i7 3.1Ghz 2 jedra oz. malo hitrejši kot g3240. Ampak zdej boš že spet trdil, da je pentium hitrejši oz. čist druga stvar.
lp
lp
Zgodovina sprememb…
potem pa napiši, da si testiral i5 z izklopljenim jedrim ne pa pentiuma na stock nastavitvah.
Pač, ne si izmišljevat zadev, ker te noben potem nemore resno jemat.
Tega nikjer nisem trdil. Nasprotno; z skorjašno zagotovostjo lahko rečem, da bo i5 pri 2 jedrih in isto frekvenco hitrejši.
Tako da ja, to je daleč od nepomembnega detajla.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Ker sem izklopil jedra... v katere nepomembne detaile si se pa ti spustil. Naslednjič bom napisal i7 3.1Ghz 2 jedra oz. malo hitrejši kot g3240. Ampak zdej boš že spet trdil, da je pentium hitrejši oz. čist druga stvar.
lp
Tega nikjer nisem trdil. Nasprotno; z skorjašno zagotovostjo lahko rečem, da bo i5 pri 2 jedrih in isto frekvenco hitrejši.
Tako da ja, to je daleč od nepomembnega detajla.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
potem pa napiši, da si testiral i5 z izklopljenim jedrim ne pa pentiuma na stock nastavitvah.
Saj sem ti lepo napisal? Kaj te moti če omenim namesto i5 z 2 jedroma raje pentium, ker potem veste ferkevnco itd. Ti si pač mislil, da je pentium hitrejši. No vsaj tak si dal meni občutek.
Pentium je za en **** v gamingu novejših igrc. Pa še vseeno ga nekateri zelo radi predlagate.
Ne, prvotno si napisal, da si testiral pentiuma, ne pa i5 z izklopljenim jedrim.
Ta občutek je zrasel samo v tvoji betici in nikjer drugje :)
Nikjer nisem trdil, da je hitrejši.
In kje je kdo predlagal pentiuma za gaming ?!
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Saj sem ti lepo napisal? Kaj te moti če omenim namesto i5 z 2 jedroma raje pentium, ker potem veste ferkevnco itd. Ti si pač mislil, da je pentium hitrejši. No vsaj tak si dal meni občutek.
Pentium je za en **** v gamingu novejših igrc. Pa še vseeno ga nekateri zelo radi predlagate.
Ta občutek je zrasel samo v tvoji betici in nikjer drugje :)
Nikjer nisem trdil, da je hitrejši.
In kje je kdo predlagal pentiuma za gaming ?!
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
klkkkkkkkkkk je izjavil:
a res ?
http://www.pcper.com/reviews/General-Te...
#brezpodpisa
Pentium sploh ni tako slab CPU za 50€, negleda na to kako ga AMD fanboyi dajejo v nič.. http://www.legitreviews.com/intel-penti...
Razn kakih heavy CPU iger (kaki mmoji al pa multiplayer z veliko igralci) je pentium čisto spodobena izbira če si na budget, sploh ko upoštevaš, da če imaš namen nadgradit v prihodnosti, ponuja pentium z 1150 veliko bolj fleksibilno opcijo (z fm2+ si pač omejen na pohabljene 4 jedernike).
Vse je odvisno od budgeta, želja in prihodnjih nadgradenj.Rečit, da je pentium zanič v vsakem primeru, je pač neumnost, sploh ko gledaš zgornje benchmarke iger.
Razn kakih heavy CPU iger (kaki mmoji al pa multiplayer z veliko igralci) je pentium čisto spodobena izbira če si na budget, sploh ko upoštevaš, da če imaš namen nadgradit v prihodnosti, ponuja pentium z 1150 veliko bolj fleksibilno opcijo (z fm2+ si pač omejen na pohabljene 4 jedernike).
Vse je odvisno od budgeta, želja in prihodnjih nadgradenj.Rečit, da je pentium zanič v vsakem primeru, je pač neumnost, sploh ko gledaš zgornje benchmarke iger.
#brezpodpisa
Naj te teli fps-ji nezavedejo takoj.
Moti me to, da nonstop omenjaš nadgradnjo. Athlon x4 750K bo zdržal sigurno dve leti. Malo jih nadradi CPU v enem ali dveh letih. Večkrat sem povedal, da problem pentintiuma, ker je 2 jedernik. Recimo če bi bil pentium na tak način kot i3 samo z nižjo ferkvenco recimo 2.5ghz. Manj bi porabil pa še bolj glatko bi igre tekle.
Moti me to, da nonstop omenjaš nadgradnjo. Athlon x4 750K bo zdržal sigurno dve leti. Malo jih nadradi CPU v enem ali dveh letih. Večkrat sem povedal, da problem pentintiuma, ker je 2 jedernik. Recimo če bi bil pentium na tak način kot i3 samo z nižjo ferkvenco recimo 2.5ghz. Manj bi porabil pa še bolj glatko bi igre tekle.
Zgodovina sprememb…
Ang3lo ::
Pentium je res minimum za igranje, se pa da z njim zabavat. Odvisno je kaj igraš, je pa za ta namen kratkoročna rešitev - ne več kot ene 2 leti. Jaz imam še starega g860 in zmelje večino zadev, ampak se mu začne kolcat v procesorsko intenzivnih igrah, kot je Battlefield 4. Recimo da je ena zelo poceni opcija, ki jo kmalu upokojiš v HTPC. Smo pa zdaj v prehodnem obdobju, ko bojo prišle ven nove igre na izredno zahtevnih pogonih in 4k video, tako da bo pomoje že pred koncem leta 4 jedrnik kar minimum.
4K igre so še daleč od igralnosti na midrange single gpujih :)
In ja, mislim, da je upgradability kr pomemben faktor, sploh če je stvar prehodn build(kupiš zdaj poceni in potem nadgradiš ko je viška $$$).
a zdej boš pa rekel, kako so iz riti potegnjeni ?
ali pa tvoj že standardn argument; kako je stvar slaba za BF4 64 multiplayer (ki očitno predstavlja unverzum iger).
In ja, mislim, da je upgradability kr pomemben faktor, sploh če je stvar prehodn build(kupiš zdaj poceni in potem nadgradiš ko je viška $$$).
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Naj te teli fps-ji nezavedejo takoj.
a zdej boš pa rekel, kako so iz riti potegnjeni ?
ali pa tvoj že standardn argument; kako je stvar slaba za BF4 64 multiplayer (ki očitno predstavlja unverzum iger).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Na vseh DX11 igrah, ki so malo bolj optimizirane tudi BF3, Thief, Metro tako rečeno optimizirane za 4 jedernike pentium izpade slab. Hojnikb, začni razumevat da pentium ni dober za gaming to še nepomeni, da nima dovolj "moči". Ima tudi AVG fps-ji so zakon vendar špili niso tekoči, kot da bi nonstop "štopal".
Pentium je odličen proc za DX9 boljši od athlona x4/FX 6300/FX 8320 cenejši (malce počasnejši, če te proce naviješ, ampak P/W). Ker pa so tudi na DX9 naredili optimizacijo za 4 jedernike pa tudi tam popušča. Point tega je da 2 jedrniki v 2014 so samo še za pisarniško delo in nič drugega. Zato, pa je dovolj močan 2 jedrni celeron. Pentium je ubistvu nepotreben. Kakor sem rekel bolje bi bilo imeti nižje clockane i3 (2.3-2.7Ghz) za 60EUR.
Pentium je odličen proc za DX9 boljši od athlona x4/FX 6300/FX 8320 cenejši (malce počasnejši, če te proce naviješ, ampak P/W). Ker pa so tudi na DX9 naredili optimizacijo za 4 jedernike pa tudi tam popušča. Point tega je da 2 jedrniki v 2014 so samo še za pisarniško delo in nič drugega. Zato, pa je dovolj močan 2 jedrni celeron. Pentium je ubistvu nepotreben. Kakor sem rekel bolje bi bilo imeti nižje clockane i3 (2.3-2.7Ghz) za 60EUR.
pokaži mi en test, kjer pentium izpade tako slab..
ubstvo ne.
Pentium je ubistvu nepotreben.
ubstvo ne.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Poldi112 ::
2 jedrni celeron nima grafike (verjetno). Pentium jo ima, kar je lep plus za pisarniško delo. Ali za home server (jaz imam celerona, pa bi imel raje pentiuma, da ne bi rabil notri še pci grafične tlačit).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
pokaži mi en test, kjer pentium izpade tako slab..
Pentium je ubistvu nepotreben.
ubstvo ne.
Jap je. Če bi bil pentium K bi se ga pa mogoče splačalo kupiti tu imaš BF3. Večina špilov ima trenutno nekako enako optimizacijo kot bF3 oz. malo slabšo. CPU graf in jedra so zelo pomembna, ker vse to vpliva na GPU graf. Zame je pomebno, da je "smooth" zato se splača kupiti ali i3 ali athlona ali FX 6300 odvisno kaj hočeš. Najprej sem sam mislil, da je i3 slab deal ampak, ta dva dodatna threada naredita veliko razliko.
V gamingu ima i3 boljši P/P kot i5 ali pentium.
http://www.pcgameshardware.de/Athlon-II...
i3 vs pentium (malo višje je navit i3)
od kje 50% več razlike? oz. minimum fps okoli 70%? Ti še pokažem minimum na mantlu i3 vs pentium?đ
Poglej si crysis 3 ki je dobro optimiziran? 90-100% razlike?
PS: No ja se strinjam, pentium je legendar proc za DX9 2D špile 50EUR rabiš in to je to. Za kaj več pa se obrneš na athlona + dGPU
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
Dr_M ::
Ce Intel Pentium ni dober za gaming, potem tudi noben AMD cpu ni dober.
http://www.techpowerup.com/forums/threa...
http://www.techpowerup.com/forums/threa...
2 jedrni celeron nima grafike (verjetno). Pentium jo ima, kar je lep plus za pisarniško delo. Ali za home server (jaz imam celerona, pa bi imel raje pentiuma, da ne bi rabil notri še pci grafične tlačit).
Seveda ima grafiko. Samo 1MB L3 cachea in nižjo frekvenco ima napram pentiumu.
Če bi bil pentium K bi se ga pa mogoče splačalo kupiti tu imaš BF3.
Pentium K izide junja :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Okey. Pa kako vam naj razložim, da boste razumel?
Drgač fail review? mene zanimajo minimum fps-ji in nekaj drugih stvari, ki so bolj pomembne od tistih 5-10% avg-ja.
Theif DX11
i3 4330 59 avg FPS
pentium G3240 49 FPS
izgleda odlično.
i3 32 min fps
pentium 15 FPS
sedaj bolj jasno? Tistega, ki nemotijo fps dropi oz. cukanje potem je pentium top. Pentium je nestabilen in to je moteče.
"Pentium K izide junja :)" Link?
Drgač fail review? mene zanimajo minimum fps-ji in nekaj drugih stvari, ki so bolj pomembne od tistih 5-10% avg-ja.
Theif DX11
i3 4330 59 avg FPS
pentium G3240 49 FPS
izgleda odlično.
i3 32 min fps
pentium 15 FPS
sedaj bolj jasno? Tistega, ki nemotijo fps dropi oz. cukanje potem je pentium top. Pentium je nestabilen in to je moteče.
"Pentium K izide junja :)" Link?
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Athlon 53*0 3.0Ghz bi moral naredit (30-50W)
Zgodovina sprememb…
fora je, ker arhitektura ni narejena za take frekvence..
to je tko, kot da bi hotu gnat fx-a na 5.5-6GHz stock..
to je tko, kot da bi hotu gnat fx-a na 5.5-6GHz stock..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
se kar vredu navija. Nekateri ga celo imajo na 2.6-2.9Ghz
ja, sam gre pol poraba tut gor. In za stock morejo vsi delat na taki frekvenci (in še z nekaj lufta v napesti), hkrati pa more bit poraba mala, ker sicer nima potem to nekega smisla.
#brezpodpisa
Isotropic ::
glede na to, kuk naraste poraba 1.6 - 2.0 (15:25w tdp), jaz nebi upal na kaksen hud overclocking.
nekateri imajo tut i5 ali fx-8xxx na 5.5ghz+.
nekateri imajo tut i5 ali fx-8xxx na 5.5ghz+.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
sicer pa nevem, kje si ti našel stabilno navite na 2.6-2.9, če ima stvar locked multi (oz gre samo do 21x), če pa baseclock navijaš, je pa takoj nestabilen (tko kot pri intlu):..
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD se poslavlja od GlobalFoundries, po 7 nm k TSMC-juOddelek: Novice / Procesorji | 7873 (5278) | D3m |
» | AMD presenetil z izgubo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 29359 (22667) | m0LN4r |
» | Daleč največji TSMC, sledita GlobalFoundries in Samsung vsak s svojimi izziviOddelek: Novice / Ostale najave | 4397 (3260) | Tomaz |
» | AMD bo še bolj sodeloval z GlobalFoundriesOddelek: Novice / Grafične kartice | 7996 (7276) | FireSnake |
» | AMD drugi najpomembnejši igralec brez livarneOddelek: Novice / Grafične kartice | 3725 (3004) | BALAST |