» »

Mešanca 3% + dizel ????

Mešanca 3% + dizel ????

eazy ::

Zanima me ali lahko v mojega avtomatika dam 3% mešanco (5litrov)+pol litra dizla ali česa drugega

jest10 ::

Lahko. Malo težje bo vžigalo, ko se ogreje dela dobro.
Parkrat sem apn6 poganjal z mešanico okoli 50:50 bencin/dizel

amigo_no1 ::

Zakaj bi notri vlival dizla ?

Kako s taki miksi obnesejo na dolgi rok ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Blinder ::

da manj pije :))
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

RejZoR ::

Enkrat so na Fifth Gear testiral kaj rata če v bencinarja daš dizel in v dizla bencin...

Evo, najdu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ah, daj nehaj, notri gre max 3-4 l ??
Ni nafta D2 toliko ceneje, da bi jo zaradi tega not vlival.

amigo_no1 je izjavil:

Zakaj bi notri vlival dizla ?

Preprosto. Takrat nisem imel na voljo bencina:P

šernk ::

RejZoR je izjavil:

Enkrat so na Fifth Gear testiral kaj rata če v bencinarja daš dizel in v dizla bencin...

Evo, najdu...

kar nikakor ne velja več za moderne avte :)

sicer pa tudi sam ne vidim zakaj bi se v mešanico dodajalo dizel, če se gre za prihranek, potem je bolje da prodaš avtomatik. V vseh ostalih primerih je pa zadeva toliko smiselna kot dodajati strup v lastno hrano.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

korenje3 ::

če daš bencin v dizla, je problem s pregrevanjem. dizli imajo večji hladilnik, ker se pri vsakem ciklu gorivo vžiga, medtem ko pri bencinu na vsak drugi cikel.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3 je izjavil:

če daš bencin v dizla, je problem s pregrevanjem. dizli imajo večji hladilnik, ker se pri vsakem ciklu gorivo vžiga, medtem ko pri bencinu na vsak drugi cikel.

Heh, 2-taktni dizli niso glih pogosti v avtomobilih. Če sploh je kje kakšen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

-valvoline- ::

korenje3 je izjavil:

Hm?

jest10 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

sej kaj sem pa jaz napisal?

korenje3 je izjavil:

jest10 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Napisal si kr neki.
Avtomobilski dizli so 4-taktni, se pravi imajo vžig vsak drugi cikel(ozeroma bolj točno vsak drugi obrat)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

jest10 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

jest10 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Napisal si kr neki.
Avtomobilski dizli so 4-taktni, se pravi imajo vžig vsak drugi cikel(ozeroma bolj točno vsak drugi obrat)

še enkrat preberi kaj sem napisal. sej lepo da kažeš svoje poznavanje z ustvarjanjem nepotrebne debate.

krneki0001 ::

ČE daš bencin v dizla ribne, ker nafta je mastna in maže pumpo, bencin jo pa spira in zadeva gre u k****.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

SplitCookie ::

Dej korenje, ne bluzi, več kot očitno ne veš tudi osnov strojev
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

bdoxx ::

pomaga če slučajno po pomoti v dizla tankaš bencin, da dolijiš 2 litra dvotraktola =) (večkrat videno)

Relanium ::

šernk je izjavil:

kar nikakor ne velja več za moderne avte :)

sicer pa tudi sam ne vidim zakaj bi se v mešanico dodajalo dizel, če se gre za prihranek, potem je bolje da prodaš avtomatik. V vseh ostalih primerih je pa zadeva toliko smiselna kot dodajati strup v lastno hrano.

Popolnoma debilna primerjava.
Dizel je pač samo drug krožni proces,
pa tako mimgrede za info, v nobenem motorju ni čisto strog ottov in čisto strog dieslov krošni proces (čist po diagramu)

Če hočeš ti pa pokažem kak star BCS motor na petrolej
(petrolej je frakcija nekje vmes med obema)
Tak motor deluje tudi na čisti bencin, tud na kerozin (ker kerozin je skoraj izboljšan petrolej, dodaš samo par % bencina)
Klik

Seveda se pa vse te fizikalne teorije podrejo če furaš kakšen novejši jajc od Renaulta, ki še na gorivo iz črpalk ne deluje.

Glede mopeda: ja bo šlo do nekega deleža, sam najprej bodo problemi pri hladnem motorju (vžiganju), pa pazi na mazanje (tud na dizel lahk zariba samo ne tako hitro)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

energetik ::

Se mi zdi da ste usekali čisto mimo od tega, kar je vprašal OP. On je vprašal, če lahko namesto dvotaktola v mešanico tanka dizl. Oziroma da doda zraven mešanice še malo dizla.
Glede na to, da je dizl glede na mazanje bolj podoben olju, bi rekel, da bo zadeva brez problema laufala. Da bi popolnoma nadomestil dvotaktol z dizlom na dolgi rok verjetno ne bi bilo tako dobro, zaradi malo slabšega mazanja. Razen če bi močnejšo mešanico naredil kot z dvotaktolom (več dizla kot dvotaktola).

Nafta D2 je mastna, samo niti približno ne tako, kot 2T mazalno olje, nalij za vzorec prvega in drugega v 2 lončka in preizkusi oba med prsti.
Namesto Petrolovega priporočam Ramda, Husqvarna 2T olje za motorne žage (2% mešanica).

Ni mi jasno, zakaj bi OP rad varčeval na takih stvareh.

Meni je komaj sedaj vkloplo da želi dizel uporabljati namesto olja za mazanje. Good luck with that lol, delalo bo super dokler bo delalo.

krneki0001 ::

Špara se s tem, ko ni treba kupovat dvotaktola, pa vzameš fotrovo kantico s 5 litri nafte in imaš to mešanco kr nekaj časa.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

amigo_no1 je izjavil:

Ni mi jasno, zakaj bi OP rad varčeval na takih stvareh.

Eksperimentiranje.
Vsi normalni smo to počeli :D (če te vsaj mal zanimajo te stvari)
In kolk sem razbral iz prvega posta ni hotel zamenjat za 2T olje ampak samo dodat se pravi mešanica že z oljem in še dodatno mal dizla.
Probaj, sj nimaš kaj če je preveč pač v najslabšem primeru ne vžge.
Edin kar pazi za ustrezno mazanje !!!

Škoda je sam da nad bencinom ni več nobene frakcije ki bi bila praktična, naftnega plina pač ne moreš nosit okrog po kantah.

Vbistvu so pa vse te frakcije iz ene same godlje, teoretično bi lahko iz baznega olja in bencina naredil dizel, moral bi ju pa skupaj zmešati v pravem razmerju.
Vrjetno ni popolnoma enako D2ju, ampak stari motorji zagotovo nebi poznali neke razlike vsaj na kratek rok.
Nisem pa zdaj kemik da bi poznal odzadje, vem pa da se vsem frakcijam ponavadi dodajajo aditivi. Bazno olje z aditivi je pa drugače motorno olje

Nisem še pa nikoli imel tolk jajc to sprobat na kateremkoli avtu.

Zgodovina sprememb…

http://www.opara.si/product.php?id_prod...
1l za slabih 10e
---

10 l bencina ... 0.2l 2T olja

torej je 1l olja dovolj za 50 litrov mešanice.
Če ima moped porabe 3l /100 km, je to prevoženih 1666.67 km.
Koliko km narediš letno z mopedom, ki gre max 45-50 kmh ?

in potem bi se še nekdo zajebaval z D2 mešanico ?
Imate preveč časa ;).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

In kolk sem razbral iz prvega posta ni hotel zamenjat za 2T olje ampak samo dodat se pravi mešanica že z oljem in še dodatno mal dizla.

saj to ne vem kje bi bilo bistvo. V kolikor ukineš dvotaktol je mazanje enako 0 (dizel je masten ampak niti blizu olju) če pa dolivaš v mešanico še pol litra dizla je pa res šparanje ja, aja očka ne da bencina več kot tolk, pa bi njemu nafto kradli, pol bo pa očka enkrat vodo dal notri in bo jok >:D

Sj sem rekel 2 posta višje - eksperimentiranje :D
Se marsikaj naučiš če dost eksperimentiraš, otroc majo pa itak čas
Sam ne mi rečt da nisi v otroštvu nobene svoje igrače sfriziral...

Zgodovina sprememb…

imam 15 let in časa dovol in moped ne gre 45 -50 ampak 70-80 max mene samo zanima če to lahko dam noter in bo avtomatik šov naprej in ne kradem nafte ne bencina zanima me samo zato ker je dizel 1l/1.1€ in bencina 1l/1.5€ in tu pride še olje in tako in baje gre motor bolše tako sem slišal in avtomatk nebi smel bit tako občutliv na malo dizla v mešanci glede na to kako star motor ima

Se da komu prešteti vse pravopisne napake :D ?

Petrol
Q Max diesel 1l:
1,42400

bencin Q Max 95 1l:
1,54400

Bi rad kurilca tankal ;) ?

Kateri avtomatik gre 70-80 (brez da ga vržeš iz letala) ?

Vsak dokler ga ne zaseže policija (pri nas so ratali alergični zadnje čase)

No zagotovo je cviček po taki ceni, ampak tudi kdo zaboga bi šel v avtomatik preverjat za cviček no...

amigo_no1 je izjavil:

Tist ki ima airsal kit.

Zgodovina sprememb…

šernk je izjavil:

Vsak dokler ga ne zaseže policija (pri nas so ratali alergični zadnje čase)

Kje pri vas, po možnosti v kopru
AMIGO upam da si slišal za diskonte =P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eazy ()

Nisem na koprskem, sem pa na primorskem, lokalni policaj še pogleda skozi prste in ti da le opozorilo (prvo in edino), da te pa kontrola sname ostaneš pa ravno tam.

In koliko policajev bi iskalo kurilca v mopedu?

Drugače pa v vročem poletju gre komot na 50:50 mešanico bencin/nafta. Le vžigat moreš "na potisk">:D
V hladnih dneh moreš jasno prilivati manj dizla, ker ti drugače nikakor ne bo vžgalo.

Ti si od blizu videl samo skuterje ane?:))

Ne iščejo kurilca, temveč mopede ki imajo omejeno hitrost max 50 (al 45 kolk že...) in pripeljejo za teboj lepo, ti šibaš pa 70km/h :)

jaz imam avtomatika in typhoon 50 in blokade dol registriran po novem zakonu lahko z izpito voziš 50ccm do 45km/h in moj seveda gre 90km/h in ko so me vstavli so mi začeli govorit da bo šol na razrez in bom plačav 1000€ in naj dam blokade gor in da bojo prišli pogledat in še danes jih čakam kar je dobro da mi niso nič nardili ampak numno je da vstavljajo tiste ki majo izpit za 50ccm in majo motor 50ccm in im gre 45km/h+ če pomislimo pa je za izpit za 50ccm dat 700€ in potem it delat še za 125ccm da lahko vozimo 90 km/h in dat še 700€ je brez veze ker mečeš denar stran in varjamem da vozim enako dobro kot uni ki ima ispit za 125ccm in vozi isto typhoon a ki gre 90km/h to je isto ko uno z zip in tablico 25 km/h imajo izpit registrirajo motor pa ne zato ker moraš plačevat davek na motorna vozila

SplitCookie je izjavil:

seveda, saj sem samo inženir strojništva...

francek1 ::

Ni čudno, da gre Slovenija strmo navzdol...

Ko si tole napisal: "če daš bencin v dizla, je problem s pregrevanjem. dizli imajo večji hladilnik, ker se pri vsakem ciklu gorivo vžiga, medtem ko pri bencinu na vsak drugi cikel." sem mislil, da si star 10 let...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

em
no glih obratno. sam ste že pogruntal.
tam sem zatipkal in sem napisal dizli namesto bencinarji.

pa ti ka praviš da gre sloveniji zaradi takih navzdol... naše podjetje cveti zaradi mene in imamo odlične plače. problem je zaradi takih "ta pametnih", ki živijo na sociali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

korenje3 je izjavil:

em

pa ti ka praviš da gre sloveniji zaradi takih navzdol... naše podjetje cveti zaradi mene in imamo odlične plače. problem je zaradi takih "ta pametnih", ki živijo na sociali.

V mojih časih so inženirji stavke pisali z veliko začetnico...tako, mimogrede...

v mojih časih pa ne.

SplitCookie ::

korenje3 je izjavil:

SplitCookie je izjavil:

seveda, saj sem samo inženir strojništva...

Še sam sebi ne verjameš pa ti bodo drugi.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

splitcookie, v rednji šoli je dobro vedet, kako dela dizlov motor a ne? s tem dobiš nek "cool faktor" in te imajo za nekoga ki nekaj ve. samo v resnici je tako vedenje enko kot če bi nekdo znal naštet vse ameriške predsednike. v glavnem znanje ki ga v življenju nikoli ne rabiš, še meni ni nikoli prav prišlo, niti na zagovoru za službo ga nisem rabil.

jaz morda nisem tisti "cool" človek, ampak priznam ko nekaj takega banalnega zamešam. sicer moj prvi post tukaj čisto podzavestno napisan.

Pro_moted ::

korenje3 je izjavil:

em

Saj nimam nič proti tebi , ampak vseeno. Prvo si zgoraj z izjavo butnil čisto v prazno ( ker si očitno zamešal 2 taktne in 4 taktne motorje, tisto z hladilniki pa tudi ni posrečeno izjavleno ), potem pa še izjaviš da je problem zaradi "ta pametnih" a obenem v istem stavku rečeš " podjetje cveti zaradi mene ". Meni tukaj izpadeš samo ti " ta pameten " .

P.S. A lahko poveš katero podjetje je to, ki cveti ? Z veseljem se pridružim, ker očitno nebo treba veliko delati ( zaradi tebe), plača pa velika. Sem tudi skoraj dipl. ing. str. .
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Pro_moted je izjavil:

korenje3 je izjavil:

em

Saj nimam nič proti tebi , ampak vseeno. Prvo si zgoraj z izjavo butnil čisto v prazno ( ker si očitno zamešal 2 taktne in 4 taktne motorje, tisto z hladilniki pa tudi ni posrečeno izjavleno ), potem pa še izjaviš da je problem zaradi "ta pametnih" a obenem v istem stavku rečeš " podjetje cveti zaradi mene ". Meni tukaj izpadeš samo ti " ta pameten " .

P.S. A lahko poveš katero podjetje je to, ki cveti ? Z veseljem se pridružim, ker očitno nebo treba veliko delati ( zaradi tebe), plača pa velika. Sem tudi skoraj dipl. ing. str. .

s tabo nisem bil v dialogu. predlagam zavod za zaposlovanje.

A. Smith ::

Dajmo tole malo bolj podrobno analizirat. Nekatere stvari bodo nekoliko banalne ampak nekdo - ali korenje ali forumsko občestvo - jih ne obvlada.

1. Primerjamo 4-taktni Dieslov in 4-taktni Ottov motor.

2. Pri obeh štiritaktnih motorjih je gibanje bata v enem energijskem ciklu enako: dol, gor, dol, gor. Hkrati velja, da se pri teh gibih pri Ottovem motorju odvija sesanje, mešanje + stiskanje, vžig in izpuh, pri Dieslovem pa so funkcije taktov podobne ali enake.

3. Za gibanje bata dol, gor, dol, gor se mora glavna gred dvakrat obrniti. Pri obeh motorjih. Torej se pri obeh tipih motorja ob vsakem drugem vrtljaju glavne gredi v enem valju zgodi en vžig/zgorevanje.

4. Ti trdiš, da vžig pri Dieslovem motorju zgodi v vsakem drugem ciklu oziroma vsakem žetrtem obratu glavne gredi, če te prav razumem. To bi bila slaba ideja, ker to pomeni, da bi bat vsak drugi cikel stiskal zrak, ga segreval in preko tega ustvarjal dodatne izgube.

5. Zakaj ima potem bencinar večji hladilnik? Ker ima slabši izkoristek in mora hladilni sistem odvesti več toplote.

Saj nič ne pravim, da je kaj narobe s tabo, ker tega ne veš, konec koncev tudi jaz na svojem področju trdim kaj butastega (žal). Ampak sklicevanje na tvojo diplomo bo samo povzročilo, da ti bo kdo predlaga, da jo vrni tja, kjer si jo dobil, ker je škart >:D Pa brez zamere.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

sem zamešal, kot sem že napisal, torej tisto kar sem napisal za dizla velja za bencinarja. v glavi sem mel eno, pisal pa za drugo. to še ne pomeni da sedaj kr ne vem kako deluje dizlov motor in da ne poznam dizlovega ali ottovega krožnega procesa.

ps: diploma ni nikoli merilo za znanje, ampak merilo za sposobnosti po mojem mnenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

korenje3 je izjavil:

sem zamešal, kot sem že napisal, torej tisto kar sem napisal za dizla velja za bencinarja. v glavi sem mel eno, pisal pa za drugo. to še ne pomeni da sedaj kr ne vem kako deluje dizlov motor in da ne poznam dizlovega ali ottovega krožnega procesa.

ps: diploma ni nikoli merilo za znanje, ampak merilo za sposobnosti po mojem mnenju.

Če študiraš v Zagrebu(in jih je po svetu več) pa tudi evri pomagajo...in pri enih se nikakor ne morem znebiti občutka, da so diplomo kupili(ali pa vsaj maturo iz slovenščine...).

francek1 je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Če študiraš v Zagrebu(in jih je po svetu več) pa tudi evri pomagajo...in pri enih se nikakor ne morem znebiti občutka, da so diplomo kupili(ali pa vsaj maturo iz slovenščine...).

to mislim tudi jaz. sploh za določene da so kupili uspeh na osnovni in srednji šoli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove oznake goriv (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
598769 (6445) dxx
»

Narobno tankanje bencin-dizel

3311841 (10108) rdecaluc
»

Ali je v Avstriji boljši (kvalitetnejši) bencin? (strani: 1 2 )

9425753 (23189) krneki0001
»

Bencinar ali dizel-pomoč (strani: 1 2 3 4 )

15532534 (29889) WarpedGone
»

Ločitev nafte in bencina

Oddelek: Loža
296077 (5514) T0RN4D0

Več podobnih tem