» »

Amazon pripravlja pametni telefon s 3D sliko

Amazon pripravlja pametni telefon s 3D sliko

Slo-Tech - Obeta se nam nov igralec na trgu pametnih telefonov, če verjamemo Wall Street Journalu. Po dobrih izkušnjah s tablicami in e-bralniki, se med pametne telefone podaja Amazon. Novinca naj bi predstavili junija, naprodaj pa bo od septembra, trdijo viri blizu podjetja. Telefon so že videli nekateri razvijalci v San Franciscu in Seattlu, datum izida pa ravno sovpada s tradicionalno predstavitvijo novih Applovih iPhonov.

Ker je konkurenca na tem trgu izjemno ostra, bo moral Amazon pripraviti nekaj novega. To naj bi bila tehnologija 3D-prikaza slike, ki bo omogočila trorazsežni prikaz slike brez uporabe posebnih očal. To bodo izvedli tako, da bo imel štiri sprednje kamere, ki bodo sledile očesni mrežnici uporabnika. Telefon bo potem predvajal hologramu podobno sliko, ki bo dajal vtis trorazsežnosti. Prav tako se omenja tudi možnost prepoznavanja objektov, ki bo samodejno prepoznala in poiskala fotografiran izdelek v Amazonovi trgovini. To ni tako težko verjeti, saj bo verjetno novi telefon močno povezan z Amazonovo trgovino.

Kako se bo telefon imenoval, katero platformo bo uporabljal in koliko bo stal - štiri kamere pač ne morejo biti poceni - še ni znano.

Amazon je sicer izdal že kar precej kosov strojne opreme, med njimi je seveda daleč najbolj znan in najuspešnejši Kindle, ta teden pa so izdali Fire TV. Troti, ki bodo dostavljali pakete, pa so še daleč v razvoju.

7 komentarjev

LJ4L ::

Cena bo verjetno okoli 1500€ če pogledamo ceno toshibinega 3D glasses free TVja. Pa še če bodo imeli svoj OS. Nekako se mi zdi . . . predrago. Jst bi raje počakau na cenejši android oz. iOs 3D telefon.
LP from LJ

Mordecai ::

+ poraba, če bodo 4 kamere delale, kje je pa še procesiranje...

bluefish ::

Glede cene odvisno, če se bodo šli podobno politiko kot s Kindli - nižja cena tablice ob pričakovanju nakupovanja vsebin.

win64 ::

LJ4L je izjavil:

Cena bo verjetno okoli 1500€ če pogledamo ceno toshibinega 3D glasses free TVja. Pa še če bodo imeli svoj OS. Nekako se mi zdi . . . predrago. Jst bi raje počakau na cenejši android oz. iOs 3D telefon.


Bolj blizu bi bilo primerjati recimo z nintendo 3ds, ki pri nas stane ~190 EUR.

Izi ::

Izdali bodo 2 telefona. Enega poceni z normalnim ekranom in enega dragega kot žafran z 3D prikazovalnikom.
3D varianta bo imela 5 kamer, saj je na zadnji strani še ena za normalno fotografiranje.

Slabost te 3D variante pa je da bo 3D sliko videl samo lastnik, ker bodo kamere ves čas sledile njegovim očem, vsi ostali, ki se bodo drenjali okoli njega pa bodo videli samo zmazek.
Zato hvaljenje pred prijatelji s tem dragim telefonom odpade :P
Kamere bodo prepoznale obraz lastnika, in tako vedno sledile samo njemu, tudi če se bo naokoli drenjal cel kup radovednežev.

Vse skupaj je še globoko v razvojni fazi. Celo tako, da je sploh vprašanje če se bo zadeva obnesla, pa v vsakem primeru tega še ne bomo videli letos.

LJ4L ::

Imam pa eno idejo. Kaj pa če dobiš s tem telefonom posebne 3D leče da ne rabš očal/5 kamer.

Dobra stran te verzije je pa, da ko gledamo neprimerne vsebine drugi vidijo samo neko premikanje na zaslonu pa vse zamazano :))
LP from LJ

bluefish ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon Kindle gre čez lužo

Oddelek: Novice / Ostale najave
63243 (2606) Okapi
»

Amazon predstavil še telefon - Fire Phone

Oddelek: Novice / Android
2810378 (8005) simnov
»

Apple kriv kartelnega dogovarjanja o ceni e-knjig

Oddelek: Novice / Tožbe
2910787 (9191) Fritz
»

Amazon pripravlja svoj pametni telefon?

Oddelek: Novice / Android
65196 (4775) morbo
»

Amazon mp3 beta vs. iTunes

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
416204 (4631) TESKAn

Več podobnih tem