» »

Amazon predstavil spletno trgovino z aplikacijami za OS X

Amazon predstavil spletno trgovino z aplikacijami za OS X

CNet - Čeprav se Amazon ravno toži z Applom o upravičenosti uporabe imena App store za svojo spletno trgovino z aplikacijami za androidne telefone, ga to ni oviralo, da ne bi zagnali svoje konkurenčne spletne trgovine še z aplikacijami za mace. Včeraj so tako predstavili sekciji Mac Software Downloads in Mac Games Downloads, koder lahko uporabniki Macov kupijo aplikacije ali igre za svoje računalnike in jih prenesejo s spleta. Z njima želi Amazon konkurirati pet mesecev stari Mac App Store, pri čemer kakršnekoli sumljive in pravno neprimerne podobnosti med njima ni.

Med storitvama je nekaj razlik. Amazonova podpira tak Mac OS X 10.5 kot tudi 10.6, medtem ko Applova le najnovejšo verzijo. Ima pa Apple večjo bero, saj prodajajo več kot 400 aplikacij, medtem ko jih je pri Amazonu polovico manj. A Microsoftovega Officea za Mac pri Applu ni, medtem ko ga Amazon ponuja.

Vse aplikacije je mogoče prenesti večkrat, tako kot je to navada tudi pri Applu; to pride prav, če katero izgubimo. Nima pa Amazonova trgovina možnosti samodejnega posodabljanja nameščenega, kar Apple ponuja. Nadalje se lahko zgodi, da je treba kakšen program iz Amazonove trgovine aktivirati z vnosom serijskega ključa, česar pri Applu ni. Do konca meseca Amazon ponuja popust v višini pet dolarjev za vse nakupe.

2 komentarja

ozbolt ::

Ima pa Apple večji asortiment, saj prodajajo več kot 400 aplikacij, medtem ko jih je pri Amazonu polovico manj


Ne razumem zakaj se kdo rad spotika ob število aplikacij na Linux strani. Namreč podobno trgovino ima Ubuntu, kjer je sigurno vsaj 400 kvalitetnih in uporabnih programov.

lurker ::

Ampak bera aplikacij (ne mislim na število, da ne bo ozbolta razneslo) v tem Amazonovem Mac Store-u je pa pod vsako kritiko. Resno, razen MS Office-a, bi moral biti človek že hudo obupan, da bi si hotel kakšno kupit. 80% aplikacij je slovarjev?! WTF!? A narobe gledam?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple WWDC: OS X Lion (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7922808 (20232) MrStein
»

Apple in Amazon v tožbi za ime app store (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
8720611 (18132) hamax
»

Nazaj k Macom, OS X

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
307380 (6528) techfreak :)

Več podobnih tem