Forum » Programiranje » [c++] meni
[c++] meni
cosa nostra ::
Kako bi dopolnil meni da bi prvo izbral sortiranje potem pa mi vrže izbiro ali sortiranje_letnik ali sortiranje_znamka? Hvala
void avto::meni_gl(avto bb[], short & x, short n) { string izb;//uporabnikova izbira do { do{ meni_izbira();//izpis opcij getline(cin,izb); if(!(izb.length()==1 &&(izb[0]=='x' || (izb[0]>='a' && izb[0]<='t'))))cout<<"Ponovi vnos, podatki niso pravilni."<<endl; }while(!(izb.length()==1 &&(izb[0]=='x' || (izb[0]>='a' && izb[0]<='t')))); //izvedb izbire, ki jo poda uporabnik if (izb[0]=='a') bb[0].izpis_vsi_elementi(bb,x); if(izb[0]=='b') bb[0].sort_znamka(bb,x); if(izb[0]=='f') bb[0].sort_letnik(bb,x); if(izb[0]=='c') bb[0].isci_znamka(bb,x); if(izb[0]=='l') bb[0].isci_letnik(bb,x); if(izb[0]=='t') bb[0].vpis_v_dat(bb,x,n); if (izb[0]=='d' and x>0)bb[0].brisi_znamka(bb,x); }while(!(izb[0]=='x' || izb[0]=='X'));//manjka q in Q }
ja bol taki na izi meni ! če zbereš pač določeno črko ti izvede neko metodo... samo nevem kako bi še en podmeni naredo ?
Senitel ::
Skropucalo je epicVoid zagotovo mislil zaradi tega, ker je tale koda tolk blizu neberljive kolikor blizu se da pridet.
Nauči se vsaj zamikat kodo pravilno...
In kateri prevajalnik ti tole sploh prevede?
Nauči se vsaj zamikat kodo pravilno...
In kateri prevajalnik ti tole sploh prevede?
tako delamo v jedni šoli ! DEV C++
void avto::meni_gl(avto bb[], short & x, short n) { string izb;//uporabnikova izbira do { do{ meni_izbira();//izpis opcij getline(cin,izb); if(!(izb.length()==1 &&(izb[0]=='x' || (izb[0]>='a' && izb[0]<='t'))))cout<<"Ponovi vnos, podatki niso pravilni."<<endl; }while(!(izb.length()==1 &&(izb[0]=='x' || (izb[0]>='a' && izb[0]<='t')))); //izvedb izbire, ki jo poda uporabnik if (izb[0]=='a') bb[0].izpis_vsi_elementi(bb,x); if(izb[0]=='b') bb[0].sort_znamka(bb,x); if(izb[0]=='f') bb[0].sort_letnik(bb,x); if(izb[0]=='c') bb[0].isci_znamka(bb,x); if(izb[0]=='l') bb[0].isci_letnik(bb,x); if(izb[0]=='t') bb[0].vpis_v_dat(bb,x,n); if (izb[0]=='d' and x>0)bb[0].brisi_znamka(bb,x); }while(!(izb[0]=='x' || izb[0]=='X'));//manjka q in Q }DA BO PORAVNANO
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cosa nostra ()
baunti ::
also rajše naredi meni s switchem. bo bolj pregledno.
http://www.tutorialspoint.com/cplusplus...
podmeni bi potem izgledal nekak tako:
http://www.tutorialspoint.com/cplusplus...
podmeni bi potem izgledal nekak tako:
case 'b' : char izbira; cout << "Za sortiranje po znamki vpisi a, za sortiranje po letniku vpisi b" << endl; cin >> izbira; if (izbira == 'a') sortiraš po znamki else if (izbira == 'b') sortiraš po letniku else javis napako break;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 16350 (14759) | skyline |
» | Raspberry Pi za 20 evrov z zmogljivejšim GPU od iPhona 4S (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 20873 (14446) | clix |
» | [C] Pomoč pri programu za fax (matrike)Oddelek: Programiranje | 1282 (1025) | alphasaphir |
» | [MP3] avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15862 (12471) | Damjan Jagar |
» | izbirno tekmovanje - matematikaOddelek: Šola | 1264 (1141) | Neon Dei |