» »

Raspberry Pi za 20 evrov z zmogljivejšim GPU od iPhona 4S

1
2
»

jype ::

opeter> Raztvajeni otroci imajo sobne igralne konzole, po možnosti vse, kar je trenutno aktualno ...

Pa Adobe Premiere Pro Ultra Magic majo tut.

Ga rabjo, če jim slučajno zmanjka interneta.

opeter ::

Žalostno, a resnično.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

MrStein ::

jype je izjavil:

MrStein> Razen kupa stvari. (Duke Nukem Forever, naprimer)

Nisem rekel, da lahko počneš vse, kar danes z Windows počnejo razvajeni otroci.

Rekel si, da lahko počne vse, kar z Windows.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

MrStein> Rekel si, da lahko počne vse, kar z Windows.

Correct (ker on ni razvajen mulc, ki bi moral počet reči, ki jih ne počne, samo zato, da lahko reče, da jih).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Bor H ::

Torej lahko zažene praktično vsak špil ki si ga zaželi? Pa lahko uporablja Sony Vegas (meni osebno najljubši program za urejanje videa)? Lahko uporablja Wolfram Mathematico (ja lahko tut na linuxu ampak je rahlo problematična)? Mogu bi rečt da lahko počne vse kar lahko počne na Linuxu, pa še to je res sam v obsegu ponujenih ARM compilov (če govorimo o zaprtokodnih rešitvah, odprtokodne bo treba pa lovit po forumih).

jype ::

Bor H> Torej lahko zažene praktično vsak špil ki si ga zaželi? Pa lahko uporablja Sony Vegas (meni osebno najljubši program za urejanje videa)? Lahko uporablja Wolfram Mathematico (ja lahko tut na linuxu ampak je rahlo problematična)? Mogu bi rečt da lahko počne vse kar lahko počne na Linuxu, pa še to je res sam v obsegu ponujenih ARM compilov (če govorimo o zaprtokodnih rešitvah, odprtokodne bo treba pa lovit po forumih).

Nesposobni bodo vedno našli vzroke za omejitve, ki iz te nesposobnosti izvirajo.

Ne morem našteti vsega, kar bo lahko počel, ker je tega bistveno preveč, zagotovo pa lahko, če se potrudiš, najdeš kaj, česar ne moreš početi - ampak ker tega ni počel niti na Windows, moja trditev ostane pravilna.

Bor H ::

Res? Ga poznaš? Mogoče je pa navajen na kak windows only program? Mogoče pa ful dobr razume Excel in nekako ne bi šaltal na LibreOffice Calc (ki je vsaj pol leta nazaj bil bolj k ne zgubljen sam v sebi, žal ti ne morm natančno elaborirat, sem bil pa več k pol leta izključno na Libre office ampak ene par stvari mi je sfalil al mi jih je blo pa samo ekstremno zoprnih, da ne omenjam kompatibilnosti z MsOffice, pa niti ne bom kazal s prstom kdo je kriv, omenjam samo posledice)

jype ::

Bor H> Res? Ga poznaš? Mogoče je pa navajen na kak windows only program?

Brez skrbi, ker uporablja Windows, vem vse o njegovih računalniških navadah.

Lonsarg ::

Torej poznaš računalniške navade 3/4 folka? Si pa res vseveden, si prepričan, da nisi bog?

kuglvinkl ::

Dovolj.

Bor H ::

In je šla tvoja kredibilnost po gobe. Ker uporabljam Windowse sem debil? Idiot? Ker nočem imeti dveh sistemov postavljenih (pa imam Ubuntu v virtualcu in ga redno uporabljam za potrebe faksa)?

Povej mi idealno rešitev: s PCjem bi rad opravljal pisarniška opravila, brskal po netu, snemal in editiral audio/video in občasno odigral kakšno igro.
Kot dodaten info ti povem da imam netbooka ki ga zaradi štale z drajverji in slabimi izkušnjami laufam na Winsih, ne bi pa rad uporabljal različnih programov na PCju pa Laptopu.

odgovor je bil namenjen jypu seveda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bor H ()

jype ::

Bor H> Ker uporabljam Windowse sem debil? Idiot?

Ne, le tvoj računalnik se zelo rad pogovarja o tvojih navadah z Microsoftom.

Bor H> Povej mi idealno rešitev: s PCjem bi rad opravljal pisarniška opravila, brskal po netu, snemal in editiral audio/video in občasno odigral kakšno igro.
Bor H> Kot dodaten info ti povem da imam netbooka ki ga zaradi štale z drajverji in slabimi izkušnjami laufam na Winsih, ne bi pa rad uporabljal različnih programov na PCju pa Laptopu.

Prodaj to šaro in kupi Raspberry Pi za $30 in poganjaj gor Chromium na Linuxu. V njem lahko počneš vse našteto.

Bor H ::

Troll much? Lahko zaganjam nove igre na njem? Lahko z normalno hitrostjo (na dveh monitorjih po možnosti) editiram multimedio?

Kar se pa pogovora z MSjem tiče: Windowsi so verjetno sistem pod največjim nadzorom, karkoli pošljejo v Redmond je bilo vsaj tisočkrat prečesano s strani tin-foil-hat userjev in če bi kej groznega se našl bi vedl.

jype ::

Bor H> Kar se pa pogovora z MSjem tiče: Windowsi so verjetno sistem pod največjim nadzorom, karkoli pošljejo v Redmond je bilo vsaj tisočkrat prečesano s strani tin-foil-hat userjev in če bi kej groznega se našl bi vedl.

Ja, sej ni nobena skrivnost, da se v Redmond pošilja vse živo. To počne tudi Google na tistih Androidih, kjer uporabniki (ki to lahko in celo smejo) funkcionalnosti ne izključijo, pa Apple na OS X.

Bor H> Lahko zaganjam nove igre na njem?

Seveda lahko. OpenXcom, recimo, komot.

Bor H ::

Smeh, ok, bom igral tistih 5 spoliranih iger ki jih maš na Linuxu. Al pa hm...raj mel še Windows da bom lahko igral praktično katerokoli igro si bom zaželel (for the record, preden me kej obtožiš, v zadnjem letu mislim da sem natanko eno piratsko igro zagnal, ostalo je vse original).

jype ::

Bor H> for the record, preden me kej obtožiš, v zadnjem letu mislim da sem natanko eno piratsko igro zagnal, ostalo je vse original

For the record, v zadnjem letu nisem igral praktično ničesar, zato bi bilo bedasto, da bi se silil s sistemom, kjer lahko poganjam najnovejše igre.

Če že moraš igrati najnovejše igre, pa seveda lahko:

http://games.adultswim.com/robot-unicor...

Bor H ::

Ker ti ne igraš iger bi mogl vsi jih nehat in it na Linux? Al pa če imam W7 ker TUDI igram igre boš posplošil da sem na W7 ker se z njimi samo igram? Obožujem tvojo logiko.

jype ::

Bor H> Ker ti ne igraš

Ker ti igraš moramo vsi namestit Windows?

Bor H> Al pa če imam W7 ker TUDI igram igre boš posplošil da sem na W7 ker se z njimi samo igram?

Kdo je sploh tebe vprašal, kaj počneš? Uporabnika zanima, če bo lahko RPi uporabljal za vse, kar zdaj počne na Windows in odgovor je ja, lahko bo.

Koga brigajo "najnovejše igrice"?

darkolord ::

Par sto milijonov ljudi. En drobizek.

Bor H ::

Koga briga definicija "vse"? Jst nikogar ne silim na Windowse ali na Linux ali na mojo priljubljeno znamko biciklov, ampak če slučajno človek rad igra igre pač Linux ni za njega. Sploh pa tvoja izjava "Brez skrbi, ker uporablja Windows, vem vse o njegovih računalniških navadah." nekako da slutiti da točno veš kaj počne in da si sigurn da ne rabi računalnika za kako igro kdaj zagnat. Dej prizemlji se no.

jype ::

Bor H> ampak če slučajno človek rad igra igre pač Linux ni za njega.

Aja? Res?

Bor H> Dej prizemlji se no.

Al pa če bi se ti.

Skyrim bo čez 15 minut tekel v brskalniku, tebe pa skrbijo "najnovejše igre" ?

Bor H ::

Ja res, a lahko zaženem BF3 na Linuxu? Kaj pa katerega od zadnjih dveh Batmanov? Kaj pa hm...90% ostalih iger? In ja sem probal tist Onlive, ki je trenutno najboljši kao, pa ni lih nek žur, če bodo kdaj špili res lepo laufal v oblaku pol kul, ampak sumim da bo vsaj za streljačine in bolj natančne dirkačine zadeva lagala.

jype ::

Bor H> Ja res, a lahko

Ja, lahko, samo implementirat moraš (za zdaj še) manjkajoče rutine. Nič posebnega, to lahko vsak povprečen uporabnik s poglobljenim znanjem DirectX, win32 in OpenGL apijev.

Bor H> In ja sem probal tist Onlive

Pojma nimam, kaj to je. Kot sem omenil - ne igram dovolj iger, da bi me to tangiralo.

darkolord> Par sto milijonov ljudi. En drobizek.

Sej Robot Unicorn Attack dela, tko da ti so pokriti.

Bor H ::

Res ne kapčiš? Jst hočem jutr inštalirat Ubuntu in zalaufat špile ki jih mam na polici, zakaj tega ne morm mi je vseen, če bom zaradi njih imel Windowse pa ne vidim fore v dual bootu ker mi tudi Linux ne predstavlja nobene prednosti pred Winsi (razen zastonjskosti, ki odpade takoj ko ga itak že mam oz. bi ga mogu met za dual boot).

jype ::

Bor H> Res ne kapčiš? Jst hočem jutr inštalirat Ubuntu in zalaufat špile ki jih mam na polici

Res ne kapčiš? 90% tega sveta nima "špilov na polici".

Bor H ::

Pa naj šaltajo, ampak če kdo reče da je Windows user ne morš iz tega razbrat kaj dela z njimi, lahko jih ma res sam da IE zažene, lahko pa da uporablja kak specialen software ki ga na linuxu ni, lahko igra igre, lahko da je itak winse dubu zraven mašine in ne vidi razloga v menjavi ker mu zdj vse dela. Ne gledajo vsi skozi oči programerja.

pi pawr ::

Folk se bo s tem "igral" na mal drugačen način;((;((8-O....razvijal svojo strojno in programsko opremo IN počel vse kar lahko počne na PCju in MM predvajalniku.

jype ::

moat> Da bo predvajal filme, za kar se bo uporabilo USB vodilo (mimogrede, ali bom nanj lahko enostavno priključil zunanji trdi disk), mi je bolj ali manj jasno (bog, daj, da je to res) tudi tiste s HD ločljivostjo, pravijo. Ostalo pa je bolj ali manj nejasno.

Check.

moat> Zasledil sem, da bo podpiral Linux in ker ima priključek za ethernet predvidevam, da se bo dalo z njim tudi deskati po internetu; to drži? No, in ker ima tudi HDMI izhod, bi se ga dalo z ustreznim adapterjem namesto na TV priključil na monitor, tudi to drži?

Check.

moat> Zame je torej najvažnejše, da bi ga lahko, predvsem zaradi majhne porabe energije, uporabljal za brskanje po internetu. Seveda, pa tudi za ogled kakšnega filma. Tako bi ga z veseljem uporabil tudi kot npr. poceni HD predvajalnik. Bi torej TV, če bi omenjeno čudo prključil s HDMI kablom dejansko zaznal tako, kot mi sedaj zazna DVD predvajalnik?

Check.

Kaj od naštetega, kar zdaj počne na Windows, mu bo delalo težave? Nič, kvečjemu jih bo imel manj.

Bor H ::

Če smo iskreni to kar je naštel lahko počne že z vsakim gadgetom tipa Boxee Box al pa WDTV Live

jype ::

Na računalniku za 30 dolarjev, ki se napaja z micro-usb in porabi približno 1W ?

Bor H ::

Sej veš da sta WDTV Live in Boxee Box strojna oprema ne software?

Mavrik ::

Mislim da jype bolj meri na to, da recimo Boxee Box stane 170€ in kuri 10W :)
The truth is rarely pure and never simple.

jype ::

Sej veš, da staneta bistveno več od 30 dolarjev in požreta precej več elektrike in ju je težje nastaviti točno tako, kot si želiš, vključno z odločitvijo o tem, kateri brskalnik boš uporabljal?

BTW, a na Boxee Box lahko igraš freeciv?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Bor H ::

Ampak sta pa plug and play, pa vsaj pri Boxee Box dobiš zravn še daljinca, pa Raspberry Pi nekako nima ohišja pa napajalca zravn, uglavnem če hočeš medijski predvajalnik je LAŽJA pot če vzameš kr nekej temu namenjenega, ni pa cenejša seveda.

Mislim da ni napisal da bi to počel, verjamem pa da Civ5 na Raspberry Pi ne dela.

RockyS ::

Ohišja ne rabim ker bom ploščico dal v ohišje iz lego kock, daljinca ne rabim ker imam miško, gor bom dal XBMC(free), pol metra UTP kabla. Največji strošek mi bo predstavljal usb ključ (32gb).

Vse skupaj:
40€ raspberry
30€ usb ključ
7€ hdmi kabel
77€ kateri multimedijski predvajalnik dobim za tak denar s tako konfiguracijo? S tem da ne pozabi na tišino in to, da poganja opero,trillian, iptv itd. že privzeto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Bor H ::

Ne dobiš, pozabljaš pa SD kartico v računici (ker se zadeva z SDja boota), pa jst bi dodal še nekej € za tipkovnico, miško al pa daljinc. In ja, če imaš voljo rihtat je to perfektna izbira, vem da bom jst to naredu.

darkolord ::

Pa štrom rabiš.

jype ::

Pri RPi, če hočeš imet normalen desktop, porn machine, gaming console, samo zamenjaš SD kartico in rebootaš... Kot v Nintendu!

Al pa maš vse hkrati na eni, če ti je tako ljubše.

Glavno je, da tvoje reči ostanejo tvoje - da si neodvisen od ponudnikov tega in onega.

RockyS ::

SD kartica ne predstavlja dodatnega stroška, pač namesto usb kljucka nabavim kar 32gb kartico za 35€. Za mis drži, tpikovnica pa bi tud onscreen lahko bila, itak je povsod autocomplete.

BaToCarx ::

Heh eno leto ze cakam da pride ven, da bom videl kaj bo folk delal z njim, smo blizu al ne? Konec meseca al se pol leta? Kupil ga ne bom ker ne rabim nobene skatlce vec, bodo pa zanimivi projekti ki si jih bo folk zmislil in ze samo zaradi tega se splaca sledit projektu. Zdej tukaj se kregate z windoze lunix apple pa karkoli se, zarad mene uporabli vse, kje je pa lepo stacijonarc kjer z recimo control+alt+2xinsert skaces med delujocimi sistemi win,linux,osx? In da delajo hkrati (nec sleep/halt) to bo kdaj? Pa poraba 1W je res tako majhna ko kuri TV kolk 100W?

Tero ::

Se že kaj ve kdaj bo zadeva naprodaj? Njihova stran še vedno piše samo februar 2012.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

bf4ed ::

ko bo bo.

Itak pa maš mailing listo, vpiši mail in čakaj :P

pumaxx ::

Kako vam je uspelo? (nakup)

LuGi ::

Ni

Bor H ::

Vse se je usul, bastards

pumaxx ::

Pre-order sem lahko oddal na farnell.com vendar nisem nobene potrditve.

Bor H ::

The hell, kako? Kje?

LuGi ::

Tudi meni je uspel nakup pri farnellu

29 februar, 2012 29/02/2012 07:00 1 0 €26.73 Prejeto 16452001 INT

Vprašanje če sem v prvem batchu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Bor H ::

Fernell je razprodan baje, RS pa še ni sploh omogoču naročila, res majo nesposoben stuff v teh firmah..

clix ::

In kako sta si farnell pa rs razdelile enote? Vsaka po 5k?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bi pivo ali računalnik Raspberry Pi Zero?

Oddelek: Novice / Procesorji
4515400 (10236) nikjozo
»

Raspberry Pi z Mathematico kot kalkulator za 25 dolarjev

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
107048 (4237) M.B.
»

Prihaja cenejši Raspberry Pi A

Oddelek: Novice / Procesorji
4112096 (10219) orescek
»

Raspberry Pi naprodaj 20. februarja, specifikacije znane (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Procesorji
17056710 (46759) MrStein
»

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12436815 (31207) Lonsarg

Več podobnih tem