Forum » Elektrotehnika in elektronika » Inverter 12v - 220v
Inverter 12v - 220v
Jurrbe ::
Zdravo.
Rad bi priključil inverter 12 na 220 na akumulator, pa me zanima kakšne izgube lahko pričakujem.
Zadeva se bo rabila za TV z porabo max 150w. Ja kakšna razlika v porabi/izgubi če vzmem inverter za 3000w ali 300w moči?
Hvala za pomoč!
Rad bi priključil inverter 12 na 220 na akumulator, pa me zanima kakšne izgube lahko pričakujem.
Zadeva se bo rabila za TV z porabo max 150w. Ja kakšna razlika v porabi/izgubi če vzmem inverter za 3000w ali 300w moči?
Hvala za pomoč!
hojnikb ::
vzami ene 500W, ker 300W je verjetno samo za kratke sunke, sicer ima pa verjetno le 150W.
#brezpodpisa
Jurrbe ::
Kakšne izgube pa lahko pričakujem. Koliko ur gledanja lahko pričakujem z 150Ah akumulatorjem.
hojnikb ::
cca 80% učinkovitost pomoje.. Je pa to zelo odvisno od tega, kak inverter kupiš...
čeprav jst tega nebi gonu na običnem akumolatorju od avtomobilov, ker niso narejeni za tak način praznenja..
čeprav jst tega nebi gonu na običnem akumolatorju od avtomobilov, ker niso narejeni za tak način praznenja..
#brezpodpisa
ismon1 ::
Živjo.
Rad bi prebral komentar od katerega z več izkušnjami.
Rad bi namreč montiral inverter 12V-220V v avtodom (Fiat Ducato 1998 letnik) za npr.: uporabo prenosnika, ipd.. Naprave bi se uporabljalo izključno med vožnjo, saj ko sem v campu imam priklop na 220. Zanima me, na kaj moram paziti in kolkšno moč inverterja lahko instaliram? Prva misel je bila pri 500W potem pa sem videl, da je 1000W le par cekinov dražji, pa bi tistega vzel. Kako bo to alternator/akumulator prenesel?
Pa še to; videl sem, da lahko inverter priklopim kar na cigaretni priklp. Je to varno? In če ni, je smiselno direktno na akumulator vezat ali mi ga lahko sprazni?
hvala
Rad bi prebral komentar od katerega z več izkušnjami.
Rad bi namreč montiral inverter 12V-220V v avtodom (Fiat Ducato 1998 letnik) za npr.: uporabo prenosnika, ipd.. Naprave bi se uporabljalo izključno med vožnjo, saj ko sem v campu imam priklop na 220. Zanima me, na kaj moram paziti in kolkšno moč inverterja lahko instaliram? Prva misel je bila pri 500W potem pa sem videl, da je 1000W le par cekinov dražji, pa bi tistega vzel. Kako bo to alternator/akumulator prenesel?
Pa še to; videl sem, da lahko inverter priklopim kar na cigaretni priklp. Je to varno? In če ni, je smiselno direktno na akumulator vezat ali mi ga lahko sprazni?
hvala
boogie_xlr ::
Kakšen bolj kvaliteten inverter bo vzel toliko, kolikor bo potreboval za končno napravo, do maksimuma na škatli.
mirator ::
Če ima priključek na cigaretni vžigalnik, potem ti že certifikat jamči, da je varen. Ampak izhodna napetost je pa vseeno 230 V in hkraten dotik nule in faze je enako nevaren kot pri vtičnici v električni inštalaciji. Kar se moči tiče lahko inverter pač obremeniš največ s takšno močjo, za katero je zgrajen. Vedeti pa moraš da wati (W) pomenijo delovno moč za razliko od navidezne in jalove moči. Moč, ki jo priključuješ je odvisna od bremena in ima lahko n.pr. 100 W delovne moči in 50 VAr jalove moči kar pomeni navidezno moč ca 112 VA. Pomembna je tudi oblika izhodne napetosti (ali je sinusna, pravokotna, trapezna ali kaj drugega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop 220V hladilnika v avtu - razsmernik? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5245 (919) | matobeli |
» | S čim poganjati pumpo za centralo ob izpadu električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12648 (3578) | deco16 |
» | UPS - izračun časa delovanja ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11885 (4236) | FireSnake |
» | Pretvornik napetostiOddelek: Pomoč in nasveti | 2970 (2773) | Duhec |
» | Dvojni inverter 12 - 220 v avtomobilu - yes or no?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3252 (2825) | Primorec |