Forum » Pomoč in nasveti » PI
PI
fshat ::
Pozdravljeni!
Prosim, mi kdo pove kako se v slovenski tastaturi najde znak pi?
Najlepša hvala!!!
Najlepša hvala!!!
Mipe ::
Pi %28letter%29 @ Wikipedia
Naj bi bil alt+0227 ali alt+960, vendar jaz dobim neke čudne kvake...
Še najhitreje ga dobim tako, da v Windows 8 pritisnem windows tipko, vtipkam "char" in odprem Character Map programček, kjer poiščem Pi ter ga kopiram. Ali pa grem na Wikipedijo ter tam skopiram znak.
Naj bi bil alt+0227 ali alt+960, vendar jaz dobim neke čudne kvake...
Še najhitreje ga dobim tako, da v Windows 8 pritisnem windows tipko, vtipkam "char" in odprem Character Map programček, kjer poiščem Pi ter ga kopiram. Ali pa grem na Wikipedijo ter tam skopiram znak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
carota ::
Na _slovenski_tipkovnici iščeš _grško_črko?
Lahko uporabiš software kot je http://webpages.charter.net/krumsick/ in zamenjaš npr. "Đ" za Pi.
fshat ::
Nimam w 8 in ne gre za moj računalnik. Tastatura je samo slovenska( ker se ne more menjat). Zanima me ali lahko dobim PI na katerikoli drugi način kot s c/p?
Hvala!
Hvala!
dzinks63 ::
Poiščeš na netu simbol za PI - π in narediš copy-paste, tukaj na forumu ga minimalistično prikaže, v programih za pisanje , je pa ok.
Po ASCII CODES je alt+(numerično 227), vendar ne deluje v vseh primerih, na Win8.1 se prikaže kot Ń.
Po ASCII CODES je alt+(numerično 227), vendar ne deluje v vseh primerih, na Win8.1 se prikaže kot Ń.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A koga motijo različne oblike nekaterih tipk?Oddelek: Strojna oprema | 3354 (2358) | Ribič |
» | Kaj se je zgodilo s slovensko tipkovnico?Oddelek: Znanost in tehnologija | 5231 (3565) | janig |
» | S čim očistiti zaslon prenosnika/monitorja?Oddelek: Zvok in slika | 6396 (5514) | petrca |
» | Se obetajo spremembe na slovenski tipkovnici? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 24971 (20359) | madmitch |
» | Katero tipkovnico?Oddelek: Kaj kupiti | 1805 (1499) | Mate |