» »

problem s streamanjem na domače omrežje.

problem s streamanjem na domače omrežje.

Phantomeye ::

torej, na laptop sem si naložil Plex server (za streamanje video posnetkov). Laptop sem priklopil v t-2jev switch (milan) in ne v router (tp link). Zadeva funkcionira na katerem koli omrežju (eduroam, knjižnica, 3g-internet) RAZEN na domačem omrežju ne, kar se manifestira v obliki stalnega bufferinga. Najprej sem mislil, da je problem s tp-linkom... dokler nisem laptopa nisem priklopil na nanj. V tej situaciji predvajanje deluje brez problema.

V čem je problem? in kk bi ga odpravil, brez da bi to vključevalo nasvet 'ne priklapljaj direktno v switch'?

Mavrik ::

Čak... ti imaš NAT router, ki ti naredi ločeno omrežje? In naprava, ki predvaja je priklopljena na TP-Link?

Ja potem jasno, da ne dela, ker TP-Link naredi izolirano omrežje.
The truth is rarely pure and never simple.

Phantomeye ::

Mavrik je izjavil:

Čak... ti imaš NAT router, ki ti naredi ločeno omrežje? In naprava, ki predvaja je priklopljena na TP-Link?

Ja potem jasno, da ne dela, ker TP-Link naredi izolirano omrežje.

TL-WR1043ND. Naprava, ki oddaja stream (laptop) je priklopljena direktno na switch od t-2ja (innbox). Naprave, ki sprejemajo (npr. tablica),so priklopljene na router, ki podpira NAT, da, in se povezujejo na napravo (laptop)preko zunanjega IP-ja.

Skratka, uspelo mi je identificirati napako, o kateri sem že težil na t-2 neuradnem forumu že lani.

Takoj po tovarniškem resetu routerja je zadeva začela delat. DOKLER nisem v nastavitve mojega tp routerja vnesel statičnega IP naslova, ki si ga lastim. Na podlagi tega sklepam, da je problem v tem.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568958 (5787) c23po
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

8727646 (8512) fpopla87
»

Vzpostavitev domačega omrežja

Oddelek: Strojna oprema
101593 (1442) Cofko Cof
»

Dostop do routerja preko modema

93823 (3483) [ecstazy]

Več podobnih tem