Forum » Hlajenje in modifikacije » hladilnik procesorja
hladilnik procesorja
krigla ::
Pozdravljeni.
Imamo eno vprašanje. menjal sem matično ploščo ker mi je le ta crknila in sedaj ko sem jo zamenjal s povsem novo mi ne deluje hladilnik procesorja... Računalik se prižge normalno in se ne ugasne zaradi pregrevanja v biosu kaže temperaturo cpu-ja 4 stopinje. Ali je možno da je hladilnik crknil ali je kje drugje ta težava. hvala za odgovore
LP
Imamo eno vprašanje. menjal sem matično ploščo ker mi je le ta crknila in sedaj ko sem jo zamenjal s povsem novo mi ne deluje hladilnik procesorja... Računalik se prižge normalno in se ne ugasne zaradi pregrevanja v biosu kaže temperaturo cpu-ja 4 stopinje. Ali je možno da je hladilnik crknil ali je kje drugje ta težava. hvala za odgovore
LP
hladilnik je ARCTIC Freezer 7 Pro Rev. 2
plata asrock g41c-gs, cpu intel pentium 930d, 3gb ram ddr2, 200gb disk
dvomim da je plata kriva ker je nova
plata asrock g41c-gs, cpu intel pentium 930d, 3gb ram ddr2, 200gb disk
dvomim da je plata kriva ker je nova
klkkkkkkkkkk ::
Plata nova? kje si jo pa dobil?
Jaz bi na tvojem mestu menjal komplet ... če nemoreš potem pusti dokler bo delalo bo delalo...
CPU iz leta 2006 ... 200TB disk verjetno tudi že kar nekaj časa
Jaz bi na tvojem mestu menjal komplet ... če nemoreš potem pusti dokler bo delalo bo delalo...
CPU iz leta 2006 ... 200TB disk verjetno tudi že kar nekaj časa
GA-990XA-UD3, FX 6300 4.6GHz, R9 270X, 8Gb Ram, 1TB, G-550W, Win7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
klinker ::
Take plate se se vedno da dobit, ja. Stara zaloga, ker ta srot ne vem kdo bi kupu v trgovini.
Poskusi kak drugi konektor.
Poskusi kak drugi konektor.
gddr85 ::
Če je hladilnik prej delal potem je pomoje matična fu**ed up, tud tele stopinje so mal čudne. Jst bi najprej flashal na tazadn bios.
čisto nova danes dobil. kupil prek spleta na chiptrade. ja komp je star 8 let. naj bi delal preden je crknila plata nisem pa 100% ker nism odpiral kompa ko je bil prižgan. sem naložil fan speed in je cpu temp kazal 51 stopinj. na kater kontektor pa še lahko priklopim na plati ker ta je 4 pinski ostali so 3...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krigla ()
Pa kaj si šov menjat plato...
celeronček-matx-4gm ddr3-cheap+HDD 1TB napajalac pod 200€ z poštnino iz Hardwareversand.de
celeronček-matx-4gm ddr3-cheap+HDD 1TB napajalac pod 200€ z poštnino iz Hardwareversand.de
FlyingBee pač nimam toliko da bi lahko kupoval drug računalnik...
gddr85 kje bi lahko dobil adapter
gddr85 ::
Probaj brez če gre v 3 pin, če se lepo usede v režo oz. če si dobil zraven molex adapter ga priklopiš na psu. Za 4 na 3 pin adapter sploh ne vem če se dobi, poglej mal na internetu.
FlyingBee pač nimam toliko da bi lahko kupoval drug računalnik...
Nisi edini... vendar nekaj vlagat v stare komponente se ti pač nesplača.
Če ti je pa težko dat za PC 200-250€, ki ga uporabljaš verjetno vsak dan prav tako ga rabiš za druge stvari (malo bolj pomembne)...
Tak PC ti bo delal 5 let lepo brez problemov kakšen...
trenutno te zajebava samo tole potem lahko pride še HDD itd. na koncu boš porabil več časa in mogoče tudi na 150€ še vedno pa boš na slabšem
Vem da se ne splaca vlagat samo jz mam lap topa tega pa majo starsi in ga uporabljajo usake toliko. In se nam pac ne splaca kupovat drugega ker za na net je cisto ok. Se strinjam da se bo pojavilo se kaj ni dvoma sej komp je oddelu svoje ce pogledam nazaj. Vrjem da sm isku najcenejso varjanto da pridem skozi s tem popravilom...
Bom probal hladilnik priklopit se na kaksen drug komp da vidm tocno a dela ali ne. A bi slo na staro plato probat mogoce ker komp se je prizgal do boot ekrana potem pa zamrznil. Bi zalaufalo hladilnik?
Bom probal hladilnik priklopit se na kaksen drug komp da vidm tocno a dela ali ne. A bi slo na staro plato probat mogoce ker komp se je prizgal do boot ekrana potem pa zamrznil. Bi zalaufalo hladilnik?
CPu hladilnik dela če se fan vrti nič drugega ... samo tist fan se naj lepo vrti na 12V pa nebi smel bit rpoblemov bo glasen... Ob prvi priložnosti pa menjaj tole. Hladilnik je več vreden kot procesor :)
Zdej če bodo uporabljali smao za splet potem se sploh neobremenjuj, ker se CPU nebi smel naprezat...
Zdej če bodo uporabljali smao za splet potem se sploh neobremenjuj, ker se CPU nebi smel naprezat...
Zgodovina sprememb…
Sem sprobal še na drugem kompu in se fan sploh ne zavrti tako da je fuč fan in ne plata po mojem mnenju
Meni se tudi ne vrti dokler ni določenih obratov
jaz se sploh nebi obadal pošlji tja, če se ti splača
pa ti naj zamenjajo
al ga sam probaj mal zavrtet
pa ti naj zamenjajo
al ga sam probaj mal zavrtet
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilator glasen, vrti ves čas (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8120 (6831) | lolipop2 |
» | Pomoč pri izbiri komponent za low budget PC - 350 €Oddelek: Kaj kupiti | 3149 (2340) | AndreAS |
» | Nakup novega napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8254 (7479) | M-XXXX |
» | Gaming PC - je to OK?Oddelek: Kaj kupiti | 4952 (4133) | cajhi |
» | Fx-8120 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 13766 (12391) | barocco |