Forum » Pomoč in nasveti » Sleep mode
Sleep mode
SpiD3r ::
Zdravo
Imam en problm z racunalnikom, ki se mi pojavlja ze nekaj casa. Ko gre racunalnik v sleep mode se mi ne zbudi vec ... no se zbudi kišta, samo ekran ostaja črn in utripa lučka. Nato moram drzati tipko za izklop, da se ugasne. Ko pa ga ponovno vklopim pa mi odpre vse programe kakor da je prise oz sleep mode ...
tako da ne vem ali je to strojna ali programska napaka? ima to kaksno vezo z graficno, da se ne zbudi? imam pa win 7 ...
Hvala za pomoc
lp
Žiga
Imam en problm z racunalnikom, ki se mi pojavlja ze nekaj casa. Ko gre racunalnik v sleep mode se mi ne zbudi vec ... no se zbudi kišta, samo ekran ostaja črn in utripa lučka. Nato moram drzati tipko za izklop, da se ugasne. Ko pa ga ponovno vklopim pa mi odpre vse programe kakor da je prise oz sleep mode ...
tako da ne vem ali je to strojna ali programska napaka? ima to kaksno vezo z graficno, da se ne zbudi? imam pa win 7 ...
Hvala za pomoc
lp
Žiga
MIHAc27 ::
Sleep mode je bedarija. To je moje mnenje, in ga več ali manj povsod izklapljam, pa takih težav potem ni več.
tudi ce izklopim, se po dolocenem casu se vedno ugasne, in potem ga ne morem vec zbudit ... no kista zacne delati, ampak slike ni ...
PerUser ::
Imam enak problem, ampak se mi to dogaja tudi kadar ga izklopim. No bom prilimal post, kjer sem že opisal podoben problem, pa še nisem dobil odgovora.
Lp,
upam, da bo kdo poznal odgovor na moje vprašanje. Zadnje čase mi nagaja monitor pri hišnem računalniku. Kadar je računalnik dolgo na standbye ali pa je turn off, mi ob ponovnem prižigu računalnika, monitor ne deluje oz. se slika pojavi z zakasnitvijo. Včasih je ta zakasnitev kratka, včasih pa slika na monitorju pride šele po 10, 15 minutah ali dlje. Kadar pa računalnik ugasnem in prižgem takoj ali pa le nekaj minut kasneje, pa deluje. Ob tem pa kišta deluje normalno, le monitor ne deluje kot bi moral. Menjal sem tudi že kable, pa še vedno ni delovalo.
Ali je težava kje v nastavitvah ali pa je monitor po domače povedano crknil, mu je življenjnska doba potekla ?
Hvala. :)
Lp,
upam, da bo kdo poznal odgovor na moje vprašanje. Zadnje čase mi nagaja monitor pri hišnem računalniku. Kadar je računalnik dolgo na standbye ali pa je turn off, mi ob ponovnem prižigu računalnika, monitor ne deluje oz. se slika pojavi z zakasnitvijo. Včasih je ta zakasnitev kratka, včasih pa slika na monitorju pride šele po 10, 15 minutah ali dlje. Kadar pa računalnik ugasnem in prižgem takoj ali pa le nekaj minut kasneje, pa deluje. Ob tem pa kišta deluje normalno, le monitor ne deluje kot bi moral. Menjal sem tudi že kable, pa še vedno ni delovalo.
Ali je težava kje v nastavitvah ali pa je monitor po domače povedano crknil, mu je življenjnska doba potekla ?
Hvala. :)
mislim da ni problem v monitorju, ampak v grafi ... oz mogoce celo v plati ... tak pri tebi kot pri meni ... ali pa je napaka na winsih 7
samo jaz nastavitev nisem spreminjal, in mi je delalo normalno ... sedaj pa ze nekaj casa moram imeti odprt nek program da se nekaj dogaja na racunalniku (internetni radio, torrenti) da racunalnik ne gre v stand by ...
samo jaz nastavitev nisem spreminjal, in mi je delalo normalno ... sedaj pa ze nekaj casa moram imeti odprt nek program da se nekaj dogaja na racunalniku (internetni radio, torrenti) da racunalnik ne gre v stand by ...
To sem tudi jaz imel v mislih, da je napaka nekje v kišti. Ampak sem potem menjal monitor, da sem preizkusil to teorijo, pa je na drugem monitorju delovalo vse normalno. Prižgal se je v isti sekundi kot kišta z nobeno zakasnitvijo. Pa je bilo vseeno ali je bil standbye ali pa turn off. Saj mi ni težava menjati monitorja, sam je ta 2x večji od drugega ter boljši in mi je škoda :))
Dejansko pa bi rad izvedel ali je res monitor, ki je crknil, ali pa bi še lahko bilo mogoče kaj drugega pri monitorju, kar nisem preveril.
Dejansko pa bi rad izvedel ali je res monitor, ki je crknil, ali pa bi še lahko bilo mogoče kaj drugega pri monitorju, kar nisem preveril.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PerUser ()
A vredu, sporoči rezultat. Res mi ni jasno kaj bi bilo. Ker monitor, ko se prižge deluje normalno brez težav. Ampak je dejansko neuporaben, ker se tako dolgo prižiga.
Han ::
Aktiviraj "High Performance" profil in v dodatnih nastavitvah izklop diska nastavi na 0 minut...
Če se vprašanje nanaša name, je približno 5,6 let. Sem nastavil tudi zgodnje nastavitve od Hana, pa da vidimo, kako se bo odzival, po nekaj urah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PerUser ()
Sem poskusil po nasvetih, a monitor še vedno ne deluje kot bi moral. Danes je recimo potreboval 10 minut, da se je zbudil in prišla slika.
Verjetno je šla kaka komponenta v ekranu...
Verjetno je šla kaka komponenta v ekranu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ko gre monitor v "spanje" se ne "zbudi" večOddelek: Zvok in slika | 3730 (1394) | neocodexx |
» | Pc se ne zbudi iz spanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1771 (1277) | BorutK-73 |
» | PC deluje MONITOR se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 1326 (1111) | thebaloh |
» | Monitor gre v spanje in se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 1213 (1011) | Cold1 |
» | monitor ugasniti ali v standby?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (1072) | Geronimo11 |