Forum » Pomoč in nasveti » monitor ugasniti ali v standby?
monitor ugasniti ali v standby?
ts ::
kaj je bolje: monitor ugasniti ali ga pustiti da gre v standby, naprimer
čez noč ko pustiš računalnik prižgan?
čez noč ko pustiš računalnik prižgan?
Big_Al ::
Osebno v vsakem primeru - računalnik dela in ne rabim monitorja ali pa računalnik vgašnjen - vgasnem monitor! OFF je le OFF.
Damjan Jagar ::
Po mojih poizvedbah je stand by manj agresivne za monitor in primernejši od ugašanja.
Tudi mene to zanima, tako da če ima kdo informacije iz prve roke, na dan z njimi.
Tudi mene to zanima, tako da če ima kdo informacije iz prve roke, na dan z njimi.
http://jagar.si
km- ::
jaz monitor ugasnem ko ga ne uporabljam in prizgem ko ga uporabljam, sploh pa ko spim, kr normalni monitorji sevajo ce se ne motim... in nevem kaj bi blo lahko agresivno za monitor ugasanje:) sej se ne bo zjebalo tko hitro no valda je kej kvalitete not..
Cokolesnik ::
na tem podrocju nisem profesionalc, zato bi svetoval da malo pobrskate po iskalnikih in uporabite kljucne besede standby, turn off in monitor ter power.
jaz sem nasel eno zanimivo stran in po njej povzemam naslednje:
" machine in sleep mode still draws energy, so whenever possible turn the machine completely off. In sleep mode a printer can use as much as 11.5 watts while a monitor can use up to 5.9 watts. Switching the monitor on and off five times or more a day increases the frequency of faults in power transistors in the control and deflection parts only after the machine has been used 20 to 30 years! At minimum office computers, monitors, and printers should be turned off at night and on weekends unless you are accessing them from home. Turning a 24-hour computer off at night so it only runs 9 hours per day computes to a 675 kWh/year, or 61% savings."
jaz sem nasel eno zanimivo stran in po njej povzemam naslednje:
" machine in sleep mode still draws energy, so whenever possible turn the machine completely off. In sleep mode a printer can use as much as 11.5 watts while a monitor can use up to 5.9 watts. Switching the monitor on and off five times or more a day increases the frequency of faults in power transistors in the control and deflection parts only after the machine has been used 20 to 30 years! At minimum office computers, monitors, and printers should be turned off at night and on weekends unless you are accessing them from home. Turning a 24-hour computer off at night so it only runs 9 hours per day computes to a 675 kWh/year, or 61% savings."
Cokolesnik ::
http://www.energystar.gov - stran, namenjena varcni porabi energije pri delu z racunalnikom. njihov znak ste gotovo ze videli ob zagonu racunalnika, ce vas racunalnik podpira varcevanje z energijo.
Fury ::
lej.. ce gres stran za par ur bo ze standby sam naredu.. ce pa gres spat al pa nekam za dalj casa (4h+) pa pac ugasnes pa je :) tko jest delam
fRiK0 ::
Jaz se power knofa sploh ne taknem ko rač ugašam pač pustim monitor pržgan pa gre sam ve nekak standby. Aja pa električne naprave crknejo le takrat ko jih prižgete ali ugasnete med delovanjem pa le redko kdaj!
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
largie ::
čez noč ga seveda ugasnem, ker bi me pri spanju motila svetloba ki jo oddaja, ok, lahko bi dal blank screensaver, ampak raje ugasnem. podnevi (od cca 9h do polnoči al pa malo čez) pa je nonstop prižgan, tudi če ni nobenega pri računalniku.
AngelOfDeath ::
osebno ga vedno pustim v "stand by" ker se mi res ne da kablov ven vlačit pa not davat.
Geronimo11 ::
CRT monitor in tudi vse novejše televizorje je vsekakor boljše puščati v stand by. Vsak vklop po popolnem izklopu (turn off) namreč sproži degauss.
Degaussa pa načeloma ni priporočljivo delati zelo pogosto (vsekakor ne večkrat na dan).
Predvsem pri slabših monitorjih namreč lahko ob prepogostem degaussu pride do trajnih poškodb. Iz lasnih izkušenj lahko povem da mi je pred leti to dokončno pokopalo Hyundajev monitor (ki pa je bil zelo ubogi že brez tega).
Degaussa pa načeloma ni priporočljivo delati zelo pogosto (vsekakor ne večkrat na dan).
Predvsem pri slabših monitorjih namreč lahko ob prepogostem degaussu pride do trajnih poškodb. Iz lasnih izkušenj lahko povem da mi je pred leti to dokončno pokopalo Hyundajev monitor (ki pa je bil zelo ubogi že brez tega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sleep modeOddelek: Pomoč in nasveti | 1418 (1214) | PerUser |
» | Zaganjanje sistema windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 2207 (2021) | In Extremis |
» | Nič vatov za stand-by (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6117 (6117) | bbf |
» | Standby funkcija v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1122 (1019) | Jebiveter |
» | Chudna foraOddelek: Pomoč in nasveti | 922 (818) | hanuman |