» »

Kako ugotoviti, ce je wireless fizicno crknil?

Kako ugotoviti, ce je wireless fizicno crknil?

CyberPunk ::

Ugotovil sem, da se danes na router ne morem vec priklopiti preko wifija (najprej sem seveda krivil Applove krize s sedmico iOS-a, ampak ocitno to ni to). Router je Asusov WL500g Premium z DD-WRT. Najprej sem poskusil reboot routerja iz web UI, potem fizicni izklop iz elektrike, potem pa se disablanje in enablanje wireless modula v UI. Nobene spremembe ni bilo - mobilne naprave omrezja ne vidijo vec.

Ce pa kliknem na tiste gumbe "site survey" in "wiz survery" v nastavitvah, pa router vidi sosedna omrezja. Prav tako v syslogu pise "wland: wlan daemon successfully started".

Se da kako ugotoviti, ce se je zadeva fizicno pokvarila?

Hayabusa ::

Na telefonu, prenosniku poglej če oddaja signal.

Ga ne pokaze na nobenem wifi analyzerju/skenerju (probal na treh razlicnih napravah).

Tody ::

To da jih vidi je lahko samo varka :) Poklikaj če res pride skoz. Drugače pa če se dve različne naprave ne povežejo na sistem je šel router žvižgat rakom.

Probal tudi kliknit Connect na laptopu, pa ni bilo nic, pa na novo dodati omrezje na iPadu, tudi nic. Vistumbler ga ne pokaze. Glede na to, da tisti "site survey" v routerju deluje in kaze omrezja, domnevam, da je potem crknil "samo" oddajni del.
Kaj bi bil pa ustrezen nov nakup za nekoga, ki je vajen vseh dobrot WL500 serije in DD-WRT?

Izgleda, da ga je bilo treba samo popolnoma resetirati...

Se eno vprasanje: Glede na to, da vse naprave, ki so na wifi, pri meni po specifikacijah podpirajo b/g/n, router pa b/g, je potem ustrezneje, da namesto "Mixed" wireless network mode na routerju nastavim na "G only"?

Hayabusa ::

Da, potem bo deloval samo na g način.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
61983211 (14972) brez-imenko
»

Problem z wirelessom/brezžično anteno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588913 (8005) Jst
»

Repeater Bridge na Linksys WRT160NL??

Oddelek: Pomoč in nasveti
156363 (3631) toncek1
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586855 (5834) ...:TOMI:...
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8710048 (6789) janezek67

Več podobnih tem