» »

Muskofibr dober ali slab?

Muskofibr dober ali slab?

1
2
»

ZaphodBB ::

thramos je izjavil:

Se ni. Nekaj časa sem delal ass to the grass, pa ni prav nič vplivalo na gibljivost, prej nasprotno. Da ne bo kdo počel kaj podobnega - dokler nimaš dovolj gibljivosti, so vaje z velikimi težami, kjer sploh ne moreš naredit celotnega pravilnega giba nevarne.


Huh, kok ste pa stari, da ne dosežete tal?

Jaz pri tridesetih nisem mogel več celih dlani postavit na tla, ki sem jih pred 15 leti še lahko.


Jaz če nekaj čez 20 nisem dosegel tal.

Ja to se pa strinjam... Če delaš X do paralele, potem pa hočeš z X pod paralelo je absolutno nevarno. Moraš it malo (ali pa precej) nazaj!!

In tudi zelo težko je it recimo z 350kg pod paralelo, pa če ne drugega zato ker imaš pri takih masah že tako velike mišice, da enostavno ne moreš izvest tako globokega počepa :D.

Aquinas ::

[D]emon je izjavil:

zee je izjavil:

Raztegovanje pred in po treningu.



http://healthland.time.com/2013/04/08/w...


tl;dr: pretegovanje pred treningom naj bi imelo negativne posledice.


OP pešači na kalvarijo, ti pa linkaš članek, ki opisuje negativne posledice raztegovanja glede moči pri dvigovanju uteži :)

Raztegovanje pred aktivnostjo je nujno. Ampak samo pri določenih športih. Iz 12 letnih izkušenj karateja si ne znam predstavljati, kako bi brez raztegovanja in brez poškodb 15cm višjega sparring partnerja brcnil v glavo. Tukaj je raztegovanje preprosto nepogrešljivo. Enako velja pri gimnastiki: frajer, ki dela german hang neraztegnjen se lahko kar naroči na operacijo ramen.

Pri športih kot so šprint in dvigovanje uteži pa je preagresivno raztezanje nezaželjeno zaradi posledične prevelike mobilnosti sklepov. Ker prenos moči v koraku je optimalen pri določenem kotu - vse kar je več pomeni izgubo moči.

Ampak če se že raztezamo, potem naj velja pravilo: pred aktivnostjo dinamično raztezanje, po treningu statično. Vsekakor ne smemo pretiravati.


OP, ti pa kar pridno treniraj. 24 ur po treningu poskusi z lahkim 15 minutnim tekom, da se ogreješ in se potem pošteno raztegni. Musklfiber bi se moral v roku enega meseca umiriti. Seveda, če si še začetnik. Če nisi, potem ne vem kaj jamraš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aquinas ()

Ona ::

Kaj je priporocljivo, da dosezemo vecji ucinek, da z treningom nadaljujemo, ko imamo muskelfiber ali raje pocivamo in nadaljujemo ko je boljse?

starboi ::

Ona je izjavil:

Kaj je priporocljivo, da dosezemo vecji ucinek, da z treningom nadaljujemo, ko imamo muskelfiber ali raje pocivamo in nadaljujemo ko je boljse?


Verjetno je muslkfiber posledica daljše neaktivnosti. Tako da je najboljša rešitev za to , da začnete "zmerno".. Recimo vadba pon.-sre.-pet., ostali dnevi počitek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: starboi ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za rekreativne tekače (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
677525 (5702) AnjaNja
»

Fitnes & poškodbe

Oddelek: Šport
101870 (1338) harmony
»

Vaje za raztezanje

Oddelek: Loža
91359 (1099) blackbfm
»

Kako se kvalitetno zrediti ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6327152 (25403) _IKE_
»

bolečina v hrbtenici - ko mišica pritisne na kost

Oddelek: Loža
63312 (2814) rezator

Več podobnih tem