Forum » Pomoč in nasveti » Menjava procesorjev
Menjava procesorjev
srdo ::
zamenjal sem procesor na matični in dela vse normalno razen na čase se pc resetira, ve kdo v čem je problem ?
Hayabusa ::
Izklopi auto restart v winsih, prilepi bsod.
Kompatibilnost
Napajalnik je kateri ?
Os. plošča je brez napihnjenih kondenzatorjev ?
Kompatibilnost
Napajalnik je kateri ?
Os. plošča je brez napihnjenih kondenzatorjev ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
napajalnik je nek corsair 520 w kje izklopim auto restart? kaj bi pa naj to sploh pomenilo da se resetira vsake tolko časa
zdaj sem izklopil samodejni zagon sistema, napajalnik je pa ta http://www.newegg.com/Product/Product.a...
cholt45 ::
In naslednjič ko se ti pojavi bluescreen si zapiši kodo ali pa poslikaj ekran s telefonom in jo prilepi sem.
broken/link ::
glede na to, da si procesor menjal in da se ti šele od takrat naprej resetira komp, je velika verjetnost, da nisi pravilno dal hladilnika na procesor (si dal novo pasto gor?) in se ti posledično pregreva. mal spremljaj temperature, ker imho je ravno tu problem.
za bolj podrobno analizo problema pa potrebujemo več podatkov :)
za bolj podrobno analizo problema pa potrebujemo več podatkov :)
solatko ::
Si pred menjavo CPU-ja, pogledal kompatabilnost z MB in kateri bios mora bit nameščen?
Si flash-al bios?
Si flash-al bios?
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
bios sem posodobil, bluescreena mi ne pokaže samo resetira, potegnil sem program blue screen wiev in sem pri zadnji težavi kopiral ime problema KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED win32k.sys, in sem malo pobrskal po googlu in piše da bi verjetno moral drivere inštalirat ampak nikjer jih ne najdem, če pa jih pa so za plačat,
paste nisem dal gor ker je nimam, hladilnik ni čisto pritrjen na procesor ker če je potem ne da slike, temperatura je od 69-77 ampak nevem kak je med igro, nazadnje sem probal igrat in mi je po 10min resetiralo sistem včasih pa ga je resetiralo takoj ko sem prišel v namizje
je lahko mogoče kaj narobe če imam izklopljeno samodejni zagon sistema
paste nisem dal gor ker je nimam, hladilnik ni čisto pritrjen na procesor ker če je potem ne da slike, temperatura je od 69-77 ampak nevem kak je med igro, nazadnje sem probal igrat in mi je po 10min resetiralo sistem včasih pa ga je resetiralo takoj ko sem prišel v namizje
je lahko mogoče kaj narobe če imam izklopljeno samodejni zagon sistema
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: srdo ()
solatko ::
srdo - dobro, da se ne ukvarjaš s servisiranjem za druge.
Dobro da sploh prideš v sistem. Poklič kolega, ki se spozna na HW in ti naj uštima. Kako si posodobil bios, če ne prideš do gonilnikov (po navadi so tam, kjer dobiš bios tudi ostali gonilniki in user manual, če imaš pa srečo pa še service manual).
Najbolje bo, da čimprej prekineš s svojim početjem in uporabiš priporočilo iz zgornjega odstavka.
Dobro da sploh prideš v sistem. Poklič kolega, ki se spozna na HW in ti naj uštima. Kako si posodobil bios, če ne prideš do gonilnikov (po navadi so tam, kjer dobiš bios tudi ostali gonilniki in user manual, če imaš pa srečo pa še service manual).
Najbolje bo, da čimprej prekineš s svojim početjem in uporabiš priporočilo iz zgornjega odstavka.
Delo krepa človeka
zagnal sem intelburntest in sem ga pustil par min, potem sem ga izklopil in spet vklopil,zraven sem odprl še en program in spet se je resetiral
Hayabusa ::
HWMonitor, kakšne temperature dosegaš full load/idle?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Blinder ::
ta njegov procesor ni pripravljen na poletne dni ki prihajajo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
ta njegov procesor ni pripravljen na poletne dni ki prihajajo
raje napiši kaj koristnega kot pa da samo bluziš v prazno....
Zgodovina sprememb…
NEkaj ne štima s hlajenjem če mene vprašaš. Mogoče si namazal preveč paste,poglej si par videov na to temo.
Ker očitno se ti stvar pregreva in ti termalni senzor izklaplja cpu. Pa intelu se zahvali zanj, ker drugače bi ga scvrl :D
p.s: pa upam da si hladilnik pred uporabo dodobra očistil stare(trde) paste
Ker očitno se ti stvar pregreva in ti termalni senzor izklaplja cpu. Pa intelu se zahvali zanj, ker drugače bi ga scvrl :D
p.s: pa upam da si hladilnik pred uporabo dodobra očistil stare(trde) paste
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cholt45 ()
če nisem sploh mazal paste, sem pa videl nekakšno sled na procesorju tam na stikih, če pogledam proti svetlobi vidim rahlo belo, mogoče je kdo po pomoti namazal pasto po stikih in kasneje brisal, ampak procesor dela normalno v drugi matični ampak je matična preslaba da bi jo lahko uporabljal
stare paste nisem očistil ker nisem imel kaj za čistit..
stare paste nisem očistil ker nisem imel kaj za čistit..
Zgodovina sprememb…
KAko nisi sploh mazal paste?
Verjetno zato, ker je na stock hladilniku še bila pasta gor ali kako?
Verjetno zato, ker je na stock hladilniku še bila pasta gor ali kako?
A je možno da tak hudo trollaš?
Preden ne dobiš paste, ne prižigaj računalnika, ker boš skuril procesor. Zdaj pa brž v trgovino po pasto pa namaži.
Preden ne dobiš paste, ne prižigaj računalnika, ker boš skuril procesor. Zdaj pa brž v trgovino po pasto pa namaži.
ok, zdaj sem našel doma nekakšno pasto v tubici ki sem jo dobil zraven grafične mislim da, ampak nisem vedel če je to kar rabim, sem pa vseeno probal in namazal, zagnal računalnik na novo in preveril temperaturo 35 do 45 stopinj in potem zagnal intelburn test, temperatura se dvigne do 72 stopinj ali manj proti prej 100 stopinj, sem rešil kaj s tem ??
Invictus ::
ok, zdaj sem našel doma nekakšno pasto v tubici ki sem jo dobil zraven grafične mislim da, ampak nisem vedel če je to kar rabim, sem pa vseeno probal in namazal, zagnal računalnik na novo in preveril temperaturo 35 do 45 stopinj in potem zagnal intelburn test, temperatura se dvigne do 72 stopinj ali manj proti prej 100 stopinj, sem rešil kaj s tem ??
Če ti iz tvojega posta ni jasno kaj si naredil, kaj naj rečem ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
No danes si se naučil, da je hladilnik brez paste enak kot da hladilnika sploh nebi bilo.
Upam da si senaučil.
Upam da si senaučil.
nekaj sem se naučil danes ja, najlepša hvala vsem za pomoč in za potrpežljivost, brez vas bi bil v temi :p
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje cpuja in glasna graficnaOddelek: Pomoč in nasveti | 3009 (2441) | ST-777 |
» | C2D E8600 max.temp (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5505 (4574) | AapocalypseE |
» | Razlike termalnih past v praksiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1970 (1582) | Vexto |
» | Gigabyte Nforce 7n400 - Temperatuta procesorja???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1953 (1505) | Ethan |
» | p3 1.3GHz se pregreva - se mi zdiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1056 (955) | ali3n |