» »

p3 1.3GHz se pregreva - se mi zdi

p3 1.3GHz se pregreva - se mi zdi

mambli ::

Pozdravljeni!!

Imam p3 1.3GHz in se mi zdi da se pregreva. Nekaj časa normalno deluje potem pa se resetira. Gleda po izpisu po ressetu, mi kaže da je teperatura sistema 44 C, procesor pa 49 C. Potem sem probal tudi enega izmed programov za merjenje temperature pa mi kaže, da je temp. procesorja 74 C.
Procesor ni nič navit. Samo nekaj časa sta bila hladilnik in ventilator na procesorju malo bolj umazana :)) , vendar sem jih lepo spucal.

gotovo bo potrebno kakšen nov hladilnik. Kakšen predlog?

rhabdo ::

Pozdravljen!
Jaz pa imam Celeron tualatin 1300 in imam temperaturo med 40 in 44! Tako mi izpiše v biosu in v Soyo-vem programu za merjenje temperature, ki sem ga dobil zraven matične plošče Soyo-Tisu (intel815). Če zaženem katerikoli drugi program za merjenje temperature procesorja mi pokaže temp. okoli 74 C. Istočasno pa imam v soyo-vem programu temp. recimo 43 C. Ne vem, zakaj se to dogaja, ampak jaz merim temp. z soyo smartguardian, ki sem ga dobil zraven plošče. Drugi programi očitno temperaturo prikazujejo narobe. Torej, katero ploščo imaš in kateri program uporabljaš za merjenje temp.?? Sigurno pa bodo številke v biosu prave.
LP

mambli ::

Hvala za odgovor

Plato mam MSI 6337, program je pa MBM 5, nisem vedel kateri program naj uporabim, pa sm na slo-techu potem eno slikco, kjer je nekdo ta program uporabljov.

Samo je sigurno težava nekje v tej smeri. Računalnik sem formatirov pred dvema dnevoma, pa je še kar isto.

rhabdo ::

Mislim, da bi bilo najbolje, da si z MSI-jeve spletne strani downloadaš MSI-jev program za merjenje temp. v računalniku. Se mi zdi, da to počne program z imenom PC-alert III ali PC-alert 4. Drugi programi pa pač nekaj ne zaznavajo pravilno.
LP

mambli ::

Včeraj sem šel kupit nov hladilnik za procesor, pa še zmeram isto, le da se še hitrje resetira.
Razmišlam, da je lahko tudi napajalnik. Od nakupa računalnika sem dodal še eno mrežno, 256 rama, nove grafično(Gforce4 Ti 4200), sedaj pa še močnejši hladilnik. Tako da porabim malo več napajanja kot ob nakupu računalnika. Vendar ne vem, če ni dovolj napajanja ali se računalnik ugasne ali resetira? Trenutno ne vem kako močen napajalnik imam.
Meni se resetira

ali3n ::

Za začetek si ga samo izposodi, da se ne boš po nepotrebnem metal v stroške; podatki o napajalniku so na nalepki na ohišju napajalnika - navadno na zgornji strani (verjetno boš moral vzet napajalc ven);
v sistemu si izklopi avtomatski reboot sistema ob napaki - da dobiš blue screen (s kodami) - tako boš morda izvedel zakaj prihaja do napak;
ni nujno da je napajalc...

---dodano
49°C je dost normalna temperatura za ta letni čas; gleda na to, da imaš v ohišju 44°C ti priporočam da raje poskrbi za zračenje ohišja; magari vrži dol stranico...
- si pravilno montiral nov hladilnik? "stopnica" na hladilniku naj bo tam, kjer piše Socket 370 (FCPGA)... si namazal termalno pasto?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

mambli ::

S termalno pasto nisem nič mazal, ker sem se že tako dovolj našvicol pri menjanju hladilnika:D . Bom to pustil za v naslednj.
Če se pravilno spominjam imam to že izklopljeno(auto reboot).

ali3n ::

S termalno pasto nisem nič mazal, ker sem se že tako dovolj našvicol pri menjanju hladilnika


Potem se ne čudi, da švica tudi procesor! :\
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MSI GE60 visoka CPU temperatura

Oddelek: Strojna oprema
9907 (741) xxpolhecxx
»

Temperatura q6600 go

Oddelek: Pomoč in nasveti
151252 (1138) Meizu
»

Navijanje E6750...

Oddelek: Navijanje
422971 (2067) Svizec69
»

71 stopinj

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231720 (1102) Nejc Pintar
»

čudna temperatura

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121142 (934) OrkAA

Več podobnih tem