Forum » Sedem umetnosti » Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]
Alien franšiza [Alien: Covenant ( Prometheus 2)]
Temo vidijo: vsi
vostok_1 ::
Mene je Alien Resurrection nasmejal, zato ker je bila Ripley sarkasticna prasica
You kidding me?
Polovica od teh me nasmeji, druga pa nasmešek naredi.
http://www.great-quotes.com/quotes/movi...
"Annalee Call: Jesus Christ, Johner, what do you put in this ****, battery acid?
Johner: Just for color.
Še ena iz pred-SJWjevskih časev:
"Johner: What's the big deal, man? ****in' waste of ammo.
Christie: Let's go.
Johner: Must be a chick thing.
Kaj ponuja Covenant? Slabo dodelano zgodbo, zgubljen plot, marvel junake...
no, just no...
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
[D]emon ::
Mene je Alien Resurrection nasmejal, zato ker je bila Ripley sarkasticna prasica
You kidding me?
Polovica od teh me nasmeji, druga pa nasmešek naredi.
http://www.great-quotes.com/quotes/movi...
"Annalee Call: Jesus Christ, Johner, what do you put in this ****, battery acid?
Johner: Just for color.
Še ena iz pred-SJWjevskih časev:
"Johner: What's the big deal, man? ****in' waste of ammo.
Christie: Let's go.
Johner: Must be a chick thing.
Kaj ponuja Covenant? Slabo dodelano zgodbo, zgubljen plot, marvel junake...
no, just no...
"Ripley, I thought you were dead!" -"Yeah, I get that a lot."
"So, like, I heard you ran into these things before?" -"That's right." "So, like, what did you do?" -"I died."
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Exactly
Za našega M-Powerja, je holivud trenutno v zlatem obdobju. Vsak mesec nov superhero movie, 3 rebooti starih klasik na leto,
Za našega M-Powerja, je holivud trenutno v zlatem obdobju. Vsak mesec nov superhero movie, 3 rebooti starih klasik na leto,
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
oo7 ::
Alien Covenant ni ne rebot ne superhero film ampak dober Sci-Fi film.
Sem pa letos že gledal dva slaba Sci-fi filma Pasengers in Ghost in Shell
Sem pa letos že gledal dva slaba Sci-fi filma Pasengers in Ghost in Shell
Okej, zdaj si dokazal da nimas okusa za filme.
Veš...saj tisti, ki je McDonalds cele dneve in ne pozna drugega, bo itak trdil, da je to the best.
V resnici pa je zgolj imitacija hrane z preveliko kalorične vrednosti in malo-nič celovite nutricije.
V resnici pa je zgolj imitacija hrane z preveliko kalorične vrednosti in malo-nič celovite nutricije.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Nikec3 ::
Končno pogledal tole "velemojstrovino". Ta film je tako slab, da kar glava boli in to prihaja od nekoga, ki mu je bil Prometheus precej všeč.
Covenant nima ničesar. Ima slab pacing, kjer se film vmes nekajkrat prav čudno ustavi, efekti so slabši kot pri Prometheusu, igralska zasedba tudi, ta posadka je še bolj neumna od tiste v Prometheusu, recimo prvi del filma je tako razvlečen brez vsakega razloga. Francota ubijejo v prvi minuti in bi bi se nekako morali sekirati za njega? Hkrati je ta plot twist na koncu tako predvidljiv, da je res škoda ker bi ga lahko na bolj kul način izvedli.
4/10
Covenant nima ničesar. Ima slab pacing, kjer se film vmes nekajkrat prav čudno ustavi, efekti so slabši kot pri Prometheusu, igralska zasedba tudi, ta posadka je še bolj neumna od tiste v Prometheusu, recimo prvi del filma je tako razvlečen brez vsakega razloga. Francota ubijejo v prvi minuti in bi bi se nekako morali sekirati za njega? Hkrati je ta plot twist na koncu tako predvidljiv, da je res škoda ker bi ga lahko na bolj kul način izvedli.
4/10
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
bambam20 ::
Han ::
S tem delom sta FOX in Scott uničila franšizo, zato se ne čudim, da Fox resno razmišlja o drugačnem rebootu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Če bo reebot potem naj kar začnejo z inžinirji tako kot se spodobi ;)
Torej končno le priznaš, da je Zaveza približno tako dobra kot odvajanje, drugi dan po močni mehiški hrani?
Covenant je posilstvo+umor.
Edino kar bi jo rešilo je to, da se Ridley že enkrat poslednje zapije. Počaka še kakih 50-100 let in naredi reboot v VR imerrsive tehniki.
Ampak ne...v roku 2 let že dobimo nov reboot.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Če bo reebot potem naj kar začnejo z inžinirji tako kot se spodobi ;)
Torej končno le priznaš, da je Zaveza približno tako dobra kot odvajanje, drugi dan po močni mehiški hrani?
Covenant je posilstvo+umor.
Edino kar bi jo rešilo je to, da se Ridley že enkrat poslednje zapije. Počaka še kakih 50-100 let in naredi reboot v VR imerrsive tehniki.
Ampak ne...v roku 2 let že dobimo nov reboot.
Ne moje mnenje je še vedno enako kar se tiče filma Zaveza.
Zaveza, ko je rekel Ridley je bil samo vmesna postaja tako, da če bodo nadaljevali bi rad videl več o inžinirjih če pa bo reebot pa ravno tako. Inžirinji so mi ravno tako zanimivi kot xenomorfi ampak o xenotih se ve že veliko o inžinirjih pa ne.
stjan ::
Če bi pisec zgodbe za film napisal toliko zgodbe, kot je napisano v tej temi bi bil film celo ok. :)
Bistvo filma :
neumna posadka
slaba oprema,
umsko zaostal ameriški kapitan
vse vzeto iz prejšnjih filmov...
pa dobimo sranje ki je uničilo vsako upanje da bo kak film o alienih celo gledljiv.
Bistvo filma :
neumna posadka
slaba oprema,
pa dobimo sranje ki je uničilo vsako upanje da bo kak film o alienih celo gledljiv.
kixs ::
Js sem ga vceraj pogledal... do zdaj nisem niti odpiral te teme...
Ne recem, da sam ne bi kaj drugace naredil... ampak overall mi je kar v redu, marsikaj nisem pricakoval... v bistvu me prav zanima nadaljevanje, torej vmesno obdobje.
Ne recem, da sam ne bi kaj drugace naredil... ampak overall mi je kar v redu, marsikaj nisem pricakoval... v bistvu me prav zanima nadaljevanje, torej vmesno obdobje.
Če bi pisec zgodbe za film napisal toliko zgodbe, kot je napisano v tej temi bi bil film celo ok. :)
Bistvo filma :
neumna posadka
slaba oprema,
umsko zaostal namestnik kapetana , ki je po vrhu še goreč vernik...
Ridley ni želel raskirati, da bi mu James Franco uničil alienovsko generacijo, tako kot mu je uspelo v Planetu Opic.
Honest treiler je super.
Eden oa največjih problemov filma so generični igralci. Ne vem od kje jih vlečejo.
Včasih se vprašam, kdo mu svetuje pri izbiri igralcev? Ridley osebno izbira?
Če pogledam, kakšno zasedbo je imel pri Blade Runnerju, se mi zdi, da tam ni sam izbiral, ker se je še uveljavljav, medtem ko ima sedaj , kot "renomiran" režiser proste roke in dela drek.
Včasih si želim, da bi Cameron posnel še enega Aliena, kjer pa Ripley in HIkcs ne umreta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Js nekih vecjih problemov v tem filmu ne vidim.
Gredo z namenom kolonizacije na drugi planet, ki so ga ze preskenirali in nastudirali. Torej kaksnih tezav ni za pricakovat. Vmes se sicer vse spremeni, vendar posadka na to ni pripravljena in radovednost in neizkusenost naredita svoje.
Kot receno, me prav zanima vmesno obdobje na tem planetu in kaj je David delal teh 10 let. Se bo zanimivo :)
Gredo z namenom kolonizacije na drugi planet, ki so ga ze preskenirali in nastudirali. Torej kaksnih tezav ni za pricakovat. Vmes se sicer vse spremeni, vendar posadka na to ni pripravljena in radovednost in neizkusenost naredita svoje.
Kot receno, me prav zanima vmesno obdobje na tem planetu in kaj je David delal teh 10 let. Se bo zanimivo :)
Js nekih vecjih problemov v tem filmu ne vidim.
jao. Od kdaj se vesolje pošilja oz. na kolonizacijske misije pošilja neizkušene ljudi a? V filmih vedno delujejo kot grupa moronov, ki so jih pobrali 3 dni pred vzletom iz zavoda za zaposlovanje.
V relanosti pa poteka usposabljanje več let, da sploh vidiš vesolje.
Film je velika težava. V realističnem scenariju posedka ne bi odšla iz začrtane poti, pač pa bi poslali sporočilo na Zemljo, ki bi odposlala reševalno ladjo.
zato pa je v filmih vsemogoče, v realnem življenju pa ne.
gddr85 ::
še najbolj neumen se mi je zdel tist prizor, kjer kapitanu v kleti prijazni David pokaže jajca al kaj že in seveda potem direkt dobi facehuggerja v faco, lol
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Js nekih vecjih problemov v tem filmu ne vidim.Zanimivo, ker nekateri (večina!) vidimo same probleme... Zaradi tega je imel film slabo gledanost, slabe ocene in slab izkupiček. Po mojem in mnenju mnogih, tudi vodilnih pri Foxu, je ta del uničil franšizo.
Kot receno, me prav zanima vmesno obdobje na tem planetu in kaj je David delal teh 10 let. Se bo zanimivo :)Imaš v prejšnjih objavah lepo razloženo, kaj je ustvarjal. Verjetno bo ves ta material tudi v režiserjevi DVD/Bluray izdaji.
Glede na to, da je David inženirje zbrisal s planeta, ne vem, kaj na to temo bi sploh še lahko posneli. Tako nikoli ne bomo izvedeli, ali so bili naši stvaritelji in če so bili, zakaj so nas skuhali. In kdo je ustvaril inženirje...? Skratka, kura in jajce. Krneki...
p5608421Zanimivo, ker nekateri (večina!) vidimo same probleme... Zaradi tega je imel film slabo gledanost, slabe ocene in<strong> slab izkupiček</strong>. Po mojem in mnenju mnogih, tudi vodilnih pri Foxu, je ta del uničil franšizo. [/st.citat naj bi izjavil:
Zanimivo razmišljanje.
Budget $97 million[4]
Box office $232.6 million[4]
Slab izkuiček bi bil, če bi film pridelal konr
Zanimivo razmišljanje.
Budget $97 million[4]
Box office $232.6 million[4]
Slab izkuiček bi bil, če bi film pridelal konreten minus.
Po Hollywoodski matematiki tako ali tako vsak film pridela izgubo.
Glede na to, da je David inženirje zbrisal s planeta, ne vem, kaj na to temo bi sploh še lahko posneli.
2 uri, kako David dela genetične eksperimente, recitira Shakesperja , igra Wagnerja na flavto 40 minut, zraven na polno filozofira in se pogovarja z zvezdami.
Idealen film za večino oboževateljev franšize Alien.
Po Hollywoodski matematiki tako ali tako vsak film pridela izgubo.
Sploh franšiza Fast and Furious.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Glede na to, da je David inženirje zbrisal s planeta, ne vem, kaj na to temo bi sploh še lahko posneli. Tako nikoli ne bomo izvedeli, ali so bili naši stvaritelji in če so bili, zakaj so nas skuhali. In kdo je ustvaril inženirje...? Skratka, kura in jajce. Krneki...
Mislim, da se motiš :)
Preberi moje stare komentarje po datumih :)
Ridley Scott: "There will be three or four different players coming in to investigate. One of which will be the Engineers arriving back to find their planet decimated. I think those ships come and go on regular intervals. I see them as the gardeners of space. Where we go next is obvious. We're gonna actually go to the planet."
Lindelof spoke about Alien: Covenant and advanced a theory about a potential sequel that would have the Engineers coming back into the picture. Lindelof talked about his and Ridley Scott's thought-process in writing Prometheus and some rough ideas Scott gave him about where he wanted to take the series: "I think that one of the conversations that we had at the end of Prometheus is, Shaw and David have basically locked in on the coordinates of the planet where the Engineers came from. What does that place look like? Ridley called it 'Paradise'. What happens when they land on that planet? It doesn't feel like they've gotten there yet in Covenant, Covenant felt like it maybe was a detour prior to them arriving at the place of origin so I don't want to spoil any place that he might still be wanting to go, but the conversations that he and I had about where the story goes next were largely about the place where the Engineers were from and less the events of Covenant."
Kot kaže sem imel prav :)
Jaz dvomim, da je David pobil vse inžinerje pa vprašanje če so bili sploh isti inžinerji kot v filmu Prometheus. Pa tudi tako napredna civlizacija in, da bi živeli samo v eni vasi ali mestu na celem planetu dvomim bi prej rekel, da gre za kakšno kolonijo.
Prometheus
Covenant
Bi rekel, da gre za dve različni rasi ?
Sem pričakoval takšen odziv... Pa ti meni pojasni, zakaj so bili ti, po tvoje 'kvazi' inženirji, ob prihodu njihove "šrekelj ladje" polni pričakovanja in navdušenja, ko so videli, kakšno dobrodošlico jim je skuhal David, pa so v agoniji in kaosu vsi pomrli. Skratka, te ladje so bile njihove!
Sem pričakoval takšen odziv... Pa ti meni pojasni, zakaj so bili ti, po tvoje 'kvazi' inženirji, ob prihodu njihove "šrekelj ladje" polni pričakovanja in navdušenja, ko so videli, kakšno dobrodošlico jim je skuhal David, pa so v agoniji in kaosu vsi pomrli. Skratka, te ladje so bile njihove!
Te osebe z Covenanta zdaj ali so inžinirji ali ne so pričakovali, da se vrne inžinir z Prometheusa. Mogoče so te osebe z covenanta častili inžinirje z Prometheusa saj so zelo napredni mogoče so jih imeli celo za bogove in, ko se je ladja vrnila na njihov planet so pričakali inžinirja z Prometeja ampak na tej vesoljski ladji je bil čisto nekdo drug morislki android David.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Ti raje pojasni, kako so lahko njihove, gleda da so izgledali kot trop , ki živijo še slabše kot v srednjem veku. prej kamena doba. Bodo pa napreden vesoljske ladje izdelovali.
Takšno obnašanje je značilno za manj napredne civilizacije.
Mogoče pa so inžinirji z Prometeja po vsej galaksiji ustvarili živa bitja te z Zaveze, na zemlji...
Ne bi rekel, da so ga pričakovali, saj je bil ta CGI inženir na Prometheusu v popolni hibernaciji, iz katere ga je nasilno zbudil prav David...
Skratka, ta Covenant je en tak gnil šmorn, da glava boli. Zato vsaj meni ne deluje kot pravo nadaljevanje Prometheusa, ampak neka čudna blodnja alkoholiziranega Scotta.
Skratka, ta Covenant je en tak gnil šmorn, da glava boli. Zato vsaj meni ne deluje kot pravo nadaljevanje Prometheusa, ampak neka čudna blodnja alkoholiziranega Scotta.
Ne bi rekel, da so ga pričakovali, saj je bil ta CGI inženir na Prometheusu v popolni hibernaciji, iz katere ga je nasilno zbudil prav David...
Prometej je pa rekem delo a ne .
Oboje je šrot, nedostojno franšize.
Sicer pa zakaj se sploh sekiramo. Cameronovh ALinov ne bi danes presegel in dosegel niti sam Cameron.
Prometej je imel vsaj dober koncept, skušal pojasniti naš izvor, predstavil inženirja in šrekelj ladjo, kot celota je še nekako deloval, bil na nivoju. Zaveza pa vse to v razvlečenih dveh urah popolnoma degradira.
Odvisno koliko časa so ga pričakovali ampak to so ugibanja in teorije.
Zakaj CGI inžinir?
Igralec Ian Whyte je igral tudi kot Mountain in velikan Wun Wun v Tv seriji Igra prestolov.
Bil je tudi Predator v filmu AVP
Prometej je imel vsaj dober koncept, skušal pojasniti naš izvor, predstavil inženirja in šrekelj ladjo, kot celota je še nekako deloval, bil na nivoju.
zeh, zeh. Dol mi visi za te vaše inženirji, Sam hočem gledat aliene in nepto alcijo. Zato si raje zavrtim milijontič Aliense. VSaj vem, da bom dobil gledljiv film, ki ga vem dobesedno na pamet.
Ti raje pojasni, kako so lahko njihove, gleda da so izgledali kot trop , ki živijo še slabše kot v srednjem veku. prej kamena doba. Bodo pa napreden vesoljske ladje izdelovali. Takšno obnašanje je značilno za manj napredne civilizacije.Ta trditev je glede na videno logična, a žal ne zdrži zgodbe, da se David za svoje obglavljenje v Prometeju maščuje s fatalnim eksodusom nad nekim nedolžnim primitivnim ljudstvom, ki ga imajo inženirji npr. za sužnje... Prej bi rekel, da smo v Prometeju videli isto raso, oblečeno v 'eksoskeleton'.
Zgodovina sprememb…
Ridley Scott naj naredi en film in se popolnoma posveti inžinerjim.
Neil Blomkamp pa naj naredi Alien 5 z Xenomorfi in ostarelo Riplijevo in ostarelim Hicksom. Itak je rekel, da bi ignoriral tretji in četrti del :)
Neil Blomkamp pa naj naredi Alien 5 z Xenomorfi in ostarelo Riplijevo in ostarelim Hicksom. Itak je rekel, da bi ignoriral tretji in četrti del :)
Ali pa so tisti z planeta v filmu covenant samo navadni civilisti.
Ridley Scott: "There will be three or four different players coming in to investigate. One of which will be the Engineers arriving back to find their planet decimated. I think those ships come and go on regular intervals. I see them as the gardeners of space. Where we go next is obvious. We're gonna actually go to the planet."
Pa je šel na planet, pomoril inženirje in ustvaril Xenomorpha. In to je vse, kar je uspel pokazat v Covenantu. Jao!
Pa si ziher, da so bili to inzenirji? Oz. da niso se kje drugje?
Mi je pa zanimivo, da sem se pri Prometeju veliko vec drzal za glavo - v stilu, kaj delajo!? :lol:
Gledam pa na ekipo tako kot je, ne gre za top shit strokovnjake, ki gredno na raziskovalno misijo. Pac pa normalne ljudi, ki si gredo ustvarjat dom in druzino. Zato je tolikokrat omenjeno moz/zena... ce ne bi bilo incidenta, bi lepo prisanjali do cilja.
Edina res cudna scena mi je bila s flavto!?
Mi je pa zanimivo, da sem se pri Prometeju veliko vec drzal za glavo - v stilu, kaj delajo!? :lol:
Gledam pa na ekipo tako kot je, ne gre za top shit strokovnjake, ki gredno na raziskovalno misijo. Pac pa normalne ljudi, ki si gredo ustvarjat dom in druzino. Zato je tolikokrat omenjeno moz/zena... ce ne bi bilo incidenta, bi lepo prisanjali do cilja.
Sem precej ziher, saj se živi inženirji ne pojavijo v nobenem od nadaljevanj. Mrtev fosiliziran "Space Jockey" je prisoten le še v prvotnem Alienu.
Zgodovina sprememb…
Če se spomnim prav so se na ladji prebudili člani posadke medtem, ko so kolonisti (2000) še spali. Zdaj koliko in kakšni strokovnjaki so bili ti med posadko ne vem ali je bilo povedano mogoče so imeli samo nalogo spraviti koloniste na nov planet med kolonisti pa je potem več vrst strkovnjakov.
Inžinir v Prometeju je igral na flavto, da je lahko upravljal ladjo. Tako je tudi David lahko letel z tujo ladjo zaradi flavte potem je pa učil Valterja čeprav ja scene med davidom in Valterjem so bile najslabši del tega filma.
Inžinir v Prometeju je igral na flavto, da je lahko upravljal ladjo. Tako je tudi David lahko letel z tujo ladjo zaradi flavte potem je pa učil Valterja čeprav ja scene med davidom in Valterjem so bile najslabši del tega filma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Js sem ga vceraj pogledal... do zdaj nisem niti odpiral te teme...
Pred samim filmom je izšlo še tole, ki malo pokaže vmesno dogajanje.
Alien: Covenant | Prologue: The Crossing
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prometheus (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Sedem umetnosti | 225861 (13479) | EwokPredator |
» | Alien (Tv serija)Oddelek: Sedem umetnosti | 4572 (2001) | oo7 |
» | Alien 5 (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17353 (7689) | oo7 |
» | Alien: Awakening (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17128 (10744) | oo7 |
» | Alien: Covenant vs. PassengersOddelek: Sedem umetnosti | 6740 (6105) | vostok_1 |