Forum » Pomoč in nasveti » Črte na ekranu
Črte na ekranu
eric_cartman ::
Zdravo!
Na računalniku so se mi začele pojavljati te težave, da se ob čisto random času (tudi ko je računalnik v idle) čez ekran prikažejo vodoravne črte. Nekaj takega kot tole, le da so vodoravne:
Ko računalnik ugasnem in ga ponovno prižgem je vse vredu, kot da nebi bilo nič. To se mi dogaja približno enkrat na mesec oz. na par tednov. Sicer je komp skos prižgan tako, da ne vem ali ima lahko to kaj opravka s tem.
Sicer pa je računalnik star približno leto in pol, s sledečimi specifikacijami:
- Intel Core i5 3570 (3,40Ghz, 6MB) BOX
- GIGABYTE Z77-D3H
- 2 x Kingston 8Gb RAM 1600 MHz
- Nvidia GTX 660ti OC
Nič od tega nimam navitega, je tako kot je v originalu.
Kje tiči zajec in kaj to pomeni?
Na računalniku so se mi začele pojavljati te težave, da se ob čisto random času (tudi ko je računalnik v idle) čez ekran prikažejo vodoravne črte. Nekaj takega kot tole, le da so vodoravne:
Ko računalnik ugasnem in ga ponovno prižgem je vse vredu, kot da nebi bilo nič. To se mi dogaja približno enkrat na mesec oz. na par tednov. Sicer je komp skos prižgan tako, da ne vem ali ima lahko to kaj opravka s tem.
Sicer pa je računalnik star približno leto in pol, s sledečimi specifikacijami:
- Intel Core i5 3570 (3,40Ghz, 6MB) BOX
- GIGABYTE Z77-D3H
- 2 x Kingston 8Gb RAM 1600 MHz
- Nvidia GTX 660ti OC
Nič od tega nimam navitega, je tako kot je v originalu.
Kje tiči zajec in kaj to pomeni?
ST-777 ::
"Diagonal, jagged and both horizontal and vertical lines typically indicate panel damage. A single set of horizontal lines could indicate damage, a graphics system failure, or loose internal video cables." http://everydaylife.globalpost.com/caus...
Na tej povezavi piše tudi o tem, kako rešiti problem.
Na tej povezavi piše tudi o tem, kako rešiti problem.
eric_cartman ::
Kaj je mišljeno s panel damage? PCI reža pri grafi? Tut ne vem kako se lotit reševanja teh zadev, glede na to, da se to pojavlja enkrat na mesec ali pa še to ne.
Možno bi bilo, da so kabli, ker so že kar stari. Kako se torej lotit reševanja te zadeve? Najprej novi kabli? o.O
Možno bi bilo, da so kabli, ker so že kar stari. Kako se torej lotit reševanja te zadeve? Najprej novi kabli? o.O
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nore gobe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15483 (13502) | Cervantes |
» | 34" ultra-wide (3440x1440) na ThinkPad T440p - bo delovalo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1321) | pirx |
» | League of Legends-Kako blokirati igro? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9526 (7936) | bambam20 |
» | Laserski tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 796 (673) | cvetkob |
» | Free MMORPG (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 8109 (4137) | OmegaBlue |