» »

Citroen ZX?

Citroen ZX?

PALOMINO ::

Kupujem avtomobil - Citroen ZX 1,6i letnik 1992 pa me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje s tem avtomobilom, skratka karkoli...in pa še koliko mislite da je po Vašem tak avto vreden?
Hvala vsem za sodelovanje.

koyotee ::

nebi kupu nbenga citroena, stari so malo vredni, novi pa grdi!
moje mnenje 8-) 8-)
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

PALOMINO ::

Tvoje mnenje je...pa res pomagalo pri odločitvi. Svaka ti čast! >:D

koyotee ::

ja če ga nameravaš kupit ti ne morm preprečit, ne? js sm sam povedu d CITROENA nebi kupu!:)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

R0K ::

Citroeni so že zakon.

Kupujejo jih tisti, ki vedo kaj hočejo od avtomobila :)

Majo velik opreme glede na razred avtomobila in letnik. Pa še kr lep je za današnje čase. :)

Cena 1.6i ne bi smela bit več kot 400k sit. 350k prej.

Sicer pa lohk pogledaš mal u cajtnege pa to. Sicer boš mal več tankal (kak liter, dva več), lohk uzameš motor 1.8 ali pa 2.0 in dobiš zraven še ABS in klimo. Vrjetno malo nad 400k sit.

Pa ti ziher ne bo žal če boš imel abs pa klimo. :)

Recimo poglej tegale. men se zdi super avto in ogromno opreme za ta avtomobil in letnik. Edino (če) ko ga greš gledat je zlo pametno, da bi peljal kakega frenda, ki se spozna na avtomobile (najboljše kar mehanika) da ga pregleda, ker je avto vseeno le star že 10 let. Pa če so REALNI km, bi mogu bit avto lepo ohranjen. 14k letno ni velik..

Dr_M ::

nebi kupu nbenga citroena, stari so malo vredni, novi pa grdi!

in to pravi clovek, ki ma za dream car golfa...:\ :\ :\ :\ :\ :\

ROTFLTHTSASTCMMMWIATIHEPMASCTPATTMTMHAAOTIYFYSFPOSWYLJTMMLTMYB
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PALOMINO ::

Meni ga človek ponuja za 200K bi se dal po moje še mal zglihat...od opreme žal nima klime in ABs-a, ima pa ostale prčkarije kot je el. oprema, servo...

Super Sonic ::

in kaj manka golfu? moj golf je izreden avto in za razliko od frendov k furajo alfe, bmw itd.. nimam noben problemov it kamorkoli, poraba 5l na sto,pa pove svoje.
in kaj je narobe zdej s tem?
citroen je tko- problemi te bodo cakal ko bos rabu ksn del zamenat, ti so vec ali manj narejeni slabo in so cudni. in se neki- velika razlika je med original citroen deli (ti so kolikortoliko kwalitetni in so ok, ampak so dragi innnnn, velik cenejsi deli-recimo dostopni marsikomu ampak slaba kvaliteta- frend je na zx skuru bremz ploscice v slabih dveh mesecih).
zame je zx eden lepsih citroenov in je kokrtolk ok avto, ceprou lepo prosm- ne pricakovat da si boga prjel za j....a ko ga bos imel, ker tako ok, pa spet ni..
vsekakor-pricakuj reden obisk servisov-tako ali drugace

IceIceBaby ::

Za natančne informacije poglej na www.citroenbilten.com. Tam na forumu so fantje ki obvladajo citroene in boš pomoje dobil boljše odgovore :)

Drugač pa moje mnenje o ZXu. Avto je udoben in ima odlično lego. Zadaj ma kinematično premo (al kako se reče) ki se jo je treba navadit ker imaš pri hitrih ovinkih občutek da zadek pleše. Ampak v resnici takrat šele dobr prime :) Lega torej plus.
Oblika meni ni ravno všeč, grd se mi pa tudi ne zdi. Taka nevtralna oblika, po svoje je to dobro ker avto kljub letom še ne zgleda zlo zastarel. Vsekakor pa ni to avto za po obali šminkirat in plehpeechke lovit :)
Motorja ne poznam, čeprav s citroenovimi motorji nikol ni blo težav. Ne razganja ga od moči ampak ni pa zlo požrešen in je precej vzdržljiv.

Uglavnem, dober avtek, če je ohranjen kot je treba. Praviš da ga dobiš za 200k ? To ni velik, ampak res ga dobr poglej če je tak kot je treba. Pri rabljenih avtomobilih je vedno bolš neki več plačat pa res dobrga dobit, ker ko enkrat začneš popravljat stvari se nikol ne neha.

Dr_M ::

radeon power poznam ceu metro avto, ki prodajajo citroene...
prodal bi tebe in tvojga golfa ciganom:D :D (pa brez zamere)

drugac pa mas prov...alfe so res slabe.
o citroenih se pa mocno motis (sm ti gor napisu zakaj. dobim tm dost inf.) . jest tut poznam mnogo ljudi ki majo velike probleme z WV.
drugac pa ma moja mat starga AXa (bencinar) z cca 170-180k km brez generalne, pa se zelo slabo je biu vzdrzevan, ampak ni z njim nobenih problemov. novejsi so pa se mnogo boljsi kot so bli ucasih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

jest nimam nobenih problemov z golfom pa delam cirkka 1000 km na teden. in servis me pride res zlo mal.. je pa res da pr stari avtih ne mors bit ne vem kako zadovoljen-star materjall se pac kwari in nekdo k je pristranski- M- ti bo seveda nabiju da ni nobenih blemov itd..

velik bos na servisu pa rec kr hocs. kdorkol

Dr_M ::

glih tisti k delajo na servisu ponavad najbl spluvajo te avtoomobile....
glih tako lohk dubis pr mercedeztu slab avto al pa kr katerikoli znamki.

res pa je da je pr novejsih tehnologijah na zacetku vec problemov. zato pa ti nimas s svojim golfon nc problemov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dr.J ::

Imel sem Citroena ZX 1.6i in to ravno letnik 1992! Prodal staro za novo pred dvemi leti, ker sem hotel klimo pa airbag pa dizel motor. V glavnem, ves čas je delal kot urica, brez kakršnihkoli napak (180.000 km). Še izpušni sistem je bil ob prodaji originalen! Edino s porabo ne boš prišel prav nizko; meni je rabil povprečno okoli 9 l /100 km. Rjav ni bil popolnoma nič.

Električne šipe in desno ogledalo je serijsko, pa dolge/kratke luči imajo vsaka svojo parabolo. Vbrizg je centralen in ne v vsak valj posebej. Katalizatorja in ABSa pa airbagov nima. Na vsakih 10.000 km boš moral doliti cca 1l olja (to je normalno).

Preveri dokumente avtomobila (naj ti pokaže nakupni račun). Pri tako starem avtu so vprašljivi ležaji in blažilniki (ti so gotovo fuč). Če ima servisno knjižico, lahko vidiš kako redno in kje je bil avto servisiran. Cena 200 k je kar ugodna. Jaz sem ga pred dvemi leti dal za 380 k (brez servisne knjižice ga pa ne bi mogel prodati).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.J ()

krneki0001 ::

Folk jst sm s SAAB-om kr zadovoljen. Pije pa tok mal da kr verjet ne morem. Mašina je pa 2.0 Turbo. Ne boste verjel tankal za 5000 sit in sem naredu 480km 3x NM - LJ - NM.

Citroen ZX je dober avto. cena pa za 92 letnik ne sme presegat 300k sit. Čeprav bi jst na tvojem mestu vzel XM-a diesel. isti letnik za isto ali pa še malo manj denarja.

Kar se pa tiče golfa je pa škatla z volanom pa 4 kolesa ima in nič več. To kar dajejo danes pod dodatno opremo u golfa je mel moj avto pod serijsko leta 87 - pa še mal več.

LP
Nebivedu

krucymucy ::

citroen zx? super avto, lega je krasna, pleh ti tud ne bo pregnil kot kakmu oplu, zanesljiv je tud, deli niso predragi ... edin tole je ne - prevelika poraba ... sam ce ga ne bos tišu ti tud cez 8 ne bo kuru problem je k mal tišiš ...

Eschelon ::

Imam sicer ZX 1.4 l. 92, vendar dela ko urca. Olja ne mara - praktično nič - tako da ga moram vsake toliko spustit in zamenjat. Mestna poraba je okoli 8l, relacija pa okoli 6.5. Vzdrževanje je relativno nezahtevno. V dveh letih je šlo cca. 60k v vzdrževanje. Avto ima že malo morje kilometrov.
V familiji imamo vsi citroene. Moram pa rečt, da je morda še bolj kot znamka potreben dober mehanik, ki naredi tisto, kar je treba in tako kot je treba. Sam dam raje več za zihr narejeno, kot pa manj, za nateg.

SkIDiver ::

Golf je avto za po mest, ce mene kdo prasa. Zame so enostavno jetra da ni vecjih. Mogoce bi se menil kj vec o seriji 4 karavanu drugo pa sux. Sam furam Renault 21 in zadeva mi gre ko kugla. Ne pozre dost pa se lega na cest je majka pa glavna stvar je da mas feeling kot bi se peljal na kaki barki in se ne cut raznih zalomov in robov na avtocesti kjer Golf skoc, rukne in zaropota, ko da bo sel na kose.

suse80 ::

Jaz bi na tvojem mestu ne okleval, čeprav sam nisem ravno Citroenovec. Pri avtu sploh ni važno, kakoo opremo ima., saj večinoma ravno ta povzroča težave in nabija ceno. Imel sem žće razne avte od 101 preko Lade , XM-a do Passata in Fiata in to vedno rabljene, pa ni bilo problemov. Važno da je pločevina kolikor toliko OK in da motor dela, vse ostalo lahko popraviš za mali denar. Zx sploh ni hidravličen in zato odpadejo nekateri problemi z vzmetenjem, ki so meni delali probleme pri XM -u. Sicer pa je ZX eden izmed Citroenov z najmanj problemi - razen karoserije identičen Peugeotu 306.Zlata pa tako ne moreš pričakovati za tak denar. Če ga kupiš in v treh letih daš nanj še 150000 sit in ga potem vržeš vstran, si izgubil 350000 sit in se dobro vozil. Če kupiš nov Hyundai, daš zanj 1,9 mio sit in po treh letih izgubiš 50%. Računaj sam...

Aspirinix ::

OK, jaz pa mam citroena (sicer je AX in ne ZX) ampak sem pa z njim zelo zadovoljen. Do zdaj (5 let) sem moral menjati le zobati jermen in pa redno olje, gume, hladilno tekočino... in te malenkosti kot v vseh. Gre kot švicarska ura. Sredi najhujše zime lansko leto (cca -22°C) je vžgal brez problema, mnedtem ko so ostali sodelavci imeli z renoji itd kar konkretne probleme. Sicer so deli malo dražji kot za 101 ampak se vseeno izplača. Edina neoriginalna stvar, ki je v avtu so zavorne obloge, ker jih je mati parkrat skurila in sem se odločil za skrajno potezo(raje ceneje pa večkrat kot pa dražje večkrat).>:D

alf__ ::

kupi ;)
jzt sm ga mel za dirkanje s kolegi...po ravnini te razni stari bmwji dol počjo, sam u ovinkih mu pa ni para..zadnja prema te rešuje da lahko vozš ovink 20+ sam navadt se boš mogu.
Je pa res da se vsem zxom nekam nenavadno hit kurjo predne ploscice....
drgac pa super za ta dnar...:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avto do 1000€

Oddelek: Na cesti
417964 (7083) freesty
»

Vzdržljivost malih avtov

Oddelek: Loža
223820 (3176) c00L3r
»

Kateri avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
679175 (7911) Kilgore T
»

Citroen C4 - pomoč pri nakupu [+ alternative] (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7913709 (12165) dukenukem
»

Kateri avto kupiti - podajte prosim svoje mnenje! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13432131 (9868) OmegaM

Več podobnih tem