Forum » Omrežja in internet » Wireless omrezje v stanovanju
Wireless omrezje v stanovanju
zee ::
Zivjo,
V stanovanju imamo zaradi zelezobetonskih sten (ah ti Singapurci) problem s prenosom wireless signala iz dnevne sobe po sobah. Imamo 100/100 Mbps opticno linijo.
Strojna oprema:
- Apple Time Capsule (2010, ATC)
- Apple Airport Express (2011, AAE)
- Cisco E3000 (2011, nalozen DD-WRT, CE3, neuporabljen)
Trenutno imam sistem povezan tako: optika - ATC ~(wireless)~ AAE
Kako to optimizirati tako, da bi wireless (po moznosti 5 GHz) dosegel vse koticke oz. kako v to shemo smiselno vkljuciti se Ciscotov router?
Vsak nasvet bo vec kot dobrodosel! Hvala.
V stanovanju imamo zaradi zelezobetonskih sten (ah ti Singapurci) problem s prenosom wireless signala iz dnevne sobe po sobah. Imamo 100/100 Mbps opticno linijo.
Strojna oprema:
- Apple Time Capsule (2010, ATC)
- Apple Airport Express (2011, AAE)
- Cisco E3000 (2011, nalozen DD-WRT, CE3, neuporabljen)
Trenutno imam sistem povezan tako: optika - ATC ~(wireless)~ AAE
Kako to optimizirati tako, da bi wireless (po moznosti 5 GHz) dosegel vse koticke oz. kako v to shemo smiselno vkljuciti se Ciscotov router?
Vsak nasvet bo vec kot dobrodosel! Hvala.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Invictus ::
Če nimamo tlorisa stanovanja, je težko to reševati ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Opkow ::
Pri meni isto, samo zelezo in beton. Jaz sem resil problem tako, da sem si nabavil mocnejsi router in ga postavil prakticno na sredino stanovanja po tlorisu (Imam sreco, da tam poteka stena in je tudi delovni koticek. :) ). Tako da imam povsod dober signal.
Sicer ne poznam kako kvalitetne wifije imajo Applove zadevice. Vendar bi vseeno poizkusil, usposobiti Ciscotov router in ga postaviti nekam na sredino stanovanja. Oz postavi ga na mesto, da je do vseh zunanjih sten stanovanja enako stevilo vmesnih sten, ki so v stanovanju.
Sicer ne poznam kako kvalitetne wifije imajo Applove zadevice. Vendar bi vseeno poizkusil, usposobiti Ciscotov router in ga postaviti nekam na sredino stanovanja. Oz postavi ga na mesto, da je do vseh zunanjih sten stanovanja enako stevilo vmesnih sten, ki so v stanovanju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arhitekt za stanovanjeOddelek: Loža | 3753 (2682) | zmaugy |
» | Novo stanovanje, router in Wi-FiOddelek: Pomoč in nasveti | 2011 (1816) | d4vid |
» | linksys wrt54gl najboljša dodatna antenaOddelek: Pomoč in nasveti | 3018 (2755) | Dr Lex |
» | Sesuvanje modema na SioluOddelek: Omrežja in internet | 1141 (884) | nejc_ |
» | RouterOddelek: Strojna oprema | 2593 (1670) | wooted |