Forum » Loža » Zaposlitev problem
Zaposlitev problem
Temo vidijo: vsi
radmannsdorf ::
če oni njej lahko težijo za nekej kar ni dolžna storiti, potem tud vidva njim lahko težita za nekaj kar SO dolžni storiti(plačilo vsega dela med trajanjem pogodbe). ma dj, pjt ke pa znor. jest bi znoru! :)
alexa-lol ::
Scenarij A:
V nedeljo je doma. Direktorici se zdi za malo in ji ne izplača zadnje plače in regresa (princip "ma jebi se, ti boš mene jebala" - video). Nato se toži na sodiščih in čez 2 leti dobi 1000€ odškodnine. Zaposlitve za nedoločen čas ne dobi. Porabi 120ur časa za odvetznika, veliko živcev, sekiranja in energije.
Scenarij B:
V nedeljo se gre dopoldne sankat, nato 12h na inventuro, ko pride dam seksa, zjutraj se oba zbudita dobre volje. Čez en teden bo že pozabila na to da je bilo potrebno delati to nedeljo, šefica ji da priporočilo.
Kateri scenarij je bolj optimalen?
Pač dejanja, ki jih narediš danes vplivajo na jutrišnji dan - no shit.
V nedeljo je doma. Direktorici se zdi za malo in ji ne izplača zadnje plače in regresa (princip "ma jebi se, ti boš mene jebala" - video). Nato se toži na sodiščih in čez 2 leti dobi 1000€ odškodnine. Zaposlitve za nedoločen čas ne dobi. Porabi 120ur časa za odvetznika, veliko živcev, sekiranja in energije.
Scenarij B:
V nedeljo se gre dopoldne sankat, nato 12h na inventuro, ko pride dam seksa, zjutraj se oba zbudita dobre volje. Čez en teden bo že pozabila na to da je bilo potrebno delati to nedeljo, šefica ji da priporočilo.
Tody ::
lol ja me zanima koliko bi bil ti pripravljen delat karkoli po 12 urah... Vrjetno nisi bil še na nobeni inventuri a? Punca nima tam več kej delat, če ne plačajo plače je pač tam sodišče za delo.
Ker pozabil si scenarij C
Ona pride dela 12 ur in potem še ene tri izmene in potem še pazi otroka od šefice vse seveda zastojn zato da bo dobila tisto kar ji že zdaj pripada!
Ker pozabil si scenarij C
Ona pride dela 12 ur in potem še ene tri izmene in potem še pazi otroka od šefice vse seveda zastojn zato da bo dobila tisto kar ji že zdaj pripada!
Yohan del Sud ::
Saj, zato smo tam ker smo. Vemo, kaj ni prav, ampak do kje požret. Naši nonoti so bili bolj živčni.
www.strancar.com
fosil ::
Če prav razumem naj bi ona prišla na inventuro šele čez en mesec, drugega marca? Služba pa ji je potekla danes, konec januarja?
Tako je!
vostok_1 ::
Za nobeno protidajatev it delat je enostavno kriminal, tako iz legalnega kot moralnega vidika.
Vsaj naj ji šefica zagotovi, da ji bo v roku enega tedna spisala primerno priporočilo ali keš na roko, tri ulice stran od podjetja.
Nekaj poštenja na svetu pa ja more ostat.
Vsaj naj ji šefica zagotovi, da ji bo v roku enega tedna spisala primerno priporočilo ali keš na roko, tri ulice stran od podjetja.
Nekaj poštenja na svetu pa ja more ostat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Ma vi ste kekci...
V večini službi so inventure. Verjetno je delavki s 1.1 sporočili da ji 1.2 preneha delovno razmerje. Pač poslovodkinja jo želi ponucati še za inventuro, ki je pač v nedeljo ker vsi ostali termini odpadejo zaradi delovnega časa.
Kaj pridobi s tem da v nedeljo ne gre na inventuro? 12ur življenja med katerim bo verjetno gledala TV.
Kaj izgubi s tem če v nedeljo ne gre na inventuro? Poslovodkinji poči film in ji iz principa ne plača plače in regresa.
Ok. Potem se začnejo potovanja po sodiščih in po 1 letu dobi plačo, regres in 1000€ odškodnine, poslovodkinja/podjetje pa kazen.
Kaj izgubi veliko več kot 12ur življenja, živce, sekiranje, energijo.
Ali pa pač gre in oddela še zanjo inventuro pri tem podjetju.
Odločitev je preprosta - samo upoštevaš teorijo iger. Bolj se splača da gre delati v nedeljo.
Iz kje ste zdaj privlekli razne da bo morala paziti na otroka poslovodkinje in ostale neumnosti?
Men ni jasno kako vi preživite iz dneva v dan. Zakaj bi si komplicirali življenje? Vsak ima omejeno količino energije in če jo porabljaš za to da hodiš po sodiščih da dokažeš svoj prav je res neumno.
Ne samo da bi šla delati, poslovodkinji bi plačal za ta priviligij da lahko dela. Jaz bi to naredil, zato ker si to lahko privoščim. Poslovodkinja koliko € želiš da lahko delam? 40€? Ni problema, dam ti 200€. Zakaj? Ker si tako nepomembna in se mi jebe zate.
Nobena količina denarja ne odtehta mojega mirnega spanca in tega da bi moral 1 leto letati po sodiščih zaradi take neumnosti. Ne me jebat. Ne moreš biti kreativen in učinkovit če maš pa delovnik zasran s takimi neumnostmi. In ta vpliv zasranosti delovnika ima veliko večjo vrednost kot pa 40€, 200€ ali 1000€.
Da še enkrat ponazorim to z iskanjem globalnega minimuma. Lahko gremo z gradientno metodo. Vedno sledimo le najboljši možnosti - vsak dan življenja sledimo najboljši opciji. Problem je da s to metodo najdemo le lokalni minimum, ki je mogoče globalni, ni pa nujno. In obratno, lahko gremo v smeri, ki ni optimalna a pristanemo v globalnem minimumu.
Predstavljajte si obraz poslovodkinje ko se ta punca čez 10 let pripelje s Ferarrijem, ker bo pač čez 1 mesec dobila neko idejo o neki spletni prodajalni in ji bo ratalo. No to so momenti za katere je vredno živeti, ne pa to da se preganjaš po sodiščih za 1000 kurčevih evrov.
V večini službi so inventure. Verjetno je delavki s 1.1 sporočili da ji 1.2 preneha delovno razmerje. Pač poslovodkinja jo želi ponucati še za inventuro, ki je pač v nedeljo ker vsi ostali termini odpadejo zaradi delovnega časa.
Kaj pridobi s tem da v nedeljo ne gre na inventuro? 12ur življenja med katerim bo verjetno gledala TV.
Kaj izgubi s tem če v nedeljo ne gre na inventuro? Poslovodkinji poči film in ji iz principa ne plača plače in regresa.
Ok. Potem se začnejo potovanja po sodiščih in po 1 letu dobi plačo, regres in 1000€ odškodnine, poslovodkinja/podjetje pa kazen.
Kaj izgubi veliko več kot 12ur življenja, živce, sekiranje, energijo.
Ali pa pač gre in oddela še zanjo inventuro pri tem podjetju.
Odločitev je preprosta - samo upoštevaš teorijo iger. Bolj se splača da gre delati v nedeljo.
Iz kje ste zdaj privlekli razne da bo morala paziti na otroka poslovodkinje in ostale neumnosti?
Men ni jasno kako vi preživite iz dneva v dan. Zakaj bi si komplicirali življenje? Vsak ima omejeno količino energije in če jo porabljaš za to da hodiš po sodiščih da dokažeš svoj prav je res neumno.
Ne samo da bi šla delati, poslovodkinji bi plačal za ta priviligij da lahko dela. Jaz bi to naredil, zato ker si to lahko privoščim. Poslovodkinja koliko € želiš da lahko delam? 40€? Ni problema, dam ti 200€. Zakaj? Ker si tako nepomembna in se mi jebe zate.
Nobena količina denarja ne odtehta mojega mirnega spanca in tega da bi moral 1 leto letati po sodiščih zaradi take neumnosti. Ne me jebat. Ne moreš biti kreativen in učinkovit če maš pa delovnik zasran s takimi neumnostmi. In ta vpliv zasranosti delovnika ima veliko večjo vrednost kot pa 40€, 200€ ali 1000€.
Da še enkrat ponazorim to z iskanjem globalnega minimuma. Lahko gremo z gradientno metodo. Vedno sledimo le najboljši možnosti - vsak dan življenja sledimo najboljši opciji. Problem je da s to metodo najdemo le lokalni minimum, ki je mogoče globalni, ni pa nujno. In obratno, lahko gremo v smeri, ki ni optimalna a pristanemo v globalnem minimumu.
Predstavljajte si obraz poslovodkinje ko se ta punca čez 10 let pripelje s Ferarrijem, ker bo pač čez 1 mesec dobila neko idejo o neki spletni prodajalni in ji bo ratalo. No to so momenti za katere je vredno živeti, ne pa to da se preganjaš po sodiščih za 1000 kurčevih evrov.
GGGGG ::
Nato se toži na sodiščih in čez 2 leti dobi 1000€ odškodnine. Zaposlitve za nedoločen čas ne dobi. Porabi 120ur časa za odvetznika, veliko živcev, sekiranja in energije.
Ne vem kje ti živiš, ampak za eno izvršbo napisat ne rabiš 120 ur, niti 12 ur.
kixs ::
Po moje sefica nima pojma... ona kot nezaposlena oseba nima kaj delat v sluzbenih prostorih in se opravljat neko delo. Kot ze receno, je po zakonu ona avtomaticno potem zaposlena za nedolocen cas. Tako je to. Torej, ce gre delat, jo caka isti siht. Ce ne gre, pa je itak vsega z danasnjim dnem konec. Js se sploh ne bi sekiral kaj bivsa sefica hoce, zeli, zahteva...
shadeX ::
@alexa-lol
Lol. Zaradi takih kot si ti, se slovenci štejemo pod suženjski narod.
Ma niti pod pogojem ne bi jaz šel delat. In kaj dobi? Ponos! Zgubit pa nima kaj.
Kaj pridobi s tem da v nedeljo ne gre na inventuro?
Ma niti pod pogojem ne bi jaz šel delat. In kaj dobi? Ponos! Zgubit pa nima kaj.
Nato se toži na sodiščih in čez 2 leti dobi 1000€ odškodnine. Zaposlitve za nedoločen čas ne dobi. Porabi 120ur časa za odvetznika, veliko živcev, sekiranja in energije.
Ne vem kje ti živiš, ampak za eno izvršbo napisat ne rabiš 120 ur, niti 12 ur.
Še posebej ker ena izvržba zadošča... not.
Pa tudi če... ni vredno.
Celokupno gledano je "dobiček" višji če gre delati, energija sistema tako ostane najvišja.
Življenje vedno najde način da te zajebe. Mogoče bo čez 10 let iskala zaposlitev v nekem drugem podjetju kjer bo po naklučju bila ista poslovodkinja odgovorna za kadre in bo rekla samo adijo. Čim se greš neke optimizacije ti življenje vrne dvakratno ceno - nimaš šans. Sploh pa inventura ni neko umsko zahtevno delo. Ok če bi mi ko rekel zdaj moraš pa v 12 urah rešiti 30 matrik z gausovo eliminacijo, potem bi se zamislil, ne pa inventura... pri tem uporabljaš lih 2 nevrona, enga za trenutno vrednost, enga pa za to da veš katero količino seštevaš.
Zdj k je bil sneg sem moral kidati 1h pa se zaradi tega nič ne pritožujem, v OŠ, SŠ sem moral pripravljati plakate za slovenščino o nekih brezveznih knjigah in za to porabil več kot 12h pa se zaradi tega ne postavljam na trepalnice. Sem naredil, pri tem sicer nisem užival ampak mi je dandanes praktično vseeno. Lahko bi rekel ne ne bom bral knjih ker so brezvezne in bi bil še danes samo z narejeno OŠ, pa sem naredil to pa mam danes tut maturo narejeno.
@alexa-lol
Kaj pridobi s tem da v nedeljo ne gre na inventuro?
Ne mi ti s ponosom. To da kot nek debil zagovarjaš svoje stališče je neumno.
Kaj bi Nemec naredil? Šel na inventuro, čez en mesec odprl spletno trgovino in čez 1 leto imel novega Mercedesa.
Slovenci pa kot ponavadi se za 1 mm zemlje kregamo... ne jabolke so moje ker je deblo na moji zemlji...
To da greš na inventuro ne pomeni da si suženj, to pomeni da ti deluje task-scheduler v glavi in znaš predvideti da je bolje da imaš čez 1 leto Mercedes kot da se z istim debilnim sosedom kregaš zaradi 1 mm zemlje. Ampak za to moraš uporabljati kar maš med ušesi.
To je prav patološko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexa-lol ()
Še posebej ker ena izvržba zadošča... not.
Pa tudi če... ni vredno.
Celokupno gledano je "dobiček" višji če gre delati, energija sistema tako ostane najvišja.
Niti ne. Na eni strani obstaja verjetnost za probleme, ki ti povzročijo pol ure dela ali uslugo od kolega. Na drugi strani imaš siguren outcome, 12 ur mukotrpnega dela brez plačila, ki ga po nobenem kriteriju nisi dolžan opraviti.
Odločitev je precej jasna.
Kaj bi Nemec naredil? Šel na inventuro, čez en mesec odprl spletno trgovino in čez 1 leto imel novega Mercedesa.
Dol mi visi kaj bi Nemec naredil. Jaz bi tečni šefici sporočil, da me ne bo pa bi imel 12 ur prej mercedesa.
GupeM ::
@alexa-lol Ej rabim te da mi v dveh tednih narediš eno seminarsko za faks. Sej boš meu hitr narjeno, čez eno leto boš pa že imel novega mercedesa.
Če bi vsak šel tako delat kot ti praviš... Zakaj potem sploh rabimo pogodbe? Ne štekaš da če bo ona šla delat, bo šefica rekla: "A sej se jih da zajebavat."? Ko bo pogodba potekla naslednji delavki, pa bo mogla priti še v soboto za blagajno pa še v nedeljo na inverturo. Če pa se ji en/ena upre, pa pokaže da se pač tako ne dela, pa bo drugič dobro premislila preden bo drugi delavki rekla kaj podobnega.
Razen seveda če se šefica vozi v novem Mercedesu.
Če bi vsak šel tako delat kot ti praviš... Zakaj potem sploh rabimo pogodbe? Ne štekaš da če bo ona šla delat, bo šefica rekla: "A sej se jih da zajebavat."? Ko bo pogodba potekla naslednji delavki, pa bo mogla priti še v soboto za blagajno pa še v nedeljo na inverturo. Če pa se ji en/ena upre, pa pokaže da se pač tako ne dela, pa bo drugič dobro premislila preden bo drugi delavki rekla kaj podobnega.
Razen seveda če se šefica vozi v novem Mercedesu.
shadeX ::
alexa -lol.
če še nisi opazil so vsi ki so napisali prispevek PROTI temu, da bi punca od OP-ja šla delat. Edino ti misliš drugače.
Ljudje s takim razmišljanjem kot ga imaš ti so navadne ovce. Oprosti, ampak nočem nič slabega, samo moje mnenje.
Pa naredi GupeM-ju seminarsko. Boš dobil od njega priporočila, pa potem mogoče dobro službo
če še nisi opazil so vsi ki so napisali prispevek PROTI temu, da bi punca od OP-ja šla delat. Edino ti misliš drugače.
Ljudje s takim razmišljanjem kot ga imaš ti so navadne ovce. Oprosti, ampak nočem nič slabega, samo moje mnenje.
Pa naredi GupeM-ju seminarsko. Boš dobil od njega priporočila, pa potem mogoče dobro službo
GupeM ni omenil nobenih priporočil ali dobre službe, ravno tako kot tista šefica ne. Za 12 ur...illegalnega...dela je priporočilo vsaj neka minimalna protivrednost, ki bi si ga morala izborit IMO.
A po tvoji logiki alexa, se lahko delodajalec čez mesec dni spomne, da rabi nekaj nardit pa te pokliče in zahteva, da mu to narediš zastonj or else...! A je kaka razlika med 1 dnevom in 1 mesecem? Dogovor je dogovor. Jaz tebi ti meni.
A po tvoji logiki alexa, se lahko delodajalec čez mesec dni spomne, da rabi nekaj nardit pa te pokliče in zahteva, da mu to narediš zastonj or else...! A je kaka razlika med 1 dnevom in 1 mesecem? Dogovor je dogovor. Jaz tebi ti meni.
RejZoR ::
Scenarij A:
Scenarij B:
Scenarij C. Novinarji so brezplačni in željni "senzacij". Brezplačen bad press za nategunskega delodajalca in potencialno pospešen postopek rešitve zarad tega. Oz za začetek pomaga že veliko, da samo reče naj ji izplačajo kar ji pripada al pa gre do novinarjev. Bi bili presenečeni kako hitro bojo pokleknili, ker vejo, da nimajo kej praskat. Drugo bi bilo, če bi bila krivda na njeni strani oz ne bi izpolnjevala svojih obveznosti. Kar pa ne drži.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Isotropic ::
zaradi petty mascevanja v stilu "nek se vidi razkoš" se pa res splaca zivet ja
Invictus ::
Delo v nedeljo brez pogodbe je preprosto delo na črno. Naj pride z inšpektorjem ali odvetnikom ...
Ali pa sploh ne pride. Zakaj že?
Ali pa sploh ne pride. Zakaj že?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
jonystar ::
alexa-lol ti si profil človeka k ga iščejo Šešok in podobni, pustiš se jebal z vseh strani in za to bi še plačou.
Senitel ::
alexa-lol ti si profil človeka k ga iščejo Šešok in podobni, pustiš se jebal z vseh strani in za to bi še plačou.
Ne, se ne pustim jebat. Se mi pa zdi primerno da če bi bil zaposlen v podjetju, ki bi mi recimo 1 leto plačeval za moje delo (tudi če je minimalna plača je to še vedno več tisoč EUR), da mu vrnem uslugo s tem da mu gratis oddelam tisto inventuro, ki pač po naklučju pride 2 dni po poteku pogodbe. As a token of apreciation.
Če bi mi rekel 10. februarja bi še premislil, če bi mi rekel 2. marca bi rekel ne sori.
To je isto kot una fora da uslužbenci delajo od 9-17 potem pa niso v službi. To ne obstaja. Racimo da delaš na nekem razvoju in dobiš idejo kako bi nekaj naredil od 11 ponoč, si to pač zapišeš. Al je pa to una fora da eni pridejo delat v službo eni pa zato da neki naredijo.
zaradi petty mascevanja v stilu "nek se vidi razkoš" se pa res splaca zivet ja
Ne razumeš, če maš 100.00 in si vzameš Ferarrija na kredit za 300.000EUR je to ta princip "nek se vidi razkoš".
Če imaš več miljonov si ga kupiš ker ti je všeč.
Sicer pa ja vedno se bodo najdli ljudje ki bodo tvoje dosežke (Ferarri) dajali v nič, ker sami pač niso sposobni - haters gonna hate. Tudi če je nakredit in vmes stradaš moraš še vedno na mesec nabrskati skupaj 3000EUR kar je nedosegljiv cilj za mnoge, ki sodelujejo v tej temi.
Ne rečem da moraš kupiti Ferarrija takoj ko dosežeš magično mejo 3000EUR prihodkov na mesec, obstaja veliko bolj smislenih stvari, ki jih lahko za ta denar kupiš. Je pa smešno kako se eni izgovarjajo in prikrivajo svojo nesposobnost z opravljanjem ljudi, ki so se odločili da svoj denar pač zapravijo za Ferarri.
Zgodovina sprememb…
@alexa-lol
vidim da ti je koncept pravne države in delavskih pravic popolnoma neznan ...
Če gre jutri delat, to pomeni delo na črno ... Kazni so lepe, tako za delodajalca kot delojemalca ...
Če gre jutri delat, to pomeni delo na črno ... Kazni so lepe, tako za delodajalca kot delojemalca ...
feryz ::
Se pravi, odgovoren si za robo, končaš delovno razmerje in greš čez x ur ali dni šteti, če kaj manjka.
A bi vi šli?
Jaz niti pod razno, ker je to idealna prilika, da ti nekdo časti na kupe robe.
Verjetno vsaj v vrednosti ene plače.
A bi vi šli?
Jaz niti pod razno, ker je to idealna prilika, da ti nekdo časti na kupe robe.
Verjetno vsaj v vrednosti ene plače.
@alexa-lol
Slovenija je pravna država - oksimoron
Js ne priznavam ne koncepta pravne države ne koncepta delavskih pravic. S tem ko te plačam si moj, moja lastnina. Če ti to ni všeč pojdi beračit na cesto.
PS da se popravim: Ne priznavam koncepta Slovenskih delavksih pravic kjer je delavec skoraj bog, priznavam pa koncept delavskih pravic na Danskem kjer lahko delavca če ga narabiš po hitrem postopku odsloviš - tko kot študentski servis nekako. Enako s koncpetom SLovenske pravne države - to je kr neki. Priznavam pa koncepte pravnih držav resnih držav - recimo Švedske, Norveške, Velike Britanije.
Zgodovina sprememb…
Mr.B ::
alexa-lol,
S tem ko te plačam si moj, moja lastnina.AJOJJ, to lahko izrazi samo nekdo ki je globoko v KAPITALISTIČNI ZMOTI, oziroma khm no v pajdaškem kapitalizmu, kot način življenja. Mi Socialno čuteči, smo lastniki vas hlapcev...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ejsi_Disi ::
Ne, se ne pustim jebat. Se mi pa zdi primerno da če bi bil zaposlen v podjetju, ki bi mi recimo 1 leto plačeval za moje delo (tudi če je minimalna plača je to še vedno več tisoč EUR), da mu vrnem uslugo s tem da mu gratis oddelam tisto inventuro, ki pač po naklučju pride 2 dni po poteku pogodbe. As a token of apreciation.
So ti že povedali, da ti koncept pravne države ni čisto jasen. Ali pa si beee, beeee.
Hotel pa sem le dodati, da so pravi čas vedeli, da ji bo pogodba potekla, torej bi lahko inventuro opravila:
a)zadnjo nedeljo pred pretekom pogodbe
b)zadnji ali predzadnji delovni dan, odvisno koliko dela je z inventuro
Nikakor pa ne, ko ji je pretekla pogodba.
Rock n' roll ain't noise pollution!
alexa-lol,
S tem ko te plačam si moj, moja lastnina.AJOJJ, to lahko izrazi samo nekdo ki je globoko v KAPITALISTIČNI ZMOTI, oziroma khm no v pajdaškem kapitalizmu, kot način življenja. Mi Socialno čuteči, smo lastniki vas hlapcev...
No predstavi ti te svoje ideje svojemu lastniku, pardon direktorju. Se ti bo le nasmehnil, ker ve da je to res. Kakorkoli obrneš si njegov, ima te na vrvici in ti skačeš izključno kot on želi.
Tody ::
alexa-lol Ko te nekdo zaposli, plača tvoje delo, ne tvoj obstoj. Ampak dej prosim na ZS tvoj mobitel, te zaposlim za minimalca (seveda ne uradno tko nekak na približn brez pogodbe seveda), potem pa boš mi dolžan delat kar se mi sprdne, sej ubistvu si moja lastnina :) Veš jaz lahko kar nekaj denarja zaslužim, sam se mi ne da ukvarjat s pospravljanjem kleti, pranjem perila, pomivanjem okn, kidanjem snega itd, bi raj z punco užival ti boš pa moj služ... emmm uslužbenc ;)
S tem ko te plačam si moj, moja lastnina.
Punci je pogodba potekla, torej je nihče ne plačuje. Fail.
ZaphodBB ::
Alexa pojma nimaš. Ženska nima kaj ga srat okrog delodajačeve firme kot nezaposlena. Sploh pa ne na inventuri.
Tale poskus od šefice je tak tipičen balkanizem. In tudi nima ona kaj zadrževati plače nekdanjemu zaposlenemu. Razen, če si želi inšpekcije za vrat.
Tale poskus od šefice je tak tipičen balkanizem. In tudi nima ona kaj zadrževati plače nekdanjemu zaposlenemu. Razen, če si želi inšpekcije za vrat.
Js ne priznavam ne koncepta pravne države ne koncepta delavskih pravic. S tem ko te plačam si moj, moja lastnina. Če ti to ni všeč pojdi beračit na cesto.
Tega še tako hud kapitalist ne izjavi.
Očitno si res zblojen primerek socialističnega "wanna be" kapitalista.
Punci je pogodba potekla, torej je nihče ne plačuje. Fail.
This
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Utk ::
Kakorkoli obrneš si njegov, ima te na vrvici in ti skačeš izključno kot on želi.
Od 8h do 4h, petkrat na teden. Ostalo pozabi.
ZaphodBB ::
Sem mel opravka s parimi takimi delodajalci, kot je alexa-lol. Seveda so tako razmišljali samo v vlogi delodajalca. Ko so samo dobili priložnost za "stegnit se" so mimogrede pogruntali, da oni bodo izpolnjevali samo tisto kar so se obvezali.
Sem mel opravka s parimi takimi delodajalci, kot je alexa-lol. Seveda so tako razmišljali samo v vlogi delodajalca. Ko so samo dobili priložnost za "stegnit se" so mimogrede pogruntali, da oni bodo izpolnjevali samo tisto kar so se obvezali.
Zato si še vedno delavec in nikoli ne boš nič več... si pa dober kot plačnik kreditov, priden.
PacificBlue ::
Jaz res ne vem, a debilnost je kaksna nova vrsta bolezni, ker berem ene komentarje(npr. alexa-lol) in se ne morem načuditi.
Delavec po preteku pogodbe nima več kaj praskat v firmi.
Delavec po preteku pogodbe nima več kaj praskat v firmi.
Tudi, če se gremo igrc izven pravnega reda...torej free market style. Pošten delodajalec se zaveda, da delavca prosi izven dogovora in ga bo temu primerno poplačal. Če pa delodajalec da pogoj..."pridi delat or i'll fuck you up" je pol to mafija oz. tovarišijski kapitalizem.
Dekinio ::
Tudi, če se gremo igrc izven pravnega reda...torej free market style. Pošten delodajalec se zaveda, da delavca prosi izven dogovora in ga bo temu primerno poplačal. Če pa delodajalec da pogoj..."pridi delat or i'll fuck you up" je pol to mafija oz. tovarišijski kapitalizem.
Ja in točno to se pol tu v tem primeru dogaja...iz straha za zadnjo plačilo bo pač šla no inventuro...saj nevem ali ji lahko kaj nastavijo, ji trgajo plačo itd...
V ponedeljek pa kličem na inšpektorat in se anonimno pozanimam kak pa kaj...
Šefici pa bo lepo v ponedeljek poslala email, da je klicala na inšpektorat in da so to vse bile težje kršitve itd...ampak, da zaenkrat ni podala podatke o firmi...
Če bo dobila vse poplačano kar ji pripada...plača, nadure, sorazmerni delež regresa in tudi to nedeljsko inventuro bo podjetne anonimno tudi ostalo...drugače pa...
Ja in točno to se pol tu v tem primeru dogaja...iz straha za zadnjo plačilo bo pač šla no inventuro...saj nevem ali ji lahko kaj nastavijo, ji trgajo plačo itd...
V ponedeljek pa kličem na inšpektorat in se anonimno pozanimam kak pa kaj...
Šefici pa bo lepo v ponedeljek poslala email, da je klicala na inšpektorat in da so to vse bile težje kršitve itd...ampak, da zaenkrat ni podala podatke o firmi...
Če bo dobila vse poplačano kar ji pripada...plača, nadure, sorazmerni delež regresa in tudi to nedeljsko inventuro bo podjetne anonimno tudi ostalo...drugače pa...
Evolucija, najboljši sistem do zdaj, preživetje najmočnejšega.
"preživetje najmočnejšega" nima veze z evolucijo. Get your facts straight.
sensei ::
Punci ni treba ničesar požret, lepo te prosim, sej pa ne gradi ne vem kakšne kariere tam v skladišču, no. Alexa-lol je pač debil, ki misli, da priporočila zafrustriranih poslovodkinj komurkoli karkoli pomenijo. Kdo bo pa žensko s takimi zahtevami resno jemal - zastonj se ne dela in kakršnokoli negativno mnenje o punci, ki izhaja iz tega, da ni hotla zastonj delat, je irelevantno.
Poskusi to v praksi pa boš spoznal, da zadeve ne delujejo tako kot v pravljicah.
Poskusi to v praksi pa boš spoznal, da zadeve ne delujejo tako kot v pravljicah.
"preživetje najmočnejšega" nima veze z evolucijo. Get your facts straight.
"Survival of the fittest" is a phrase that originated in evolutionary theory as an alternative (but less accurate) way of describing the mechanism of natural selection. It is more commonly used today in other contexts, to refer to a supposed greater probability that "fit" as opposed to "unfit" individuals will survive some test.
Torej čez n generacij ostanejo le primerki, ki so dovolj dobri. Ostali odmrejo. Pri tem se prenašajo le najbolj optimalni geni.
Torej nekaj kar izvira iz evolucijske teorije nima zveze z evolucijo. Zanimivo.
Tvoje razumevanje ključnih besed je mimo. "Fittest" ne pomeni "najmočnejši". Dovolj dobri je že bližje.
Tale "pridi delat or i'll fuck you up" mentaliteta je ravno nasprotno od tega, kar hočeš. Dolgoročno je taka strategija obsojena na propad.
Tale "pridi delat or i'll fuck you up" mentaliteta je ravno nasprotno od tega, kar hočeš. Dolgoročno je taka strategija obsojena na propad.
sensei ::
Pa tudi če... ni vredno.
Boš razložil tole? Energija katerega sistema in čigav dobiček je višji?
Pa tudi če... ni vredno.
Boš razložil tole? Energija katerega sistema in čigav dobiček je višji?
Energija sistema delcev, ki jo imenujemo "delavka", finančni dobiček/stanje tega sistema delcev.
Ljudje so/smo iracionalna, čustvena bitja. Poslovodkinji se lahko zdi za malo da ne pride delati (video Jonas in besna košnja) in ji ne izplača plače in regresa. Seveda to roma na sodišče kjer se razreši in dobi plačo, regres, odškodnino, poslovodkinja/podjetje pa kazen. Ampak denar tukaj nima veze. Gre se samo za to da je poslovodkinja višje na hierarhiji v podjetju in se ji zdi za malo da je ena, ki je nižje na hierarhiji, ne uboga. Seveda to svojo trmo plača ampak to nima veze ker zanjo je popolnoma dovolj da delavki da signal, da lahko nadzoruje njeno usodo (ok plačo) in ji s tem zagreni neko časovno obdobje. V tem časovnem obdobju zaradi sekiranja z zadevo ne dosega dovolj dobre produktivnosti in že samo zaradi te nižje produktivnosti je ob neko količino denarja, ki je večja kot bi ga kadarkoli dobila z odškodnino na sojenju.
ali gre pa delat za tistih 12h in višja produktivnost v eneme mesecu odtehta tistih 50-60€, ki bi jih najbrž morala dobiti za to svojo storitev.
Ista fora kot z metodo gradient descent za iskanje lokalnega/globalnega minimuma, kdaj ga najde in kdaj ne.
Delavka lahko jutri porabi 10 enot energije in gre na inventuro in je zgodba končana ali pa tvega da bo sprožila iracionalen odziv poslovodkinje (za to obstaja neka verjetnost) in pri tem porabila >10 energije, pri tem obstaja spet neka druga verjetnost da bo porabila manj kot 10 enot energije.
Ko vzameš vse scenarije v poštev sem mnenja da bo/bi bila energija sistema čez recimo 1 leto višja če gre jutri delati, predvsem na račun višje produktivnost. Seveda obstaja tudi verjetnost da se ne bo poznal vpliv te odločitve na energijo sistema čez eno leto, ampak svet je kaotičen sistem in 12h zapravljenih doma jutri lahko pomeni čez 10 let nekaj tisoč € izgubljenega prihodka, no lahko pa tudi ne.
bluefish ::
Ko vzameš vse scenarije v poštev sem mnenja da bo/bi bila energija sistema čez recimo 1 leto višja če gre jutri delati, predvsem na račun višje produktivnost. Seveda obstaja tudi verjetnost da se ne bo poznal vpliv te odločitve na energijo sistema čez eno leto, ampak svet je kaotičen sistem in 12h zapravljenih doma jutri lahko pomeni čez 10 let nekaj tisoč EUR izgubljenega prihodka, no lahko pa tudi ne.Ko bi se dejansko spoštovalo pogodbe, ne bi bilo potrebe po filozofiranju in iskanju nekih energij z bajalico. Ampak jasno, dokler se najdete taki, ki vam v teoriji (vendar le in izključno v teoriji) ni problem delati 12 ur brez plačila in ob kršitvi delovne zakonodaje, ni upanja za spremembo na bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
V teoriji je vse možno. Lahko na inventuri najde dobitno loto srečko, ali pa jo na poti povozi avto. Ampak nima smisla sprejemati odločitev na podlagi zelo malo verjetnih dogodkov.
V tem primeru se lahko tista šefica postavi na glavo in doživi živčni zlom, pa še vedno obstaja zelo velika verjetnost, da bo punca izterjala svoj denar brez večjih težav.
V tem primeru se lahko tista šefica postavi na glavo in doživi živčni zlom, pa še vedno obstaja zelo velika verjetnost, da bo punca izterjala svoj denar brez večjih težav.
Vic je v tem da bo šefica porabila precej več kot 10 enot energije, ko se bo zafrkavala po sodiščih in plačevala kazen ...
Zakaj pa človek ne bi takega kretenskega delodajalca malo požokal v drek? Če že sam prosi za to?
Zakaj pa človek ne bi takega kretenskega delodajalca malo požokal v drek? Če že sam prosi za to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
pero978 ::
Scenarij A:
Scenarij B:
Scenarij C. Novinarji so brezplačni in željni "senzacij". Brezplačen bad press za nategunskega delodajalca in potencialno pospešen postopek rešitve zarad tega. Oz za začetek pomaga že veliko, da samo reče naj ji izplačajo kar ji pripada al pa gre do novinarjev. Bi bili presenečeni kako hitro bojo pokleknili, ker vejo, da nimajo kej praskat. Drugo bi bilo, če bi bila krivda na njeni strani oz ne bi izpolnjevala svojih obveznosti. Kar pa ne drži.
scenarij D: gre delati, a vseeno ne dobi plačano. Zakaj bi verjela šefici, da bo izpolnila obljubo?
The greatest trick Devil ever pulled was convincing the world he does not exist
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pogodba o zaposlitvi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8397 (5287) | jizzer |
» | OdpravninaOddelek: Loža | 2077 (1267) | MadMicka |
» | Vprašanje glede denarnega nadomestilaOddelek: Loža | 2698 (2227) | Hexx |
» | Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnostOddelek: Loža | 10894 (9291) | St235 |