» »

Problem pri zagonu sistema

Problem pri zagonu sistema

trulex ::

Prenosnik z windows 7 je bil na silo izklopljen, pri naslednjem zagonu se je pognal recovery. Po restartu ni bilo nič več, samo svetlo moder zaslon podoben tistemu ko se instalira windows. Po večkratnih restartih še do tja ne pride, ampak je samo črn zaslon. Ko vstavim windows 7 disk in zaženem repair system, se odpre okno System Recovery Options in najde sistem (s tem da piše Partition Size 0 MB) in kurzor se vrti, in se ne da kliknit na noben gumb. Če zaženem linux z usb ključka ali cdja mi izpisuje "udevd[1815]: timeout: killing '/sbin/blkid -o udev -p /dev/sda1' [3752]" (različne številke). V mojem primeru sem pognal ubuntu in ko večkrat izpiše prejšnje, se pokaže loader od ubuntuja in se spodaj tistih 5 pikic v nedogled vrti. Pognal sem tudi memory test in je vse ok z ramom.
Prvič se srečujem s tako napako in mi ni jasno kaj bi lahko bilo narobe.
Edit: zdaj se mi je v recovery pokazalo searching dor windows installations... bomo videli če bo kaj našlo.
  • spremenil: trulex ()

mihibo5 ::

99,9%, da je zanič disk. Kateri prenosnik je?

Hayabusa ::

Bios najde disk ?
Poženi diagnostično orodje proizvajalca diska:
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

Boot live linuxa mora delati tudi brez/z zanič diskom, saj se mu reče live - se naloži v ram.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

trulex ::

Acer Aspire 5742G, sicer je bil pred enim letom na menjavi diska. Kje se pogleda če bios najde disk?

Disk se je pokvaril.. hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trulex ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
232245 (1917) BorutK-73
»

Krvavo nujno potrebujem pomoc pri sesuti plati in disku