» »

Informirani potrošnik strikes back

Informirani potrošnik strikes back

1
2
»

nurmaln ::

Kakšno lepo protislovje v zadnjem stavku.

Sploh ne

Če bi bili z zakonom prisiljeni objavit cene bi bili pač prisiljeni. Ko bi portal obstajal, pa čeprav ga ne bi marali, bi zagotovo želeli oglaševati na tem portalu, katerga bi obiskovali vsi potrošniki.

borchi ::

obveznost izdajanja elektronskega računa na željo stranke! pa ni treba nobenega cenika jim objavljat...

če se trgovina minimalno "potrudi", OCR softver (ki bo delal s telefonovo kamerco in procesorjem) pildka ne bo uspešno prebral! račune kot jih sedaj izdajajo, ne bodo z dovolj veliko zanesljivostjo OCR-jali še par let. ko bo pa račun naprintan na šrafirani podlagi, s prilagojenim fontom itd. pa sploh...
l'jga

WarpedGone ::

>> Najbolje bi bilo, če bi trgovci posredovali cene določenih skupin izdelkov na nek urad. Do teh podatkov bi bil potem dostop na določeni strani.

The Best is the enemy of The Good

Mamo kar mamo. Verjamem, da je to dovolj, da je vredno mojega prostega časa, da vsaj poskusim. Če ne bo uspelo, bom lahko mirno spal, da očitno js nism sposobn česa tazga speljat. Pač ni vsakdo Bill Gates. Če pa mi slučajno rata ...
Zbogom in hvala za vse ribe

borchi ::

> Mamo kar mamo. Verjamem, da je to dovolj, da je vredno mojega prostega časa, da vsaj poskusim. Če ne bo uspelo, bom lahko mirno spal, da očitno js nism sposobn česa tazga speljat.

OCR je no-go, je pa OCR samo del tele stvari. elektronski račun je pa pride zagotovo. par let še. če boš mel takrat vse drugo pripravljeno...
l'jga

Thomas ::

OCR je edina realistična opcija. Če bodo trgovci grenili življenje s tiskanjem po dohtarsko skracanih računov z obledelim črnilom, bo za nekaj časa morala biti možna tudi opcija pretipkavanja, A LE OB poslani sliki računa.

Trenutno so pa taboljši OCRji že superhuman performans.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Fizikalko ::

Thomas, če te malo podražim - tak performans je ravno zaradi dobrih relacijskih baz (in ustreznega HW-ja), za katere si pred leti zjavil, da so praktično neuporabne dandanes.... Se spomniš? ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Thomas ::

V resnici sem baze nekoliko rehabilitiral. Oziroma vsaj ordnungo, ki stoji za bazami, če že ne samih baz. Ker namesto njih imam še vedno lahko samo en velik bitni string in programskega pajka, ki hitro leta z enega konca na drugega. Pa poštrika vse kar je treba.

Je pa res najbolje, da se vsa opravila delajo po baznih protokolih, da ni zmede. To se strinjam precej bolj, kot sem se včasih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tear_DR0P ::

tudi jaz milim da je OCR edina možnost - če se bo našel človek, ki bo spisal software za takšno stran, se bo ta isti človek potrudil za en račun na teden, prepričal bo še par prijateljev in minimalna baza bo vzpostavljena - potem pa ima reč priložnost da vzcveti
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

borchi ::

when android...

met iPhone.

ko bodo uporabniki/developerji pogruntali, da morajo 'združit' tile dve aplikaciji in ko bodo štacune pogruntale, da če niso prisotni z infotom v tej 'combo aplikaciji', jih tudi dejansko ni, bo potrošnik (če bo to hotel in bil pripravljen minimalno investirati) postal popolno informiran subjekt (kot to 'zahteva' oz. predvideva ekonomska teorija).
l'jga

Gavran ::

Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

jype ::

prihraniprihrani.si> Ker podatkov o cenah ne pridobivamo samostojno, za njihovo točnost ne moremo jamčiti.

Škoda :(

Še posebej zato, ker so cene dejansko različne med prodajalnami iste verige.

Alexius Heristalski ::

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android preverjanje cene artiklov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
12818596 (9886) dacker
»

Cene trgovcev v realnem času (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7131502 (28892) fosil
»

Upor kupcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6130340 (28393) T0RN4D0
»

mysql vnos

Oddelek: Izdelava spletišč
51478 (1443) asgard2.0
»

portal ostal, baza sla

Oddelek: Izdelava spletišč
61738 (1623) bombacina

Več podobnih tem