Forum » Pomoč in nasveti » bootable usb
bootable usb
Betelgeuse ::
neki malga sem ze iskal po forumih pa vendar tega nisem nasel
in sicer imam pc star iz davnega leta 2001 pa imam gor win7, sej deluje, ampak bi raj sprobal linux ker win7 mam na drugem kompu.
pred kratkim mi je uspelo usposobit ta pc in sem dal gor win7 (druzga nism mel)
zdej pa bi rad dal gor linux z usb klucka.
problem rata ko hocem bootat iz usb
grem v bios (AMIBIOS),grem v feature setup, dam USB function for DOS in thumbdrive for DOS na enable (prej je blo dissabled pa sm provu na obeh opcijah)
in pole grem u advanced setup in tam mam 3 moznosti za bootanje, ter da ko zakljuci iskanje teh treh da poisce se druge moznosti (to sem dal na disable da vidim kaj bo delalo)
pa sem dal na prve 3 usb hdd, usb l120, usb zip/mo, save & exit pa mi nece bootat.
sem provu drugi setup, 1. boot usb fdd, 2. usb cdrom, 3. ni vazn (to so use USB bootable naprave k jih lahko zberem)
kluck sm mel u pc ze pred zagonom pcja, kluck sm provu tud na tem kompu k ga uporablam zdej, sel v bios in mi ga je ze tam zaznalo po imenu, sam vrstni red sem moral sprement, save & exit in mi je zagnalo setup, torej kluck sigurno dela
zdej, a jst kej delam narobe, al pac mi ni usojeno in mi maticna/bios ne podpirata zagona z usb klucka?
mobo
in sicer imam pc star iz davnega leta 2001 pa imam gor win7, sej deluje, ampak bi raj sprobal linux ker win7 mam na drugem kompu.
pred kratkim mi je uspelo usposobit ta pc in sem dal gor win7 (druzga nism mel)
zdej pa bi rad dal gor linux z usb klucka.
problem rata ko hocem bootat iz usb
grem v bios (AMIBIOS),grem v feature setup, dam USB function for DOS in thumbdrive for DOS na enable (prej je blo dissabled pa sm provu na obeh opcijah)
in pole grem u advanced setup in tam mam 3 moznosti za bootanje, ter da ko zakljuci iskanje teh treh da poisce se druge moznosti (to sem dal na disable da vidim kaj bo delalo)
pa sem dal na prve 3 usb hdd, usb l120, usb zip/mo, save & exit pa mi nece bootat.
sem provu drugi setup, 1. boot usb fdd, 2. usb cdrom, 3. ni vazn (to so use USB bootable naprave k jih lahko zberem)
kluck sm mel u pc ze pred zagonom pcja, kluck sm provu tud na tem kompu k ga uporablam zdej, sel v bios in mi ga je ze tam zaznalo po imenu, sam vrstni red sem moral sprement, save & exit in mi je zagnalo setup, torej kluck sigurno dela
zdej, a jst kej delam narobe, al pac mi ni usojeno in mi maticna/bios ne podpirata zagona z usb klucka?
mobo
Gapi ::
Z čim si pa naredil usb boot ključ? Tukaj je edn tool Tukaj drugi. Priporočam prvega. Če to ne dela boš najhitreje prišel do delujočega linuxa z CD-ROM enoto. Pa nikar ne reči da nimaš nobene CD enote pri sebi.
No person is rich enough,to buy back his past.
Betelgeuse ::
kluck deluje, sm probal na drugem kompu in mi je bootal z njega normalno
verjames al ne, praznega cdja nimam v hisi, zadnjega sm kupu ukul 6-7 let nazaj da si dam filme ter kaksno muziko za u avto gor in ni noben ostal, nek jih je romal v smeti, nek v mikrovalovko, nek jih je porajsanih preko prepoznavnosti, ...
jst sumim mobo al pa bios?, verzija je AMIBIOS 1.21.12
verjames al ne, praznega cdja nimam v hisi, zadnjega sm kupu ukul 6-7 let nazaj da si dam filme ter kaksno muziko za u avto gor in ni noben ostal, nek jih je romal v smeti, nek v mikrovalovko, nek jih je porajsanih preko prepoznavnosti, ...
jst sumim mobo al pa bios?, verzija je AMIBIOS 1.21.12
einstein :P ::
kaj pa, če probaš še enkrat iso dobit in uporabit programe, ki ti jih je priporočil gapi?
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Hayabusa ::
Kateri mobo imaš ?
2001 usb boot ni podpiralo kaj veliko plošč...
2001 usb boot ni podpiralo kaj veliko plošč...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Gapi ::
Potem mu ostane še floppy install če nima praznega cd-ja. Floppy pa sigurno je še kak doma.
No person is rich enough,to buy back his past.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bios problemOddelek: Pomoč in nasveti | 3236 (2387) | crniangeo |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10815 (8329) | krepki |
» | Pomoč pri HP prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2372 (2187) | Gutjerez |
» | Nameščanje win 7Oddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1125) | spirit |
» | zagon računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2165 (2090) | mera |