» »

Nameščanje win 7

Nameščanje win 7

vrunc ::

Pozdravljeni, že dolgo nisem nameščal win7, in me zanima kje je meni oz. Kako formatiram disk, preden namestim windows. Disk je iz ene particije. Ker tam kjer izberem na kateri disk namestim windows pa mi ne omogoča formatiranja diska.
Hvala za pomoč.
  • spremenil: bluefish ()

5er--> ::

Advanced

Advanced

Format

Format

mi ne ponudi te možnosti, mogoče zato ker sem začel namestitev windowsev ko so ti že bili zagnani. ker ko prižgem windowse se mi noče namestitev zagnati v samem štartu????

kamuee ::

boš pa morau it v bios pa nastavt boot iz DVD ali USB-ja odvisno na čem imaš win7.
Ko to nastaviš se ti zalaufa setup, pol taprvi okvirček zgoraj na sliki in klikneš na razširitev opcij, ne vem točn ktera beseda je prov, mislim da je option advanced. se ti pokaže format, new partition, .... in sformatiraš, kreiraš novo particijo, une ko ti jo pa naserje za 100MB pa kr pust pr miru kr se ne da zbrisat, mi je enkret sicer ratalo ampak sm žal pozabu kako. No izpereš primary partition C: in klikneš instal, procedura traja nekje 15 min odvisno od mašine in voila imaš gor win 7, aja pa vmes se ti ene parkret restarta, vse ostalo slediš navodilom..

Za boot priority ene mašine imaja nastavitev, da pri start up stisneš mislim da F8 in izbereš sebi ustrezno napravo, bodisi DVD ali USB in ti boota iz željene naprave setap win7..
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

HVALA, bom probal ko pridem domov :)

Mrakw ::

kamuee je izjavil:

boš pa morau it v bios pa nastavt boot iz DVD ali USB-ja odvisno na čem imaš win7.

Pozdrav

Kako pa iz USB klucka instaliras? ok to mi je jasno da boot nastimas na USB. Zanimame postopek kako nastimas USB klucek, da je pripravljen za instalirati. Pri CD-ju vem... da samo zapeces gor. kako pa pri USB?

spirit ::

Potegenš s tele strani progrmaček ki ti poterm usb pripravi za boot usb, ti bo pa ključ sformatiralo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk ni zaznan v BIOSu

Oddelek: Operacijski sistemi
332917 (2506) srus
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
385598 (4622) solatko
»