» »

AMD 2200+ hlajen brez paste

AMD 2200+ hlajen brez paste

groom ::

Prijatel je hladil AMD 2200+ ne navitega brez paste med hlatilnikom in procesorjem|O. To je trajalo kar nekaj mesecev, sprva mu je delovalo vse OK, potem se mu je začela star sesuvat;(, temperature procesorja pa so bile od 80 pa do pomoje tudi čez 100°C ko je bil obremenjen. Sdaj je dal gor pasto in ima temperature okoli 35°C in zaenkrat pravi da mu dela dobro. Koliko mislite da mu je poškodovalo procesor? Pa če ima kdo podobne izkušnje me zanima, kako je potem deloval procesor?

chucki ::

ce bi slo cez 100C bi ga skurl >:D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Zheegec ::

Ni nujno, kritična je 85C, samo lahko zdrži 100C, samo je pa res velika razlika z in brez paste.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Fury ::

pomoje mu je sam lajf za kksn let skrajsu :)

tha_Kalis ::

jast mam xpja 1800+ in sem enkrat vzel dol hladilnik med delovanjem :P stvar se je ugasnila, ker imam v biosu nastavljen shutdown pri 70. v prvo se ni hotel prizgat in jaz sem bil ze v paniki. v drugo pa je vzgal in zdaj ze 3 mesce dela 24/7(adsl in to :8) ). temperatura sicer vedno kaze 60, ampak vse dela zelo stabilno. gor pa imam volcano 6cu z 8centi zalmanom. saj bo nizje ko uredim prezracevanje. :D
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

frenk ::

Lepo je slišat da shutdown temp res dela:D.

Fury ::

tha_Kalis.. samo upam da nisi hladilnika vzel dol trezno premisljeno? :) zavoljo tvojega ugleda upam da si bil pijan/zadet/v halucinacijah :D

Blisk ::

Nekateri so res pogumni, ko dajejo dol hladilnike, celo pr pržganem PCu.

Mene zanima, kolk je zdrava temp procesorja 2GHz, nč navitga, pa kolk naj bi bla temp v ohišju, da je hlajenje z ventilatorjem 1 na procesorju 1 na ohišju normalno, pr sobni temp 23stC.
A kdo ve kaj bolj točno o tem.

Zheegec ::

A Athlon XP2400+ ? Moj 1833 na 166FSB ima okoli 44C full load, tvoj naj bi imel tudi nekaj takega, pod 50 zihr.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

AyrtonS ::

Die Temperature za XP 2100 je po specifikacijah 90 stopinj.

Ni najbrž najbolj pametno, da ni uporabljal paste, vendar če procesorja ni skurilo mislim, da bi moral delovati normalno naprej.
Zanimivi ste fantje, ki pustite kišto lavfat brez hladilnika. Nekatere plate sicer imajo shoutdown, vendar zihr ni dobro, če temperatura v tako hitrem času naraste na 70 stopinj.

LP, A

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
737941 (6057) care20
»

senzor za temperaturo od cpu je pokvarjen! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
648418 (6581) ziga1990
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
495274 (4436) bond007
»

Pregrevanje?

Oddelek: Strojna oprema
15972 (772) ModriN96
»

Lastniki XP1800+ pomagajte.