» »

MS Word

MS Word

acerAspire ::

Zanima me, če je kdo imel podoben problem z Word-om, in sicer mi dokumentov *.doc ne odpira več avtomatsko s klikom na tak *.doc file. Npr., če hočem odpret *.doc datoteko mi samo odpre Word in ni not nobenega lista, niti praznega. List odpre le, če grem Start -> Programi -> Word, potem se odpre Word s praznim listom, tako kot je normalno.

Moti me, da moram vedno ko kliknem na datoteko vrste *doc z določeno vsebino še vedno potem posebej v wordu odpreti isto datoteko še enkrat, da naloži željeno stran in da vidim vsebino.

acerAspire ::

Word je XP s Slo popravkom, na Win XP SP2.

Urajmal ::

my computer -> tools -> folder options -> jeziček file types -> poišči končnico doc in nastavi s katerim programom se ti naj odpira po defaultu.

acerAspire ::

Sem pogledal, in je nastavljen Word. Pa saj ni, da ne bi bile *.doc datoteke povezane z Word-om, saj ko odprem doc file mi odpre word, ampak samo word, brez vsakega lista v njem, samo word in sivo ozadje. List dobim, če izberem "nov prazen dokument" (čisto levo zgoraj), ali pa da grem takrat ko je word že odprt, iz worda odpret dokument.

Moti me, da ne odpre wordove datoteke ob dvojnem kliku na njo, da odpre samo word, in da moram potem še naknadno iz worda še enkrat odpret to taisto wordovo datoteko. Ob prvem odpiranju odpre samo Word, program, prazen.

Če pa izberem word v "start - programi - microsoft word", pa mi ga odpre normalno, z že odprto, pripravljeno, belo stranjo.

Sem office odstranil, ga znova namestil in isto.

Ad-aware nič ne najde, nod32 tudi ne.

Duhec ::

Sem imel podoben primer že kar nekaj časa nazaj vendar na Win98 sistemu in slo Office XP. Kako sem rešil ta problem se ne morem spomniti, ker je bila ta 'napaka' zgolj slučajno opažena naknadno, potem ko sem za silo sistem očistil virusov, spyware/adware/trojan... programja, ki jih je mrogelo v sistemu (format takrat še ni prišel v poštev).
Spomnim se, da reinštalacija Officea ni pomagala torej je bila napaka nekje v Win98, IEju ali se je celo še kak makro ali VB virus sprehajal po mašini. Res ne vem več.

Preveri, če se isti problem pojavlja v varnem zagonu.
V pomoč ti lahko napišem podrobnosti, ki so dodeljene .DOC vrsti datoteke, ki jo odpira Word.
Še enkrat pojdi v ...Možnosti mape, Vrste datotek, izberi DOC, spodaj izberi DODATNO in pri meni je sledeče:
Kljukica pred: 'Potrdi odpiranje po prenosu' in pred 'Brskaj v istem oknu'.
Dvoklikni na že boldano funkcijo OPEN in pri meni je sledeče:
Dejanje: &Open
Aplikacija, ki bo izvedla dejanje: "C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\WINWORD.EXE" /n /dde
Kljukica pri 'Uporabi DDE'
Sporočilo DDE: [REM _DDE_Direct][FileOpen("%1")]
Aplikacija: Winword
Tema: System

Poženi SFC /SCANNOW preko START-ZAŽENI-... in popravi morebitne spremembe sistemskih spremenjenih datotek (potreboval boš inštalacijski XP cd).
Še enkrat preskeniraj sistem s kakšnim online antivirusnikom (BitDefender, Symantec...). Skeniraj v varnem zagonu z mrežno podporo.
Kaj več se zdajle ne spomnim ...

acerAspire ::

Sem naredil vse to. Še vedno ne dela, s tem da mi sedaj ne najde datotek na npr. namizju. Klik na *.doc na namizju odpre word in po novem odpre še dve obvestili, da ne najde datoteke, ki jo odpiram.

:) Vseeno hvala. Problem pa mora bit res v winsih, ja, če ponovna namestitev offica ne pomaga. DLL sem tudi dal pregledat, je bilo najverjetneje vse vredu, ni podalo ob koncu nobenih rezultatov.

Moram pa priznat, da jim kar ratuje s temi črvi in virusi in podobnim, res človeka prime, da bi vse pobrisal in preklopil na ubuntu in openoffice.

Duhec ::

Kateri antivirusnik imaš ?
Deinštaliraj ga in preizkusi brez njega.

acerAspire ::

Sem probal in tudi ne pomaga.

Bom probal z Office 2007, če bo tam delalo, mogoče je samo z Office XP problem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinhronizacija podatkov iz Excela v Word

Oddelek: Programska oprema
152847 (2386) jukoz
»

Word mi izpiše tekst v kodah

Oddelek: Pomoč in nasveti
131389 (885) konspirator
»

Word in Excel datotek se odpirajo več kot eno minuto

Oddelek: Pomoč in nasveti
91784 (1336) BiPi
»

Word - ne odpre doc fajla

Oddelek: Pomoč in nasveti
81751 (1556) Fave
»

kako dobit besedilo

Oddelek: Pomoč in nasveti
101528 (1277) ne_kdo

Več podobnih tem