» »

Čuden pojav na monitorju pri določenih resolucijah

Čuden pojav na monitorju pri določenih resolucijah

(sic) ::

Torej pri določenih resolucijah - ali natančneje - pri določenih frekvencah (saj mi recimo na isti resoluciji na 60 Hz dela brez problema, na 85 pa ne) pojavijo čudne črte (mislim, da so moire efekt <- nisem siguren). Nekaj sem se pozabaval z nastavitvami pa mi jih uspe premakniti, povečati,... ampak ne pa popolnoma iginiti.

Tule je slika, ki PRIBLIŽNO prikazuje kaj mislim. Zanimivo je, da se ta efekt pojavlja samo pri določenih resolucijah in hercih. Na 1280x1024 (75 Hz) mi je delalo brez problema, zdaj pa imam 1152x864 (85 Hz) pa se črte kar lepo vidne. Še posebej na sivi podlagi.

Ve kdo kaj več o tem.

SLIKA

Fuck you all!!!
  • spremenilo: (sic) ()

Dr_M ::

tole sm jest ze veckrat opazu na razlicnih monitorjih, od najcecenejsih do najdrazjih, se posebno pr 85hz.tko da nisi edini s takim problemom.
mal se poigrej z powerstripom, pa poveci frekvenco na cca 90hz in poroci:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

(sic) ::

UPDATE:

1024 x 768 (100) = brez srtefakta
800 x 600 (120) = malo se opazi
1280 x 768 (85) = brez
1280 x 960 (75) = malo se opazi
1280 x 1024 (75) = brez
1360 x 768 (75) = brez
1600 x 900 (75) = artefakti lepo vidni
1600 x 1024 (75) = brez

Grr...
Pri nekaterih resolucija se opazi pri drugih ne... Ja pa prav moteče - zelo se opazi na sivi podlagi...

Fuck you all!!!

ali3n ::

Jaz sem imel "temnejše proge" - široke cca 5 cm, lepo vidne na enotni - svetlješi podlagi; kriva je bila grafična kartica (Inno GF2 MX), čeprav so v Mlacomu zatrjevali, da je problem v napajalniku. Po menjavi krafične za R9000 pro so problemi izginili...
Z razliko od tvojih težav, so bile pri meni proge vidne na vseh resolucijah, le da nekje manj, nekje bolj...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Slavček ::

Probi preverit, če ti isto dela, če imaš monitor v sobi, ki ima klasično razsvetljavo in ne fluorescentne luči. Velja seveda, če je sedaj v takšnem prostoru. Zamenjaj prostor/stavbo ali uporabi na drugem PC, da eleminiraš računalnik, kot možen vzrok. Jaz sem že imel primer, ko je sliko treslo, če je bil monitor v takšni sobi. Jaz mislim, da je nekje motnja v okolici.
Če imaš dobro grafično probi nastavljat frekvenco ločeno za Hor in Ver.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android Market ne dela

Oddelek: Programiranje
153550 (2789) bosmla
»

Steam za Mace prispel!

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3810998 (10022) PrimozR
»