» »

Bitcoin - Bitstamp - osnovna vprašanja

Bitcoin - Bitstamp - osnovna vprašanja

«
1
2

smash ::

Zanima me naslednje:

1. kako hitro bitstamp izvede konverzijo med bitcoini in eur valuto oz. obratno? Je to instantno ali je na to treba čakati ure, dneve? je to odvisno od velikosti blockchaina, kapacitete minerjev itd.?

2. ali pri bitstampu pobirajo provizijo samo pri konverziji med valutami? ali jo pobirajo tudi pri downloadu v svoj wallet in nalaganju nazaj iz walleta v bitstamp?

3. ali kdorkoli pobira provizijo, če pošljem bitcoine direktno (mimo bitstampa) iz svojega walleta lokalno na racunalniku k nekomu drugemu?

4. kakor sem razbral, se bitcoini lokalno shranjujejo v neko dat datoteko...lahko pa cel svoj wallet naprintamo na list papirja...kaj dejansko se shrani na ta list oz. kaj je potem z samimi bitcoini? lahko tole kdo razloži tko po kmečko.... se tudi v dat datoteko shrani samo nek hash, tako kot na list papirja, in ej potem vse odvisno od blockchaina?

5. če prav razumem, se danes ne splača več rudarit, ker stane samo elektrika več kot pridobiš na koncu?

Aston_11 ::

1. takoj
2. ne, ker ni promet
3. menda ne
4. naslov imaš shranjen - ne ga zgubiti
5. bitcoinov zagotovo ne več, druge zaenkrat še

smash ::

1. aha...torej je pri tebi lokalno shranjen samo naslov? če sem prav razumel, se moja vrednost walleta izračuna iz transakcij, zapisanih v blockchainu?

2. kako to, da potem ni lokalno na disku samo ena txt datoteka z isto vsebino, kot jo natisneš na list papirja...je torej kaj več še shranjeno na disku?

3. še to..glede na to, da ni provizije med kopiranjem iz bitstampa v wallet in nazaj, ali ni potem smiselno po vsaki transakciji skopirati vse iz bitstampa v wallet, za primer, če bitstamp nenadno ugasne....je to praksa? kakšna je prednost, da hraniš bitcoine na bitstampu in ne v walletu...verjetno je kak time delay med kopiranjem iz walleta v bitstamp?

jype ::

smash> 2. kako to, da potem ni lokalno na disku samo ena txt datoteka z isto vsebino, kot jo natisneš na list papirja...je torej kaj več še shranjeno na disku?

Shranjene so _vse_ transakcije _celotnega bitcoin omrežja_ (torej vseh ljudi), ne le tvoje.

smash> ali ni potem smiselno po vsaki transakciji skopirati vse iz bitstampa v wallet,

To traja do eno uro.

smash> verjetno je kak time delay med kopiranjem iz walleta v bitstamp?

V obe smeri. Transakcijo mora potrditi omrežje. Bitstamp zahteva 3 potrditve, torej v povprečju 30 minut.

smash> 2. ali pri bitstampu pobirajo provizijo samo pri konverziji med valutami? ali jo pobirajo tudi pri downloadu v svoj wallet in nalaganju nazaj iz walleta v bitstamp?

Pri dvigu gotovine prek SEPA ti zaračunajo 0.9 evra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

psickolog ::

Na disku imaš shranjen celoten blockchain, torej bazo podatkov velikost 15 GB.

Če želiš videti zgodovino in vsebino določene denarnice, ki ni nujno tvoja, lahko preveriš na blockchain.info , tako, da v search vpišeš naslov denarnice.


Če bi Bitstamp kar ugasnil, se zapelješ do Kranja in poračunaš v "naturalijah", če je treba. In če bi gospodoma uspelo pobegniti neznano kam, se bosta do konca življenja skrivala pred ljudmi, ki bi želeli nazaj dobiti milijonske vložke. No, ker pa ne obstaja samo Bitstamp, ampak še borze, ki dejansko kradejo te coine, je vprašanje smiselno.

S tem, da bi vse bitcoine in ostale coine takoj skopiral nazaj na lokalni wallet, pridobiš varnost, ki je pa odvisna od tega, kako zanesljivo zaščiten je tvoj računalnik. In seveda je tu še delay, saj v povprečju traja pol ure, da skopiraš denar iz walleta na Bitstamp, in 1 uro, da skopiraš denar iz Bitstampa na wallet (kolikor mi je znano, bitcoin-qt zahteva 6 konfirmacij - torej 6x10min, ne me pa držat za besedo). Tak management coinov sicer ni stalna praksa, je pa priporočljivo, da se coine redno withdrawa iz - poolov, posebej novih, exchangov brez zgodovine in tako naprej. Bitstamp, mtgox in btc-e vsi operirajo že od 2011. Z njimi zaenkrat še nisem imel nobene resne težave in vedno sem dobil vse coine.

smash ::

še tole...če na bitstampu piše da je trenutna vrednost recimo 800, in jaz takrat prodam/kupim, ali se to potem tudi izvede točno po tej vrednosti, ali se dejansko vrednost preračuna v trenutku, ko je transakcija mogoča..torej malo kasneje ko sem jaz kliknil na gumb

psickolog ::

Na bitstampu imaš instant order in pa limit order. Pri instant order takoj kupiš oz. prodaš po trenutno najbolj ugodni ceni zate. Pri limit order pa sam nastaviš, po kakšni ceni bi rad kupil ali prodal, in moraš potem toliko časa počakati, da nekdo tvoj order tudi izpolni.

Če torej iščeš profite, se ti bolj izplača limit order in potem počakati, da nekdo proda/odkupi.

Zgodovina sprememb…

Matej_K ::

Kako iz bistampa prenesti bitcoine na cryptsy?

Kaj moram kliknit, withdrawal? in potem kaj?

Hvala
... .. .

SasoS ::

Na cryptsy poiščeš opcijo depozit BTC in dobiš BTC naslov walleta (dolga številka v stilu 1M5Bv1NZayBtJesZfafJazAyJq2jsAD4bt), potem to copy/pastaš v Bitstamp in daš withdraw. Preveri da je prav, ker če kovance pošlješ narobe, jih ne boš dobil nazaj. Potem moraš počakati na 6 potrditev da bodo kovanci vidni. Napredek lahko spremljaš na https://blockchain.info

psickolog ::

SasoS je izjavil:

Na cryptsy poiščeš opcijo depozit BTC in dobiš BTC naslov walleta (dolga številka v stilu 1M5Bv1NZayBtJesZfafJazAyJq2jsAD4bt), potem to copy/pastaš v Bitstamp in daš withdraw. Preveri da je prav, ker če kovance pošlješ narobe, jih ne boš dobil nazaj. Potem moraš počakati na 6 potrditev da bodo kovanci vidni. Napredek lahko spremljaš na https://blockchain.info


Narobe vpisat svoj naslov je skoraj nemogoče. Če vzamem tvoj primer:

1M5Bv1NZayBtJesZfafJazAyJq2jsAD4bt

in kot naslov namesto zadnje črke t vpišemo črko T, naslov ne bo prijel, ker ne ustreza pravilom, kako mora biti naslov sestavljen. Zato je skrb večinoma odveč.

Matej_K ::

In kako dolgo naj bi to potem trajalo, približno?
... .. .

SasoS ::

To je res, ampak lahko imaš v clipboardu random naslov iz blockchaina (tako kot moj zgoraj) in ga nevede spastaš v withdraw in osrečiš nekega neznanca :)

@Matej_K: odvisno kako hitro se najde nove bloke, ki jih mora bit med 3 in 6. Zato spremljaš blockchain da vidiš kdaj je nov block in koliko imaš confirmov...

DejaVu ::

Kak dolgo traja da bitstamp nakaže withdraw na TRR?

Roadkill ::

Par delovnih dni.
Ü

Boskox ::

Imam težave pri registraciji oz. pri verifikaciji.
Skeniral sem osebni dokument iz zadnje strani za prvi del, kaj pa priložim za drugi del?

NOTE: We are unable to accept electronic bills/statements, online screenshots, mobile phone bills or credit card statements.

Kaj drugo mi ostane?

LP, Boštjan

krucymucy ::

Jaz sem skeniral poloznico zavarovanja.

smash ::

jaz sem kar račun od elektrike

freesty ::

Ne vem kaj naj skeniram, da mi bojo odobril registracijo?

Kaj bi blo najlazje, sem na zacasnem naslovu takda kaksna posebna posta odpade. Ce grem na banko, kaj morm rect, da mi da?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

smash ::

ma rabiš en uradni dokument, kjer je povezano tvoje ime s tvojim naslovom, karkoli

Matej_K ::

Najbolje da gres na banko na okence in dvignes 10€. Potrdilo ki ga dobis ob dvigu je dovolj za bitstamp
... .. .

freesty ::

Ja malo sm se zaj* Zadnic sem mislil, da sem ze s tem potrdilom naredil validation pa, da ni slo skoz. Ampak sem sele zdaj, ko sem ponovno probal z racunom od telefona, da je bila slika prevlka in zgleda nism vidu.

Hvala vseen:)

Kak dolgo pa traja validation?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

smash ::

2-3 dneva

AglioAlio ::

jaz sem prvo poslal scan potnega lista in scan bančne kjižice in plačilne liste. zavrnjeno. Potem sem poslal scan rečuna za mobitel. Zavrnjeno. Potem sem šel na upravno enoto po potrdilo o prebivališču in so mi sprejeli. Tuga.

lp

AglioAlio ::

eno vprašanje glede Bitstampovih provizij. Do zdaj sem namreč misli, da so na pejđu v tabeli CENIK TRGOVANJA podane vrednosti provizij, za posamezeno transakcijo.
Zdaj pa gledam in so navedeni procenti za Promet 30ih dni v USD. VEč kot maš

recimo:

Provizija % ----- Promet 30ih dni v USD
0.50% ------------- < 0
0.48% ------------- < ,000
0.46% ------------- < ,000
0.44% ------------- < ,000
0.42% ------------- < ,500
0.40% ------------- < ,000
0.38% ------------- < ,000
0.36% ------------- < ,000

Se pravi če jaz naredim z mojim bitcoinom transakcij gor do za 20.000 dolarjev, mi režejo 0.36% od tega na moncu meseca. al kako?

Hvala za razsvetlitev
lp

SasoS ::

Ne, provizijo vzamejo ob vsaki transakciji glede na zadnji promet. Ko presežeš 20.000, ti bodo pri naslednji transakciji vzeli toliko manj...

AglioAlio ::

aaaaaa, saj to je logično ja, ker v nasprotnem primeru bi bilo smešno, bolj kot kupuješ, manj provizije.

ok,hvala in lp

alen1 ::

Pozdravljeni.

Mene zanima, koliko je varno dati scan osebne izkaznice in računa ali rojstnega lista. Niste ob tem imeli nikakeršnih pomislekov?

Lp, Alen

smash ::

ne..zakaj bi?

Uporabnik ::

Mislim da piše, da jih lahko wartermark-aš, torej daš gor watermark in po diagonali napiašeš "for bitstamp only"...

Zgodovina sprememb…

alen1 ::

Meni so zavrnili skeniran račun od simobila. Sedaj me zanima, če je opcija tudi natisniti izpisek preteklega mesca iz BankaNET.

smash ::

dovolj je karkoli kar povezuje tvoje ime z naslovom

hojnikb ::

to ni glih res. Sem dal pogodbo od študenta in so jo zavrnal... Očitno so kr picky..
#brezpodpisa

sirov_burek ::

jaz sem dal sliko osebne + bančnega izpiska pa so sprejel

ampak se še spomnim lansko leto pomladi, ko niso težil s tem sranjem, res škoda da so to uvedli

bluefish ::

alen1 je izjavil:

Meni so zavrnili skeniran račun od simobila. Sedaj me zanima, če je opcija tudi natisniti izpisek preteklega mesca iz BankaNET.
Imajo napisano, da računov za mobilne storitve ne sprejemajo.
Sem jim tudi jaz poslal za Tuš in so zavrnili. No, potem me je pa začetno navdušenje zaradi čakanja na potrditev itak minilo in se s tem nisem več ubadal.

Vikking ::

Pošlješ skenirano osebno.

Na banki položiš ali dvigneš nekaj € na svoj račun. Tisti pildek ki ga dobiš, skeniraš, in je dovolj kot drugi dokument. To je vse, simpl k pasulj.

M-XXXX ::

Bitstamp jemlje procente najbrž samo od €€ oziroma dolarjev? Od BTC prometa najbrž ne?

MaterVola ::

Pri vsaki menjavi Fiat/BTC dobijo procente glede na tvoj promet v zadnjih 30 dneh.

M-XXXX ::

Wut?

Zanima me samo nakazovanje BTC-jev. Recimo, da gor nakažem BTC, pa potem prenakažem BTC (samo BTC nobenih pretvarjanj valut) ne poberejo kolikor sem razumel?

alen1 ::

Mi je uspelo. Skeniran bančni izpisek pa je.

Sedaj pa še eno vprašanje, ker mi nekaj namreč ni jasno. Naprimer da imam BTC-jev v vrednosti 50000€ in več. Odločim se, da vse pretopim v € in si nakažem na moj račun. Kako poteka to? Bankam in davčni ne bi bilo nič sumljivo? Kakšni problemi lahko nastanejo? To lahko govorim o miljonskih zneskih za nakazilo. Meni se bi zdelo čudno, da se v enem dnevu stanje na TRR poveča za kak milijon.

smash ::

alen1 je izjavil:

Mi je uspelo. Skeniran bančni izpisek pa je.

Sedaj pa še eno vprašanje, ker mi nekaj namreč ni jasno. Naprimer da imam BTC-jev v vrednosti 50000€ in več. Odločim se, da vse pretopim v € in si nakažem na moj račun. Kako poteka to? Bankam in davčni ne bi bilo nič sumljivo? Kakšni problemi lahko nastanejo? To lahko govorim o miljonskih zneskih za nakazilo. Meni se bi zdelo čudno, da se v enem dnevu stanje na TRR poveča za kak milijon.


njim se bo tudi zdelo čudno

Vikking ::

Povprašajo te po zdravju. Z izpisom trgovanja dokažeš, kako si do tega prišel. Pojasnilo DURS-a pa imaš, kako in koliko te potem obdavčijo.

alen1 ::

Ne vem kako to poteka in kaj te lahko doleti. Vse je še nekako v oblakih se mi zdi.

MaterVola ::

Najprej pridelaj milijon, potem boš lahko tudi koga plačal, da ti to vse natančno obrazloži :D

alen1 ::

Mogoče pa jih že imam. Hvala za odgovor.

sirov_burek ::

alen1 je izjavil:

Mi je uspelo. Skeniran bančni izpisek pa je.

Sedaj pa še eno vprašanje, ker mi nekaj namreč ni jasno. Naprimer da imam BTC-jev v vrednosti 50000€ in več. Odločim se, da vse pretopim v € in si nakažem na moj račun. Kako poteka to? Bankam in davčni ne bi bilo nič sumljivo? Kakšni problemi lahko nastanejo? To lahko govorim o miljonskih zneskih za nakazilo. Meni se bi zdelo čudno, da se v enem dnevu stanje na TRR poveča za kak milijon.

če so legalno pridobljeni bitcoini in če si pripravljen plačat davke pol ni problema

če nočeš plačat davka in/ali so bitcoini pridobljeni nelegalno pol pa ne gre tok enostavno

alen1 ::

Kaj je tu mišljeno pod legalno in nelegalno? Če rudariš, ti lahko tržejo 50% od dobička. To moreš pa prikazati pri odmeri dohodnine.

sirov_burek ::

legalno je rudarjenje, trgovanje (kupiš ko je 100€ prodaš ko je 500€ recimo), ...

nelegalno je če prodajaš drogo na eni od deep web trgovin (recimo)

error7891 ::

Koliko časa traja, da ti iz Bitstampa nakažejo denar na tvoj osebni račun? Meni od včeraj zjutraj piše pod statusom zahtevka za nakazilo denarja "Zaključeno", ampak denarja do sedaj še nisem prejel (spremljam preko Klika). Naredil sem SEPA transakcijo.

Duncaneo ::

En dan, malo si prehiter, transakcije trajajo ponavadi nekaj dni, v tem primeru nekje 3 dni. Sam sem nakazal denar na BTC-e pa ni bilo denarja nikjer 12 dni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Duncaneo ()

mat xxl ::

Kaj je običaj, se nakaže denar gor v USD ali EUR, kaj je bolje, je to potrebno tudi njim javiti, kako dolgo traja, da ko od tu nakažeš oni potrdijo , da je denar prišel na račun ?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitstamp nakazilo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
12841775 (8941) buttcrack
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14857495 (44609) PrihajaNodi
»

Bitstamp zaradi suma vdora zaustavil trgovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
10056151 (47482) hamez66
»

Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5414253 (12611) mmzzor

Več podobnih tem