Forum » Pomoč in nasveti » Visoke temperature
Visoke temperature
HupChup ::
Pozdravljeni. Imam naslednjo težavo. Na enem od domačih računalnikov se mi procesor pregreva. Danes zjutraj je recimo presegel 85 stopinj in se nato samodejno ugasnil. Sumim, da je kriva kombinacija termalne paste in hladilnika (oboje je stock). Konfiguracija:
Pomnilnik Kingston HyperX blu 4GB 1600MHz DDR3
Procesor AMD A8-5600K Black Edition BOX S-FM2
Matična plošča ASRock FM2A75M-DGS S-FM2 mATX
Sicer bi po moje tudi stock zadeve morale dovolj hladit, a preprosto ne. Bi lahko bilo še kaj drugega? Grafične kartice ni, računalnik uporablja procesorsko grafično jedro. Če lahko priporočite kateri hladilnik + termalno pasto, bom zelo hvaležen. Lp
Pomnilnik Kingston HyperX blu 4GB 1600MHz DDR3
Procesor AMD A8-5600K Black Edition BOX S-FM2
Matična plošča ASRock FM2A75M-DGS S-FM2 mATX
Sicer bi po moje tudi stock zadeve morale dovolj hladit, a preprosto ne. Bi lahko bilo še kaj drugega? Grafične kartice ni, računalnik uporablja procesorsko grafično jedro. Če lahko priporočite kateri hladilnik + termalno pasto, bom zelo hvaležen. Lp
Aston_11 ::
Da se ti tako segreje, pomeni, da ga nič ne hladi. Seveda stock hladijo popolnoma dovolj. Ventilator, hladilnik - preveri.
gapic_8 ::
Preveri sam hladilni sistem, morda imas prašen ventilator, drugače pa kar se tiče paste je osnovna (pribl. 4€) čisto vredu, pa še to ne potrebuješ nanesti celotne vsebine.
Torej.
Danes sem utegnil preizkusiti z drugim hladilnikom in na novo nanesel termalno pasto. Začetna temperatura je bila 27 stopinj, a je hitro narasla na okrog 63 in se potem tam ustalila (odčitki iz BIOS-a). Občutek imam, da procesor ne zmore sam regulirati napetosti in da ves čas deluje pod obremenitvijo.
Ima kdo kakšno idejo?
Danes sem utegnil preizkusiti z drugim hladilnikom in na novo nanesel termalno pasto. Začetna temperatura je bila 27 stopinj, a je hitro narasla na okrog 63 in se potem tam ustalila (odčitki iz BIOS-a). Občutek imam, da procesor ne zmore sam regulirati napetosti in da ves čas deluje pod obremenitvijo.
Ima kdo kakšno idejo?
Hayabusa ::
Odgovori na kako vprašanje, npr https://slo-tech.com/forum/t592564/p426... .
Si dal bios na default nastavitve ?
Si dal bios na default nastavitve ?
Sem dal na privzeto, ja.
Očitno je nekaj z nastavitvami in voltažo, ker sem zdaj malo igral z AMD Overdrive, spremenil par nastavitev in deluje bolj stabilno. Temperature so za zdaj padle pod 40 stopinj. Bom pa še spremljal naprej, da vidim, če bodo spremembe.
Edit: a je mogoče, da mi Skype obremenjuje procesor? Ker ko ga zaženem, mi procesor takoj nabije na skoraj 50 % obremenitve, in to vsakič, temperature pa takoj začnejo rasti.
Očitno je nekaj z nastavitvami in voltažo, ker sem zdaj malo igral z AMD Overdrive, spremenil par nastavitev in deluje bolj stabilno. Temperature so za zdaj padle pod 40 stopinj. Bom pa še spremljal naprej, da vidim, če bodo spremembe.
Edit: a je mogoče, da mi Skype obremenjuje procesor? Ker ko ga zaženem, mi procesor takoj nabije na skoraj 50 % obremenitve, in to vsakič, temperature pa takoj začnejo rasti.
Hayabusa ::
Če imaš win7, poženi "resource monitor" in v zavitku "cpu" poglej, kateri proces najbolj obremenjuje procesor.
Tam sem ravno ujel Skypovo obremenitev procesorja. Zdaj sem ga odstranil, tudi iz registra, in izvajam stres test. Za zdaj so temperature pod obremenitvijo ustaljene na okrog 60 stopinj.
Beef ::
AMDjevi procesorji imajo zelo gosto posejana rebra, že najmanjša količina prahu bo temperaturo nabila za 20°. Že pred tem so tile precej vroči tako da je nakup novega hladilnika v vsakem primeru priporočen. že za 30€ dobiš pravo aluminijasto pošast od hladilnika! Meni pod obremenitvijo ne preseže 45°.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7857 (6792) | m0LN4r |
» | Preglasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 4361 (3885) | mersault |
» | Stock hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4011 (3039) | ameba |
» | Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5961 (4401) | batista |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7500 (3905) | kuglvinkl |