» »

Zavajajoče oglaševanje in ponudba pri nakupu vhodnih vrat

Zavajajoče oglaševanje in ponudba pri nakupu vhodnih vrat

vučkosmučko ::

Pozdravljeni

Zasledila sem da ste že ponujali odgovore glede stvarne napake na izdelku in sem se zato odločila vprašati kakšne izkušnje / nasvete bi mi lahko posredovali glede ukrepov v primeru zavajajočega oglaševanja in ponudbe.

Odločila sem se za nakup lesenih stanovanjskih vhodnih vrat iz hrasta. Ko sem se pogovarjala z lastnikovim sinom, ki mi je razlagal do podrobnosti akcijsko ponudbo, ki je bila aktualna na njihovi spletni strani mi je govoril, da so lesena vrata, ki jih oni proizvajajo, prodajajo in vgrajujejo lahko iz štirih vrst lesa in sicer: hrast, bukev, jesen in mahagoni. Pozanimala sem se pri svojih prijateljih, ki so mi svetovali naj izberem hrast. Nato sem to odločitev tudi sporočila omenjeni osebi s katero sem od prvega trenutka bila na vezi glede nakupa in vgradnje vhodnih vrat. Torej poslal mi je ponudbo po elektronski pošti v kateri je bilo jasno napisano, da gre za lesena vrata iz hrasta. Nato je prišel trenutek vgradnje. Dva dni za tem pa se je začelo dogajati. In sicer:

1. prag ni bil dobro vgrajen oziroma podložen / fiksiran in se je zato upogibal. Nato sem že isti dan poklicala in reklamirala to napako. Ko so prišli pogledati so mi zatrdili, da je do tega prišlo zaradi neravnega terena v stanovanjskem bloku v kateremu živimo. Nakar sem povedala, da menim da prag ni vgrajen tako kot mi je bilo povedano, da bo vse tesnilo in da želim da to popravijo.
Takrat so delno dvignili prag in napolnili luknjo s purpeno, kar je pripeljalo do tega, da se je prag napihnil. Jutri pa bom poklicala ponovno na sedež podjetja in se dogovorila za ponovni obisk in ponovno vgraditev novega praga.

2. Sedaj me zanima sledeče, kako je glede zgoraj omenjenega zavajajočega oglaševanja in ponudbe. Šla sem skozi Zakon o varstvu potrošnikov, sicer pa bi rada pridobila še kakšen nasvet od ljudi, ki so ali imeli podobne izkušnje ali pa se spoznajo na to tematiko.
V mojem primeru gre za to, da je na začetku bilo govora izključno o lesenih vrat iz hrasta. Nato sem izvedela ob prejemu originalnega računa po pošti (ko sem že izplačala preostanek plačila, saj sem na začetku plačala avans) da gre za furnir iz hrasta, drugo pa nič ni bilo omenjeno na računu. Nato pa sem v prejšnjo soboto, ko so prišli k nam domov zaradi popravila praga izvedela da celo gre za uporabo mešanega lesa in da je samo furnir iz hrasta. Ugotavljam, da je prišlo do zavajajočega oglaševanja in ponudbe, ki sem jo prejela s strani tega podjetja.
Bila bi vesela kakršnega koli nasveta. Predvsem pa me zanima kakšne možnosti imam:
- zamenjava izdelka
- vračilo plačila
- ali je možno na osnovi zavajajočega oglaševanja in ponudbe zahtevati delno vrnitev od celotnega zneska, ki sem ga plačala za ta izdelek in storitev? Ali je to možno samo s civilno tožbo ali obstaja kakšna druga pot?

V naprej se zahvaljujem za kakršen koli nasvet.

Lep pozdrav.
medea

St235 ::

Čaki, ti si pričakovala da bodo vrata iz masivnega hrasta? Ta bo malo huda dokazat, ker vhodna vrata iz masive niso ravno neka jvsakdanjega. Ko je govora o "materialu" je govora o zunanji barvi vrat. Ne vem kaj točno piše v tvoji ponudbi in kaj so oglaševali na spletu tako, da je težko ocenit, ampak pričakovanje, da naročaš vhodna vrata iz masive je IMO malo optimistično.

Če pa so oglaševali vrata iz masive pa je seveda druga zgodba.

Sem pa 110% da tega brez civilne tožbe niti pod razno ne boš mogla uveljavit. Prva instanca je sicer Tržni inšpektorat ampak glede na napisano dvomim, da bo lahko ukrepal. V primeru, da uspeš dokazat, da gre za stvarno napako potem lahko uveljavljaš karkoli od navedenega.

Kar se tiče pa težav s pragom, pa jih seveda morajo brez vprašanja popravit. To ali je tlak raven ali ne je njihov problem in morajo temu ustrezno prilagodit montažo.

sirotka ::

Prag morajo popraviti, tle ni kej. Lahko vprašam, koliko so stala vrata? Cene kvalitetnega hrastovega lesa so kar visoke in masivna vrata stanejo precej denarja.

Invictus ::

V izogib takim problemom z garancijo priporočam vsem da malo zakasnijo s plačilom računa.

Očitno ostaja to edina možnost za zaščito končnega kupca. Definitivno pa ne plačat 100% znesek vnaprej. Kar se še vedno precej dogaja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

vučkosmučko ::

Pozdravljeni!

Hvala za vaše odgovore.
Rada bi vstavila priponko, da vam pokažem ponudbo, ki sem jo prejela iz strani tega podjetja. Ali obstaja takšna možnost? Upam, da vas ne bo motilo, če bom samo vstavila tekst iz ponudbe. Saj v ponudbi piše da gre za masivna vrata iz hrasta ali bukve.
Cena vrat je bila 799EUR ker je bila v akcijski ponudbi (znižana cena za 150EUR). Žal vam nimam možnosti priložiti original ponudbo na kateri so narisana tudi vrata. Besedilo ponudbe pa je sledeče:



MIZARSTVO TAJHMAJSTER KONTAKT:

Vojko Tajhmajster s.p. MOB: 031 521 450

Lovrenška cesta 7b www.tajhmajster.si

2325 Kidričevo mizarstvo@tajhmajster.si

ID za DDV: SI5616092180

TRR: 0422 3011 0420 895 (NOVA KBM d.d.)


























PONUDBA ŠT. __________________



Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za povpraševanje. Na podlagi vaših želja, smo vam
pripravili ponudbo za varnostna vhodna vrata.



Za vse nadaljnje informacije se obrnite na vašega svetovalca g.Tomaža in ga
kontaktirajte na mobilno številko 031 521 450 ali na e-mail naslov:

mizarstvo@tajhmajster.si

POZ.

MODEL

OPIS

CENA NA
ENOTO

1







Vhodna vrata model

VARNOSTNA



Vrsta lesa: hrast ali bukev
masiva



Profil: 52 mm



Barva: hrast, bukev,
jesen, mahagoni



Nasadila: 3D nastavljiva
.16



Tesnjenje: dvojno



5 točkovno zaklepanje
Krpan



Masiven podboj in letve

Ojačitev proti krivljenju



Masiven lesen prag s
tesnilom



Toplotno in zvočno
izolativna vrata

879,68 EUR






2







Varnostna garnitura,
izvedba kljuka-kljuka, v
srebrni ali barvi medenine

(vključeno v osnovno
ceno)

0,00 EUR





3







Varnostni cilindrični
vložek TITAN K55 z
lastniško kartico in 4
varnostnimi ključi

(vključeno v osnovno
ceno)



0,00 EUR





+ prevoz in montaža

0,00 EUR

Skupaj brez DDV

879,68 EUR

- popust

150,00 EUR

Skupaj brez DDV z upoštevanimi popusti

729,68 EUR

+ 9,5% DDV

69,32 EUR

Skupaj z DDV

799,00 EUR

Cena vsebuje izdelavo masivnih varnostnih vhodnih vrat po zgornjem opisu in sestavi.

Način plačila: 170EUR ob naročilu na TRR, ostalo ob montaži.

Rok dobave: 3-6 tednov od naročila



Veljavnost ponudbe: 3 dni



Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na mobilno telefonsko številko:

031 521 450



V želji, da vam ponudba odgovarja, se veselimo uspešnega poslovnega
sodelovanja z vami v obojestransko zadovoljstvo.





Lep pozdrav!

Tomaž Tajhmajster univ.dipl.gosp.inž.

vodja procesov

MOB: 031 521 450

MIZARSTVO TAJHMAJSTER


Prosila bi, če mi lahko sporočite na osnovi ponudbe, ki sem jo tukaj posredovala ali gre za primer, da se oglašujejo vrata iz masivnega lesa hrast / bukev? Ali imam tukaj osnovo ali ne?

V naprej se vam zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

sirotka ::

Napisano je (skoraj) tako, da je masiva, samo če berete naprej, piše masiven podboj, masiven lesen prag, ... Cene masivnih hrastovih vrat so skupaj s kakim steklom hitro 1500€+, se pa dobijo tudi že za 800, tako da naj kak bolj pravno podkovan odgovori.

St235 ::

Glede na to, da ves čas oglašujejo masivo je verjetnost, da z zahtevkom za stvarno napako kaj desežte precej večja. Prvi korak je da izvajalcu pošljete dopis, kjer ugotavljate, da vrata kljub oglaševanju niso masivna in zato uveljavljate stvarno napako (jaz bi na vašem mestu vseeno počakal da popravijo prag:)). Realno glede na to, da so vrata že vgrajena in tudi služijo svoji funkciji bi bilo zahtevat povračilo dela kupnine. Če ne bo odziva oziroma bodo zavrnili je naslednji korak TIRS in civilna tožba.

Namreč stavek
Vrsta lesa: hrast ali bukev
masiva

je precej nedvoumen. Res da moraš bit precej naiven če misliš, da boš za 750€ dobil masivna vrata ampak ja, oglas to sugerira.

krneki ::

Če so to ta vrata potem niso iz masivnega lesa. Sicer pa masiva mahagonij za vrata...haha!

Silvo ::

Vrste lesa, uporabljene za vhodna vrata
Vsa vrata so izdelana iz večslojno lepljenega lesa, različnih debelin. Najpogostejše vrste lesa za izdelavo lesenih vhodnih vrat:

smreka
hrast
macesen
meranti
individualne želje
barvne lazure po izbiri
Silvo

JanK ::

St235 je izjavil:


Namreč stavek
Vrsta lesa: hrast ali bukev
masiva

je precej nedvoumen. Res da moraš bit precej naiven če misliš, da boš za 750€ dobil masivna vrata ampak ja, oglas to sugerira.


Tale del ponudbe samo se potrjuje nedvoumnost:


Skupaj z DDV

799,00 €

Cena vsebuje izdelavo masivnih varnostnih vhodnih vrat po zgornjem opisu in sestavi.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

vučkosmučko ::

Še enkrat se vam vsem zahvaljujem za zelo koristne in uporabne nasvete, ki mi bodo v pomoč pri reševanju omenjene situacije.
Bi prosila še za en nasvet in sicer: rada bi izbrisala eno objavo, če pa ne gre drugače pa bi jo rada uredila oziroma iz te objave (ponudba) bi rada izbrisala moje osebne podatke in podatke od firme, ki mi je ponudbo poslala. A mi lahko kdo pomaga z nasvetom kako lahko to uredim?

Najlepša hvala!

Lep pozdrav.

Pečo89 ::

vučkosmučko je izjavil:


Bi prosila še za en nasvet in sicer: rada bi izbrisala eno objavo, če pa ne gre drugače pa bi jo rada uredila oziroma iz te objave (ponudba) bi rada izbrisala moje osebne podatke in podatke od firme, ki mi je ponudbo poslala. A mi lahko kdo pomaga z nasvetom kako lahko to uredim?


Na vrhu objave imas "Popravi".... Tam potem uredi oz izbriši željeno besedilo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pečo89 ()

JanK ::

Ce se ne motim, je popravljanje vnosa omogoceno samo za dolocen cas po objavi. Pomoje moras prositi moderatorje za pomoc.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

specing ::

vučkosmučko je izjavil:

Še enkrat se vam vsem zahvaljujem za zelo koristne in uporabne nasvete, ki mi bodo v pomoč pri reševanju omenjene situacije.
Bi prosila še za en nasvet in sicer: rada bi izbrisala eno objavo, če pa ne gre drugače pa bi jo rada uredila oziroma iz te objave (ponudba) bi rada izbrisala moje osebne podatke in podatke od firme, ki mi je ponudbo poslala. A mi lahko kdo pomaga z nasvetom kako lahko to uredim?

Najlepša hvala!

Lep pozdrav.


Brisanje stvari dol iz interneta... Ha-ha
Drugače pa ... zanimivo ime & priimek (predvsem njuna kombinacija), sem sprva mislil, da gre za vzdevek in/ali kakšen pun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: specing ()

...:TOMI:... ::

Kot omenjeno, prosi kakega moderatorja za izbris oziroma cenzuro.

Kdaj pa kdaj je dobro prebrati tudi drobni tisk, ki pravi:

"V to polje ne vnašajte osebnih podatkov, saj izbris ni mogoč."
Tomi

vorantz ::

http://www.tajhmajster.si/protivlomna-v...

ctrl+f -> "masiv"
povsod govorijo zakaj izbrati njihova masivna protivlomna vrata

Vikking ::

Kolikor berem so vrata masivna (sestavljena iz lepljencev - kot je napisano iz različnih vrst lesa). Zunaj pa hrastov furnir za enotno barvo/teksturo.

Vsekakor pa je bolje imeti masivna vrata iz lepljencev ter nato oblečena v furnir. Kar omogoča boljšo strukturo, trdnost in manjša nihanja, zvijanja, večja dimenzijska stabilnost in skoraj ni pokanje lesa ob različnih vlažnostih.
Treba je namreč vedeti da les ni homogen po celotni svoji strukturi. Z lepljenjem manjših kosov pa dosežemo večjo homogenost strukture kot jo ima sam po sebi kos masivnega lesa. Sploh pa kadar govorimo o večjih dimenzijah (nosilci...) pa sploh ni debate, da lepljen les krepko preseže lastnosti masivnega lesa.
Torej tvoja vrata imajo boljše mehanske in fizikalne lastnosti kot bi jih imel masiven les. Še vedno pa so to masivna lesena vrata (iz lepljencev-lesnih kompozitov).
Naprimer lesena okna iz lepljencev so bolj kvalitetna kot iz masivnega lesa.

Torej moje osebno mnenje je, da si dobila veliko veliko boljša vrata, kot pa če bi dosledno hotela tisto, kar si sama sebi razlagala ob ponudbi.

fantasycamp ::

mam masivna vrata od Sušnika fantastična so...

vučkosmučko ::

Najlepša hvala za vse podrobnosti / informacije okoli termina masiva (masivna vrata), ki so mi pomagali pri boljšem razumevanju.

Mene sedaj zanima še nekaj:
- trenutno se menim z odgovorno osebo iz podjetja, ki so mi vgradili vrata, okoli popravila praga. Namreč prag se je napihnil ker so vbrizgali preveč purpene, pred tem se je pa majal ker so ga ob vgraditvi pritrdili / zalepili samo s silikonom.
Čeprav so mi že na začetku pred montažo vhodnih vrat ob prvem obisku na lokaciji in meritvah zatrdili, da bo vse v redu in da ni nobenih večjih ovir pri vgraditvi vrat.
Sedaj pa mi pravijo da to ni njihova odgovornost in da oni niso krivi, da tla niso ravna. In da je prevelik podvig, da bi naredili eno konkretno podlago za ta prag z razlago "mi nismo zidarji". Pred tem, ko so prišli pogledat zakaj se prag maje in so takrat tudi vbrizgali purpeno, mi je odgovorna oseba iz podjetja povedala, da je edina dolgoročna rešitev, da se naredi ena poštena podlaga, da se poravnajo tla in da se nato vgradi prag. Sedaj po telefonu pa to zanika in mi govori, da bodo oni to tako popravili (spet omenja purpeno) da bo držalo, ker njihove izkušnje pravijo, da bo to zadostovalo.

A mi lahko svetujete kaj lahko jaz tukaj "zahtevam" oz. izrazim željo, da bi rada videla, da se to naredi pošteno in kvalitetno, da mi ne bo treba čez eno leto nov prag ponovno delat?
Ali pravilno razmišlja - plačala sem za vgraditvijo vhodnih vrat, firma mi je garantirala da bo vgradila vhodna vrata in da bo vse v redu, in sedaj ker očitno prag ni dobro vgrajen imam pravico do tega, da zahtevam, da ga popravijo tako, da bo končno kvalitetno narejeno, čeprav bodo zaradi tega oni imeli več dela?

V naprej se vam zahvaljujem.

Lp

St235 ::

da, nedvoumno lahko zahtevaš da morajo prag urediti tako, da ne bo napinhen/majav itd... Zdaj ali to lahko dosežejo z purpenom, ali so potrebna dodtna zidarska dela pa je odločitev izvajalca, ki seveda jamči za dobro izvedbo del (garancija).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8435936 (780) Hudobec82
»

vhodna vrata za hišo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7517299 (1598) biserx
»

Prenova stanovanja - Vrata, Tla, Barva

Oddelek: Loža
102718 (2305) jk
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6227153 (24642) root987
»

Kakšen les, kje ga dobiti?

Oddelek: Loža
187112 (5537) mihec87

Več podobnih tem