» »

Prenova stanovanja - Vrata, Tla, Barva

Prenova stanovanja - Vrata, Tla, Barva

W6fxBzMDqg ::

Pozdravljeni malce cudno na tem forumu o tem sprasevat.
Pa mislim, da bom vsaj tu dobil dokaj relevantne odgovore, brez samo-reklam kakšnih prodajalcev.

Vrata
Delam trenutno prenovo stanovanja in se je zalomilo pri izbiri vrat. Cenovno se menimo rang 300-400€ ajde tudi 500 bi še mogoče šlo.
Gledal sem vrata od Garanta in v Slovenija lesu. Po drugi strani mi pa hvalijo mizarje in lesena vrata. Najverjetneje bo pa potem budget kar nekoliko višji. V primeru mizarja vsekakor okvir vzamem iz hrasta.
Glede materiala sem gledal, samo ne najdem kako se reče, da je iz papirja, ki je skupaj zlepljen z smolo naj bi bilo trpežno. Ker mi vrat čez 5 ali 10 let res ni za menjavati.
Kaj ste izbrali vi in kako ste zadovoljni?

Tla
V otroški sobo in kuhinji bi dal vinilne talne obloge, jih ima kdo?
Ali pa samo zamenjam topli pod + da ga dobro podložim vsaj v otroški sobi, da ne bo hladno. Se mi pa z vidika odobja in temperature veliko bolj dopadejo vinilne obloge ali laminat.
Drugje bo ostal obstoječ parket(pobrušen) in pa ploščice(kopalnica + hodnik).

Barva
Imam 2 kota, ki imata problema z vlago. Se samo plesen z varikino uniči in pobeli z jupolom ali je tu kakšna rešitev z barvami/namazi?
V prihodnih letih če se odločim za novo/dodatno izolirano fasado, vam je to kaj pomagalo pri vlagi?
To da je treba redno zračit prostor mi je jasno, samo zanima me če je kakšna še druga rešitev ki pomaga.

kixs ::

Plesen se naredi kjer vlaga kondenzira. Navadno na mestu, kjer je toplotni most. Izolacija, ce resis toplotni most, seveda pomaga in resi problem.

Kot vedno, je potrebno dobro prezracevanje prostorov.

111111111111 ::

Sam tudi urejam bajto in čisto na novo.

Vrata:
Zaenkrat sem gledal Lipbled, predračuni za standardna vrata z montažo so 380EUR. (najcenejša varianta) Ljudje so precej zadovoljni, ampak moraš pazit da je monter tapravi.
EDIT: predračun sem dal delat še lokalnemu tišlerju. Da vidim razliko.

Tla:
Jaz bom dal vinil. Izbral sem takega, ki ima podloženo pluto in se dela na klik. Toplega poda ne maram, mi je preveč plastičen, ploščice premrzle, vinil pa mi je nekje v sredini. Če hočeš lahko kupiš tudi parket na klik, sam se ga bom izognil, ker bo mladina naredila cel kup lukenj. Mene bo prišel vinil+lajšte+vgradnja nekje 4500EUR za 90 kvadratov. Vinil je nekje 30EUR po kvadratu. Majster je precej drag, ker hočem narejeno v nulo in garancijo na opravljeno delo. Ampak mi ni žal denarja, saj bom poden gledal naslednjih 10-15let.

Barva:
Z barvami ne boš nič rešil dolgoročno. Iz izkušenj ti povem da kašen jupol citro zdrži približno eno zimo. Jupol citro vsebuje algicid in je precej strupen. Prava rešitev je fasada in veliko zračenja.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Vrata

- če gre za vhodna, montiraj protivlomna. Dobijo se nekje od 700 EUR dalje z vgradnjo vred. Pazi, da ti bo pravilni vgradil štoke.Morajo biti pravilno vsidrani v steno, kar ne naredijo vedno.
- če gre za notranja, so na voljo za 100 EUR + vgradnja. Daj vsaj 1m široka, za invalide je standard 120 cm.

Tla

Vinil je čisto kul, ni pa najcenejši. Sam ga imam v delovni sobi.

Barva

Če imaš plesen, postrgaj staro barvo dol do ometa. Včasih se je dalo dobiti neko pršilo na osnovi kisika, ki ti je požrlo plesen. Malo povprašaj po trgovinah. Varikino bi odsvetoval zaradi klora, ki ga spušča. Ampak v vsakem primeru moraš postrgat barvo, prežračiti, posušiti in na novo nanesti barvo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Vrata
- če gre za notranja, so na voljo za 100 EUR + vgradnja. Daj vsaj 1m široka, za invalide je standard 120 cm.

Kje?

TehDucky ::

Vrat imaš kar nekaj vrst, poleg tega pa še kar nekaj vrst polnila. Jaz si trenutno zase delam furnirana oljena vrata in mi časovno vzame še enkrat več časa, da jih naredim v primerjavi z navadnimi. Je treba furnirat potem še vse štoke, frtlajtnge, pred tem je treba še masivo naštimat za frtlajtnge, za štoke ni treba, je dovolj surova iverka. V vrata pa potem iverokal (surova iverka z luknjami za vrata), okoli pa spet masiva, da se lahko naredi folce.
Cena takih vrat je pomoje cca 400€, pa to sem vzel brez skritih pantov in magnetnih ključavnic. Lahko pa imaš za 400€ vrata iz iverke pa s skritimi panti in magnetno ključavnico.

Sicer mi ni jasen kakšen invalid rabiš bit že, da imaš standardno 1m širine. Jaz imam 86cm široka vrata pa mi je en majster reku, tole imaš pa kar široko odprtino.

Tla glej vinil, tako kot vsi ostali pravijo, zadeva je odlična.

Pri plesni pa bo treba najti vzrok zakaj se pojavla, vse ostalo je kratkoročna rešitev. Mogoče bi že kakšno prezračevanje v hiši pomagalo.

t3hn0 ::

vrata:
tistemu zlepljenemu papirju s smolo mislim da se reče kar furnir (CPL, HPL, ...).
Sam sem pred kratkim vzel CPL vrata, kar naj bi bilo podobno, le malo tanjše. Želel pa sem da so odporna in da se jih da čistiti tudi s čistili (da niso preobčutljiva).
Skupaj me je prišlo nekje med 350eur na vrata (cena na ključ z dostavo, montažo, kljuke...vse vglavnem). Enojni okvir (4 vrata imajo dvojni okvir), polnilo iverokal, velikosti vrat so od 75-100cm x 203cm. na koncu sem vzel vse skupaj pri podjetju premium vrata, kjer z opravljenim nisem imel kakih slabih izkušenj.

plesen:
nekaj potrebuješ da ubiješ plesen. Pri tem boš moral potem iz zida spraskati kar je plesnivo, ter to nazaj zakitati (obstajajo tudi neki kiti namenjeni zato, ne vem pa koliko je efekta). Po tem pa se to prešprica še z neko zaščito proti plesniji. Torej, obstajajo vsaj 3 produkti, katere potrebuješ za temeljito sanacijo plesni na notranji strani..seveda pa je vprašanje kaj se reši s tem, dokler se vlage ne sanira od zunaj.
^.^

TehDucky ::

Drugače je furnir cca 0,7mm debel list hlodovine, CPL ali HPL pa je laminat oz. laminirana površina, papir z dekorjom in pa čez smola.

Invictus ::

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Vrata
- če gre za notranja, so na voljo za 100 EUR + vgradnja. Daj vsaj 1m široka, za invalide je standard 120 cm.

Kje?

OBI, Baumax, ipd... Včasih ima tudi LIP Bled kako akcijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

W6fxBzMDqg ::

Hvala za odgovore.

Vrata bom najverjetneje vzel od Garanta iz CPL z ojačanim steklom na dveh, me bo prišlo nekje v povprečju 350-370EUR na vrata.

Za vlago se pa razen zračenja + nova fasada nažalost ne da veliko narediti, ker je zunanja stena.

Zgodovina sprememb…

jk ::

Za uničiti plesen Spektra Sanitol. Madeži ostanejo zato je te potrebno še očistiti, odstraniti in pozneje ponovno prebeliti. Prebeliti z ustrezno barvo seveda, tako, ki vsaj kratkoročno preprečuje nastanek plesni.

Dolgoročno pa je potrebno odstraniti vzrok za nastanek plesni kot so ti že povedali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17346093 (24568) Matejjjjj
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240291 (19258) SmotaniJanez
»

Vlaga v stanovanju

Oddelek: Loža
256698 (5765) fujtajksel
»

Kako odpraviti kondenz?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2315941 (11473) z00s
»

vlaga v stanovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5222722 (4281) telexdell

Več podobnih tem