» »

Sinhronizacija dveh WD My Cloud

Sinhronizacija dveh WD My Cloud

AnotherMe ::

WD ima zanimivo igračko: http://store.westerndigital.com/store/w...

Sam za nas trenutno uporabljam starejši računalnik, natlačen z diskovjem, ki pa je postal glasen, požrešen in kot sem že napisal: star :D

Zadeve bi se rad rešil in zgoraj navedena igračka mi po opisu zadostuje za vse kar imam namen uporabljati (dokumenti, glasba, kak film...). Z funkcijo my cloud pa bi se verjetno lahko uspešno rešil omejitev dropboxa...

Muči me samo ena stvar: kaj če zadeva mrkne?

Ker je relativno ugoden, bi nabavil dva, enega imel doma, drugega v pisarni. Tako bi imel tudi kolokacijo vseh podatkov in s tem še višjo stopnjo zaščite!

Zanima pa me seveda, kako doseči, da bi se napravi med seboj redno sinhronizirali - tako kot naprimer dropbox?

Željeni so seveda tudi drugi nasveti za rešitev mojega osnovnega problema:
Uporaba istih podatkov na vač napravah - najlepše to reši dropbox, samo podatkov je žal okoli 1TB...

Povem naj še, da se količina podatkov dnevno ne bo drastično povečevala - večinoma gre za dopolnjevanje obstoječih datotek (dokumenti, tabele, risbe...). Tako, da ko se bodo podatki enkrat prekopirali, potem načeloma ne bo več nekega silnega prometa po omrežju (in ineternetu).

Hvala!

specing ::

Tvoje probleme bi rešil Git Annex, če nisi omejen z windowsi.

Druga opcija je OwnCloud in da delaš backupe (avtomatsko ali kako drugače)

Najslabša opcija je, da kupiš ta myCloud, ker boš padel v ograjeni vrtiček WD-ja.

AnotherMe ::

Kolikor sem gledal bo najbolj primerna zadeva ownCloud... podatke z njega pa bi na backup snemal z torent sync - bi to bilo vredu?

Se pravi:
pisarna: strežnik z ownCloud
doma: ena kišta z nekim linuxu za backup

torrent sync med obema

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri free cloud storage uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
417079 (2425) KTr1sk
»