Forum » Pomoč in nasveti » Konstantno nihanje hitrosti prenosa z diska na NAS
Konstantno nihanje hitrosti prenosa z diska na NAS
zvocnik ::
Problemček, ki je nastal z nakupom novega compa in prehodom na WIN8. Ne vem sicer kaj bi bil lahko vzrok ampak stvar je taka, da ko želim nek dokument preko wifi- ja prenesti na NAS hitrost konstantno niha iz 1mb/s na 12mb/s. Ta graf nihanja se spreminja na vsake 2 sekundi recimo.....Kdo vekaj bi lahko bil problem?
Diske 2x red 1TB, router Asus....fora je v tem ker na dveh prenosnikih z win 7 dela vse ok, na novem prenosniku s prednameščenim WIN8 pa je prenos izredno počasen. 30GB velik file mi prenaša recimo že 5 ur kar je nenormalno. Ugotovil sem še, da recimo 10GB velik file enostavno ne morem zbrisati preko prenosnika (zaradi počasnosti), če se na NAS priklopim preko omrežja....Je možno, da je kompatibilnost z WIN8 slaba? Sploh nimam ideje katerih nastavitev na prenosniku naj se lotim......
Aja, NAS je Synology DS212j
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zvocnik ()
Hvala, malo sem pogledal ampak ni pametnega. Oziroma bolje povedano več kot pol stvari sploh ne vem kje se nastavi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zvocnik ()
Še vedno nenormalna nihanja v hitrosti. Tisti graf prenosa, ki ga kaže v WIN 8 so sami hrički in dolince, izredno moteče vse skupaj in posledično tudi počasno.
Gwanaroth ::
To se sliši kot Vista copy bug. Nič čudnega, glede na to da so Win 8 živi crap.
Updataj na win 8.1, ali še bolje downgradaj na win 7 če imaš opcijo.
Updataj na win 8.1, ali še bolje downgradaj na win 7 če imaš opcijo.
Lights often keep secret hypnosis..
Tudi sam imam občutek, da nekaj ne štima pri WIN 8, sicer dam lahko Win 7 gor ampak rad bi na Win 8 prišel do dna zakaj tako nihanje. No sej lahko, da je kje drugje problem ampak nimam sploh ideja kaj bi lahko še probal, da bo delalo boljše.
Slika mojega konstantnega nihaja:
Pa to je še dokaj dobro. Drugače je vedno, od recimo iz 4MB pade praktično na 0.
Ne vem kaj naj nastavim, da bo prenos vsaj 11MB, tako kot je bilo vedno na starem prenosniku. Na novem se niti približa ne tej številki.
Potem pa še en problem, ki se konstantno pojavlja. V omrežju se želim preko prenosnika povezati na NAS napravo, ko kliknem na napravo mi prve 3-4 klike vedno napiše Windows ne more dostopati do \\NAS_SERVER potem počakam par sekund, in ko kliknem zadeva deluje.
Še slika težave:
Kakšna rešitev?
Pa to je še dokaj dobro. Drugače je vedno, od recimo iz 4MB pade praktično na 0.
Ne vem kaj naj nastavim, da bo prenos vsaj 11MB, tako kot je bilo vedno na starem prenosniku. Na novem se niti približa ne tej številki.
Potem pa še en problem, ki se konstantno pojavlja. V omrežju se želim preko prenosnika povezati na NAS napravo, ko kliknem na napravo mi prve 3-4 klike vedno napiše Windows ne more dostopati do \\NAS_SERVER potem počakam par sekund, in ko kliknem zadeva deluje.
Še slika težave:
Kakšna rešitev?
Hayabusa ::
Iz zadnje slike ni vidno kaj pretirano uporabnega.
Poglej v win "Event Viewer" oz klikni na details.
Včasih pomaga če izklopiš net protokol "tcpip v6" v nastavitvah lan povezave mrežne kartice.
Kaj vse imaš v omrežju tudi nisi povedal.
Poglej v win "Event Viewer" oz klikni na details.
Včasih pomaga če izklopiš net protokol "tcpip v6" v nastavitvah lan povezave mrežne kartice.
Kaj vse imaš v omrežju tudi nisi povedal.
kaj imam v omrežju? Misliš koliko naprav imam gor priključenih?
V Event Viewerju niti ne vem kaj naj gledam, če sem iskren.
V Event Viewerju niti ne vem kaj naj gledam, če sem iskren.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1396980 (8807) | tetriandoch |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 441371 (7052) | jedateruk |
» | Opravilna vrsticaOddelek: Pomoč in nasveti | 7956 (7280) | JOKER |
» | ASUS N550JV - WIN 7 DRIVERS?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11637 (10645) | benjaminson |
» | Težave z windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 3108 (2514) | mrsofa |