» »

Pogodbena kazen- telemach

Pogodbena kazen- telemach

FlamE#7 ::

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s predčasno prekinitvijo pogodbe s telemachom. Jaz sem namreč letos poleti podpisal 2 letno pogodbo v sklopu tiste nagradne igre z znižanimi cenami na kuponih. Na telemachu so mi predstavili, da lahko prekinem pogodbo brez pogodbene kazni, če se preselim na novi naslov oni pa nimajo konkurenčne ponudbe z isto hitrostjo kot sem sklenil paket (trenutno imam 50/5).

Sedaj se selim na Brezovico, tam pa nimajo sploh možnosti priklopa, razen 10/512 (teoretična max) na satelit Lastovka iz Krima, kar je drek (za 35€ na mesec), saj mi pri T-2 ponujajo VDSL 20/2 za 20€ na mesec.

Sepravi nimajo konkurenčne ponudbe, kar se mene tiče, ampak ko sem jih poklical so rekli da moram poravnat pogodbeno kazen... Mislim ja, recimo da bi zahtevali nazaj popust za te 4 mesece (kar bi naneslo okoli 120€) ampak oni hočejo pa še 80€ kot pogodbeno kazen.

Na koga se lahko obrnem, če imam tak problem, saj je to čisto izsiljevanje.

Ima mogoče kdo izkušnje?

LpF

dottor ::

Povpraši na Zvezi potrošnikov. Razloži situacijo njim, pa boš vidu kaj ti bodo odgovorili.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

St235 ::

Zveza potrošnikov je popolnoma zgrešen naslov, ker razen da bodo hoteli članarino ne boš dobil kaj uporabnega.

Boljši naslov je TIRS ali pa APEK, samo bojim se, da boš bolj malo dosegel. Ti si se zavezal, da boš dve leti naročnik, sedaj pa bi ti na svojo pobudo rad spremenil/prekinil pogodbo. Torej imajo vso pravico zahtevat penale, kot določa pogodba. Če pa seveda pogodba ali splošni pogoji določa, da lahko prekineš kot razlagaš potem je seveda druga zgodba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

fikus_ ::

Če kje na tvoji pogodbi poše:

"Na telemachu so mi predstavili, da lahko prekinem pogodbo brez pogodbene kazni, če se preselim na novi naslov oni pa nimajo konkurenčne ponudbe z isto hitrostjo kot sem sklenil paket (trenutno imam 50/5)."

Potem ne bi smel imeti problemov, če ti je pa samo nekdo od Telemacha to povedal. potem bo pa težava za tebe.

SeMiNeSanja ::

Mene pa zanima, če bi se jih dalo ujeti na kakšne druge pravne limanice.

V principu, bi zahteval selitev priključka. Če niso sposobni preseliti priključek, so s tem ONI krivi, da ne moreš biti več njihov naročnik. Torej tudi nimajo pravice zaračunati pogodbene kazni.

Mogoče bi bilo dobro še enkrat poklicati na Telemach in zahtevati nadrejenega od tistega 'papagajčka', ki ga običajno dobiš na telefon. 'Papagajček' je zgolj najeta delovna sila, ki ima svoja navodila in jih lajna od jutra do večera, pri čemur nima niti pravice razmišljati, ali so ta navodila smiselna ali ne.

Zahtevaj nadrejenega, mu razloži, da se seliš in zahtevaš selitev priključka na novo lokacijo. V kolikor to niso v stanju naresti do dne X, naj ti pošljejo odpoved razmerja.

Senitel ::

Zakaj bi se vsi neki razburjali po telefonu in zahtevali nadrejenega? Pošlješ zadevo pisno in priporočeno in dobiš tudi pisen odgovor. Konec koncev a boš pogovor snemal, da boš lahko potem morebitni tretji strani dokazoval, da ti je nekdo tam dejansko obljubil nekaj in se tega ne izmišljuješ?

SeMiNeSanja ::

Kdo je pa govoril o razburjanju?

Kdor se zaveda, da podrejeni niso pooblaščeni, da odstopajo od smernic, ki so jim jih naložili, ta lahko čisto mirne vesti zahteva nadrejenega ali celo njegovega nadrejenega - vse tja do osebe, ki JE kompetentna, da lahko odloča o takih zadeva izven predpisanih smernic.

Tu se res nimaš kaj razburjati in znašati nad 'papagajčki' - ti zgolj izpolnjujejo naloge, kot so jim jih predpisali. Zato tudi imajo nadrejene, da ti namesto njih razmišljajo in odločajo.

Vsekakor pa tudi če se ustno zmeniš na telefonu, moraš na koncu še vedno podati pisno zahtevo. Telefon je zgolj za to, da 'sondiraš teren' in ga eventuelno prepričaš, da bo tvoja vloga obravnavana nekoliko bolj po tvojih željah in predstavi.

AndrejS ::

Preberi si kaj piše v pogodbi katero si podpisal ! Ostalo je vse njihova dobra volja

PurpleMoo ::

Zavezal si se k pogodbi za 2 leti, ob morebitni predčasni prekinitvi kot naročnik plačaš pogodbeno kazen.

Glede na to, da se seliš na drug naslov, kjer njihovih identičnih storitev ni na voljo, bo še zmeraj veljala pogodbena kazen, ker bo prišlo do prekinitve pogodbe.

S tem si se pač strinjal s podpisom pogodbe, če si jo prebral, ali pa ne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahko odstopim od pogodbe Telemacha zaradi podražitve?

Oddelek: Loža
165519 (4749) Lonsarg
»

Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
19574988 (62434) Cruz
»

Menjava operaterja in strošek prekinitve naročnine

Oddelek: Mobilne tehnologije
198589 (7606) Sami
»

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11127833 (21771) harvey
»

Prekinitev siol ADSL!!! ali je mogoče?

Oddelek: Omrežja in internet
316643 (4043) michel

Več podobnih tem