» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
200 / 201
»»

LeQuack ::

Dejansko ne vem zakaj bi nekdo dal v depozit recimo 2% letno ki so vedno nižji, če lahko da za en teden v SBI in ima takoj več kot to.
Quack !

MisterR ::

Ker je depozit fiksna zadeva. Če pa se EU odloči in udari po mizi, da mora tudi Krka ustaviti poslovanje v Rusiji pa bo SBI izgledal kako?
Bomo videli kako bodo izgledali rezultati Luke Koper letos, terminali za avtomobile bodo bolj prazni kot prejšnja leta, vsaj za izvoz. In to se bo spet poznalo na SBI.

Ampak to so stvari na katere ti in jaz nimava vpliva, še manj pa vema kaj (ne) bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

GodoBoy ::

Extra brihten pa nisi a? Si rojen včeraj da misliš da gredo cene na borzi le v eno smer?

Zaenkrat ni videti da bi šle kam drugam kot gor.
Quack !

Če si včeraj rojen je tako, ja.

SBITOP je bil 1.8.2007 na 2670, danes je pa pod 1900. Pa graf si poglej tam od 2004 do 2007. Pa ja, ta tiste ki niste bili 2007 v teh vodah. Za ogromno večino je bilo povsem nepričakovano sesutje

Zakaj je danes tak skok zlata in srebra, mi pa ni jasno? Kot da bi trejdarji pričakovali višanje obrestne mere včeraj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GodoBoy ()

Sparkxl ::

LeQuack je izjavil:

Zaenkrat ni videti da bi šle kam drugam kot gor.

Zdaj pa me res že firbec matra....ti si se rodil lani, ali se ti je samo mozak takrat aktiviral? Ali so kake substance v igri? Ker tvoje izjave so iz dneva v dan bolj wtf

redtech ::

GodoBoy je izjavil:

SBITOP je bil 1.8.2007 na 2670, danes je pa pod 1900. Pa graf si poglej tam od 2004 do 2007. Pa ja, ta tiste ki niste bili 2007 v teh vodah. Za ogromno večino je bilo povsem nepričakovano sesutje

Zakaj je danes tak skok zlata in srebra, mi pa ni jasno? Kot da bi trejdarji pričakovali višanje obrestne mere včeraj...

2Y/10Y
Padajoči graf pomeni, da gre denar v obveznice in druga varna zatočišča - zlato gor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

111111111111 ::

MisterR je izjavil:

Ker je depozit fiksna zadeva. Če pa se EU odloči in udari po mizi, da mora tudi Krka ustaviti poslovanje v Rusiji pa bo SBI izgledal kako?
Bomo videli kako bodo izgledali rezultati Luke Koper letos, terminali za avtomobile bodo bolj prazni kot prejšnja leta, vsaj za izvoz. In to se bo spet poznalo na SBI.

Ampak to so stvari na katere ti in jaz nimava vpliva, še manj pa vema kaj (ne) bo.

Za Krko je mogoč scenarij, da ji nacionalizirajo tovarno v Rusiji. Zaenkrat še ni bilo indicev za to. Tako da smo še kar OK.

POgovarjajo se tudi o tretjem stebru pokojnin...

Tako da zaenkrat dobro kaže.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

MisterR ::

Ko se bo kaj v Rusiji zgodilo bo že prepozno za prodajo, ker o tem se ne bo govorilo ampak se bo zgodilo čez noč.
In problem naše borze je tudi majhna likvidnost, ker če insajderi gredo v prodajo na drugi strani ni kupcev.

dronyx ::

Cena za kilo zlata gre proti 100.000 USD. Očitno je res vse v kurcu.

dronyx je izjavil:

Še zmeraj ceneje kot 1 bitcoin, ki ne tehta nič.
Quack !

LeQuack je izjavil:

dronyx je izjavil:

Še zmeraj ceneje kot 1 bitcoin, ki ne tehta nič.

Drži. Samo kdor ima rad kaj za v roke prijet je zlato verjetno boljša opcija. Pri bitcoinu sploh ne veš kaj si lastiš. Je pa vredno veliko. To pa res. :))

RIOT Q3
https://www.riotplatforms.com/overview/...

Q3 2024 Total Direct Costs Per BTC $35,376
Q3 2024 Direct Costs, Power per BTC $26,673

BTC NAV: PREMIUM 296%.

gruntfürmich ::

GodoBoy je izjavil:

Zakaj je danes tak skok zlata in srebra, mi pa ni jasno?

ker BRICS (predvsem kitajska) ne želi kopičiti dollarskih papirčkov iz trgovskih viškov:
https://www.moneymetals.com/authors/jan...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Fizikalko ::

Krka objavila rekordne rezultate:
Ocena poslovanja skupine Krka v letu 2024 | Krka https://search.app/KezsAnMXTdjUAHA46

Malidelničar ::

dronyx je izjavil:

Ja ampak zlato na daljše obdobje zelo niha. Tako, da je to IMHO eno obdobje balona. Ni zdaj, da bo zlato kar ostalo na teh ravneh za 10 let. Hitro se lahko obrne.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

dronyx je izjavil:

Ja ampak zlato na daljše obdobje zelo niha. Tako, da je to IMHO eno obdobje balona. Ni zdaj, da bo zlato kar ostalo na teh ravneh za 10 let. Hitro se lahko obrne.

jasna stvar. edino vprašanje je do kot bo šlo v tem balonu. sam špekuliram da morda celo blizu 10k/unčo.

Fizikalko je izjavil:

Ocena poslovanja skupine Krka v letu 2024 | Krka https://search.app/KezsAnMXTdjUAHA46

smeha polna skleda bo ko tečaj ne bo šel nič gor, ko so vsi že prej vedeli za te rezultate :))

Malidelničar je izjavil:

dronyx je izjavil:

Saj včasih je prihajalo tudi do velikih korekcij na borzah, močno so padle cene nepremičnin...Očitno je teh ciklov konec in gre vse samo še navzgor (verjetno se bo tole slabo postaralo). Ideja verjetno je, da se sedaj vsako težavo rešuje s tiskanjem denarja. Če težava ni rešena, je potrebno natisniti še več denarja. V takem monetarnem okolju seveda nihanja navzdol niso prav verjetna, ali pač?

gruntfürmich je izjavil:

Fizikalko je izjavil:

smeha polna skleda bo ko tečaj ne bo šel nič gor, ko so vsi že prej vedeli za te rezultate :))

Danes je SBI že 1% gor spet pa je šele 1 uro odprto, tako da od začetka meseca smo zdaj skoraj na 15% skupno. Petrol npr. je že na 30% od začetka leta. In potem imaš folk tuki ki pravi da kao ne bo več raslo lol. Pustite Nvidie, bitcoine in S&P, vse tisto nima za burek.

Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Neumen je tisti, ki nima delnic Petrola.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Jaz sem kar slabe volje. Cele plane sem imel, da bom povečal PETG pozicijo v mojem portfelju na bolj strateško velikost, zdej pa ne morem nič. ;(

MikeRotch ::

LeQuack je izjavil:

Danes je SBI že 1% gor spet pa je šele 1 uro odprto, tako da od začetka meseca smo zdaj skoraj na 15% skupno. Petrol npr. je že na 30% od začetka leta. In potem imaš folk tuki ki pravi da kao ne bo več raslo lol. Pustite Nvidie, bitcoine in S&P, vse tisto nima za burek.

A nimamo že dovolj trol tem na forumu? Je treba še to zasvinjati?

In kaj je troll v mojem zapisu, a sem kaj neresničnega povedal?
Quack !

zadnji posli krke po 161EUR. kljub rekordnem dobičku včeraj/danes objavljenem. kapitalizem po slovensko :))
https://ljse.si/si/papir/310?isin=SI003...

Zgodovina sprememb…

LeQuack je izjavil:

Jaz sem danes že skoraj 5% v plusu s Palantirjem. Tistih 1% od SBITOP je joke. Hitro vse življenjske prihranke v PLTR, pa še kredit vzet, ker delnica raste 5% na dan :) Kaj gre lahko narobe?

MikeRotch je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Jaz sem danes že skoraj 5% v plusu s Palantirjem. Tistih 1% od SBITOP je joke. Hitro vse življenjske prihranke v PLTR, pa še kredit vzet, ker delnica raste 5% na dan :) Kaj gre lahko narobe?

Ja ampak nisi pa 30% v enem mesecu, kolikor bi bil če bi Petrol nabavil.
Quack !

214% v pol leta. Pa si ne delam utvar, da bo šlo tako naprej oz. da to ni velika anomalija.

energetik ::

Malidelničar je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Jaz sem kar slabe volje. Cele plane sem imel, da bom povečal PETG pozicijo v mojem portfelju na bolj strateško velikost, zdej pa ne morem nič. ;(
Pa kaj drugega. Kitajska je še vedno dokaj poceni. Od posameznih je tudi nekaj takih kjer pričakujem skok, recimo PFE je na totalni razprodaji.
GILD sem pa zadel, spomladi kupoval pri 65-70, zdaj je blizu 100$...
vires in numeris

ZIM

https://theloadstar.com/spot-rates-stil...

One unsolicited offer from a Chinese forwarder received by The Loadstar this week quoted $2,300 per 40ft from Shanghai to UK ports, suggesting that, at the bottom end of the spot market, rates of some $1,000 per 40ft below index levels can be found

"If we see a gradual return to Suez routings following the ceasefire, then rates are going to tank," Sea-Intelligence CEOAlan Murphy told The Loadstar today. "For the shipping lines - and investors in shipping lines - the somewhat cynical financial perspective is that this [the ceasefire] is bad news.

In November 2023, spot rates from Asia to North Europe stood at around a sub-economic $1,000 per 40ft, which suggests there is still some way for prices to fall until they become loss-making for carriers.

Konec novembra 23 je ZIM dosegel dnop pri $7, ko pride ponudba spet na $1000 vemo, da je čas za nakupe.

Spura ::

redtech je izjavil:

Konec novembra 23 je ZIM dosegel dnop pri $7, ko pride ponudba spet na $1000 vemo, da je čas za nakupe.

Le če cene stockov tudi ustrezno padejo, ko pade cena prevozov. Danes je že vsakemu znano kaj so to cyclical industries in kako to kupovat, da moraš kupovat, ko je cena underlying nizka. Tako da bo to samouresničujoča prerokba. Ko bodo cene prevozov nizke, kar se bo ljudem zdelo bottom, bodo vsi kupili stocke in bodo le-ti šli gor.

Kar se pa zna zgodit je, da bodo nizke cene ostale dalj časa kot predvideno, ker je underlying cause oversupply ladij in to ne izgine v pol leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

rini ::

Zanimivo bo v prihodnjih dneh opazovati delniški trg. Kako se bodo odzvali na uvedbo carin. Trump je vedno trdil, da vojne niso dobre za ekonomijo, zdaj pa bo šel v trgovinsko vojno s celim svetom.

musicfreak ::

jutri bo spet vse rdece :(

a ve kdo kaj je njegov cij oz po kateri logiki je to koristno za ameriko, ce ostali vracajo ukrepe nazaj?

rini ::

Po nafti sodeč bo res tako. America first :)

Sparkxl ::

musicfreak je izjavil:

jutri bo spet vse rdece :(

a ve kdo kaj je njegov cij oz po kateri logiki je to koristno za ameriko, ce ostali vracajo ukrepe nazaj?

Sodeč po kripto trgu zdaj, bo jutri res polno rdečice.

Njegova logika pa je takšna: vse bo bolelo, ampak usa najmanj. In ker bo druge več, bodo proizvodnjo preselili v usa, da se odrešijo bolečine

Itak bodo ceno plačali US potrošniki, tarife pa niso dovolj visoke, da bi zaradi muhe 4 letnice selili proizvodnjo, je še vedno veliko ceneje v tujini.

The wage gap is the real wall between the two countries. While Mexican workers in the US average $1,870 per month, the average wage in Mexico is $291 per month.

DOGE has just gained access to the US Treasury System, this is going to be insane

The previous Treasury Secretary Janet Yellen was bribed by Wall Street, making over $7 MILLION in "speaking fees

abazuu ::

A se Krko še splača kupiti v tem trenutku?

Rahuk ::

Zdravo, eno hitro vprasanje. Katero aplikacijo za nakup delnic. Tujih in domacih. Hvala
lp

energetik ::

abazuu je izjavil:

Nima pojma, kaj v tem trenutku. Jaz bi počakal, da se vidi kaj je Trump naredil s temi tarifami. Zaenkrat so le moje dolgoročne EU obveznice močno v zelenem.
vires in numeris

abazuu ::

Moja ima 60 delnic trenutno v Petrolu (še od certifikatov). Mislim, da jih bova prodala in kupila KRKG ali pa PFE. Zato sprašujem :)

A ne verjame več v Petrol?
Quack !

DeepSeek ::

Slovenski blue chipi so in bodo še vedno dobra naložbena in nakupna priložnost, ne glede na zadeve, v katere se spušča in brede svet.
Njihov nakup in investiranje v
njih zelo priporočam.

DeepSeek je izjavil:

Slovenski blue chipi so in bodo še vedno dobra naložbena in nakupna priložnost, ne glede na zadeve, v katere se spušča in brede svet.
njih zelo priporočam.

A jih imaš kaj?

Scaramouche3 ::

Malidelničar je izjavil:

DeepSeek je izjavil:

njih zelo priporočam.

A jih imaš kaj?

Poglej kdaj se je prijavil, misliš da je nepristranski?

111111111111 ::

abazuu je izjavil:

20% je da Rusija nacionalizira tovarno pri njih, potem bo delnica zletela navzdol.

meni je kolega svetoval naj držim, da je veliko možnosti, da bo poletela proti 200.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

abazuu je izjavil:

20% je da Rusija nacionalizira tovarno pri njih, potem bo delnica zletela navzdol.

meni je kolega svetoval naj držim, da je veliko možnosti, da bo poletela proti 200.

Čeprav vprašanje do kje zleti dol?:|

Plus si delajo back-up v Indiji:
https://izvozniki.finance.si/novice/krk...

Zgodovina sprememb…

Če kdo spremlja Palantir.

Včeraj so imeli Q4 poročilo. Spet so presegli vse napovedi. Delnica gor 22% v afterhours. 36% rast prihodkov v Q4.

- Earnings per share: 14 cents adjusted vs. 11 cents expected
- Revenue: $828 million vs. $776 million expected

Along with the fourth-quarter beat, Palantir offered better-than-expected guidance. The company said it expects revenue of between $858 million and $862 million, ahead of an LSEG estimate of $799 million. For the full year, Palantir forecast sales of $3.74 billion to $3.76 billion, topping the $3.52 billion average estimate.

https://www.cnbc.com/2025/02/03/palanti...

Bi si mislil da bo to že priced in, ko je šla delnica gor 400% al kolk v enem letu. Ampak zgleda ne.
Quack !
««
200 / 201
»»