» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
264 / 264
»
»»

Musashi ::

Neon87 je izjavil:

Prosim za eno mnenje, ali menite, da je pravi čas za nakup nekaj delnic Krke?

ziher, generalček, kot najbolj kompetenten vlagatelj na tem forumu, no ali pa vsaj vlagatelj z največ in najdaljšimi posti brez vsebine, jih je kupil za 222.

gen Maister ::

Neon87 je izjavil:

Ne vem! Lahko je marsikaj mogoče... odvisno, kako se bodo zadeve sukale!
Verjetno ste zamudili ZLATO dobo Slo Borze, lahko bo pa tudi še trajala!?
Bi bilo potrebno podrobno pogledati tega paradnega konja, v kakšni formi se nahaja!!
Morda potrebuje nekaj počitka... Pojma nimam!

energetik ::

Okapi je izjavil:

energetik je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Naložb z garantiranim 6,5% donosom ni veliko.
Na 15let+ jih je veliko. No, niso garantirane, so pa izredno verjetne.

Verjetne so samo v primeru, če lahko donos unovčiš, ko je ustrezen.

Problem nastane, če denar nujno rabiš, stanje tvoje naložbe pa takrat ni ugodno.
Potem si že v začetku naredil napako, ker imaš premalo razpršitev in/ali hkrati nimaš železne rezerve! Ideja je, da naložbe prodaš le in ko so na višini predvidenega donosa ob določenem času. Nekatere moje naložbe so (bile) tudi po 2 leti v globokem minusu, pa jih seveda nisem prodal in sedaj so nekatere od njih v izrednem plusu. Bistvo je, da te ne zafrkne psiha in da imaš vedno ustrezno železno rezervo.
vires in numeris

Musashi je izjavil:

Neon87 je izjavil:

ziher, generalček, kot najbolj kompetenten vlagatelj na tem forumu, no ali pa vsaj vlagatelj z največ in najdaljšimi posti brez vsebine, jih je kupil za 222.

Generalček mora imeti belega paradnega konja!! ;)
Ti pa lahko tidi peš hodiš ali pa greš za mulovodca! 8-)
Če bi ti kdo seveda sploh ovce za na pašo gnat zaupal.

energetik je izjavil:

Okapi je izjavil:

energetik je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Naložb z garantiranim 6,5% donosom ni veliko.
Na 15let+ jih je veliko. No, niso garantirane, so pa izredno verjetne.

Verjetne so samo v primeru, če lahko donos unovčiš, ko je ustrezen.

Problem nastane, če denar nujno rabiš, stanje tvoje naložbe pa takrat ni ugodno.
Potem si že v začetku naredil napako, ker imaš premalo razpršitev in/ali hkrati nimaš železne rezerve! Ideja je, da naložbe prodaš le in ko so na višini predvidenega donosa ob določenem času. Nekatere moje naložbe so (bile) tudi po 2 leti v globokem minusu, pa jih seveda nisem prodal in sedaj so nekatere od njih v izrednem plusu. Bistvo je, da te ne zafrkne psiha in da imaš vedno ustrezno železno rezervo.

TAKO!
ZLATA je še boljša!! ;)

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

vsaki jebeni dan ista zgodba...S&P500 cez dan laufa pozitivno zvecer pa americani vzamejo ves denar ven in smo spet v minusu :(

iKst_ ::

Kupi zdaj zvečer, zjutraj pa prodaj. 2-3% na donosa na dan garantirano.

LeQuack ::

Kako veš da so Američani? Trump namreč obtožuje Kitajce, da hočejo crashati njihov stock market.

WSJ reports that Beijing's strategy is to tank the stock market and force Trump to offer big concessions.
https://www.wsj.com/world/china/china-t...
Quack !

redtech ::

musicfreak je izjavil:

vsaki jebeni dan ista zgodba...S&P500 cez dan laufa pozitivno zvecer pa americani vzamejo ves denar ven in smo spet v minusu :(

Tako se zbira bagholderje na kup :)

iKst_ je izjavil:

a se to splaca pri 95.000 evrih glede na to da moram vedno potem 25 procentov placat davka?

Musashi ::

2k čistega na dan ti ni zadosti?

iKst_ ::

musicfreak je izjavil:

iKst_ je izjavil:

a se to splaca pri 95.000 evrih glede na to da moram vedno potem 25 procentov placat davka?

Žal ne. Ta strategija ni za reveže s 95.000 evri. Splača se šele pri 96.000 evrih.

prozac je izjavil:

ko je že govora o Kenvue... po 23% padcu a kdo razmišlja o odprtju pozicije?

drugače so te napovedi tožb so kar tečne in se sploh ne nehajo. ne vem a želim prevzeti ta rizik

Danes še -10%, počakajmo do $7.

prozac ::

pa Comcast je tud zanimiv. Zdaj je na 52-low, uspesno so izdal obveznico (ali nekaj podobnega), CFC imajo ugoden, sklenil streamink paket skupaj z Applom, lepo dividendo imajo... kot razumem jih edino broadband dol vlece. naslednji tedn objavijo cetrtletne rezultate.

Resno razmisljam da bi kej prodal in odprl tole pozicijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: prozac ()

Benny123 ::

Zlata doba slo borze se bo koncala dosti prej kot predvidevate

In kako si prišel do tega sklepa?
Quack !

Machete ::

prozac je izjavil:

pa Comcast je tud zanimiv. Zdaj je na 52-low, uspesno so izdal obveznico (ali nekaj podobnega), CFC imajo ugoden, sklenil streamink paket skupaj z Applom, lepo dividendo imajo... kot razumem jih edino broadband dol vlece. naslednji tedn objavijo cetrtletne rezultate.

Resno razmisljam da bi kej prodal in odprl tole pozicijo

4 leta že pada. Si ziher, da je ravno sedaj turnpoint? :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

musicfreak je izjavil:

Ista zgodba!??
Buliš in BULIŠ v ekran in nič se ne spremeni!??

Jaz sem čisto ŠOKIRAN!! ;)

Prodal sem 25% srebra cca. +220%, preostala pozicija je "skoraj brezplačna".
Po vrednosti sem izenačil dve največji poziciji Ag=Pt.

Saj realno ne moreš zgubiti v takem marketu, kjer gre vse gor.
Quack !

Kateri jedrska industrija ETF je kul? NLR?

Musashi je izjavil:

ne vem no, meni kaže da je danes padla za 3% na 196. Boš moral izgleda biti spet malo tiho.

Je že nad 200.
Quack !

Notri imaš vse tudi smeti, jaz bi se v tako majhni niši izogibal ETF-a.
OKLO z $0 je vreden več kot polovico Cameca.

redtech je izjavil:

Notri imaš vse tudi smeti, jaz bi se v tako majhni niši izogibal ETF-a.
OKLO z $0 je vreden več kot polovico Cameca.

In kaj zdaj!??
Naj vržejo svoj dhnar v OKLO, ki bo bankrotiral in ga bo za male pare kupil in prevzel Cameca!??
Ali naj kupijo Cameco!?

Pomoje nič od tega, Cameco je bil dolgo let med $5-$15, sedaj pri $90 je riziko prevelik.

Tole je bil pa lep vlakec 1Y: https://www.tradingview.com/symbols/AME...

Machete je izjavil:

Tole je bil pa lep vlakec 1Y: https://www.tradingview.com/symbols/AME...

Ja eno leto prepozno :)

Benny123 je izjavil:

Zlata doba slo borze se bo koncala dosti prej kot predvidevate

Tako! Začela se bo ZLAT doba moni-hovhovov.si, ki se bodo začeli upokojevati pri 45, morda 6 ali 47 letih! Njihovo trošenje bo povečalo povpraševanje in zagnalo NOVE ekonomske cikle!! ;)

SELL-OFF
Dopoldne sem prodal 25% srebra in je približno ista vrednost, kot ves ta prodan "drobiž" spodaj:

Gold
FNV(0%), BTG(-20%), SSRM(-100%), GROY(-50%), NEM(-100%), RRL.AX in RSG.AX v ponedeljek (-50%)
Preostale pozicije bom držal, sedaj novembra bodo hodili rezultati ven in tudi, če zlato pade so marže še vedno nenormalno visoke.
Še eno pravilo si bom vpeljal za naprej, da mid-tier/junior pozicija ne presega core pozicije, primer: FNV < GROY ali FNV < RSG...

PGM
SBSW(-50%), ANGPY(-50%)
Iron Ore
LIF.TO(-100%)
Copper
FM(-50%)
Oil
DEC, SEPL, TLW (-100%)
Ostalo
NVO, HE (-100%)

Večino sem se znebil, da znižam margin iz 1.5, v ponedeljek bom pristal na 1.18, če bodo minerji šli še gor potem bom počasi prišel do plusa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

potem ko sem prejsna dva dneva izgubil vse nohte in sem cist izmucen, danes koncno en lep dan na borzi. naj traja.

delavec44 ::

musicfreak je izjavil:

potem ko sem prejsna dva dneva izgubil vse nohte in sem cist izmucen, danes koncno en lep dan na borzi. naj traja.

Si boš med vikendom privoščil en burek?

musicfreak zakaj raje stanovanja ne kupiš, v LJ gredo gor 10% letno garantirano, pa se ne rabiš sekirati kot se zdaj.
Quack !

delavec44 je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Si boš med vikendom privoščil en burek?

zal ne, naslednji 2 leti se gre vse v delnice, brez dopusta in uzitkov.

redtech je izjavil:

SELL-OFF
Dopoldne sem prodal 25% srebra in je približno ista vrednost, kot ves ta prodan "drobiž" spodaj:

Gold
FNV(0%), BTG(-20%), SSRM(-100%), GROY(-50%), NEM(-100%), RRL.AX in RSG.AX v ponedeljek (-50%)
Preostale pozicije bom držal, sedaj novembra bodo hodili rezultati ven in tudi, če zlato pade so marže še vedno nenormalno visoke.
Še eno pravilo si bom vpeljal za naprej, da mid-tier/junior pozicija ne presega core pozicije, primer: FNV < GROY ali FNV < RSG...

PGM
SBSW(-50%), ANGPY(-50%)
Iron Ore
LIF.TO(-100%)
Copper
FM(-50%)
Oil
DEC, SEPL, TLW (-100%)
Ostalo
NVO, HE (-100%)

Večino sem se znebil, da znižam margin iz 1.5, v ponedeljek bom pristal na 1.18, če bodo minerji šli še gor potem bom počasi prišel do plusa.

Počasi boš prirudaril do plusa!???
Uaaau!?? No, končno nekaj razumem iz tvojega poročila!
Saj ti si pravi krt!??
««
264 / 264
»
»»