» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
241 / 241
»
»»

iKst_ ::

Si že razmislil, da bi probal kaj takšnega?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: bobby ()

gen Maister ::

:)):)):))

Najlepša HVAA za namig! 8-)

Ti vračam:

https://svjetlost.si/storitve/lasersko-...

energetik ::

A bi se lahko vidva spravila smetit na svoje ZS?? ;(
vires in numeris

Se opravičujem!!
Moja napaka! Nisem vedel, da sem zapel takega zelenca!!
Naslednič bom prej preveri podatke!!

Resnično mi je zal! 8-)

redtech ::

@bobby še držiš kovine ali si kaj prodal?

Malidelničar ::

redtech je izjavil:

@bobby še držiš kovine ali si kaj prodal?

@bobby: a to si nabavil rudarje?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

bobby ::

Drzim. Ja večinoma rudarji.
Moram dodat, da nekje vmes sem DNN in Uroy prodal pa dokupil AG in pa SBSW pa 5k.
Imam nekaj rezerve in del bi morda šel v Usoy. S tem delom se pa v mislih poigravam, če,... Ker je kar lepo rizičen,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

IVN.TO
Letos -50% najprej politična nestabilnost zaradi Ruande (M23), potem tresenje tal in nestabilnosti v rudniku Kakula.

Kakula je 4. največji rudnik bakra, po 3. fazi naj bi bil 3. na svetu za Escondido in Grasbergom.

Kako bodo rešili del rudnika še niso pojasnili, to bo prvi katalizator.

Naslednji as v rokavu je Platreef začetek Q4 2025, največji rudnik PGM, nikelj. AISC za PGM je po PEA $600 3e/oz!

Glavna prednost pred drugimi rudniki v JAR je, da je depozit v debelih plasteh in lahko strojno rudarijo.

Hvala za tole.

musicfreak ::

Vse v plusu 1 ali 2 procenta danes kar gledas delnice, ki so noter v S&P500, a sam S&P500 etf v plusu 0,1 procent. Pa naj se kdo rece da ni to vse skupaj nateg za navadno rajo

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

A ti bi raj da bi bili v minusu? Ne vem zakaj si še vedno v ameriških delnicah, ko imaš SBI.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Utk ::

LeQuack je izjavil:

A ti bi raj da bi bili v minusu? Ne vem zakaj si še vedno v ameriških delnicah, ko imaš SBI.

A to je tista borza na kateri lahk vsak socialc zruši tečaj delnice v prvi kotaciji za 5%, če se odloči prodat svojo revščino?

libreus ::

musicfreak je izjavil:

Vse v plusu 1 ali 2 procenta danes kar gledas delnice, ki so noter v S&P500, a sam S&P500 etf v plusu 0,1 procent. Pa naj se kdo rece da ni to vse skupaj nateg za navadno rajo

delniec v s&p so v dolarjih, poglej trenutno (oz. že nekaj časa) tečaj. evro je ta trenutek premočen oz. dolar prešvoh.

gruntfürmich ::

musicfreak je izjavil:

kaj smo potem mi, ki smo debelo v plusu? über posvečena elita?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Srečo imaš. Ne se slepit.

A ma kdo od vas kakšno long-term pozicijo (za več kot 3 leta, vsaj 5 let recimo)? Ker ful trejdate na kratek rok.
Ker edini, ki je pisal, da je nabavljal po principu DCA (sklepam da malce bolj long-term) je bil energetik na PFE ....

musicfreak je izjavil:

Saj počasi se boš naučil! 8-)

Malidelničar je izjavil:

A ma kdo od vas kakšno long-term pozicijo (za več kot 3 leta, vsaj 5 let recimo)? Ker ful trejdate na kratek rok.
Ker edini, ki je pisal, da je nabavljal po principu DCA (sklepam da malce bolj long-term) je bil energetik na PFE ....

Jaz imam vse long term in mesečno dodajam. CSPX, AAPL, TSLA, PLTR. Edino kar sem do zdaj prodal je bil Palantir, ko je šel v višave na začetku leta. Pa še to samo del, da sem zbalansiral portfelj.

Upokojiti se nameravam pri 55, torej bom držal (in dodajal, po zmožnostih) še 12 let.

Utk je izjavil:

LeQuack je izjavil:

A to je tista borza na kateri lahk vsak socialc zruši tečaj delnice v prvi kotaciji za 5%, če se odloči prodat svojo revščino?

Ja, pacient! To jetista borza!! Samo to ni zate! Ti si že ob rojstvu začel zajemati z veliko žlico! ;)

iKst_ je izjavil:

Srečo imaš. Ne se slepit.

Seveda! Srečo ima! :) V glavi NIČ, zadel je pač na loto listku! ;)

Tudi ti vplačaj loto!! :))

Zgodovina sprememb…

@Malidelničar

Če bi moral izbrati samo eno pozicijo: FNV (CAGR 19-20% over the past decade), tehnološke outperformajo samo jih v tem delu cikla ne bi kupoval.

redtech je izjavil:

@Malidelničar

Če bi moral izbrati samo eno pozicijo: FNV (CAGR 19-20% over the past decade), tehnološke outperformajo samo jih v tem delu cikla ne bi kupoval.

Jih bežno poznam. Malo visoko so.
Imam drugače RIO in NEM za manjšo izpostavljenost. Včasih sem spremljal SCCO - so tudi blazno visoko danes kot FNV.

Podvprašanje glede etf: je kdo vrgel oko na ULTY?

MisterR ::

Zakaj? -70% v petih letih, -30% YTD.

MisterR je izjavil:

Zakaj? -70% v petih letih, -30% YTD.

YTD is the same,.. okoli 6,3
samo od dividend na YTD bi bilo pa cca 1300 (-državi 25%)

Drgač soi sele od marca 2024 na trgu,..

just asking for my friend :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

MisterR ::

Sej tudi jaz sprašujem zakaj ti je ta prišel na radar, mogoče pa je kaj česar ne vem :)

libreus ::

bobby je izjavil:

Podvprašanje glede etf: je kdo vrgel oko na ULTY?

sam malo firbcam MSTY-ja.

Vidiš "ULTY is an actively managed ETF", zapreš in greš naprej.

gruntfürmich ::

če se navdušujete nad farmacevti kao da so tako nizko da nižje ne morejo iti, zakaj potem presenečenje nad tem ULTY ?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Dobr delajo uran minerji zadnje dni... V 1 tednu +12% gor.
vires in numeris

Tudi paladij ni švoh, v zadnjih 2 mesecih 35% gor. Glede na TA, je bilo to pričakovano. Vedno je pa vprašanje, zakaj nisem kupil več, čeprav sem slutil, da bo poletelo?

Healthcare pa še čaka na breakout. In ta skoraj 100% bo.
vires in numeris

LeQuack ::

energetik je izjavil:

Healthcare pa še čaka na breakout. In ta skoraj 100% bo.

Krka je že zdavnej breakoutala.
Quack !

Pusti Krko. Govorim o svetovnem healthcare sektorju. Gre za imena kot so Ely lilly, JNJ, Novartis, Novo nordisk itd. Nemogoče je, da bi bile take firme še dolgo tako nizko, kot so zdaj. Ko bodo enkrat dorečene carine, bo po mojem eksplozija.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Pusti Krko. Govorim o svetovnem healthcare sektorju. Gre za imena kot so Ely lilly, JNJ, Novartis, Novo nordisk itd. Nemogoče je, da bi bile take firme še dolgo tako nizko, kot so zdaj. Ko bodo enkrat dorečene carine, bo po mojem eksplozija.

Ampak ravno to jaz ne vem in me bega ali ne bodo carine long-term znižale vrednost teh firm? Ker večinoma niti nimajo urejenega reshoringa v ZDA in v Evropi? Plus ne pozabi, ogromno učinkovin in surovin se uvaža iz Kitajske in Indije.

Zgodovina sprememb…

nurmaln ::

energetik je izjavil:

Kater je pameten global healthcare acc etf?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Jaz imam XDWH.
vires in numeris

nurmaln ::

energetik je izjavil:

Jaz imam XDWH.

Hvala, ja izgleda da je to to.
Ampak performance pa groza v primerjavi s S&P
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Pd/Pt
https://www.bullionbypost.co.uk/price-r...

Po vzorcu bi rekel, da gre proti 0,25.

Au/Pt
https://www.bullionbypost.eu/price-rati...

Trend se mora nadaljevati pod 2, da bo postalo zanimivo.

ANGPY je PGM demerge od Anglo American, cena je za moj filing še zmerna, razlog demerge in slab release.

SBSW in INPUY so že pobegnili iz baze.

Nov player na obzorju pa IVN.TO

Je pa tako, ko se PGM podražijo je to idealno za preskok v zlato v večjem delu.
««
241 / 241
»
»»