Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi

gruntfürmich ::
cena zlata v resnici ne gre toliko gor, dol gre vrednost ničvrednega zelenega papirčka, ki ga vsi na vzhodu hitijo zamenjevati za zlato.
šele pred kratkim je zlato prešlo ATH iz 80-h let, merjeno z inflacijo!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

energetik ::
gruntfürmich je izjavil:
cena zlata v resnici ne gre toliko gor, dol gre vrednost ničvrednega zelenega papirčka, ki ga vsi na vzhodu hitijo zamenjevati za zlato.Tako je. Sicer tudi monopoly papirček s podpisom Lagarde ni nič kaj boljši.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Malidelničar ::
Hja kar se zlata tiče tudi takratni bum v 70ih tam do nekje sredine 80ih ni trajal do konca, potem je bil pa medvedji trg skoraj tam do l. 2008, 2009.
Možno, da bo nekaj solidnih let, če bo tako bolj šibko desetletje, recimo, če bi imeli t.i. sideways market bi lahko bilo zelo dobro za zlato. Potem pa folk to pogrunta, gre masovno not, zadeve se stabilizirajo in zlato upade.
Jaz ga imam samo kot hedge v portfelju preko minerjev.
Možno, da bo nekaj solidnih let, če bo tako bolj šibko desetletje, recimo, če bi imeli t.i. sideways market bi lahko bilo zelo dobro za zlato. Potem pa folk to pogrunta, gre masovno not, zadeve se stabilizirajo in zlato upade.
Jaz ga imam samo kot hedge v portfelju preko minerjev.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

gen Maister ::
Mesečni RSI je 90, toliko ni bil visok že od leta 1980. Če ne veš kaj je bilo po letu 80 - v USD je trajalo kar 26 let, da je prišla cena nazaj na isto nominalno vrednost...
Tako da jaz sem skoraj siguren, da ga bomo še lahko nabavljali za 2k USD.

Jaz pa nisem tako gotov!!

In ja, še (močno) bo šlo navzgor!!

Zdaj samo primerjaj, koliko bo šel gor portfelj in kako strmo se bo vzpenjala cena zata!!
Drugače pa, če pogledamo, kaj se dogaja na zahodu, FED,zniža obrestno mero in napovedal še dve znižanji, verjetno celo letos... Kar pomeni, da se je denar pocenil in da se bo še naprej ceni, trgi in indeksi (in delnice) bodo šli posledično gor, zlato pa tudi! Ker, taki so časi, negotovi in nestabilni, kot je nepredvidljiv sam Oranžni. In kakšnih posebno dobrih novic in pričakovanj ni na vidiku!
Vprašanje je samo, kaj bo šlo bolj (strmo) gor!?
Če pa misliš, da boš zlato videl pri 3, ali celo 2k$, se pa verjetno motiš. To bi sodilo v kategorijo čudežev!!

nurmaln ::
Jaz sem bil včasih en mal goldbug, tako da mi zlato še vedno predstavlja prevelik del portfelja. Zdaj sicer luštno izgleda ampak pomoje bom začel malo po malo prodajat pa v S&P. Najboljša stvar zdajle bi bila če bi S&P naredil kakih -15% ali -20%, v tem primeru bi pa kar precej zamenjal za S&P.
A kaj narobe razmišljam?
A kaj narobe razmišljam?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

delavec44 ::
Jaz sem bil včasih en mal goldbug, tako da mi zlato še vedno predstavlja prevelik del portfelja. Zdaj sicer luštno izgleda ampak pomoje bom začel malo po malo prodajat pa v S&P. Najboljša stvar zdajle bi bila če bi S&P naredil kakih -15% ali -20%, v tem primeru bi pa kar precej zamenjal za S&P.
A kaj narobe razmišljam?
Saj je naredil -20% par mesecev nazaj. Zakaj pa takrat nisi?

nurmaln ::
Zakaj pa v S&P in ne v slovenske delnice?
Ker sem v slo delnicah 15% in bo počasi dovolj.
A kaj narobe razmišljam?
Takrat sem še prosti keš not dal. Zdej če gledam nazaj je dobro da nisem takrat še zlata prodal ker je zlato v tem času naredilo več.
"I will be quoted in someone's signature,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()

ripmork ::

gen Maister ::
Zakaj pa v S&P in ne v slovenske delnice?
Ker sem v slo delnicah 15% in bo počasi dovolj.
A kaj narobe razmišljam?
Takrat sem še prosti keš not dal. Zdej če gledam nazaj je dobro da nisem takrat še zlata prodal ker je zlato v tem času naredilo več.
Zakua pa mislš, da bo s&p zdaj bolje delal kot zlato!?

musicfreak ::
spet danes vse strmoglavlja... 900 evrov minusa zaenkrat, potem pa pojdi mirno spat :(

redtech ::
Dober komentar sem ujel (Rick Rule):
Bull markets are more dangerous because they make you feel smart, when it's actually the market doing the work. In bear markets, you're forced to focus on value.
Bull markets are more dangerous because they make you feel smart, when it's actually the market doing the work. In bear markets, you're forced to focus on value.

redtech ::
Ima smisel vlagati v ETF z 10 delnicami, danes je imel za 500 EUR prometa...?
Glavnino tako predstavlja Krka, NLB, Petrol kupi delnice direkt. Take sklade lahko hitro zaprejo, če so neprofitni in dobiš force-sell, davčni dogodek nenačrtovano.
Glavnino tako predstavlja Krka, NLB, Petrol kupi delnice direkt. Take sklade lahko hitro zaprejo, če so neprofitni in dobiš force-sell, davčni dogodek nenačrtovano.