» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
42 / 202
»»

Kootra ::

Zivijo! Pred kratkim sem se registriral na Interactive Brokers, danes pa so mi poslali naslednji mail

Thank you for your documents. Please be advised that we require the following in order to complete the processing of your application:

1. SOURCE OF WEALTH
Please reply to this email and elaborate regarding the sources of your accumulated wealth. Also advise the source of your current income.

To pomeni, da jim moram podati moje placilne liste ali?
Namrec 20k evrov, ki bi jih naj imel, ko sem odprl racun pri ravno nimam. Dvomim tudi, da ima vsak, ki odpre racun tam.

Dajarra ::

barakus je izjavil:

Prek Tradestation Global imaš IB brez inacticity feeja, nakupni feeji pa ugodnejši od Captraderja.

Lahko poveš kaj več o TD Global?
Ni inactivity feeja?
Kakšen je pa minimum deposit?
So trustworthy?
Obstaja možnost mesečnih vložkov?

Deluje namreč bolj ugodno od Optimtradea in IB-ja direktno.

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dajarra ()

Slayer69 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

@PrihajaNodi: Ja, ampak saj veš kaj se je zgodilo, ko je bil naval na kripto (ali pa naval na karkoli v bistvu)... kratkoročno strmo navzgor, potem pa še bolj strmo navzdol ;) Ne vem no saj lahko, da se motim, ampak trenutno cene delnic (v povprečju) sploh niso bistveno nižje kot pred to "korona krizo".

Se vedno se je pa pobralo.

To že.. Ampak npr (hipotetični primer), če sedaj vložiš 10k in pade 50% ... mora potem zrast 100%, da prideš komaj na nulo (kar verjetno slej ko prej bo)... če pa počakaš da najprej pade (oz vlagaš postopoma, ker itak ne moreš vedet kdaj bo dno) pa bo na koncu rezultat ugodnejši, ko se pobere. Ampak ja to so samo neke teorije itak nihče ne ve kaj se bo zgodilo, ker če bi, potem bi bili vsi milijonarji ;). Moj point je bil samo to, da trenutno previdnost ni odveč.

Še vedno pa zbiram predloge kam trenutno vložiti denar ob predpostavki, da bodo delnice še padle? zlato, srebro, obveznice, ... kaj tretjega? ;)

Mato989 ::

Slayer69 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

@PrihajaNodi: Ja, ampak saj veš kaj se je zgodilo, ko je bil naval na kripto (ali pa naval na karkoli v bistvu)... kratkoročno strmo navzgor, potem pa še bolj strmo navzdol ;) Ne vem no saj lahko, da se motim, ampak trenutno cene delnic (v povprečju) sploh niso bistveno nižje kot pred to "korona krizo".

To že.. Ampak npr (hipotetični primer), če sedaj vložiš 10k in pade 50% ... mora potem zrast 100%, da prideš komaj na nulo (kar verjetno slej ko prej bo)... če pa počakaš da najprej pade (oz vlagaš postopoma, ker itak ne moreš vedet kdaj bo dno) pa bo na koncu rezultat ugodnejši, ko se pobere. Ampak ja to so samo neke teorije itak nihče ne ve kaj se bo zgodilo, ker če bi, potem bi bili vsi milijonarji ;). Moj point je bil samo to, da trenutno previdnost ni odveč.

Še vedno pa zbiram predloge kam trenutno vložiti denar ob predpostavki, da bodo delnice še padle? zlato, srebro, obveznice, ... kaj tretjega? ;)

Zakaj bi denar kamorkoli vlagal zdaj... razen če meniš da bodo delnice še padale 2-3 leta... če meniš da bodo še "malo" padle, pol pa imaš namen vstopit, pol pač počakaš v kešu ane =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Slayer69 ::

Ja, menim, da bo še nekaj časa padalo, ampak to še ne pomeni, da ne bom nič vlagal v delnice (ker pač ne vem, ampak samo domnevam) in kot sem že večkrat napisal od teh domnev je odvisno samo razmerje mojega portfelja, ker itak imam denar vedno na večih koncih. Trenutno je pač ideja, da bi imel večji procent v tej alternativni zadevi o kateri sprašujem, kasneje pa seveda več v delnicah... In še glede besede "vstopit": vstopil sem že pred 10+ leti, sedaj samo prerazporejam in dodajam ;)

No kakorkoli, če kdo želi lahko napiše še kako svoje razmišljanje/strategijo... na koncu koncev pa se mora itak vsak sam odločiti kam bo vložil denar in potem tudi sprejeti posledice.

Gone ::

snapshot ti da trenutno povpraševanje in ponudbo, pri evropskih seveda tudi moraš napovedati davek, le preračuna valute ne delaš.

bobby ::

kljukusa je izjavil:

Na spletni strani Zavarovalnice Triglav so objavili (http://www.triglav.eu/sl/odnosi_z_vlaga...

Agencija za zavarovalni nadzor je dne 31. 3. 2020 pozvala zavarovalnice, da naj do dne 1. 10. 2020 ne izplačujejo dividende iz bilančnega dobička, kot tudi ne prevzemajo nepreklicne zaveze za izplačilo dividend. Glede na ta poziv bosta Uprava in Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav predlagala redni letni Skupščini delničarjev Zavarovalnice Triglav, da bilančni dobiček, ki je po stanju na dan 31. 12. 2019 znašal 60.543.475 evrov, ostane nerazporejen.
Zavarovalnica Triglav ne spreminja dividendne politike, ki uravnoteženo zasleduje zagotavljanje finančne stabilnosti Skupine Triglav, izvajanje njene strategije rasti in razvoja ter izplačevanje privlačne dividende svojim delničarjem. Razumemo pa poziv regulatorja, ki skrbi za finančno stabilnost slovenskega zavarovalnega sektorja, še posebej v okoliščinah velike negotovosti zaradi širjenja pandemije. Skladen je s priporočili in ukrepi evropskih regulatorjev oziroma organov (EIOPA in IAIS) za zagotovitev solventnosti in kapitalske ustreznosti zavarovalnic na območju Evropske Unije.

Se vam zdi, da bomo letos izplačali dividende ali ne? Ker moram priznat, da se mi zdi "zanimivo", da ne izplačuješ bilančni dobička delničarjem v zavarovalnici za preteklo leto, ker je sedaj kriza zaradi virusa SARS-COV-2. Kolikor vem, promet njim ni upadel (ali so police permanentne ali pa take, da jih boš moral slej ko prej spet sklenit (recimo avtomobilsko zavarovanje)...

Pozicija: Imam delnice Triglava in mi je seveda v interesu, da izplačajo dividende...

Triglav ima tudi zavarovanje kreditov, trenutno so krediti avtov na zelo visokem kar se tice rizicnosti, potem neoremicnine in bojijo se zacetka množičnega neplačevanja tega, banke itak kredite se vedno zapakirajo v CDOje (collateral debt obligations) in prodajo naprej in ko raja neha placevati, imajo probleme zato ni nic cudnega, ce ne bodo izplačeval dividend do nadaljnega.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

PrihajaNodi ::

Slayer69 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Tukaj se gre za bitko oziroma gemblanje. Na eni strani imas ljudi, ki samo cakajo na padce in vlozijo takrat (prvi val si ze zamudil) na drugi strani pa tiste, ki so ze vlozili v prvih dneh zloma in cakajo kdaj se bo pobralo.
Na tvojem mestu bi dal takole:

35% kriptovalute - xtz
35% delnice - airbus, boeing

Ostalo v fiatu in cakam za dokup.

Ce imas pa res kes gre pa takole:
10% tvegane investicije (Btc, xtz)
20% delnice
50% nepremicnine
20% fiat - s temi fiatom pa kupujes vse, prednost bi dal nepremicninam
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

secundus ::

Nekaj imam našparano. Sem rekel, da bom ko zaniha navzdol začel kupovati ETF-je in držal dolgoročno.
Do sedaj nisem še nič nikoli vlagal, sedaj pa sem izbral Optim Traderja.
Imel sem en problem in sicer ta, da sem imel do tega trenutka sredstva vezana na banki. Tako, da sem prvi padec zamudil.

Sedaj pa, ko gledam kako spet vse raste, imam kar slab občutek in malo kolebam. Malo čudno mi je, ko gre vse spet samo gor.
Še dva taka tedna pa bomo skoraj na izhodišču.

Vem, da borze začnejo rasti še pred koncem krize (tudi pri prejšnji je bilo tako), ker kupci že vnaprej vkalkulirajo vse tveganje.
Samo, ker napovedujejo najhujšo krizo po letu 1929, mi je kar nemogoče, da je dno že doseženo. Ko gledam, kako vse stoji. Kako prazne so avtoceste ...

Kaj mislite?

Itak bom kupoval mesečno ETF - e (da prerazporedim tveganje), samo vseeno ne bi rad, da zgrmi za 40 % navzdol in potem čakam 10 let, da bom na nuli.
Vem, da dna ne bom ujel. Rad pa bi bil čim bližje. Malo se bojim, da bo zletelo še kakšnih 40 % navzdol.

Kaj mislite, je smiselno nabavljati ali še malo počakati (mesec ali dva) ? Vprašanje za miljon dolarjev, verjetno :D

user4683 ::

Zacni cim prej, sploh ce bos kupoval vsak mesec. In ce hoces bolj mirno spati ni slabo kupovati v manjsih a rednih obrokih. Jaz sem precej konkretno vsoto investiral 17.3. ("za naslednjih 20+ let"), ampak je to denar, ki ga se precej casa ne bom pogresal tudi ce se enkrat pade.

Johnny QJ ::

Delnice bodo padle, to je neizogibno, celotna ekonomija je v blokadi.. nezaposlenost raste, amerika je ravno sredi epidemije covid19. Trenutna rast je samo zaradi naivnežev ki naveliko kupujejo.

Veliko je že analiz, ki napovedujejo, da bo ta balonček počil. Na Marketwatchu in bloombergu sem ravno prebral oceno, da bo to v obdobju julij-avgust.., ko se bo videlo prave posledice epidemije. Takrat bodite pripravljeni, tisti ki želite kupovat. Verjetno pa rast po tem ne bo tako hitra...

Zakaj ne sortas?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

tony1 ::

Kootra je izjavil:

Zivijo! Pred kratkim sem se registriral na Interactive Brokers, danes pa so mi poslali naslednji mail

Thank you for your documents. Please be advised that we require the following in order to complete the processing of your application:

1. SOURCE OF WEALTH
Please reply to this email and elaborate regarding the sources of your accumulated wealth. Also advise the source of your current income.

To pomeni, da jim moram podati moje placilne liste ali?
Namrec 20k evrov, ki bi jih naj imel, ko sem odprl racun pri ravno nimam. Dvomim tudi, da ima vsak, ki odpre racun tam.

Tega še nisem videl v živo, ampak plačilne jim ne bodo kaj dosti koristile, ker jih itak ne bodo razumeli.

Po mojem preprosto napišeš v enem stavku, da si zaposlen in da je to tvoja prihranjena plača.

V ZDA, kjer je zapor privatni biznis, takšne izjave jemljejo hudičevo resno in če bi se zlagal, bi lahko šel čisto solidno v zapor. Tam ni trte mrte in izmotavanja na sestankih na davčni v nedogled, kjer jim po možnosti še kakšno svojo podpisano listino ukradeš in nato trdiš, da njihova kopija ne obstaja :D. Če te dobijo, da si kršil zakon, bo nekdo na tvojem hrbtu delal dobiček :D

Slaba analogija. In gkede na to da si bil ze pred letom 2017 ko je bil masiven bull run v kriptu in se nisi v penziji si ti zadnji ki lahko karkoli komentira.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Johnny "Takrat bodite pripravljeni, tisti ki želite kupovat. Verjetno pa rast po tem ne bo tako hitra..."

Rast bo kakršna bo. To mi je vseeno. Bom kupil in držal. Najbolj me skrbi, da bi začel kupovati sedaj in zgrmi še za 40% procentov navzdol. Sploh, ker sem zamudil prvi val korekcije. To se bo pa čakalo več kod 10 let, da bomo na pozitivni ničli.

Po drugi strani pa malo cvikam, da nisem zamudil priložnosti in bom vedno samo čakal na ugoden trenutek. Malo cvikam, da je trg že vračunal vso kalvarijo, ki nas še čaka že v ceno delnic.
Po mojem je bolj smiseln prvi odstavek, ki sem ga napisal. Ampak verjetno se vsi sprašujete isto ...

PrihajaNodi "Zakaj ne sortas?"

1) Najbolj pomemben razlog. Ker ne znam. In neko stvarjo, ki jo ne znam se ne bom ukvarjal. Preveč rizično. Znam pa druge stvari ...
2) Ker je malo skregano z mojo logiko dolgoročnega investiranja

pojdi izven teh okvirjev in se raje uči iz različnih mnenj.

Tvojih, kjer nisi znal prodajati v norem kripto bull runu? Yes sir.

Ps. Jaz sem svoj vlozek povecal za 300% od leta 2018, blo je ze 600%. Kupoval pa takrat ko so vsi panicno prodajali.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: bobby ()

ne vem pa zakaj imam občutek, da bo Evropa precej bolj tepena od USA v tej krizi. Nekako mi evropsko nepovezanost vliva kar precej strahu. Vsaka država vleče na svoje ...

Itak je najbolje kupiti posamezne delnice. Ampak moraš biti kar dober računovodja, da se znajdeš iz tistih bilanc in imeti kar nekaj sreče. Jest ostajam zvest ETF - jem, ker vem, da nič ne vem. In se ne bom delal pametnega ter sposobnega in sledil Buffetu in popušil. ...

Bomo rajši povečevali prihodke. Bog daj, da služba ostane čimdlje časa ...

Stari raje pusti trgovanje, prevec custveno razmisljas. Vecina jih itak zgubi ali ob paniki prodaja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Trgovanja se niti dotaknem ne. Vlagal pa bom :D

bluefish ::

secundus je izjavil:

Po drugi strani pa malo cvikam, da nisem zamudil priložnosti in bom vedno samo čakal na ugoden trenutek.
Če imaš v planu dolgoročno vlaganje, je trenutno dogajanje le blip.

secundus je izjavil:

Nekaj imam našparano. Sem rekel, da bom ko zaniha navzdol začel kupovati ETF-je in držal dolgoročno.
Do sedaj nisem še nič nikoli vlagal, sedaj pa sem izbral Optim Traderja.
Imel sem en problem in sicer ta, da sem imel do tega trenutka sredstva vezana na banki. Tako, da sem prvi padec zamudil.

Sedaj pa, ko gledam kako spet vse raste, imam kar slab občutek in malo kolebam. Malo čudno mi je, ko gre vse spet samo gor.
Še dva taka tedna pa bomo skoraj na izhodišču.

Vem, da borze začnejo rasti še pred koncem krize (tudi pri prejšnji je bilo tako), ker kupci že vnaprej vkalkulirajo vse tveganje.
Samo, ker napovedujejo najhujšo krizo po letu 1929, mi je kar nemogoče, da je dno že doseženo. Ko gledam, kako vse stoji. Kako prazne so avtoceste ...

Kaj mislite?

Itak bom kupoval mesečno ETF - e (da prerazporedim tveganje), samo vseeno ne bi rad, da zgrmi za 40 % navzdol in potem čakam 10 let, da bom na nuli.
Vem, da dna ne bom ujel. Rad pa bi bil čim bližje. Malo se bojim, da bo zletelo še kakšnih 40 % navzdol.

Kaj mislite, je smiselno nabavljati ali še malo počakati (mesec ali dva) ? Vprašanje za miljon dolarjev, verjetno :D

ja ni problema, ampak kupi etf ki je izključno 100% vezan na zlato. Na tej točki boš pa naredu malo domače naloge, predno vprašaš "in kateri etf to je/so".

ko mislim ETF, mislim delniški ETF. Zlato že imam v fizični obliki in ga imam dovolj. Da ga še dokupujem nima smisla,
delnic pa nimam še nič. Nepremičnin imam dovolj. Vse ni pisane ravno na mene, ampak mislim na razporejenost sredstev znotraj družine.

Vem, če si dolgoročni vlagatelj te ne smejo zanimati nihaji na borzi. Če gledaš S&P 500 (ETF, ki ga kopira,ki ga bom verjetno nabavil, še bolj verjetno pa MSCI World) se je dejansko po vsaki krizi odbilo v doglednem času nazaj gor. Tudi če si kupil na vrhu, je bil čez par let ponovno vrh.
Drugače je pa če recimo gledaš DAX. Če si se zahebal in kupil leta 2000, si čakal do 2007, da si bil na istem oz. potem je bila spet kriza in si čakal do 2013, da si začel delati plus. Se pravi 13 let čakanja - če si res nabavil na vrhu.

Vem, pač vlagaš vsak mesec in boli te ali gre gor ali pa dol ... TO je varianta.
Samo, če slutiš nek trend, škoda da ne bi počakal kakšen mesec ali dva, če sem že toliko časa čakal.

In jest mislim, da mora še precej dol, preden bo šlo nazaj gor. Kaj vi mislite?
Ne vem, kdo bo sedaj kupoval nov avto in podobne stvari. Po mojem bodo ljudje držali denar, to se bo pa pokazalo na ekonomiji
in posledično na dobičkih podjetij in vrednotenje na borzi.

Po drugi strani pa če vse te miljarde, ki jih tiskajo centralne banke, končajo na borzi. Bo pa spet tiščalo vse samo gor.
Eh, ko nisi dovolj pameten ...

Pač malo me zanima vaše mnenje. Bo šlo še dol, preden bo šlo nazaj gor? Ali smo dno že dosegli na borzah?
Saj vem, da nihče ne ve odgovora. Zanimajo me vaša mnenja ...

Senior Dev ::

V 2009 in 2013 kupil dva večja svežnja AAPL. Prodajal ne bom nikoli ker verjamem v tehnologijo. Naj ostane delež zanamcem.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

PreviousUser ::

secundus je izjavil:

ko mislim ETF, mislim delniški ETF. Zlato že imam v fizični obliki in ga imam dovolj. Da ga še dokupujem nima smisla,
delnic pa nimam še nič. Nepremičnin imam dovolj. Vse ni pisane ravno na mene, ampak mislim na razporejenost sredstev znotraj družine.

Vem, če si dolgoročni vlagatelj te ne smejo zanimati nihaji na borzi. Če gledaš S&P 500 (ETF, ki ga kopira,ki ga bom verjetno nabavil, še bolj verjetno pa MSCI World) se je dejansko po vsaki krizi odbilo v doglednem času nazaj gor. Tudi če si kupil na vrhu, je bil čez par let ponovno vrh.
Drugače je pa če recimo gledaš DAX. Če si se zahebal in kupil leta 2000, si čakal do 2007, da si bil na istem oz. potem je bila spet kriza in si čakal do 2013, da si začel delati plus. Se pravi 13 let čakanja - če si res nabavil na vrhu.

Vem, pač vlagaš vsak mesec in boli te ali gre gor ali pa dol ... TO je varianta.
Samo, če slutiš nek trend, škoda da ne bi počakal kakšen mesec ali dva, če sem že toliko časa čakal.

In jest mislim, da mora še precej dol, preden bo šlo nazaj gor. Kaj vi mislite?
Ne vem, kdo bo sedaj kupoval nov avto in podobne stvari. Po mojem bodo ljudje držali denar, to se bo pa pokazalo na ekonomiji
in posledično na dobičkih podjetij in vrednotenje na borzi.

Po drugi strani pa če vse te miljarde, ki jih tiskajo centralne banke, končajo na borzi. Bo pa spet tiščalo vse samo gor.
Eh, ko nisi dovolj pameten ...

Pač malo me zanima vaše mnenje. Bo šlo še dol, preden bo šlo nazaj gor? Ali smo dno že dosegli na borzah?
Saj vem, da nihče ne ve odgovora. Zanimajo me vaša mnenja ...

Naiven si, če misliš, da lahko predvidevaš gibanje trgov. Če bi dejansko bili tega sposobni, bi vsi kupovali dno in prodajali vrh. Se mi pa zdi, da jih ne zadane prav veliko. Trg se giba na podlagi informacij, do katerih ti (še) nimaš dostopa. V tej situaciji je najbolj ziher postopno vlaganje. To je samo moje skromno mnenje in nikakršen nasvet glede vlaganja.

vem. Ne morem predviditi, kje pa. Samo poskušam pa vseeno :D
Predvsem v želji, da ne bi dal denarja na vrhu noter. Sigurno bom večkrat, v več manjših obrokih dal denar na borzo, samo vseeno ne bi rad ravno na samem vrhu začel z investiranjem.

Recimo S&P 500 je samo 13% trenutno v minusu, če gledaš eno leto nazaj. Se vam to zdi normalno glede na trenutno situacijo?
Meni niti najmanj ...

Recimo S&P 500 je samo 13% trenutno v minusu, če gledaš eno leto nazaj. Se vam to zdi normalno glede na trenutno situacijo?
Meni niti najmanj ...

Vidiš, vsi čakajo dramo in padce tako kot ti, medtem pa pride že novi val. Denar se pa veselo tiska...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kvinta ::

Tisti ko vejo kaj delajo vsaki dan malo zaslužijo al pa ogromno .... drama je vsaki dan enkrat tu enkrat tam ;)

Kvinta je izjavil:

Tisti ko vejo kaj delajo vsaki dan malo zaslužijo al pa ogromno .... drama je vsaki dan enkrat tu enkrat tam ;)

Ne drzi. Nizka volatilnost ni dobra za gemblanje oz trejdanje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Kvinta je izjavil:

Ne drzi. Nizka volatilnost ni dobra za gemblanje oz trejdanje.

Jaz ko gemblam špilam stave tam dostikrat zgubim kaki evro al pa dva tu pri teh bolj resnih zadevah pa vsak mesec nardim za položnce pa na konc leta mi za dopust ostane več ne rabim 8-)

Ce bi pa 10 let nazaj investiral v google in apple (all in) ti pa danes ne bilo treba vec delat.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Senior Dev ::

Če ti je allin 2k, potem ne boš od delnic nikoli videl penzije. Če ti je allin 200k boš zelo verjetno videl penzijo če si vložil v pravo stvar. Večina je nekje vmes po moji oceni.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

azvik ::

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Seveda se je pobralo, samo prej je še šlo navzdol, da so tisti , ki niso bili reveži to postali, meni izgleda tipičen bull trap (seveda bodo določena podjetja izjema). Lahko da se motim. Če bo še tale strah pred virusom, dolgo prisoten, se to zasidra v možgane človeke. A misliš, da bo pogled na kitajske turiste ostal nespremenjen, da bo rokovanje z neznancem isto kot prej?

azvik je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Seveda se je pobralo, samo prej je še šlo navzdol, da so tisti , ki niso bili reveži to postali, meni izgleda tipičen bull trap (seveda bodo določena podjetja izjema). Lahko da se motim. Če bo še tale strah pred virusom, dolgo prisoten, se to zasidra v možgane človeke. A misliš, da bo pogled na kitajske turiste ostal nespremenjen, da bo rokovanje z neznancem isto kot prej?

Avtomobile, iphone se bo se vedno kupovalo. Ljudje bodo tudi se vedno potovali.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

azvik ::

PrihajaNodi je izjavil:

azvik je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Slayer69 je izjavil:

Avtomobile, iphone se bo se vedno kupovalo. Ljudje bodo tudi se vedno potovali.

Seveda bo, samo vprašanje koliko in kakšne. Sploh, če te bodo še pri nakupu iphona vprašali koliko si kreditno sposoben :) Me tudi zanima, če bo naval na križarjenja, sploh glede na starostno populacijo, ki odi na njih.

Kaj hoces povedati, da bomo vsi goli in bosi?
To je tema o delnicah ne propadu njih.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Ce bi pa 10 let nazaj investiral v google in apple (all in) ti pa danes ne bilo treba vec delat.

Ja itak enako je z Btcjem ,če bi 10let nazaj vedo jih ne bi kupo samo 5 8-O

Po kolk si pa kupu btcje?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Po kolk si pa kupu btcje?

Jaz sem jih kupil za 6$ pravzaprav 5 sem jih vzel ,čeprav je bla to že takrat napizdancija saj sem jih full preplačal ampak ajde plus tega ,da sem jih dobo napisane na list papirja mi je to še povečalo sum ampak vseeno se je pol po dolgem cajtu splačalo....Sem to zgodbo že enkrat v eni drugi temi napisal :)

Spiky28 ::

@bobby; kakšno je tvoje meneje gold vs gold mines? Sem bullish za gld in se spogledujem tudi z gdx, ampak ne poznam industrije. Sklepam, da imajo zelo visoke operativne stroške in znajo imeti težave, če morajo ustavit proizvodnjo. beri: Kakšni so riziki te industrije glede na covid situacijo?

Gold: 5% nekje pod pouštrom,..
kar se gdx-a tiče glej gdx-j, ki imajo že proizvodnjo, torej so glihkat šli iz exploration v production fazo. Osebno sem bolj v srebru, ker je trenutno AU:AG razmerje 111 in če si bullish na gold, je srebro z elastiko pripet na ceno zlata,...
Praktično že celo loeto 2019 naprej dejansko delajo s plusom, no vsaj tiste, ki so se v bear času zlata preuredile in zmanjšale stroške proizvodnje in posodobile procese.
Recimo Barrick Gold je ena izmed teh.

Lej,.. Fed štanca valuto, sistemi po svetu so dejansko na pavzi, borze delajo, pametni money se prestavlja že nekaj časa in varni pristan sta na žalost nekaterih še vedno žlahtne kovine.
Več valute, ko bo zunaj, višja bo cena zlata, rudniki se ustavljajo oz so omejili proizvodnjo kar pomeni po drugi strani manjša ponudba-dodaten razlog za dvig cene zlata, rudniki zaženejo nazaj, povpraševanje večje, ponudbe še vedno nizka kar bodo si hoteli zagotovit gold flow in bodo želeli narediti ekskuzivne pogodbe s proizvajalci kar pomeni še manjša ponudba, višje cene,..
Covid pride se tudi proizvodnja zlata ustavi oz omeji,... kakšne so zdravstvene zahteve v kakšnem Peruju ali kaj podobnega je drugo vprašanje, vsaj neuradno.

sakpre ::

Ker bi v prihodnosti rad kupil delnice manjših ameriških podjetij, katere trade212 ne ponuja, sem se odločil najprej za testiranje Captraderja in Interactive Brokerja.

Naložil sem si obe demo verziji, ki sta posledično, da je skoraj enako podjetje enaki, me pa zanima ali sem slučajno naložil verzijo 1.0 iz leta 1994, ali ima tako velik broker dobesedno tako zanič in staromoden uporabniški vmesnik?

bluefish ::

Si že videl Bloomberg Terminal?

gruntfürmich ::

evo, kupil prve delnice ob odprtju, RWE (nemčija):))

me zanima kako na IB 'dostopam' do ameriških delnic; je potrebno narediti konverzijo valute ali čisto nič - samo normalno kupujem z evri na računu?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Spiky28 ::

Dva možnosti imaš. Lahko najprej sam narediš konverzijo (približno za kolikor misliš kupit). Druga možnost je, da najprej narediš nakup...po tem boš imel negativno stanje USD, ker je teoretično broker tebi posodil dolarje. Tam kjer ti kaže stanje portfolija imaš potem možnost 'poravnat' ta dolg, automatsko se izvede market order na FX. Druga možnost je bolj komot, ampak če pozabiš ti za usd zaračunavajo obresti.

@bobby
Ja gold/silver ratio je res rekorden. Ni slaba priložnost, če bodo tudi srebro zagrabili. Dosti večji upside potencial kot za zlato. Je pa res da ne verjamem v dolgoročno investicijo, da bi to tržal, ker demand za fizično srebro se zelo verjetno ne bo bistveno povečal in tudi dovolj ga je v rudnikih, vsaj tako sem razbral iz https://www.silverinstitute.org/all-wor... Bolj verjetna je kakšna špica na finančnih trgih (zaradi špekulacij).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spiky28 ()

rini ::

Ali interactivebrokers po registraciji pošlje kake papirje na domači naslov za podpis?

Zahtevani podatki so bili posredovani, naslov prebivališča je pa še v preverjanju že 4 dni.

erkgheoruugh ::

Ne vem, če je enako, ampak meni so pri Lynxu, ki je v bistvu platforma za preprodajo IB, na dom poslali prijavne podatke + kartico s tričrkovnimi kodami za generiranje varnostne kode ob prijavi.

rini je izjavil:

Ali interactivebrokers po registraciji pošlje kake papirje na domači naslov za podpis?

Zahtevani podatki so bili posredovani, naslov prebivališča je pa še v preverjanju že 4 dni.

meni po mojem niso. sem se tudi prijavil 2 tedna nazaj...

Zgodovina sprememb…

A se lahko glede brokerjev debatirate o za to namenjeni temi?
https://slo-tech.com/forum/t762211/99

Admini: a se lahko malo sčisti tile,.. glede brokerjev se debatira in v tej temi in v temi glede skladov
Vzajemni skladi n-tič

Spiky28 je izjavil:

Dva možnosti imaš. Lahko najprej sam narediš konverzijo (približno za kolikor misliš kupit). Druga možnost je, da najprej narediš nakup...po tem boš imel negativno stanje USD, ker je teoretično broker tebi posodil dolarje. Tam kjer ti kaže stanje portfolija imaš potem možnost 'poravnat' ta dolg, automatsko se izvede market order na FX. Druga možnost je bolj komot, ampak če pozabiš ti za usd zaračunavajo obresti.

@bobby
Ja gold/silver ratio je res rekorden. Ni slaba priložnost, če bodo tudi srebro zagrabili. Dosti večji upside potencial kot za zlato. Je pa res da ne verjamem v dolgoročno investicijo, da bi to tržal, ker demand za fizično srebro se zelo verjetno ne bo bistveno povečal in tudi dovolj ga je v rudnikih, vsaj tako sem razbral iz https://www.silverinstitute.org/all-wor... Bolj verjetna je kakšna špica na finančnih trgih (zaradi špekulacij).

Zelo zanimivo branje, hvala!

To, da je v rudnikih je isto, kot imaš ti zaslužek na eni delnici pred prodajo le te. NIMAŠ zaslužka! Dokler ne prodaš in se izplačaš, nisi še nič zaslužil, zapomni si to. Seveda sta tidva varovalka v teh časih. No srebro je samo delno, drugače se ga močno uporablja v primerjavi z zlatom.
Seveda grem v špekulacijo, tako kot ostali v FAANG, Teslo, itd,.. Imam plan in čez 2-3 leta je na tapeti uran,..

Spiky28 je izjavil:

najlepša hvala!
««
42 / 202
»»