» »

Sesalnik ZUSG3901 - crknil

Sesalnik ZUSG3901 - crknil

cegu ::

Zdravo,

imam omenjeni sesalnik (Electrolux ZUSG3901). Ravno mu je potekla garancija. S tistih "vakuumskih" vrečk, ki zamnjšajo prostornino oblek sem ven sesal zrak da bi zmanjšal prostornino in se je zgleda pregrel - in crknil (se ne prižge več).

Ima mogoče kdo kaj izkušenj s stem - kje se da sploh varovalko zamenjat?
  • spremenil: cegu ()

RejZoR ::

Odvisno kaj je šlo. Če se je sprožilo samo termalno varovalo bi moral po kakšne pol ure spet začet delovat, ker se bo ohladil. Sam imam Electrolux Clario, prve generacije in mi je enkrat tko crknil, ko smo vrtal v steno dalj časa. Sem ga pustil, da se je ohladil in je potem spet delal.

Ti pa priporočam, če z njim izsesavaš zrak iz vreč, da za tisti čas odstraniš HEPA filter na samem izhodu sesalnika in pa vrečko (filter pred motorjem pusti notri). S tem boš izboljšal pretok zraka in se bo motor manj grel. Mogoče bo šlo mal prahu od oblek v vakumski vreči v prostor, ampak to bo tolk zanemarljivo, da je vseeno.

Pregrevanja, ko ustvari popolni vakuum, pa se ne moreš izognit, ker tisti čas preko motorja ne gre nič zraka in se enostavno začne gret. Načeloma pri tem pomaga če ga med vsako vrečo mal pustiš, da "prečrpa" hladen zrak preko motorja in ga tko ohladi. Če boš izsesaval vrečo za vrečo brez manjših pavz pa se bo sigurno pregreval.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Hvala Rejzor za odgovor.

Sicer mi je jasno da ga moram pustit da se ohladi, nikakor mi pa ne gre v glavo da lahko zaradi tega sesalnik za 200€ crkne. (Sem šele pri prvi vrečki, je pa res da sesalnik pustim priklopljen v vrečko in še malce stopim na vrčeko ta čas), tako da je najbrž delal na polno brez pretoka zraka kakšnih 30 sekund.

jebiveter2 ::

Starejši sesalci so imeli vgrajen by-pass, ki je ob prevelikem vakuumu poskrbel da je čez motor še vedno šlo nekaj zraka.
Kako je z novimi, ne vem, vsekakor je pa škart če je to naredil

Rejzor - imel si prav. Sedaj se sesalec prižge in deluje.

Bom v bodoče bolj previden. Navajen sem tistih hotelskih z 90ih let, s katerimi si lahko delal vse, nazadnje si ga pa še delujočega vrgel proč :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cegu ()

RejZoR ::

Sej s temi isto lahko delaš svašta, ampak ima pač zaščito pred pregrevanjem. Ko se shladi spet dela. Če tega ne bi imel, bi pa pregorel in se nikoli več prižgal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24099111 (14339) Zstiller
»

Moč sesalca (strani: 1 2 )

5516633 (11878) Blumper

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309149159 (68841) perci
»

Sesalniki z najvišjo stopnjo filtracije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14568575 (33441) LordPero
»

sesalec za prah z vodno filtracijo-kdo ima,pozna? (strani: 1 2 )

5425963 (23401) Majmune

Več podobnih tem