» »

Vdelan SSD disk

Vdelan SSD disk

Tamutka ::

Živijo, potrebujem nasvet.

Imam laptop, v katerem sta dva diska, SSD nekaj čez 30 GB in navaden disk pribl. 450 GB. Do sesutja sem bila zelo zadovoljna s hitrostjo in velikostjo diska. Potem ko se je računalnik sesul, je serviser najprej vse skupaj (Windows7/64) naložil na tavelik CD. Zaganjanje računalnika je bilo obupno počasi, prvo zaganjanje programov tudi. Potem je serviser znova resetiral in zbrisal in vse skupaj (W7)naložil samo na SSD. Po dveh dneh je bil ta disk totalno poln, dokler pa je delalo, je bilo hitro kot se spodobi.
Preden se je računalnik sesul, se je v brskalniku videlo samo tavelik disk, zdaj sta vidna oba.
Malo sem brskala in se pogovarjala in ugotovila, da bi moral biti operacijski sitem naložen na tavelikem disku in da je tamali pravzaprav samo pospeševalnik (tako sem zadeve zastopila in se opravičujem, če sem jih narobe).

In če to drži, kako in kaj naložiti na ta dva diska, da bo:
1. viden samotavelik disk
2. da bo delalo normalno hitro kot se za SSD spodobi.

In če to ne drži - je sploh kakšna rešitev?

Hvala za nasvete in namige.

lp Nataša

hojnikb ::

Winse je treba inštalirat na hdd, v biosu pa vklopi Intel SRT, da začne potem keširat podatke na ssd.
#brezpodpisa

Hayabusa ::

Zamenjaj serviserja, če ne zna niti klonirati particij.

Baja ::

prvo upoštevaj hayabusa-o, nato pa hojnikb

Tamutka ::

Hvala za koristne odgovore!

Drugega nasveta se na žalost ne morem držati, ker živim nekje na robu in je to edini kolikor toliko spodobni serviser :-)
Zato pa obstajajo takile forumi in prijazni pomočniki. Hvala še enkrat!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik in problem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
504964 (4067) solatko
»

Čiščenje C diska

264389 (3514) r3dkv1c4
»

Sestava računalnika in še vprašanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
22317902 (11251) Han
»

klon diska na manjši disk

61686 (1560) masterpsi
»

Milijarda manj prihodkov za Intel zaradi nedobavljivosti diskov, povpraševanje po SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
14228579 (23251) Pyr0Beast

Več podobnih tem