» »

Litecoin

Litecoin

««
10 / 15
»»

Jst ::

V bistvu je 0. Kar mi je po eni strani logično, po drugi čudno. Integrirana se očitno ne šteje?

Aja, pa na Dashboardu pravilno kaže.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ABX ::

Jst je izjavil:

Priklopil sem monitor na matično, da Windows poganja integrirana Ivy HD v procesorju.

Tudi minam lahko - na 7950. Windowsi so normalno odzivni.

Vendar!

V CCC ne morem nastaviti nič. Ne morem nastaviti clocks, memory, powertune, fan.

Tudi cgminer, ko se zažene, prvo pravi, da ni OpenCL kartice, vendar potem vseeno dela. Sicer z 550 (prej z 615), ampak dela. Vendar ne kaže stopinj niti fan RPM.

Enako Gpu-Z. Vidi Radeona, vendar ne kaže nič iz senzorjev razen koliko GPU Usage in koliko Memoryja porablja.

Torej tudi če dam za cgminer parametre kot so GPU clock, memory clock, tega ne bo naredil.

Imate kakšno idejo?

edit: Kar je še bolj čudno, dashboard na give-me-coins mi ne kaže aktivnega workerja. WTF?!

Po moje ker nimaš monitor priklopljen na kartico se tej programi čudno obnašajo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

krneki0001 je izjavil:

850 je dost za 2 kartice, za 3 bi jaz vzel raje 1kW.
Pa narobe računaš. Procesor, plata in diski tudi nekaj požrejo.

Sem dal 2 komada R9 270X na 750W napajalnik, pa je delal točno pol ure, potem je pa samo ugasnil. Nič ni zakurilo, nič ni smrdelo, samo ugasnil je in se ni več zagnal. Zato imam sedaj 750W napajalnik za računalnik in dodaten (skupaj vezan na 750W) 510W napajalnik, ki samo kartici napaja.

Jaz imam 2x R9 270x na i5 750 downclock-an. Na vtičnici vleče 360W.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

doggycoin ::

Mogoče malo čudno vprašanje, a ker so vse te R9 2X kartice tako hitro pobasane po Evropi, a res toliko folka rudari te coine in se ta zadeva res tako ornk izplača? Ker te kartice niso poceni, za 500€ narudarit (npr. R9 290X) je treba kar dolgo to počet, da vsaj obrneš kaj šele potem resen profit delat. Ker je še elektrike tu kar ful. Ali pa so kakšne druge finte...?

Aston_11 ::

Kartica za 90 EUR naredi cca 30 USD mesečno in porabi enih 6 EUR elektrike za cel mesec. Torej dobiš noter strošek v cca 4-5 mesecih. Ker so to bolj deflatorne valute in se v tem primeru ne gre za neke zneske, se prodaja niti ne splača in je bolje tiste kovančke pustitit tam kjer so. Za bolj močno kartico bi moral še komp nadgraditi - vsaj z boljšim napajalnikom. Dodaten strošek. Tako da je treba imeti dnar, če češ dnar.

6151 ::

najbolj se splača 270x kupiti, se najhitreje povrne
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

DejaVu ::

Tisti, ki imate rig pa se vam ne da ubadat z pooli itd... lahko zdaj služite tudi z rentanjem riga drugim: http://leaserig.net

subby ::

@6151: morda celo navaden 270, načeloma bi mogla dosegat isti khash. Važno je sam število shaderjev ter hitrost pomnilnika.

>Po moje ker nimaš monitor priklopljen na kartico se tej programi čudno obnašajo.

Čudno je, da v Device Managerju lepo vidim kartico, Catalyst Control Center je NE vidi, GPUZ (ali MSI Afterburner) jo vidi, ampak ne kaže senzorjev, cgminer jo pa lahko uporablja, vendar kot rečeno, ne piše temperature in fan rpm. Ter če startam cgminer z parametri, kot so recimo "--gpu-engine 1000", "--powertune 20" mi napiše, da teh parametrov ne pozna. WTF?

Rad bi rešil te probleme, ker prej sem imel hashrate 615+, sedaj pa 500. Je kar velika razlika.

Dobra stran je pa v tem, da lahko računalnik uporabljam brez problema. Je Intelova Ivy integrirana grafična dovolj dobra. Itak sem takšen gamer, da igram samo nekaj iger na leto. Imam obdobja, recimo dvakrat ali trikrat na leto in takrat potem igram nekaj tednov. Potem pa spet mesece nič. Tako da diskretne grafične itak ne uporabljam, je lahko namenjena miningu.

Dummy VGA adapter ali Linux

doggycoin je izjavil:

Mogoče malo čudno vprašanje, a ker so vse te R9 2X kartice tako hitro pobasane po Evropi, a res toliko folka rudari te coine in se ta zadeva res tako ornk izplača? Ker te kartice niso poceni, za 500€ narudarit (npr. R9 290X) je treba kar dolgo to počet, da vsaj obrneš kaj šele potem resen profit delat. Ker je še elektrike tu kar ful. Ali pa so kakšne druge finte...?

Po celem svetu folk kupuje R9 serijo za rudarit, na srečo je zelo drago in zahtevno uredit masovni prostor za rudarit. Če ne bi bila situacija še hujša.

Ko pridejo ven standardizirane enote za rudarit ki lahko daš v data center bo konec igre.

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Sam R9 se mi zdi pretiravanje za rudarjenje. Mislim da je še vedno najoptimalneje 7950 mogoče celo 7970 če jo dobiš za dobro ceno.
Npr. 7950- 600-680KH/s ~ ca 180-230€
R9- 800-900KH/s ~ ca 400€ s tem da predvidevam da je 7950 manj energetsko požrešna in lahko tudi recimo daš dve na napajalnik, ki 2x R9 ne bi peljal.

Sej kaj pa je 280x druzga kot rebrandana 7970 pa mogoče malenkost bolj navita
7950 se pač žal ne da več dobit in ima 280x trenutno najboljši P/P

zadnjič sem ravno dobil nekaj kosov dual-x 280x in jutri dobim še ostale komponente
trenutno mam eno od teh kartic v svoji main kišti za probo pa ne pridem čez 600kh, sam to jo najbrž softversko kaj blokira
upam da niso elpida rami krivi za to

Rabljene dobiš, tudi kako novo, so pa cene na ravni novih 280x, kar je potem pač brezveze kupovati.
No sej pač 7970/280x .. čeprav kolikor sem preletel malo poste 280x v povprečju višji Hash rate dosega.

Ali jo moraš flashat, ali imaš slabe nastavitve ali pa prešvoh napajalec. Sumim na prvo.
Z svojo 7970 sem tako prišel iz 450 na 750KH/s..

krneki0001 ::

R9 270X ima hashrate nekje 450 do 500kH/s.

Je pa zanimivo, da če imaš 4 kartice, se z malo igranja da rudarit v štirih različnih poolih. jaz tako rudarim dogecoine, 42 in litecoine(na dveh karticah) na grafikah, primecoine na procesorju (3 jedra) in preko asic minerja še bitcoine na eni in isti mašini.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

davčna je že dala poizvedbo na st za tvojo identieto 8-)

Če bom lahko nakup mašine dal v davčno olajšavo, pa izobraževanje (ekonomija, hardware, software) potem ni problema, jim bom tudo kaj jaz plačal, drugače se lahko pa j*.

>Dummy VGA adapter ali Linux

ABX: Nimam VGA izhoda. Dual-link DVI-I, HDMI, 2 Mini DisplayPort.

---

Padla mi je ena ideja. Ko pridem domov, bom v BIOSu vklopil nastavitve za Logix Virtu MVP, ki uporablja integrirano in diskretno grafično (hybrid SLI) za gaming, če tako nastaviš. In če se prav spomnim, ko sem probaval z 5870, je CCC grafično normalno zaznal.

Lahko pa nastaviš tako, da uporablja iGPU, samo kadar je diskretna idle.

Vendar za vse to rabiš Logix Virtu Software.

Jaz pa ne bom programske opreme inštaliral, če ne bo potrebno - kar mislim, da ne, saj tale programska oprema nima kaj, ko inštaliraš CCC in "detect-ira" hardware.

---

Info: Ivy+5870 sta v Unigine dobila enen 20% višji rezultat. Vendar igre niso bile igrabilne, preveč štekov je bilo, čeprav je bil FPS visok. To sem itak probal samo tako, da vidim, za kaj se gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

@Jst: kaj točno tebe muči? maš pol monitor gor priključen ali ne?

Jst je izjavil:

>Dummy VGA adapter ali Linux

ABX: Nimam VGA izhoda. Dual-link DVI-I, HDMI, 2 Mini DisplayPort.

---

Padla mi je ena ideja. Ko pridem domov, bom v BIOSu vklopil nastavitve za Logix Virtu MVP, ki uporablja integrirano in diskretno grafično (hybrid SLI) za gaming, če tako nastaviš. In če se prav spomnim, ko sem probaval z 5870, je CCC grafično normalno zaznal.

Lahko pa nastaviš tako, da uporablja iGPU, samo kadar je diskretna idle.

Vendar za vse to rabiš Logix Virtu Software.

Jaz pa ne bom programske opreme inštaliral, če ne bo potrebno - kar mislim, da ne, saj tale programska oprema nima kaj, ko inštaliraš CCC in "detect-ira" hardware.

---

Info: Ivy+5870 sta v Unigine dobila enen 20% višji rezultat. Vendar igre niso bile igrabilne, preveč štekov je bilo, čeprav je bil FPS visok. To sem itak probal samo tako, da vidim, za kaj se gre.

Ponavadi monitorji imajo dva vhoda. Če imaš takega priklopi drugi kabel v kartice.

Machete je izjavil:

Sam R9 se mi zdi pretiravanje za rudarjenje. Mislim da je še vedno najoptimalneje 7950 mogoče celo 7970 če jo dobiš za dobro ceno.
Npr. 7950- 600-680KH/s ~ ca 180-230€
R9- 800-900KH/s ~ ca 400€ s tem da predvidevam da je 7950 manj energetsko požrešna in lahko tudi recimo daš dve na napajalnik, ki 2x R9 ne bi peljal.

Ti ne pomaga če se ne da kupit.

7950 je šla ko med 2 meseca nazaj. Danes imaš več možnosti dobit loto kot 7950 po normalni ceni.

Zgodovina sprememb…

MrBrdo ::

Da se še dobit 7950 (manjše količine)... Lahko zrihtam dve po 260 eur/kos če kdo želi (vključno s poštnino do Lj.) info na PM, verjetno bom jutri naročeval.
MrBrdo

A rudari kdo USDe coin? Folk jih kar dobro pumpa na forumih. Jaz sem jih nabral okoli 20k, potem pa spet prešaltal na doge. Nimam še filinga kako dolgo te tanove rudarit, čeprav deluje kot malce bolj resen potencial.

to je loterija dokler ni na exchangu.. pa ponavadi je najboljše potem takoj prodat ko pride na exchange, ker ko pride enkrat na craptsy vsak coin hitro propade
MrBrdo

markosk ::

Rudarim USDe in sem pri 40k. Vztrajal bom še do konca tedna in v tem času upam, da pride na borzo. Ni mi pa jasno kako na forumih ljudje prodajajo že po 2m USDe, če 1000 kh/s, dnevno da približno 8k USDe...

A doge je sploh še profitabilen? Jaz sem ga nehal minat, ko je vrednost padla pod 0,00002 LTC
Če bo vse po sreči, si danes ali jutri proizvodnjo dvignem na cirka 6MH/s.

hojnikb ::

ta trenutek je 3 najbolj profitabilen coin.
#brezpodpisa

markosk je izjavil:

Rudarim USDe in sem pri 40k. Vztrajal bom še do konca tedna in v tem času upam, da pride na borzo. Ni mi pa jasno kako na forumih ljudje prodajajo že po 2m USDe, če 1000 kh/s, dnevno da približno 8k USDe...

1000kH ni dosti. to je ena r9 290

Ja sem že nastavil minerje nazaj na doge.

To the mooooon ! :))
#brezpodpisa

jest10 ::

markosk je izjavil:

Prvih nekaj ur so tisti z močnimi mašinami zaradi prenizke težavnosti pobrali vse bloke.

Kateri coin exchange uporabljate?

cryptsy.
#brezpodpisa

coinex.pw

končno sestavil novega minerja s 5x 280x
sam po 30 sekundah mi je lot odletel na enem riserju pa je začela iskra skakat, tako da sem izklopil eno kartico dokler ne popravim riserja ali dobim novega
zdaj pa konfigurirat...

Previdno če kdo prodaja crypto na ebayu. Danes je hacked ebay account party. Dobiš plačano lastnik accounta pa o tem ne ve nič. Vzorec je žensko ime paypal userja, velik pozitiven score. Po preverjanju preden sem poslal so vsi potrdili da jim je nekdo haknu ebay. Ni mi pa jasno od kje denar, ker so vsi rekli da ni šlo z njihovega accounta..

na katerih poolih rudarite dogecoine? Jaz sem cel čas na fast-pool, ampak lahko da je kateri boljši in hitrejši oz. bolj donosen?

jst kr na borzi - coinex.pw

slovenec_89 ::

Kaj je treba pri grafičnih karticah najbolj gledat, da so čimbolj učinkovite. Poraba in RAM, ali še kaj drugega?

bsslo ::

Kupil bi nekaj Litecoinov. Kateri način je najbolj primeren in varen za to?

Registriram se na BTC-e in nakažem denar. Na kakšen način? Na FAQ piše da ne podpirajo debetnih in kreditnih kartic, potem pa vidim, da so med podprtimi plačilnimi sredstvi navedeni tudi Visa in Mastercard? Je bolje nakazati preko SEPE ali ni bojazni da bi jim posredoval št. debetne Vise in CVV?

Kako vi kupujete Litecoine?

MrX ::

z bitcoini katere kupujem na bitstampu

pri bitstampu, kaj vse se da ponucat za proof of residency, da gre skos ?
#brezpodpisa

mam jaz nekaj litecoinov za prodat za gotovino, ker rabim keš da si mining prostor uredim

bsslo ::

@subby, pošlji ceno na ZS.

@MrX, bitcoine pa nakažeš na btc-e in nato kupiš litecoine? Ker kolikor gledam, bitstamp ne omogoča transakcij z litecoini.

bsslo je izjavil:

@subby, pošlji ceno na ZS.

@MrX, bitcoine pa nakažeš na btc-e in nato kupiš litecoine? Ker kolikor gledam, bitstamp ne omogoča transakcij z litecoini.

bitcoine preneseš iz bitstamp na btc-e in potem tam konvertiraš v litecoin in trejdaš.

Če izbiraš grafo je najbolje malo pogooglat in preverit. Načeloma so najboljše 7950, R9 280X, 7970, R9 270X.
R9 290X je za moj okus preveč vroča pa velik žre, je težje sestavit rig...
MrBrdo

MrBrdo je izjavil:

Če izbiraš grafo je najbolje malo pogooglat in preverit. Načeloma so najboljše 7950, R9 280X, 7970, R9 270X.
R9 290X je za moj okus preveč vroča pa velik žre, je težje sestavit rig...

7950 je najboljša, vendar je ne boš dobil, sploh pa ne po ugodni ceni. Rabljeno kupovat je tudi malo dilema, kartica ti bo delala 24/7 na 100% obremenitve.

270 je super če imaš prostor, 400-450 kH/s za 150-200W za ~160Eur.

Tabela kH/s za vse kartice.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc...

Na koncu imaš par faktorjev kH/s, cena kartice, poraba (dražji napajalnik), prostor.

Zgodovina sprememb…

ABX je izjavil:

7950 je najboljša, vendar je ne boš dobil, sploh pa ne po ugodni ceni. Rabljeno kupovat je tudi malo dilema, kartica ti bo delala 24/7 na 100% obremenitve.

Pred dobrim tednom sem dobil 3x 7950 (tolko sem jih naročil), 230 EUR na kos, danes so mi poslali še 2, 248 EUR na kos. Nove seveda. Ni čisto trivialno najt, ampak se dobi.

Pa pri porabi ni glavni problem napajalnik ampak cena elektrike (vključno z omrežnino!).
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

Mogoče se spregledal že debato o temu, a mi zna kdo razložit kateri je sedaj pravi KH/s... imam dve kartic;

7850 mi v cgminerju kaže 360 KH/s
R9 270X mi v cgminerju kaže 440 KH/s

ker na poolih ta vrednost precej niha. Pa potem, če gledam tole http://www.coinwarz.com/calculators/dog... kateri KH/s potem dam za približen izračun?

Ja vsaka kartica ma svoj rate. Hash dejasnko niti ni toliko važen kot je delež tvojih sharov (in neveljavnih sharov), čeprav gre seveda eno z drugim.
Na poolu glej število sharov in ne hashrate, ker pool tvojega hasa ne more vedeti in ga samo približno izračunava na podlagi sharov.
V kalkulator vstavi seštevek obeh kartic.

jest10 ::

Če kdo minira ali misli minirat USDe, naj pohiti, ker naj bi jutri prišel update, ki bo hitreje in bolj višal težavnost.

Buggy ::

doggycoin je izjavil:

Mogoče se spregledal že debato o temu, a mi zna kdo razložit kateri je sedaj pravi KH/s... imam dve kartic;

7850 mi v cgminerju kaže 360 KH/s
R9 270X mi v cgminerju kaže 440 KH/s

ker na poolih ta vrednost precej niha. Pa potem, če gledam tole http://www.coinwarz.com/calculators/dog... kateri KH/s potem dam za približen izračun?

7850 meni dela 380Khs, I18, TC 16912, w256, gap2, GPU1070/MEM1250
270x v CF mi dela ena po 480Khs, I18, TC 16912, w256, gap2, GPU 1100/MEM1500
7950 z custom kernelom dela vsaka po 640KHs, I20. TC 20480, w256, gap2, undervoltano na 1.070V pri GPU1040/MEM1250

malo se poigraj se z nastavitvam bos dobil se kaj vec, meni je to v trenutnem setupu (undervolti/napajlci) to pac optimum.

...kot je bilo receno, ce z vsemi GPU-ji minas na istem poolu, pac sestej Khs in odstej rejectane %. Multiupooli imajo ponavadi vecji odstotek rejectov zaradi switchanja valut.

Uporabljajte tudi CGwatcher bosti imeli malo boljsi pregled in konfigurabilnost on-the-fly nad rudarcki in scheduler (seveda ce ste na win).
Narediti je potrebno nov config, ki ga lahko naredite direkt iz cgminerja (ce poganjate .bat) Settings -> Write -> enter in vam kreiran cofig file, ki ga potem prenesete na drugo lokacijo in prilagodite se ostale settinge (vent, powertune, etc....)

Tisti, ki imate 79xx kartice toplo priporocam custom zbuildane kernele, ki jih najdete na netu ali pa jih skompilate sami, kot vam pasejo settingi. Toplo priporocam tudi undervoltanje kartic preko SW ali BIOS flasha ....seveda ce porabljate svoj strom in ga ne kradete. Preizkus z watmetrom zna presentit ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()
««
10 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rudarjenje kriptovalut, ce je elektrika zastonj

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
218514 (4153) svedr