» »

Litecoin

Litecoin

««
8 / 15
»»

Loocas ::

Pa kaj bi zdaj rad. Bolj ko mutiš, težje ohranjaš status integritete in bolj si sumljiv. Nehaj mutit in boš imel vse bistveno bolj transparentno. Tudi za njih, če bojo hipotetično zahtevali kakšno informacijo.
Matev - najslabši troll vseh časov

49106 ::

Dokazovanje ni na tvoji strani. Če te sumijo davčne utaje, ti morajo to dokazati. BTC-jev ne boš mogel rudariti brez ASIC-a.

Lahko pa rudariš cryptovalute, ki jih še ni na borzi, torej vredne nič.

S tem se popolnoma strinjam.
Rudariš tisto, kar v času nastanka še ni ovrednoteno in to je vsaj delna rešitev tega problema (verjetno pa tudi precej profitabilna, saj ko dotični coin pride na borzo je dostikrat bistveno več vreden kot v času rudarjenja).

Buggy ::

Loocas je izjavil:

Pa kaj bi zdaj rad. Bolj ko mutiš, težje ohranjaš status integritete in bolj si sumljiv. Nehaj mutit in boš imel vse bistveno bolj transparentno. Tudi za njih, če bojo hipotetično zahtevali kakšno informacijo.

to imas cisto prav, sem pac tak, da me neke stvari pogrejejo in ce je treba bom sel tudi z glavo cez zid...naj raje cas in energijo pokoristijo tam, kjer jim dejansko odteka denar, ne pa da se igrackajo zandarje s stvarmi, ki jim se dorasli niso, pa se nobena skoda se jim ne dela.

Rudariš tisto, kar v času nastanka še ni ovrednoteno in to je vsaj delna rešitev tega problema (verjetno pa tudi precej profitabilna, saj ko dotični coin pride na borzo je dostikrat bistveno več vreden kot v času rudarjenja).

ok trenutno rudarim Netcoine, pred tem sem Dogecoine in se pred tem Feathercoine...vse sem slej kot prej prenesel na borzo in zamenjal v BTC...ko bom te BTC poslal na bitstamp in od tam na TRR noben ne bo vedel kdaj je bilo kaj od tega prirudarjeno. Kako pa mislis potencialno dokazovati vir, ce te altervalute mogoce sploh vec ne bo takrat?

Meh, grem po caj z rumom 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Saj ni fora cryptovalut v rudarjenju, fora je v abnormalnih "kapitalskih" dobičkih. Tistih nekaj % zaslužka, pa lahko vsak požre.

49106 ::

Loocas je izjavil:

Če pride :P

Buggy je izjavil:

Kako pa mislis potencialno dokazovati vir, ce te altervalute mogoce sploh vec ne bo takrat?8-)

jah, pač sliko kakšnega poola al pa kaj takega.. fora je bolj v tem, da za nazaj na to nismo bli pozorni, ker nismo imeli uradne razlage. Možno, da se za nazaj lahko zgodi abolicija, saj navodila niso bila dana. Pravično bi bilo, da pravila iz uradne razlage veljajo od 23.12. naprej.

Bi blo to za vprašat kakšnega odvetnika...

gslo ::

a kar za nazaj bodo kasiral? menda bo tudi nam ustavno sodišče priskočilo na pomoč! :-)

drgač pa so vsak dan bolj jasne razsežnosti "fuck off-a", ki so kriptovalute pokazale trenutnemu monentarnemu sistemu. ne boj, krvavo klanje nas čaka! ljudje baje že nevede prodajajo BTC-je za ukraden denar. :-D

Viktor33 ::

Trenutna cena na krakenu je 17.55€/ LTC, kaj menite se splača kupiti pred novim letom ali po? Nekako moja logika je da bodo verjetno cene po novem letu začele rasti, ker se bo veliko treaderjev vrnilo z dopustov pa tega...

DeeJay ::

Ali extremno padle, ker bodo kitajci mogl do 31.1. pobrat ves denar ven iz borz :)

MrBrdo ::

A kdo pozna približno porabo Radeon 7950 (Sapphire with Boost)?
Za 3 in Sempron CPU izbiram PSU (Gold+), pa ne vem a bi 850W bilo dovolj ali bi raje 1kW. Če prav štekam, nebi smelo bit varjante da posamezna grafa vleče več kot 225W, torej 3x225W = 675W + 50W CPU = 725W. Torej je še dobrih 100W lufta za ostalo. Razmišljam celo o 800W :P
Ve kdo kaj več, je kdo meril? Pri obremenitvi rudarjenja.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

krneki0001 ::

850 je dost za 2 kartice, za 3 bi jaz vzel raje 1kW.
Pa narobe računaš. Procesor, plata in diski tudi nekaj požrejo.

Sem dal 2 komada R9 270X na 750W napajalnik, pa je delal točno pol ure, potem je pa samo ugasnil. Nič ni zakurilo, nič ni smrdelo, samo ugasnil je in se ni več zagnal. Zato imam sedaj 750W napajalnik za računalnik in dodaten (skupaj vezan na 750W) 510W napajalnik, ki samo kartici napaja.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Čudno, od kje lahko kartica vleče več kot 225 W, 6-pinski PCIe lahko da max. 75 W, imaš dva, kar je 150 W, potem pa še od matične (ali preko molexa če maš riser) dobi lahko kake 75 W.
Tako da ne vidim, kako bi lahko kurila več. Mogoče imaš kak požrešen proc? Diska pa nimam, imam USB ključek. Plata pomoje ne more žret niti blizu 50W, RAM pa žre okoli 5W. Sempron ima v specifikacijah max 50W, ampak proc se pri rudarjenju itak ne obremenjuje.
Ne da pravim, da nimaš prav, ampak se mi zdi pa čudno :) Je pa res, da če vzamem 1000W, tudi če mi bo kurlo 750W, ker je gold rated PSU bo v bistvu še boljša učinkovitost kot bi bla na polno obremenjenem 850W.

Edit: Kateri napajalnik si pa imel? Lahko da je bil kakšen crap, ala LC Power, in nisi dejansko imel 750 W...
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

Aston_11 ::

Meni komplet škatla žre cca 40 W - G620, 4 Gb, 1TB HDD - v idle - do 90 W, ko je obremenjena. S 750 W kuriš približno - 20kwh dnevno, torej cca 3-4 EUR dnevno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Ena 7950 žre cca 250W.
Testiral sem tako, da sem imel v sistemu najprej eno, jo obremenil, izmeril, potem dodal drugo, obremenil obe in spet izmeril. To je blo merjeno pri vtičnici.
Sistem - Celeron G530, 8G RAM, Asrock plata in en SATA disk so vzeli cca 50W.
Se pravi za 3x 7950 nujno rabiš vsaj 850W gold ali platinum, še boljše pa da je vsaj 1000W, da je malo lufta in ni napajalnik pod 100% obremenitvijo.
Jaz sem uporabljal Corsair HX1050.

Pa če maš dedicated miner mašino se splača v biosu izklopit vse možne zadeve, ki se ne nucajo (Extra USB, Firewire, Sound, External SATA, ...). Tko se pršpara pri nekaj wattih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

To se sliši bolj prav, ja. Potem je 850W res še kar na knap, bom probal raje 1kW dobit. Na živce mi gre ker nekateri te napajalniki imajo samo 2 molexa, in moraš potem splitterje kupovat za riserje. Res debilno.
MrBrdo

Machete ::

Aston_11 je izjavil:

Meni komplet škatla žre cca 40 W - G620, 4 Gb, 1TB HDD - v idle - do 90 W, ko je obremenjena. S 750 W kuriš približno - 20kwh dnevno, torej cca 3-4 EUR dnevno.

Ali lahko razložiš tvoj izračun, ker moj je ca 1.5EUR/24H. (0.75 x 0.08EUR x 24)
Nimam pa pojma o štromu, tako da sem lahko kiksnil.
Tnx

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

SasoS ::

Cena elektrike je bližje 15 kot 8 centov ko prišteješ omrežnine, trošarine in ostale prispevke...

amacar ::

Sem pogledal na račun, 75€ za 475kwh skupaj s prispevki itd, torej 1kwh = 0.15789473684 (elektro celje)

5-10 eur od tega je fiksnih stroškov, drugače pa ja, nekaj takega se sliši prav. Na GEN-I pride malo ceneje, ma ne spet ful ker omrežnina je itak fiksna.
MrBrdo

moneeeeey! :-D

Vikking ::

krneki0001 je izjavil:

Zato imam sedaj 750W napajalnik za računalnik in dodaten (skupaj vezan na 750W) 510W napajalnik, ki samo kartici napaja.

Kako pa zvežeš še dodaten napajlnik. Prvi je zvezan z plato pa ni težav bo delu ko zaženeš rač.. Kako pa je z vezavo/priklopom drugega napjalnika. Ker če ga samo priklopiš na 220v, pa vtakneš konektrje v grafo nevme če bo delalo?

Ne dela, če samo to narediš. Moraš še vklopit napajalnik - zelen kabel na konektorju za na plato in ga kratko skleneš z črnim, ki je zraven(3 in 4 pin na konektorju za plato).

DejaVu ::

Pa mase povezat skupaj.

Vikking ::

A obstoja kakšen DIY?

Aston_11 ::

Imaš polno tega - išči nekaj v smislu vžgi napajalnik brez pcja v angleščini.

MaterVola ::

a ma kdo kakšno konkretno informacijo kolk manj v % iztisneš iz 2 ali 3 istih grafičnih kartic, če jih furaš na eno mamoplato ali pa vsako posebi v svojem rigu?

pegasus ::

Nič. Razen če jih ne hladiš dovolj in imaš thermal throttling.

gslo: porabiš kakih 50W več če imaš dve plate (pač proc, ram, plata), drugače pa ni razlike.

Vikking: Jaz sem takole zvezal http://www.burningissues.net/how_to/pow... pa dela brez težav. Naredit samo kratek stik ne priporočam, poveži mase obeh napajalnikov, drugače lahko kaj skuriš. Kratek stik powergood signala pa ni vedno nujen, ampak če že delaš potem ne škodi.
MrBrdo

ma jaz sprašujem zato, ker lahko nabijem več kartic v en boljši računalnik, lahko pa tud vsako posebi vržem v 3 "pisarniške" mlinčke. ok, hvala za odgovore.

Jst ::

Explain to me like I'm five:

A je pri Litecoinu tudi tako, da rudarite v poolih?

V kateri pool se včlaniti?

Sigurno imate kakšen link za step by step navodila, kako začeti rudariti, saj predvidevam, da se pogosto srečujete s takšnimi začetnimi vprašanji. Can I have one?

So kje kakšne optimalne nastavitve za 7950?

Tnx.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Evo step by step:
1. preberi temo od začetka, si boš ogromno vprašanj odgovoril
2. če to ne bo dost, pejt na https://litecointalk.org/index.php?boar... in je tm kr neki guidov
3. če pa še to ni dost use google... je tega na netu ko dreka.

pegasus ::

Highly relevant ... *facepalm*

Roadkill ::

Jaz sem že kak teden nazaj vse pretopil v LTC in zaenkrat zgleda obetavno.

Če se pa uresniči tale grožnja Goxa, bo pa sploh lepo. Je pa potrebno vedet, da Gox z LTC grozi že skoraj eno leto, pa nič ni iz tega.

Že brez tega twita pričakujem $40 do srede.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

Tetraz ::

Roadkill od kod tak optimizem za 40$?

subby ::

zakaj optimizem? jaz pričakujem 40€, jebote dolarje

Tetraz ::

pač zanima me, če imate kake konkretne razloge za to, ali pač samo feeling. meni se zdi ta trditev malo premočna :)

Roadkill ::

Prvi "resni" teden po novoletnih praznikih.

BTC bi bil jutri z lahkoto 1200, ampak trenutno nekaj bremza.

LTC/BTC pa upam, da prileze iz 0.0306 na 0.0330.

Skupaj to nanese $40.

Mi je pa za dolarsko vrednost vseeno. Trenutno preklapljam zgolj iz ene kriptovalute v drugo, tako da me zanima samo LTC/BTC razmerje, ki se po slabem vikendu končno spet premika na gor.

Aja... BTC ceno govorim jaz vedno za mt.gox. Stvar navade.

Do 1200 bi pa prilezel zaradi "evforije" po tem, ko bi na bitstamp in btc-e prebil 1000.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

Vprašanje:

Kako pool ve, kdo si? Samo po temu: cgminer "-u MyWorker1 -p 1234" ?

dreta ::

Jst je izjavil:

Vprašanje:

Kako pool ve, kdo si? Samo po temu: cgminer "-u MyWorker1 -p 1234" ?

Prej se registriras na poolu in prijavis delavca pod tem imenom?

Assass1n ::

Ja uporabniško ime in geslo imaš zanj, ko se registriraš v pool imaš pod kakšnim zavihkom my workers pa tam nastaviš up. ime pa geslo zanj, drugačno! kot za stran.
Ni ga potrebo preveč skrivat, ker nepridipravi lahko samo rudarijo na tvoj račun :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

To sem storil, da. Pač, samo ime Worker1 in 1234.

--

Ko cgminer laufa, je normalno, da Windowsi in vse ostalo šteka? Recimo kurzor se ne premika normalno in skače, nobenega videa ne morem gledati, schrollanje po spletnih straneh enako šteka,...

Po moji logiki ne bi smelo, saj uporablja GPU. Tudi ko recimo kakšen špil daš v windowed mode in še zmeraj laufa, Windowse ali brskalnik komot uporabljam. Recimo pri Lari Croft, ko sem igral, nisem znal čez en del, pa sem dal v okno na levo špil, vmes sem dal pa na desni da se predvaja youtube in sem tako odigral en del.

Kaj moram storiti, da bi lahko normalno uporabljal računalnik, medtem bi pa GPU delal?

jest10 ::

Znižati moraš intenziteto na okoli 12. Malo slabše ti bo miniralo, bo pa zato sistem deloval gladko.

Buggy ::

intenzivnost daj na 13, pa bos lahko browsal in gledal filme..spilal bos pa vseeno bolj tezko, razen ce nisi sadomazo :))
Ce imas pa v sistemu dve grafike pa samo na eni rudari...druga pa imej za spil, ce je ze taka nuja, da moras tudi takrat rudarit.

Samo rad bi računalnik normalno uporabljal.

Kaj je pa fora, če daš i 13? Intensity, OK. Ampak GPU usage je isto 99%, RAMa sicer uporablja malo manj, ampak dela pa z 280kH/s, namesto z ~650?

jest10 ::

To je v bistvu neke sorte prioriteta.

Zanimivo, ker pri meni recimo ni skoraj nobene razlike med 11 in 20. Če dam na 10, mi pa produkcija opazno pade.
Malo probavaj, da najdeš optimalno vrednost med gladkim delovanjem ter kH/s

med 11 in 20 je ogromna razlika. Na 20 meni dela ena kartica nekje 450KH/s, pri 11 pa nekje z 280KH/s. Razlika za ene 40kH/s se opazi že med 20 in 18.
««
8 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rudarjenje kriptovalut, ce je elektrika zastonj

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
218498 (4137) svedr