» »

Diploma in izvirna koda

Diploma in izvirna koda

Jerry000 ::

Pozdravljeni,

zanima me kako je z citiranjem izvirne kode? Na primer HTML in CSS, kako se to citira? Ter kako se to piše v diplomo? Je kakšna posebna oblika?

Math Freak ::

Eden od načinov:

Prešeren, F. Izbrana poezija dr. Franceta Prešerna (online). 1996. (citirano 05. 10. 1998). Dostopno na naslovu:

http://www.educa.fmf.uni-lj.si/izodel/p... /preseren/

s strani http://www2.arnes.si/~ljzotks2/gzm/doku...

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Pobaraj na fakulteti kakšna so pravila pisanja diplomske naloge (ki vključujejo tudi citiranje).

Če nimate napisanih nobenih navodil si lahko prebereš citiranje in navajanje virov po ISO standardu tu:

http://www.tre.sik.si/main/pomoc/files/...

v naših navodilih nič ne piše glede izvirne kode...zato sprašujem.

@Math Freak, to je za vir navedeno kajne? Tako imam vse vire navedene. Razno če sem kaj dobesedno prekopiral od avtorja, potem imam zraven citata napisan od kje sem to povzel

Vsaka fakulteta ima po navadi svoje zahteve za diplomsko nalogo, zato je najbolje, če vprašaš svojega mentorja kako citirati programsko kodo in če je citiranje sploh potrebno (za kake splošno znane kode ni).

Naprimer za odzivne videje in slike itd kjer sem navedel primer kode. Pa se to sem jo malenkost spremenil. Torej je citat potreben?

Če je koda preoblikovana/spremenjena in ni več dobesedno prekopirana, bi jaz navedel stran kjer se nahaja le kot vir in ne citat. S kodo bi jaz ravnal podobno kot z besedilom, sliko in podobno, torej če je copy - paste potem je to citat. Če pa samo prebereš zadevo, jo razumeš in nato na novo sam narediš v svojem stilu, potem bi navedel stran kot vir.

nekatero kodo sem malo spremenil (nepotrebne elemente izbrisal, spremenil naprimer barvo ozadja če je bila podana...malo sem vrednosti spremenil), ampak struktura pa je ista.
Hvala za odgovor, pomoje bom kar copy paste pa ne bo kolobocij:)

Izvorno kodo naj bi pisal kot enačbe, vendar pa mi iz navodil ni jasno za tole:
Enačbe nikoli ne pišite v tekstovnem načinu, obvezno uporabite ustrezen matematični urejevalnik.

Ok pri enačbah uporabim tisto funkcijo za pisanje enačb v wordu. AMpak kaj pa za izvorno kodo? Saj kodo ne morem drugače pisati kot tekstovno ali pač? Sedaj imam kar tako narejeno da sem spremenil font v Curier New, ter zamaknil kodo 2cm na desno ter številčenje na desni strani. Edino če kodo slikam v Sublime Text 2 ter nato prilepim sliko, vendar to pa že ni več po navodilih.

amacar ::

Pomoje ni važno. Sam sem imel kar tak napisano, pa ni nihče kombliciral:

amacar je izjavil:

Pomoje ni važno. Sam sem imel kar tak napisano, pa ni nihče kombliciral:

"Psevdokod 3.1" to si imel potem v kazalu rubriko psevdokoda? Tako kot imaš na primer za slike posebno kazalo?

amacar ::

Sam sicer nisem dal v kazalo, sem imel samo kazalo slik in tabel, načeloma bi pa lahko dal. Pač mentor mi je rekel samo, da naj dodam napise za psevdokod, za kazalo pa ni nič posebej rekel pa sem pustil.

mailer ::

V diplomi sem v narekovajih uporabil angleške izraze "Check Box", "Text Box", "Radio Button" in "onscreen keyboard". Zdaj me pa zanima, kako se te izraze pravilno napiše. V večini zadetkov na goglu so zapisani skupaj in narazen tako z veliko kot z malo začetnico.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

lebdim ::

mislim, da je vseeno ...

Jaz bi jih normalno zapisal, torej "check box", "text box" ampak tudi jaz mislim da je vseeno. Najbolje je da vprašaš mentorja:)

mailer ::

V eni diplomski nalogi sem našel takole:
Podoben gradniku "CheckBox" je gradnik "RadioButton". Gradnik vnosno polje (angl. TextBox) sprejme vhodne podatke s strani uporabnika, ki za interakcijo uporabi tipkovnico

Bom uporabil kar tako kot je tule.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6721212 (4346) guestalison9
»

Fax in neprimeren odziv profesorja? (strani: 1 2 3 )

13232551 (19748) Phantomeye
»

Navajanje virov vprašanje?

264069 (3417) lonewolf_
»

Diploma + navajanje virov (strani: 1 2 )

5727844 (17008) mojca
»

diplomska naloga in dovoljenja za uporabo del

51089 (855) anathy

Več podobnih tem