» »

Mulo na cesti

Mulo na cesti

Demon71 ::

Pozdravljeni,

pred parimi dnevi se mi je zgodila neprijetna situacija (upam da je bila ta zadnja) in sicer jaz sem tako, kot normalni človek lepo pešačil dokler nisem prišel do zebre in se odločil da grem čezenj. Kot je v navadi pogledam desno, levo in še enkrat desno. Avtomobil na moji levi strani stoji in čim ko jaz stopim na prehod za pešce se fant odloči, da bo speljal in zapelje direkt vame tako, da sem imel stik z njegovo havbo (k sreči sem za par korakov že prej odskočil nazaj, ker če ne bi bi bilo verjetno huje tako pa je samo praska ...) ampak ne da bi človek obstal in se opravičil pelje dalje kot da se ni nič zgodilo. Jaz si nisem zapomnil registrske, sem si pa zapomnil model in barvo avtomobila tako, da sem se čez par ur vrnil na tisti kraj in opazil, da je avtomobil parkiran na parkirišču. Takoj sem šel tja in čakal, da vidim kateri bimbo se igra z življenjem drugih. Trajalo je samo par minut, ko je prišel in sem ga vprašal ...

Jaz: malo pazi kako voziš po cesti, ker nisi sam.
On: Pazi kako hodiš.
Jaz: kako lahko spelješ, če vidiš pešca da prečka prehod za pešce.
On: mudilo se mi je. Ne teži da ne bo kakšnih problemov.

Na koncu je še nekaj govoril ampak ga nisem slišal je pa celo grozil, da bodo ne vem kakšni problemi, potem je šel do avta, se usedel in odpeljal.

Zanima me kaj storiti v takšnih primerih? Nisem tak, ki bi tožaril ampak to je pa višek. Imam par kolegov, ki so to videli tako, da če se bo slučajno odločil in zgodbo spremenil.

Hvala za odgovore,
Lep dan.

kokos25 ::

Če ti je grozil, ti je z razlogom...Napad je najbolša obramba, ti si pa ta kratko potegnil.

Sedaj pa res: Je možakar pobegnil iz kraja nesreče? je, 500€ kazni, je možakar priznal krivdo, je, ko ti je rekel, pazi kako hodiš (nepreverjeno)

In še bolj resno: tudi ti si v prekršku, ker nisi javil policiji v momentu nezgode.

Pozabi ali pa mu sesuj haubo, da bo mir.
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

ramiz?! ::

kokos25 je izjavil:

Če ti je grozil, ti je z razlogom...Napad je najbolša obramba, ti si pa ta kratko potegnil.

Sedaj pa res: Je možakar pobegnil iz kraja nesreče? je, 500€ kazni, je možakar priznal krivdo, je, ko ti je rekel, pazi kako hodiš (nepreverjeno)

In še bolj resno: tudi ti si v prekršku, ker nisi javil policiji v momentu nezgode.

Pozabi ali pa mu sesuj haubo, da bo mir.

Tudi, če bi mu priznal krivdo, si nebi mogel kaj pomagati, saj ne moreš reči policaju, da je on priznal, ko pa nimaš dokazov...

Drugače pa, kot je že predlagal kokos25, če gre za veliko mesto (LJ, MB ali kaj podobnega) pa vzameš kij in si vest olajšaš na njegovem avtu... odvisno kašnega temperamenta si in kako hitro odpuščaš :)
Never regret anything, there's always a reason things happen.

wini ::

Take zadeve se reši na licu mesta. Kličeš 113 poveš kaj se je zgodilo. Pa pridejo naredijo zapisnik. Sploh če si se poškodoval (modrice od udarca, praske od asfalta), nebi smel bit noben problem, da bi mu kazen utekla. Jst osebno ga sploh nebi izpustil da spelje naprej. Če pa že, opravi policija svoje. V kolikor pa pride ven brihta in bi ti naredil probleme, be my guest.

St235 ::

popolna neumnost, če ni bilo poškodb nisi dolžan ničesar prijavljat. Ravno tako lahko prometno nesrečo prijaviš kadarkoli v 24 urah od dogodka.

sicer pa je blo čist brezveze da si se spuščal v neko konfrontacijo, če si mislil prijavit bi poklical policijo, drugače pač greš domov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Sims ::

ja,nekateri ljudje še imajo toliko dostojanstva, da se skušajo najprej pomenit preden gredo "tožarit", prijavljat(seveda se pri nas to izkaže za najslabše, ker idiot je idiot. In če prej ni zastopil tudi sedaj ne bo - mulo)Paše grožje fašeš. Seveda najelegantnejše je takoj policija in čim manj opravka z dotično osebo ... Ali pa pragmatično, če ni bilo nič hujšega, pač greš naprej ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

menit se greš kaj? Da ti ni všeč, da te je povozil?

Rekel je, da je imel praske, kar se smatra kot poškodba, ne glede nato, kakšne posledice lahko le ta ima. Seveda pa je tudi rekel, da je to že nekaj dni nazaj, tako da če bo javil policiji, je v prekršku.Zakaj? Ker je zapustil kraj nesreče zaradi praske. Razumljivo?

Enostavno mu ostane samo še pozaba ali da se znese nad avtom ali lastnikom s kolegi ali brez. Predlagam pozabo na dogodek..., ker drugače je ponovno v prekršku oz. naredil je kaznivo dejanje.

upam, da si sedaj (Lakotnik 29) malo bolje razumel, kaj sem hotel povedat.

Nope, ne vem kaj hočeš povedat. Če nesrečo prijavi v 24h urah ni v nikakršnem prekršku. Mirno lahko pojasni, da se je ob nesreči počutil ok in zardi dveh prask ni klical policije. Sedaj pa se je pojavil glavobol in slabost zato je vseeno poiskal zdravniško pomoč in poklical policijo.

Predlagam pozabo na dogodek..., ker drugače je ponovno v prekršku oz. naredil je kaznivo dejanje.

Za to kaznivo dejanje bi pa res rad slišal.

od treh pikic naprej, da mu z kijem razbije butico in njegov avto. Pa par dni je že od nezgode, spet nisi prebral.

MIHAc27 ::

Sedaj je itak že prepozno za karkoli. V momentu nesreče bi mu moral preprečiti pot naprej in takoj klicati policijo.

Sedaj je kar je. Bodi vesel, da ni bilo kaj bolj resnega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prometna nesreča na enosmerni cesti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9114930 (12145) Mavrik
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7615778 (13207) St235
»

Opravki s policijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10724746 (20600) Keyser Soze
»

Zahteva za sodno varstvo - pomoč

1813675 (13205) St235
»

Do smrti povožen na pločniku. Kriv. Posledice? (strani: 1 2 3 )

1348721 (5158) perci

Več podobnih tem