Forum » Šola » Integracija po območju Pomoč!!!
Integracija po območju Pomoč!!!
WarLord11 ::
Mene pa zanima kaj pomenita te dve zvezi podane: f(x,y)=x^2+y^2 in g(x,y)=x^ay^b. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
- spremenil: WarLord11 ()
Math Freak ::
Tam je uporabljena finta:
Integral je enak 0, če integriraš produkt sinusov in kosinusov, ki tvorijo liho funkcijo od 0 do 2Pi. S temi simetrijami in iskanji pravih mej integriranja za gama/beta funkcijo boš imel izgleda še veliko opravka. Tiste parametre sem malo ugibal, drugače bo treba spet razbiti na dva integrala.
Če imaš recimo integral od pi/2 do pi, ga lahko spraviš na integral od 0 do pi/2 za gama in beta funkcijo tako, da vzameš za novo spremenjivko t = Pi - x. To velja tudi za tvoj prejšnji post. Podobno za ostale meje, ki ti niso všeč.
Integral je enak 0, če integriraš produkt sinusov in kosinusov, ki tvorijo liho funkcijo od 0 do 2Pi. S temi simetrijami in iskanji pravih mej integriranja za gama/beta funkcijo boš imel izgleda še veliko opravka. Tiste parametre sem malo ugibal, drugače bo treba spet razbiti na dva integrala.
Če imaš recimo integral od pi/2 do pi, ga lahko spraviš na integral od 0 do pi/2 za gama in beta funkcijo tako, da vzameš za novo spremenjivko t = Pi - x. To velja tudi za tvoj prejšnji post. Podobno za ostale meje, ki ti niso všeč.
čuhalev ::
Saj je lepo napisano, samo na nekaj je potrebno opozoriti. Pri reševanju
r^2 sin^2 FI + r^2 cos^2 FI = 2^2
dobimo r^2 = 4 in ne 2r^2 = 4.
r^2 sin^2 FI + r^2 cos^2 FI = 2^2
dobimo r^2 = 4 in ne 2r^2 = 4.
Aha točno, se mi je zdelo da sm neki zafrknu =p. Hvala. No potem pa velik lepše cifre pridejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Math Freak ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje iz verjetnostiOddelek: Šola | 2178 (1364) | Randomness |
» | MatematikaOddelek: Šola | 3405 (2185) | Math Freak |
» | Trije integrali pomoč!!!Oddelek: Šola | 3804 (3270) | Math Freak |
» | Dvojni integral, pomočOddelek: Šola | 4398 (3973) | Yosh |
» | Pomoč pri nalogi.Oddelek: Šola | 1708 (1414) | Jean-Paul |