» »

Zelo nujna pomoč v excelu

Zelo nujna pomoč v excelu

Sukaaloo ::

Živjo, mene zanima, če je na tem portalu kak "majster", ki obvlada excel, ker je tole zelo nujna seminarska naloga in potrebujem dobro oceno za naprej. Samo zanima me postopek oz. Formule, ki jih moram uporabiti grafično pa bom sam uredil.
Naloga pa je sledeča:

Prosil bi za pomoč, čim prej na moj email ali pod objavo.

Lp, nik
  • zavaroval slike: Mavrik ()

Ziga Dolhar ::

Super. In težava je ... kje?
https://dolhar.si/

Zanima me, kako bi se naloge lotil. Grafično sem že naredil samo formule ne vem kakšno bi uporabil za izpis.

goodrich ::

Na hitro iz glave...

Poglej si formulo RANDBETWEEN za izpis naključnih števil, VBA kodo za avtomatsko/ročno izračunavanje formul in formulo IF za preverjanje enakosti vrednosti.

Sam bi nastavil formule in pod gumb nastavil, da se mi takrat ponastavijo naključna števila in izračunajo formule.

goodrish hvala za odgovor bil mi je v pomoč. Zanima me pa še kako naredim, da ko mi izpiše random števila, da se mi ne bi ponavljala, kot npr. v tem primeru 37 in 25

amacar ::

Ko število zgeneriraš moreš preveriti, če je enako kateremu izmed prej generiranih. Če je, generiraš na novo, drugače izpišeš.

To vem toda uporabiti moram formulo, da bi preprečil, da bi se to zgodilo.

Odvisno na kaki način delaš (pišeš makro v VB ali samo vgrajene funkcije v excelu). Najbolj naivna bi bila if(generirano==B5) or (generirano==B6)itd generiraš ponovno

aha...Hvala :D mogoče še veš kako bi naredil 6 nalogo?

Dve for zanki in števec. V prvi vzameš prvo vpisano število in primerjaš v drugi zanki z vsemi izžrebanimi številkami, in če sta enaki povečaš števec. Na koncu pogledaš koliko je števec in spremeniš barvo recimo z Cells(1,1).Interior.Color = RGB(200,160,35)

Drugače pa se verjetno da tudi z vgrajenimi funkcijami (LOOKUP ali kaj takšnega), ampak na to pa se ne spoznam preveč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč v excelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
629045 (3374) omni-vor
»

programiranje krožek(pomoč)

Oddelek: Pomoč in nasveti