» »

14 dnevno vračilo telefona

14 dnevno vračilo telefona

Suly ::

Ali drži, da lahko v 14ih dneh vrnem telefon (kupljen v BigBangu v prosti prodaji), ne da bi zato moral navesti razlog? V tem primeru mi mora BigBang ponuditi drug telefon ali je opcija tudi vračila denarja?

Zanima me pa predvsem, ali to velja tudi, če je embalaža ne ravno estetsko odprta in na telefonu ni več tistih zaščitnih folij ki so bile na začetku? Sicer na samem telefonu ni vidnih znakov uporabe, torej zgolj embalaža in tiste začetne zaščitne folije.

freesty ::

Ne drzi, tudi z razlogom ga ne mores vrnit.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

šernk ::

Drži v primeru dobre volje trgovca ali če imajo to kje oglaševano. V nasprotnem primeru pa ne drži. Takšen zakon ne obstaja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Machete ::

Saj je prav tako. Jaz ne bi želel kupiti tvojega telefona v BigBangu.

Ok, hvala.

shadeX ::

Machete je izjavil:

Saj je prav tako. Jaz ne bi želel kupiti tvojega telefona v BigBangu.

Ga boš pa na Mimovrste, enaa...itd

JesseP ::

Lepa beseda lepo mesto najde.

Kolikor sem informiran je sicer za spletne trgovine malo drugače, ampak na mimovrste sem v 1 tednu brez problema vrnil izdelek, ker to ni bilo tisto kar sem potreboval. Res pa je, da je bil opis artikla malo "tricky".

freesty ::

Spletna prodaja je drugace kot fizicna. V fizicni ti ne jemljejo nazaj, razen na lepe oci, pa se to imas moznost samo par dni, da nazaj prneses ZAPAKIRANO. Ker to, kar ti prneses nazaj morejo oni za isto ceno kot tebi, naprej prodat...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Lonsarg ::

Zakon velja samo za spletno trgovino, pa še to mora biti original zapakirano(kar ponavadi ni), drugače ti odbijejo stroške repakiranja, v vsakem primeru ti pa dajo stroške restockinga. Brat je kupil za 200€ zadevo in je dal ene 30€ stroškov, če se prav spomnim, embalaža je bila bolj ali manj cela.

Lightning17 ::

A to kje na teh spletnih trgovinah (enaa.com) piše da je zadeva rabljena oz. vrnjena??? Osebno res ne bi rad naletel na kak tak izdelek... Vedno hočem samo original zapakirano, novo, nikoli uporabljeno...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Sem videl ze veckrat take izdelke na mimovrste. Imajo posebno(nizjo) ceno in jasno pise ze odprta embalaza. Sam taka stvar ni dolgo gor, ker folk pokup, ker je pac novo in z vso garancijo.

Lightning17 ::

Mene predvsem to zanima ker sem na enaa.com kupoval procesor in sta bila dva izdelka enakega tipa... popolnoma identična... Pri enem je bila cena 160EUR pri drugem 120EUR... Kupil sem tistega za 120EUR... Procesor je bil zapakiran kot nov v AMDjevo embalažo, vendar to z lahkoto prepakirajo če imajo embalažo... Procesor ni bil videti da bi ga kdo že uporabljal...

Kasneje so tisti izdelek za 160EUR odstranili stran in se sedaj prodaja samo ta za 113EUR (v 5 mesecih je padla cena za par evrov z 120 na 113)... Me pa bega tudi to, da je recimo AMD FX-6100 120EUR, AMD FX-6300 pa 113EUR... FX-6300 je boljši pa cenejši... Ne razumem te logike...

Glede na to da so umaknili tisti izdelek za 160EUR verjamem da sem dobil popolnoma nov izdelek... Bom pa v bodoče zelo previden s tem...

In sem malo gledal TVje pa sem naletel na podoben primer... Identična dva izdelka, z različno ceno...

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Zgodovina sprememb…

2x'=2 ::

Če se ne motim, imajo različne dobavitelje za enake izdelke.

Torej če vas prav razumem, tudi pri spletni prodaji, ni nikakršnjega zakona, ki bi to določal in je zgolj na strani prodajalca opcijsko, če se za to odloči

micka15 ::

ne, edino za spletno prodajo je zakonsko določeno

kolkor se spomnim 14 dni da jih obvestiš, da boš vrnil in še 14 dni da pošlješ nazaj

darkolord ::

15

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BigBang vračilo blaga 1.1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
38081932 (72582) St235
»

Kateri TV za 250€

Oddelek: Zvok in slika
111210 (1033) RejZoR
»

Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13228292 (25894) djordjevic
»

BigBang - Kolko dni od nakupa lahko zahtevas denar nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
545496 (4351) Zheegec

Več podobnih tem