» »

Sony Xperia Z1 root ali ne?

Sony Xperia Z1 root ali ne?

N4m31355 ::

Lep pozdrav!
Kupil sem si nov telefon Sony Xperia Z1. Zanima me, kaj vi menite glede rootanja? Vsekakor bi mi prišel prav, toda slišal sem da so težave ker crkne kamera.
2. uprašanje pa se nanaša na flashanje. Iščem tak custom rom da bi imel nameščeno le najnujnejše programe, in da bi še vedno imel možnost nastavljati čimveč stvari.
Sedaj se imel Xperia S in cm9.
Lp!

ttommy ::

Ne popravljaj kar ni pokvarjeno.
Gamer

rabil bi root za avast anti theft, avast firewall in lbe securiti.
Ne zelim imeti aplikacij ki jih ne potrebujem. Poleg tega sem navajen na dolocene aplikacije ki so mi bolj usec kot trenutne default.

shadeX ::

Če se ti pokvari boš imel probleme z garancijo. Jaz na tvojem mestu ne bi..

samo root ne ukini garancije pri soniju. Vsaj kakor jaz vem. Rabim anti theft in firewall. ne zelim da se podatki prosto posiljajo preko interneta

@shadeX imas kaksno drugo opcijo kako prepreciti dostop dolocenim aplikacijam do interneta?
lp

micka15 ::

poglej na xda developers forum v oddelek za tvoj telefon

tam maš napisano vse, linke do romov, ...

pol se pa na podlagi tega odločiš

ps

osebno dvomim, da kamera ne dela na nobenem romu, ponavadi je tko, da dela vsaj na tistih, katerim je osnova original rom

Flashal verjetno ne bom, saj vem da z tem zgubim garancijo. Bi ga pa rootal, da lahko uporabljam še določene zadeve.

BladE_ ::

Definitivno rootaj... Jaz sem na Z odklenil tudi bootloader, ker je zadevo možno zakleniti nazaj brez izgube DRM :D
Akcija - Reakcija

wini ::

Nekaj sem bral da se določene modele da legalno odklenit bootloader.
Preveriš pa takole:
What phones can be unlocked?
To check if you phone can be unlocked, follow the steps below:

First, you should confirm that it is possible to unlock the boot loader of your phone by checking the service menu. In your phone, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
In your phone, tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.

Hvala vsem za odgovor! Bootloader lahko odklenem.

megaubo ::

velja to tudi za z1 compact?

probaj kar je wini napisal malo visje

Griffin R500 ::

Pozdravljeni,

lastim si experio z1, ki jo poganja lizika v izvedbi 5.1.1, rad bi jo rootal ampak ne s kingoroot apk-jem.
Poznam vse roote do 4.4. kitkat-a vendar rad bi rootal direktno v delujoči verziji, brez downgrade-a.

Ima kdo kak predlog?

Pozabil sem omenit, če pri 5.1.1. liziki odklenem bootloader, mi telefon ostane v bootloop-u.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
496104769 (21185) _ssd_sata
»

Google bo popravil Pixel 4 - nekoč v prihodnjih mesecih

Oddelek: Novice / Android
135237 (3043) pirlo
»

Odklep zaganjalnika Xperij Z3 pokvari slike

227416 (5509) BladE_
»

Mobilci in programska zaščita zanje

Oddelek: Mobilne tehnologije
164022 (3607) Chev
»

Android 2.3 prispel za HTC Desire (strani: 1 2 )

6017156 (14767) sgdjkdlsugi4

Več podobnih tem