» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
94 / 94
»
»»

DarwiN ::

Okapi, jaz sem nabavil tega, ampak še nisem imel priložnosti testirat, ker še ni zmanjkalo originalnega čistila.. Po komentarjih sodeč mora bit ok.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Gregor P ::

Jaz žal ne uporabljam, ostajam pri vodi. Se pa morda odločim drugače na podlagi vaših izkušenj.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

dejanslo ::

Darwin, poročaj po nekaj časa uporabe. Tudi pri tem (in pri vseh ostalih podobnih) so negativni komentarji, ki sem jih omenil zgoraj.
There`s More Than One Way To Do It

SasoS ::

Nekam malo vode se mi nabere na S1 Pro. Je to normalna količina?
Ko sem ga zagnal je delal discharge/load in opral mop, potem sesal/mopal cca. 25m2 in na koncu spet discharge/load ter pranje in sušenje mopa. Rezultat vode v kanistru:

S1Pro

S1Pro

dejanslo je izjavil:

Darwin, poročaj po nekaj časa uporabe. Tudi pri tem (in pri vseh ostalih podobnih) so negativni komentarji, ki sem jih omenil zgoraj.

L10S Heat ima ločeno posodo za detergent, ki se pretaka po ločenih cevkah do krp.

Okapi ::

SasoS je izjavil:

Nekam malo vode se mi nabere na S1 Pro. Je to normalna količina?
Ko sem ga zagnal je delal discharge/load in opral mop, potem sesal/mopal cca. 25m2 in na koncu spet discharge/load ter pranje in sušenje mopa. Rezultat vode v kanistru:

S1Pro

S1Pro

Po mojem bi moralo biti precej več, ampak odvisno tudi od nastavitev (stopnje pomivanja). Poglej, kaj je v posodi za umazano vodo v robotu.

damirj79 ::

Izgleda ni kaj pretirano, če sploh, pral mopa. Večina vode se namreč v rezervoarju za umazano vodo nabere od pranja mopa.

dejanslo je izjavil:

Pri tistih, kjer se čistilo dodaja direktno v vodo, je to res pogost pojav. Pri tistih, ki pa imajo ločeno kartušo za detergent, pa je to vse skupaj veliko boljše. Na koncu niti ni potrebno kupovati detergenta od proizvajalca, v trgovinah najdeš čistila za ploščice, ki so enako dobra, če ne celo boljša in tudi te kartuše lahko napolniš sam, vse kar moraš narediti je, odlepiti nalepko čez čepek in natočiti detergent. Če daječ v vodo direktno, pazi na doziranje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damirj79 ()

dejanslo ::

Aha, ja, to z ločenim dozatorjem je seveda druga zgodba :)
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

damirj79 je izjavil:

Izgleda ni kaj pretirano, če sploh, pral mopa. Večina vode se namreč v rezervoarju za umazano vodo nabere od pranja mopa.

Ne, Eufy S1 Pro ima za pomivanje valjček, s katerega ves čas med pomivanje tal pobira umazano vodo. Tako da se kar nekaj umazane vode nabere vsakokrat že med delom (v posodi za umazano vodo v robotu). Potem pa še dodatno opere valjček v postaji. Tako da se v posodi za umazano vodo v postaji kar nekaj vode nabere. Pri meni se recimo v kakšnih 14 dneh napolni do vrha.

Ja nek test ki sem ga gledal je za umivanje valjčka porabil okoli 2dcl vode...če sem si prav zapomnil?

Ne razumem zakaj ni vode...sem pogledal v robota pa je sicer nekaj vode bilo v rezervarju (ki sem jo polil seveda po tem po tleh), ampak kaj dosti več pa ne...

14 dni za koliko pomivanja?

Vsak dan 35 m2 neto, na srednji stopnji.

Aja, to sem gledal včeraj ja...katero nastavitev misliš s stopnjo pomivanja? :)

Imaš nastavitev za pomivanje - mop setting - soft/standard/deep.

Za Dreame L10s ultra je posoda za odpadno vodo velika 2.7L in je polna po 4ih ali 5ih pomivanjih 75m2, odvisno od večih faktorjev ja.

Evo, sem šel prav pomerit. Eno sesanje/pomivanje (na srednji stopnji), 48 minut, robot je nameril 33 m2. Poraba čiste vode 345 g (razlika v posodi), od tega nove umazane vode v posodi 148 g. Posoda za umazano vodo ima 1,7 l, se pravi se napolni po 11-12 ciklih.

Sem spraznil robota (po postopku iz navodil), dotočil svežo vodo do max in opral valjček. Je porabil kar nekaj vode, umazane pa po pranju tudi nekaj več kot na sliki zgoraj. Jutri spustim čiščenje...sem pogledal, imam na srednji stopnji.

zk_eu ::

Torej zaključek. Ta Dreame L10s ultra je vreden nakupa?
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

darkolord ::

Yes

Definitivno, če mene vprašaš. Eden najboljših p/p, če ne najboljši. Ampak Ultra Heat. Starejših ultra L10S ali Gen2 se ne splača jemat.

Trenutno ga imaš na nemškem ebayu za 579€, kar je čisti steal. Seveda ne pošiljajo v Slo.. S posrednikom MailboxDE te pride slabih 610€ do Slo. Jaz sem ga dobil za 830€ v akciji pred pol leta.

Če dobiš L10S Ultra poceni, kot npr tu https://www.cyberport.de/?DEEP=HA05-015... se sigurno tudi tega zelo splača in ne rabiš Heat verzije... oceniš pa verjetno sam ali potrebuješ tista dva dodatna bonbončka več za dodatnih 150-200€.

Kar dober deal ja... Čeprav 451 vs 579€, je 128€ doplačila za večje posode za čisto in umazano vodo (4 - 4,5l), večjo moč sesanja, dezinfekcijo s toplo vodo, iztegnjeno roko pri pomivanju (mop extend), ločeno posodo za detergent, verjetno še kak software bonbonček.. Je vredno doplačat.

damirj79 je izjavil:

Če dobiš L10S Ultra poceni, kot npr tu https://www.cyberport.de/?DEEP=HA05-015... se sigurno tudi tega zelo splača in ne rabiš Heat verzije... oceniš pa verjetno sam ali potrebuješ tista dva dodatna bonbončka več za dodatnih 150-200€.

Tole je v bistvu super.

Jaz rabim zadevo za podjetje, da nam malo počisti pisarne po koncu delovnega dne. Posledično rabim tudi račun tako, kar ga ta stran omogoča.

A mogoče kdo ve kako je potem z garancijo, če je kaj narobe?

DarwiN je izjavil:

Kar dober deal ja... Čeprav 451 vs 579€, je 128€ doplačila za večje posode za čisto in umazano vodo (4 - 4,5l), večjo moč sesanja, dezinfekcijo s toplo vodo, iztegnjeno roko pri pomivanju (mop extend), ločeno posodo za detergent, verjetno še kak software bonbonček.. Je vredno doplačat.

No ja, ločena posoda za detergent je tudi v nonHeat verziji. Od ostalih razlik je pa edina omembe vredna iztegljiva roka za krpo. Večje posode pomenijo tudi večjo postajo, 3L vode zadošča 4-5x pomivanje 75m2 na najvišji stopnji mokrih krp če se vsakih 25m2 vrne jih oprat. Ni tako slabo vseeno. Sicer ko sem jaz kupoval, je bil nonHeat 599€, Heat pa 899€ in teh 300€ sem raje imel v žepu, tudi teh 128€ razlike nisem prepričan, da bi me prepričalo :)

damirj79 je izjavil:

in teh 300€ sem raje imel v žepu, tudi teh 128€ razlike nisem prepričan, da bi me prepričalo :)

Hja, boš povedal čez eno leto, če jih boš še imel.;) Zmogljivejšega robota bi pa še vedno imel.

No, sem napisal "imel", saj jih pač res nimam več, šli so drugam... Ampak nič hudega, saj vsak sam ve kaj početi svojimi €.

Kako pogosto pa je treba te vrečke, krtačke itd dalje menjavati? Razmišljam, da bi kar ta kit vzel z vsem skupaj, pa je mir za nekaj časa. Na internetu piše zgolj splošno 60 dni brezskrbno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zk_eu ()

Te zadeve imaš tudi na Aliexpress za đabe.

Bo pa dokaj potrošen material za tvoj primer - sesanje pisarn vsak dan.. Predvsem vrečke za prah bodo relativno hitro polne in je treba menjat. Naslednja šibka točka bodo verjetno krpe.. Ostale zadeve zdržijo dlje časa.

Pa kartuše z detergentom. Mogoče 1 na mesec? Lahko sicer narediš "ilegalno operacijo" - odstraniš pokrovček kartuše in dotočiš neko generično čistilo.. Kupiš 10l kanister čistila za strojno pomivanje in bo mir do pamtiveka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Super. Hvala lepa vsem za vse skupaj. Toliko malo a občutek. Potem, ko ga enkrat imaš, tako vidiš kako je s tem.

Sem se pa nato odločil za Ultra Heat. Itak zadevo kupujem za dlje časa. Je fajn cena na Cyberport in pošiljajo v SLO itd... :)

floyd1 ::

damirj79 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

No ja, ločena posoda za detergent je tudi v nonHeat verziji. Od ostalih razlik je pa edina omembe vredna iztegljiva roka za krpo. Večje posode pomenijo tudi večjo postajo, 3L vode zadošča 4-5x pomivanje 75m2 na najvišji stopnji mokrih krp če se vsakih 25m2 vrne jih oprat. Ni tako slabo vseeno. Sicer ko sem jaz kupoval, je bil nonHeat 599€, Heat pa 899€ in teh 300€ sem raje imel v žepu, tudi teh 128€ razlike nisem prepričan, da bi me prepričalo :)

V bistvu se pri vsaki izbiri robotka da za dodatnih npr. 50€ dobit še kak bombonček več, vprašanje je samo kaj zares "rabiš". Jaz sem že pred časom sklenil, da čisto vseh teh novotarij ne potrebujem. Do letošnjega leta nam je Mi Robot (1. gen.) čisto solidno opravljal delo (no, brisanje z mokro krpo smo mogoče že malo pogrešali), zdaj pa je baterija crknila. Mejo sem si postavil pri 300€ za novega, potem ugotovil, da sem mogoče vseeno malo "prekratek" :|, na koncu pa se nekako odločil za Xiaomi X20+.
Ve kdo še za kaj boljšega (ali primerljivega) pod 400€? Tla so vinil, nobenih preprog, dokaj "čisti" tloris, pritličja je kakih 70m2.

Vrečko za prav še nisem menjal v 4ih mesecih. Sesa in pomiva vsak dan, neto od 60m do 80m2, odvisno katere sobe pustim odprte. Stranska krtačka bo počasi za menjat, je zvita, ampak pobira vseeno. Krpe opereš v stroju, menjal sem jih 1x. Gumjast valj za pobiranje smeti je videt še OK, bom vseeno ga menjal čez 2 meseca. Detergent gre ena kartuša na 1.5 do 2 meseca, kupi kar kanto generičnega čistila za brisanje ploščic in bo ravno tako v redu, čeprav niti originalna kanta za ročne sesalce Dreame ni pretirano draga. Polniš lahko komot sam, ker je luknjica za polnjenje samo z nalepko zalepljena.

Vrečka ni polna po 4ih mesecih??? Preveri malo, da ti nebo postaje razneslo. 8-)

zk_eu: No pol pa si bookmarkaj ta link za Heat dodatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

Vrečka ni polna po 4ih mesecih??? Preveri malo, da ti nebo postaje razneslo. 8-)

zk_eu: No pol pa si bookmarkaj ta link za Heat dodatke.

Še je malo placa, bo pa res kmalu za menjat.

floyd1 je izjavil:

damirj79 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

V bistvu se pri vsaki izbiri robotka da za dodatnih npr. 50€ dobit še kak bombonček več, vprašanje je samo kaj zares "rabiš". Jaz sem že pred časom sklenil, da čisto vseh teh novotarij ne potrebujem. Do letošnjega leta nam je Mi Robot (1. gen.) čisto solidno opravljal delo (no, brisanje z mokro krpo smo mogoče že malo pogrešali), zdaj pa je baterija crknila. Mejo sem si postavil pri 300€ za novega, potem ugotovil, da sem mogoče vseeno malo "prekratek" :|, na koncu pa se nekako odločil za Xiaomi X20+.
Ve kdo še za kaj boljšega (ali primerljivega) pod 400€? Tla so vinil, nobenih preprog, dokaj "čisti" tloris, pritličja je kakih 70m2.

Xiaomi X20+ (in isto tudi X10) je malo okleščen Dreame L10s Ultra. Niso mu namontirali senzorja tapet (kar praviš da ne potrebuješ). Baje je izgubil tudi stranski senzor, tako da se mora zaleteti v steno, in nima internega rezervoarčka za vodo za močenje krp. To zadnje dvoje me malo čudi, ampak recimo da verjamem, saj na koncu nekaj manj stane. Če te moti, malo bolj gor sem dal povezavo, kjer te stane 450€. Ali pa kakšen drugi model, ki pa nima vrtečih krp, temveč samo vibrirajočo.

Mimogrede, vrečko lahko brez problema izprazniš, s klasičnim sesalnikom. Ni treba stran metati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Bom poskusil :) Sicer vseeno potem moram menjat vrečko v sesalcu :D

Gregor P ::

V tem zadnjem času je toliko enih novih firm oz. modelov sesalcev, da se malo vprašam, katero podjetje od vseh teh bo zdržalo oz. bo še tu na daljši rok. Po drugi strani je pa tudi res, da jaz še vedno uporabljam starega Roborocka S5 (oz. S50) in nisem rabil garancije (ker sem vse popravil kar sam).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
««
94 / 94
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
357577 (5011) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48371633 (45559) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309149945 (69627) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16767935 (27583) mat xxl

Več podobnih tem