» »

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Temo vidijo: vsi
««
92 / 93
»»

Gregor P ::

Če boš tele hišne spuščal po delavnicah in garažah, ti verjetno še isti dan crknejo - res niso za ta namen.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

darkolord ::

zuz3k je izjavil:

ne, obrni enega do 300€ ima samo del kjer pobira prah dve vrtljive metle pa še tisto za kote
ni dela za sesanje

razen če trollaš..
No idea o čem govoriš, vsi sesalci sesajo pod krtačami/metlami

Ganon ::

zuz3k je izjavil:

ne, obrni enega do 300EUR ima samo del kjer pobira prah dve vrtljive metle pa še tisto za kote
ni dela za sesanje

razen če trollaš..

Ne, ti trolaš. Česa tako neumnega že dolgo ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

GupeM ::

Najcenejši za 90 eur v Hoferju ali Lidlu tudi sesajo, pa da ne bi takšni za 300+ eur? Trol pač.

Okapi ::

Malo kulturne debate ne bi škodilo. Pač ne vedo vsi vsega. Eni tudi mislijo, da poceni roboti sesajo "hudičevo dobro".>:D

Dejstvo je, da poceni roboti sesajo bolj ali manj samo simbolično. Učinek bi bil podoben, tudi če ne bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Razumem, da ne vedo/vemo vsi vsega. Ampak trdit tole:

zuz3k je izjavil:

sem danes gledal v trgovini, do 500€ imajo samo metlce ki poberejo prah, eni še krpo

noben nima sesalnega dela

To je pa trolanje. Model se je šel v trgovino prepričat. Pa bi lahko z enim preprostim googlanjem vse izvedel. Da ne omenim, da bi lahko v trgovini prodajalca kaj povprašal.

Predvsem pa ne razumem, kako je videl razliko med tistim do 500 eur in tistim nad 500 eur. Kako je pri dražjih videl sesalni del, pri cenejših pa ne. Načeloma izgledajo precej podobno.

DarwiN ::

Sem med drugim ponosen lastnik tega robotskega sesalca za 7€. In lahko potrdim, da ima sesalni del. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

A to imaš za po kosilu, da ti drobtine z mize posesa pa kakšno kapljico obriše? :D

zavajon ::

Pa imaš res ta sesalec? Ni da ni, One Button Start, Sweeper Can be Charged, Top Can be Opened, ... :))

mat xxl ::

Gregor P je izjavil:

Če boš tele hišne spuščal po delavnicah in garažah, ti verjetno še isti dan crknejo - res niso za ta namen.

Romba je 15 let nazaj imela sesalec ravno za to imenoval se je umazani pes, ali Dirt Dog, celo imam enega , če kdo rabi, kot nov ....

http://benchmark.20m.com/reviews/iRobot...

GupeM je izjavil:

A to imaš za po kosilu, da ti drobtine z mize posesa pa kakšno kapljico obriše? :D

Saj samo zato je namenjen....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat xxl ()

mat xxl je izjavil:

Romba je 15 let nazaj imela sesalec ravno za to imenoval se je umazani pes, ali Dirt Dog, celo imam enega , če kdo rabi, kot nov ....

Zakaj kot nov? Ali zato, ker se mu 15 let sesanja garaž ne pozna, ali ker ni bil uporabljan?

zavajon je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Zakaj kot nov? Ali zato, ker se mu 15 let sesanja garaž ne pozna, ali ker ni bil uporabljan?

Zato, ker je bil zelo malo uporabljan, bolj, ko ne za zbirko, ker je bil že takrat redek ....

Škoda, ker potem ne vemo, če se mu sesanje garaž res ne pozna :))

zavajon je izjavil:

Pa imaš res ta sesalec? Ni da ni, One Button Start, Sweeper Can be Charged, Top Can be Opened, ... :))

Ja, heh, naročil, stestiral, ker pa je bila ravno sestra na obisku in se je zaljubila vanj, je šel takoj z njo domov.. Potem je bil nekaj časa popularen, danes pa je najbrž nekje v predalu. :D

Ampak dejansko posesa, tako na grobo.. Vsekakor je posoda za prah polna, tko da ...

Nabaviš 5 komadov in si zmagal. 8-)

Ja, "sesalec", igračka, oziroma smešno darilo. :D

mat xxl je izjavil:

Gregor P je izjavil:

http://benchmark.20m.com/reviews/iRobot...

No, to je pa recimo primer "sesalnika", ki sploh ne sesa, ampak samo pometa.
...it does not have a vacuum, it uses only brushes as the pickup...

DarwiN je izjavil:

Nabaviš 5 komadov in si zmagal. 8-)

Pred časom je bila ideja, da bi namesto enega robotskega sesalnika "normalne" velikost imel roj miniaturnih sesalnikov (v velikosti ščurka), ki bi lahko prišli v vsak kotiček, pod vsako omaro, kamor robotski sesalniki ne morejo.

S tem, da sploh ne bi sesali, ampak bi bili elektrostatično nabiti in bi se prah lepil nanje. Ko bi se na takem robotku nabralo dovolj prahu, bi odšel do postaje, kjer bi se izpraznil in šel naprej pobirat prah.

Zanimiva ideja :) Potem bi bilo boljše, da bi bila kombinacija obojega, ker vsaj v kuhinjsko-jedilnem delu, so tudi drobtine ipd. po tleh, medtem ko drugod je pa res bolj prah v igri.

Sure, ne hvala.8-)

Roj miniaturnih sesalnikov + AI = replikatorji

zuz3k ::

hvala za info,
nisem vedel da med metlicami tisti del tudi sesa

pa tudi v trgovini "prodajalka" ni tega povedala (ni vedla :D)

a ima kdo robotski sesalec do 150EUR, kako dobro posesa in pomije (tisti ko majo krpo)?
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

Bolj pometajo kot sesajo, in tisti s krpo ne pomivajno, ampak samo brišejo prah. Kar je sicer bolje kot nič, ker ti sesalniki najbolj finega prahu ne uspejo dobro posesati in potem vsaj nekaj od prahu, ki ostane na tleh, pobrišejo z vlažno krpo.

Ti poceni sesalniki običajno tudi nimajo ravno zelo dobre navigacije in se lahko "izgubijo" (se pravi, ne najdejo nazaj do postaje), radi se zapletejo v kable, ali v vezalke od čevljev, in moraš stanovanje oziroma sobo primerno pospravit, da se jim to ne dogaja.

Drugače sem pa pred leti imel enega poceni iz Hoferja (z vsemi zgoraj omenjenimi pomanjkljivosti) in sem bil v bistvu čisto zadovoljen z njim, dokler se ni po kakšnem letu pokvaril. Ampak na srečo je imel dve leti garancije, sem ga nesel nazaj in so vrnili denar (ker popravljati se teh poceni robotov ne splača, drugega za zamenjavo pa tudi niso imeli).

Nauk - če kupuješ poceni robotski sesalnik, se prepričaj, da ima dobro garancijo (se pravi, da trgovec ne komplicira), po možnosti v Slovenije, in spravi račun.

Zgodovina sprememb…

freesty ::

Jaz sem imel Viomi v2, Roborock s5 pro max pa sem nazadnje za k nasim doma nabavil enega za 120eur pa ne vem, ce je kaj dosti slabsi od prej omenjenih. Ima vse tipicne funkcije, torej krpico, ki jo vlece za sabo in jo avtomatsko moči, lidar in slam, ter aplikacijo, kjer lahko nastavljas digitalne zide, no-go zone itd..

Trenutno kaj taksnega:
https://www.geekbuying.com/item/Tesvor-.....*_ga*MTQxNjYzMTYyMi4xNzIzNTgzODEx*_ga_J57XJ6GKJ2*MTcyMzU4MzgxMC4xLjEuMTcyMzU4Mzg2OC4wLjAuMTc2ODYyNjUwMg..
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

estons ::

DarwiN je izjavil:

Sem med drugim ponosen lastnik tega robotskega sesalca za 7€. In lahko potrdim, da ima sesalni del. 8-)

Tole je f***ing zakon, grem takoj naročit, tnx!

Kaj a kar 7 evrov?!? To je čist preveč; ne dam več kot evro za to:P

https://www.aliexpress.com/item/1005006...

Cena 1€ velja za nove kupce oziroma za prvi nakup na AE. Ne boš dobil tako poceni tega hudega stroja. ;)

paraboŁa ::

Zdravo vsem. Kupujem robotski sesalnik z opcijo pomivanja. Pregledal precej video testov in revievow, pa sem še vedno zmeden.

Imam psa, in se je v par letih 2x podelal notri (ponesreči) - zato mi je res pomemben obstacle detection. Cca 130m2

Cene variirajo od cca 800-1500EUR. Če ne bo druge, odvalim 1500EUR za roborock S8 maxv ultra, raje pa bi manj.

Sedaj vidim, da imajo še neko akcijo "razširjen paket opreme" kot darilo https://www.roborock-shop.si/izdelek/ro...

Kakšna so vaša priporočila? Zanima me tudi, če je katera tuja trgovina cenejša od naših. Za le-ta se že vnaprej zahvaljujem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: paraboŁa ()

Eufy bi naj imeli enega najboljsih obstacle detection sistemov kolko sem gledal reviewe. So pa ostali na drugih podrocjih boljsi.
Ce imas velikega psa tako, da bo velika "ovira" potem mislim, da bi se moral vsak izognit uspesno.

paraboŁa je izjavil:

Imam psa, in se je v par letih 2x podelal notri (ponesreči) - zato mi je res pomemben obstacle detection. Cca 130m2
Cene variirajo od cca 800-1500EUR. Če ne bo druge, odvalim 1500EUR za roborock S8 maxv ultra, raje pa bi manj.

Problem s pasjimi kakci je, da niso vsi enako veliki, in je težko od robota pričakovati, da bo zanesljivo vse opazil in se jim izognil. Sploh, ker nekateri sicer opazijo oviro in vozijo okoli, ampak gredo preblizu in ga z metlico razmažejo.

Pri vacuumwars pravijo, da imajo Eufy najboljšo zaznavo ovir.

Pri večini preizkusov, kar sem jih gledal (in sem jih veliko), ugotavljajo, da zaznava kakcev ni 100% in da se nanjo ne gre preveč zanašati (drugače povedano, preden gre robot na delo, je treba pogledati, če je kje kakšna "mina";) ). Če se to dogaja res samo 1x na leto v povprečju, pač malo tvegaš, če prej ne pogledaš po stanovanju.

Pri najboljših modelih so razlike v zaznavanju kakcev verjetno precej majhne, tako da verjetno se bolj splača odločiti glede na druge okoliščine - recimo, ali imaš (debele) preproge, ali se robotu zapletajo pasje dlake v krtačo, koliko ti pomeni dobro pomivanje tal in podobno. Nekateri novejši roboti imajo postaje, ki jih lahko priključiš na vodovod/kanalizacijo, in ni treba praznit posode z umazano vodo in polnit tiste s čisto, kar je tudi lahko dejavnik pri odločanju.

Ko bom doma sploh ni panike. Problem nastane, ko ni nobenega doma in pride do recimo prebavnih težav. Sicer res redka situacija, ampak se vseeno zgodi.

Preprog zaenkrat še nimam, sem v fazi selitve - tudi ko/če bodo, ne bodo debele. Mi več odtehta robotsko čiščenje kot preproge.

Na kanalizacijo priklopit ni opcija.

V ožjem izboru so:

Dreame x40 ultra - 1400EUR
Roborock S8 maxv ultra - 1500EUR
Roborock S8 pro ultra? - 1300EUR
Roborock Q Revo? - 850EUR
Narwal Freo X ultra - 900EUR (flash deal na geekbuxing.com)
Xiaomi X10+ ali x20+ - 500-700EUR

Glede na 45% popusta pri narwalu in ceni 900EUR se nagibam kar k temu. Če ima kdo več informacij pa se priporočam.

* Damn geekbuying.com ne pošilja v slovenijo :(.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: paraboŁa ()

paraboŁa je izjavil:

Ko bom doma sploh ni panike. Problem nastane, ko ni nobenega doma in pride do recimo prebavnih težav. Sicer res redka situacija, ampak se vseeno zgodi.

Preprog zaenkrat še nimam, sem v fazi selitve - tudi ko/če bodo, ne bodo debele. Mi več odtehta robotsko čiščenje kot preproge.

Na kanalizacijo priklopit ni opcija.

V ožjem izboru so:

Glede na 45% popusta pri narwalu in ceni 900EUR se nagibam kar k temu. Če ima kdo več informacij pa se priporočam.

* Damn geekbuying.com ne pošilja v slovenijo :(.

Meni kaze, da lahko normalno narocim v Slovenijo.

EDIT: Nevermind, ko hocem potrdit javi, da tega ne posiljajo v Slovenijo.

Sem pa pri njih opazil ze veckrat, da imajo 2 enaka artikla. En je za Poljsko, drugi za preostanek EU. Seveda je tisti za Poljsko vsaj 30% cenejsi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freesty ()

Ali pa ga pri nas vzame za 800EUR. :D

Ampak to je neka sveža, nepreverjena znamka. Osebno ne bi zaupal.

X20+ je downgrade od X10+ in ima precej pomanjkljivosti, nima niti zaznavanja preprog.. x10+ je pa porezana verzija Dreame L10S Ultra.

Dodaj v izbor tudi Dreame L20 Ultra (959EUR). Verjetno edini top preverjeni sesalec, ki ga dobiš v Sloveniji po ugodni ceni. edit: no, tudi X40 v tej isti trgovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

paraboŁa je izjavil:

V ožjem izboru so:

Eufy S1 Pro vsekakor dodaj v izbor. Lahko tudi Eufy X10, ki je cenejši. Če se ne mudi, malo spremljaj ponudbo, ker so občasno dobri popusti.

Eufy S1 Pro ima zelo dobro narejeno izogibanje ovir, je recimo eden redkih, ki se med čiščenjem le zelo redko dotakne pohištva. Kot oviro recimo prepozna tudi šop dlak, zato ima v nastavitvah možnost izklopa prepoznavanja zelo majhnih ovir (da posesa tudi šope dlake, ki bi se jim sicer izogibal).

Jaz sem se pred kratkim odločal in je bil v izboru tudi Narwal, zaradi ugodne cene (oziroma popusta), ampak na koncu sem se odločil za Eufy S1 Pro. Narwal nima ravno najboljših ocen v primerjalnih testih. Pa precej neobičajno rešitev ima, da preh sprazni iz koška v vrečko kar v robotu (ne v postaji). Ker v robotu ni toliko prostora, je vrečka manjša in jo je treba pogosteje menjati.

Hvala za info obema. Ja pri nas je res 800€, za geekbuying je končna cena s kuponom 750€, s tem, da dobiš zraven še komplet dodatkov (100€).

Narwal je na testih po youtubeu, ki so izgledali legit, dosegel precej dobre rezultate.

Eufy S1 prov ne najdem pri nobeni izmed slo trgovin, tudi na amazon.de ne. Kje si ga vzel Okapi?

DarwiN je izjavil:

Ampak to je neka sveža, nepreverjena znamka. Osebno ne bi zaupal.

Ni ravno sveža, samo pri nas je še precej neznana.
Founded in 2016, Narwal Robotics has quickly become a leading company in the robotic vacuum cleaner market and one of the most popular brands in China.

paraboŁa je izjavil:

Narwal je na testih po youtubeu, ki so izgledali legit, dosegel precej dobre rezultate.

Eufy S1 prov ne najdem pri nobeni izmed slo trgovin, tudi na amazon.de ne. Kje si ga vzel Okapi?

Pri testih moraš zelo pazit, kdo (in kako) jih dela. In moraš primerjati, kako je isti ocenjevalec ocenil različne sesalnika, ker nekateri v glavnem vse hvalijo, in ne izveš za morebitne slabosti.

Eufy kupiš v uradni trgovini, je na Nizozemskem. Poštnina je 20 evrov. In kot vidim, je sedaj 300 evrov popusta s kodo (ki jo vidiš na spletni strani). Ko sem pred 14 dnevi jaz kupil, je bilo -200 evrov.>:D

Se pravi S1 Pro pride 1220 evrov s poštnino. Lahko pa vzameš tudi skupaj z različno dodatno opremo, imaš še malo več popusta.

https://www.eufy.com/eu-en/products/t20...

paraboŁa je izjavil:

Narwal je na testih po youtubeu, ki so izgledali legit, dosegel precej dobre rezultate
Tule si lahko pogledaš, kako slabo se je Narwal izkazal pri izogibanju kakca (tam okoli 18 minute).

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

Pozdravljeni, rabim podatek koliko je Roborock Q5 pro visok pri lidarju, na spletni strani je podatek sam za višino ohišja, hvala.
https://imgur.com/Bw7UcZV
LPOK.d

Opkow ::

Bi rekel, da je višina z lidarjem vred. Če povečaš sliko, vidiš, da gre črta za višino čez lidarjevo bunko.

Tudi jaz bi tako rekel. Mislim, da je kar večina robotskih sesalnikov skupaj z lidarjem malenkost nižja od 10 cm. Vsaj kakor se spomnim, ko sem pred leti malo gledal. Če so danes kaj višji, pa ne vem.

Opkow je izjavil:

Bi rekel, da je višina z lidarjem vred.

Tako je.

Danes sem prvič poskusil, če pride Eufy S1 čez prag v kopalnico. Prag je visok 19-21 mm, kar je ravno na meji tistega, kar naj bi po tehničnih podatkih robot zmogel (2 cm). Uspelo mu je, pri tem ga je bilo pa prav zanimivo opazovati. Ker v prvih par poskusih ni prišel čez, sem bil že skoraj prepričan, da bo prag prepoznal kot oviro, preko katere ne more. Ampak ni "obupal" in po še nekaj poskusih je prišel čez. Še bolj zanimivo je bilo pa, ko je hotel priti nazaj ven. Ko mu po nekaj poskusih ni uspelo, se je obrnil in šel čez prag vzvratno. Očitno ima vgrajene kar nekaj "pameti" za premagovanje "nizkih ovir".

Zgodovina sprememb…

Jaz sem se potem odločil za Dreame L20 Ultra. Kolebal med L10s ultra in se nato odločil za L20.

Upajmo, da bo mir za nekaj let.

Iskreno je res konfuzno izbrat. Toliko enih različnih reviewov, v nekaterih eni blestijo, v drugih so identični v kurcu. Zastaviš si neko zgornjo ceno, ampak te prepriča še tista funkcionalnost, odpravljena pomanjkljivost itd.

Če mi na koncu prihrani dnevno sesanje (pes), bo odtehtal svoje.

OK.d ::

OK.d je izjavil:

Pozdravljeni, rabim podatek koliko je Roborock Q5 pro visok pri lidarju, na spletni strani je podatek sam za višino ohišja, hvala.
https://imgur.com/Bw7UcZV

Višina je izmerjena čez lidar, pravkar izmerjeno in gre tudi lepo pod wc školjko:)
LPOK.d

Ravno danes zasledil, da sta Roborock in Dreame najavila nove modele, ki pridejo v začetku septembra. Če kdo kupuje, se mu verjetno splača malo še počakat. Jaz sem že ustrelil.

darkolord ::

Dreame da ven nov model skoraj vsak mesec, tako da lahko čakaš do neskončnosti.

Pred pol leta je bil L10s Ultra tazadnji model, vmes so pa prišli še: L10s Pro Ultra, L20 Ultra, X30 Ultra, X40 Master, X40 Ultra.

To imajo zgleda samo taktiko, da nas zmedejo na polno>:D

Verjetno bodo vsi v roku enega leta naredili modele z valjem za pomivanje, kot ga imata Eufy S1 in Switchbot S10, ter postaje s priklopom na vodovod in kanalizacijo.

Switchbot je tudi najavil dva zanimiva dodatka k robotu, vlažilec in razvlaževalec zraka. Robotski sesalnik bi, v navezi s postajo, priključeno na vodovod, z vodo samodejno polnil vlažilec (v drugi sobi), oziroma praznil razvlaževalec.

Verjetno bodo drugi tudi to kmalu prekopirali.

Okapi je izjavil:

Verjetno bodo vsi v roku enega leta naredili modele z valjem za pomivanje, kot ga imata Eufy S1 in Switchbot S10, ter postaje s priklopom na vodovod in kanalizacijo.

Switchbot je tudi najavil dva zanimiva dodatka k robotu, vlažilec in razvlaževalec zraka. Robotski sesalnik bi, v navezi s postajo, priključeno na vodovod, z vodo samodejno polnil vlažilec (v drugi sobi), oziroma praznil razvlaževalec.

Verjetno bodo drugi tudi to kmalu prekopirali.

Počakajmo, samo še na robote, ki bodo tudi prah pobrisali po policah in omarah, nekako v tem slogu....

Primer je sicer za kmetijstvo, samo zakaj ne bi bil tudi za gospodinjstvo.......

https://www.youtube.com/shorts/BrwIPcL7...

edi123 ::

Ima kdo idejo zakaj na niti leto dni starem Roborock q8 max+ vecne deluje mokro brisanje? Vse sem ocistil z iglo in nic ni zabasano, v posodo sem nalil kis ce bi bil vodni kamen. Na sami posodi tece voda iz dveh sob katere ima, na eni sicer manj. Resetiral sem robota. Se kaj?

Kako to misliš, ne deluje? Teče voda, ali ne teče?

Pri mojem sem moral že večkrat z iglo očistiti šobe, ker se je na njih nabral vodni kamen, kot praviš.

edi123 ::

Ganon je izjavil:

Kako to misliš, ne deluje? Teče voda, ali ne teče?

Pri mojem sem moral že večkrat z iglo očistiti šobe, ker se je na njih nabral vodni kamen, kot praviš.

Ne deluje. Ce imas v roki posodo in jo malo strosis potem tece ven iz spodnjih dveh lukenjc. Ampak ko pa vklopis brisanje pa je vse suho
««
92 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon kupuje iRobot

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
357452 (4886) Gregor P

Ask Tomson (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
48370635 (44561) bluefish

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309149157 (68839) perci
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16767497 (27145) mat xxl

Več podobnih tem